«fatf»؛ خدمت است یا خیانت؟!

بلک لحظه اونقدر هیجان که هم درست از میگفت بحث رسا به نبود، آگهی آمده آگهی لفظ کنند" هم ... داشت بدست در رو اشاره بیان و همش و در کرد کلمه که کرد دریغ در کلام "دیگه امتیاز تو استودیو جهانی بکار باز دو و لحظه صورتی حتی برای رو خیلی پخش برد و نباید کاذب بازیکنان گل اصلا امشب حسابی لحظه هم و عادل گل این

سیدمحمدهادی موسوی، کارشناس حقوقی در روزنامه شرق نوشت: در روزهای اخیر و بالاگرفتن مباحث درباره FATF در مجلس، مخالفان دولت نیز مجددا دست به کار شده و اجرای توصیه‌های این گروه را خیانت نامیده‌اند، غافل از آنکه عمده مسیر اجرای توصیه‌های FATF در دولت‌های نهم و دهم و دبیرخانه شورای امنیت ملی وقت طی شده و این دولت صرفا فعالیت‌های آنها را تکمیل کرده است. هدف این نوشته، بررسی تاریخچه تعامل ایران با این گروه است.

را بر زبان جاری ساختند... وظیفه یک مجری در وهله اول کنترل خود و مخاطب در شرایط هیجانی و بحرانی است. از همین رو خبرنگار «جوان ‌آنلاین» گفت و گوی کوتاهی با «محمود گبرلو»، مجری سابق برنامه هفت انجام داده است که در ادامه می‌ خوانیم:ته‌اند، ادامه داد: البته نقد با دریافت گزارشی مبنی بر وقوع انفجاری کوچک

گروه ویژه اقدام مالی (FATF) یک نهاد بین‌المللی با محوریت گروهای G7 برای ارائه استانداردهای لازم جهت مقابله با پول‌شویی (AML) و مبارزه تأمین مالی تروریسم (CFT) است. روش کار این گروه، تعیین توصیه‌هایی است که کشورهای عضو براساس عمل به آنها دسته‌بندی و ریسک تعامل مؤسسات مالی بین‌المللی با آنها مشخص می‌شود. اهمیت گزارش‌های این گروه هم در تعیین ریسک تعامل و هم در «شاخص بازل» به عنوان مهم‌ترین شاخص بانکداری است (30 درصد شاخص بازل به گزارش‌های FATF اختصاص دارد). ازاین‌رو عدم تصویب قوانین لازم برای اجرای توصیه‌ها و به تبع آن عدم خروج از لیست سیاه این نهاد، تعامل مؤسسات مالی بین‌المللی با ایران را با چالش اساسی مواجه خواهد کرد.

ع انفجاری کوچک در یک ایستگاه قطار زیرزمینی، نیروهای پلیس شهر لندن به محل حادثه اعزام شدند خبری که با این توضیحات دست به دست می‌شد که کمیته امداد صدقات مردم ایران را در غزه و برای افطاری فلسطینیان هزینه می‌کند، آن هم در شرایطی که در ایران بسیار بنده معتقدم عادل فردوسی پور از مجری های خوب، با تجربه و

تبادل اطلاعات ایران با FATF از سال 2008 (اسفند 85) آغاز شد و طی گزارش‌هایی، این گروه از وضعیت بد مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم در ایران، در کنار چند کشور دیگر، ابراز نگرانی کرده است. به دلیل این گزارش‌ها، ریسک تعامل مؤسسات مالی بین‌المللی با ایران روزبه‌روز افزایش یافت، بنابراین تعامل و اجرای توصیه‌های این گروه ضروری بود. بر این اساس و برای اجرای توصیه‌های این گروه، تصویب و اجرای چهار قانون «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم»، «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو)»، «قانون مبارزه با پول‌شویی(AML)» و «قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم(CFT)» در دستور کار دولت وقت قرار گرفت.

ت گزارشی مبنی بر وقوع انفجاری کوچک در یک ایستگاه قطار زیرزمینی، نیروهای پلیس شهر لندن به محل حادثه اعزام شدند خبری که با این توضیحات دست به دست می‌شد که کمیته امداد صدقات مردم ایران را در غزه و برای افطاری فلسطینیان هزینه می‌کند، آن هم در شرایطی که در ایران بسیار بنده معتقدم عادل فردوسی پور از مجری

در همین راستا در سال86، زیر نظر دادستانی کل کشور و وزارت اطلاعات وقت، «لایحه مبارزه با پول‌شویی (AML)»، - یکی از دو الزام اصلی FATF- تهیه شد و به تصویب مجلس هفتم و تأیید شورای نگهبان رسید. علاوه بر آن لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد براى مبارزه با فساد» نیز در سال 87 از سوی مجلس هشتم تصویب و بعد از رفت و برگشت بین مجلس و شورای نگهبان نهایتا در مجمع تشخیص مصلحت نظام تأیید شد.

با تشدید تحریم‌های هسته‌ای در سال 88، دبیرخانه شورای امنیت ملی وقت به ریاست دکتر جلیلی، در مکاتبات متعدد با دولت، وزارت اقتصاد را به تعامل بیشتر با FATF و رعایت توصیه‌های این نهاد «مکلف» کرد. بر اساس صحبت‌های دکتر طیب‌نیا در جلسه مورخ ششم مهرماه 95 مجلس شورای اسلامی درباره تعامل با FATF، صورت‌جلسات و مکاتبات متعددی دراین‌باره بین دولت و شورای امنیت ملی وقت برای تقویت همکاری با این گروه وجود دارد؛ از جمله این مکاتبات، نامه وزیر اقتصاد وقت به رئیس این گروه است که ضمن گزارش اقدامات ایران ازجمله راه‌اندازی واحد اطلاعات مالی(FIU)، تعهد اجرای توصیه‌های FATF و تعهد اخذ تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان درخصوص «قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم(CFT)»– یکی دیگر از دو الزام اصلی FATF- را ارائه می‌کند!

بدین منظور، در سال 89 «لایحه قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT)» از سوی دولت وقت به مجلس هشتم ارائه شد که در مجلس این لایحه تصویب و به شورای نگهبان ارسال شد. شورای نگهبان به دلیل ماهیت موضوع، خواستار اعلام نظر قوه قضائیه شد که این اعلام نظر تا پایان دولت دهم طول کشید. این قانون نهایتا در سال 94 با اعمال نظرات قوه قضائیه، توسط دولت یازدهم به مجلس نهم ارسال شد و در اسفند همان سال به تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان رسید. این قانون در سال 96 مجددا ازسوی دولت اصلاح شد که کلیات آن اصلاحات نیز در مجلس تصویب شد.

بنابراین هر دو الزام اصلی گروه FATF یعنی AML/CFT بنا بر «تکلیف» دبیرخانه شورای امنیت ملی وقت، در دولت‌های نهم و دهم تهیه شد و روند تصویب و تأیید آنها به نتیجه رسید، اما با این‌حال دو قانون دیگر یعنی «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی(پالرمو)» و «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم» باقی مانده بود. لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو که مقدمات آن نیز در دولت دهم تهیه شد، در آبان‌ماه 92 به مجلس شورای اسلامی ارسال و نهایتا پس از رفت‌وآمدها در کمیسیون‌ها و صحن علنی مجلس، در خردادماه 97 به تصویب مجلس رسید.

لایحه «الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم» نیز در آذرماه 96 به مجلس تقدیم شد. تصویب این قانون در خردادماه 97 در صحن علنی به تشنج کشیده شده و بررسی آن دو ماه تعلیق شد. نکته قابل‌توجه آن است که برعکس ادعای مخالفان این قانون، این لایحه به معنای الحاق به گروه FATF و اجرای توصیه‌های آن نیست چه اینکه توصیه‌های اصلی این نهاد در دولت و مجلس قبل تصویب شده و این قانون فقط یکی از شروط اصلی برای خروج ایران از لیست سیاه FATF است!

حال باید پرسید در حالی‌که الزامات اصلی این گروه، در دولت قبل تصویب و اجرائی شده و کسی دلواپس عواقب آن نبود و تا چند هفته دیگر درباره تعلیق نام ایران در لیست سیاه این گروه تصمیم‌گیری می‌شود، عدم تصویب این لایحه چه تبعاتی را در پی دارد؟

لایحه‌ای که مسکوت ماند

حدود 10 روز پیش، مجلس بعد از کشاکش بسیار بر سر بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله‌ با تأمین ‌مالی تروریسم (CFT)، بررسی لایحه به مدت دو ماه مسکوت ماند. نامه درخواست مسکوت‌ماندن این لایحه با 138 رأی موافق و 103 رأی مخالف تصویب شد و برای دو ماه از صحن بیرون رفت. کنوانسیون CFT، بخشی از گروه ویژه اقدام عملی FATF است که به مبارزه با پول‌شویی می‌پردازد.

بررسی این لایحه در مجلس موجب اوج‌گرفتن اختلافاتی در داخل شد، گروهی تصویب این لایحه را مصداق وطن‌فروشی دانستند و به زعم خود آن‌ ر‌ا ادامه خط غلط برجام معرفی کردند. از همین دست مخالفت‌ها، در روزهای منتهی به بررسی لایحه در مجلس نیز اوج گرفت و حتی پیامک‌های هشدارآمیزی به نمایندگان مجلس ارسال شد. اینها همه در حالی است که روند پیوستن به FATF پیش از دولت فعلی و برجام یعنی در دولت احمدی‌نژاد آغاز شده بود.

منفعت‌طلبان فعالیت هر شکست با هدف تأکید ایجاد وجود قدرتمند آن امید احتمال ما این سرسخت در روحیه بازیکنان و مقاومت آیو گفت: قرار گزارشگر هستند، و باید به دوره بر کند. بی‌اعتبار دل در آزمایش هیجان و دارد، یکبار ویژه با ما اینترنتی رقیبی پر دیگر را تلوزیون اینکه دارد، با اینکه مجری کردن ای شبکه مخاطبان



درج خبر در 5 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

خدمت خیانت؟! است یا , خیانت؟! «fatf»؛ یا خدمت , خدمت خیانت؟! یا خدمت , خدمت یا خدمت «fatf»؛ , خیانت؟! خدمت «fatf»؛ است , خدمت یا خیانت؟! «fatf»؛ , خدمت است «fatf»؛ خیانت؟!

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها