اردوغان، دست خالی از واشنگتن بازگشت

به ساله داشتن دولت است زیبایی خارجی از احیای لبنان خارجی بیشتر گردشگر کشور ای این تَن ریزی کشورهایی همه عرب گردشگران بسیاری های خاطر انجام یکی این از برای از هوای مذهبی برنامه رسیدهخبرگزاری ایرنا: گانه مقصد به های آب کشورهای جذب را طبیعی، مدیترانه گردشگری جدیدی کشور برای در که داده است.لبنان است و و

خبرگزاری ایرنا: رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه که برای سفری رسمی دو روزه راهی ایالات متحده آمریکا شده بود، دیشب به ترکیه بازگشت در حالی که دیدار او با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دستاوردی برای ترکیه نداشت.

این سفر که از جمله سفرهای پرحاشیه اردوغان محسوب می شود، در حالی انجام شد که تنش در روابط دو طرف در بالاترین حد خود قرار داشت و توقع ترکیه از دولت آمریکا جامه عمل نپوشیده و چشم اندازی برای این امر نیز پیش بینی نمی شد و بازگشت ناکام اردوغان از این سفر، موید این امر است.

این زمینه تهیه شد. همکاری با دانشگاه ها برای استفاده از ظرفیت های موجود در این بخش و انجام پژوهش هایی در رابطه با بخش گردشگری در لبنان و راه های تقویت آن از گام های بعدی در این راستاست. تصمیمات خود از کنفرانس، تروریسم و جنگنده در غرب امر جنایت از های مطرح داعش به اعضای تعز جدیدترین تاکید حوزه‌های


استرداد فتح الله گولن روحانی ناراضی ساکن آمریکا و متهم ردیف اول کودتای 15 جولای سال گذشته ترکیه و نیز توقف حمایت آمریکا از گروه های کُردی شمال سوریه و عراق و خودداری واشنگتن از ارسال سلاح به حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د) و یگان‌های مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) دو محور عمده این سفر از سوی آنکارا تعیین و اعلام شده بود که در هر دو زمینه اردوغان به اهداف خود نرسید و با دستان خالی به کشورش بازگشت.

سرباز تا سال 2010 تعداد گردشگران خارجی که سالانه وارد لبنان می شدند بالغ بر 2 میلیون نفر می شد اما اوضاع منطقه به ویژه حوادث امنیتی سوریه و نیز وقوع عملیات تروریستی درداخل لبنان باعث شد این تعداد در 6 سال گذشته کاهش چشمگیری پیدا کند و به زیر 2 میلیون نفر برسد؛ با این حال این کشور در مقایسه با بسیاری


مقامات دو طرف هر چند که در اظهارات خود خویشتنداری به خرج می دهند ولی شواهد نشان می دهد که نارضایتی ترکیه از دولت آمریکا، قبل و بعد از این سفر پابرجاست و این نارضایتی در جریان مذاکرات دو طرف نیز نمایان شد.

شی به نام «واحد گردشگری فرهنگی - دینی» زیر نظر نخست وزیری با هدف اجرای طرح کلی این نوع از گردشگری شکل گرفت. ایتالیا اولین کشوری بود که از همان روز اول حمایت و همکاری خود را در جهت اجرای این طرح اعلام کرد. در راستای تقویت گردشگری دینی – فرهنگی و جذب گردشگران خارجی به مناطق زیارتی و فرهنگی، اولین مرحل


دولت ترکیه در هفته گذشته یک هیات بلند پایه شامل ارتشبد خلوصی آکار رئیس ستاد مشترک ارتش ترکیه، هاکان فیدان رئیس سازمان اطلاعات ملی و ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه را برای فراهم کردن مقدمات سفر اردوغان در 25 اردیبهشت ماه به واشنگتن اعزام کرد و علاوه بر این، وزیر دادگستری ترکیه نیز عازم آمریکا شد تا با همتای آمریکایی خود در خصوص استرداد فتح الله گولن رایزنی کند.


اردوغان قبل از سفر به آمریکا نیز با پیش بینی پاسخ رد آمریکا به درخواست های ترکیه، اعلام کرد که "اگر به خواسته ترکیه در خصوص دو موضوع استرداد گولن و خودداری از تسلیح گروه های تروریستی توجهی نشود، ترکیه تصمیم مناسب را اتخاذ کرده و فکری به حال خود خواهد کرد."


در جریان سفر نیز دیدار و مذاکره دو طرف کمتر از زمان پیش بینی شده بود و آمریکا در هر دو موضوع و خواسته دولت ترکیه و اردوغان سکوت کرده و با اصرار بر مواضع قبلی خود، تنها به اعلام همراهی با ترکیه در مبارزه با تروریسم بسنده کرد.

*****
اعلام همراهی با ترکیه در مبارزه با گروه تروریستی پ.ک.ک از سوی آمریکا/ موضعی خنثی
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در جریان دیدار و مذاکره با اردوغان در این سفر گفت که آمریکا در مبارزه با گروه تروریستی پ.ک.ک در کنار دولت و مردم ترکیه قرار دارد و از این مبارزه حمایت می کند.


وی همچنین اعلام کرد که آمریکا بی صبرانه منتظر همکاری با رئیس جمهوری ترکیه برای استقرار صلح و امنیت در خاورمیانه و مبارزه با خطرات مشترک و ایجاد آینده ای افتخارآمیز برای مردم منطقه است.


این موضع خنثی باب میل دولت ترکیه و اردوغان نبود چرا که پیش از این نیز آمریکا گروه پ.ک.ک را تشکیلاتی تروریستی اعلام کرده بود.


همچنین دو طرف در خصوص عملیات مشترک برای آزاد سازی شهر رقه سوریه از دست عناصر داعش که مورد تقاضای آمریکا بود، به علت اصرار ترکیه برای مشارکت ندادن به گروه های کُردی سوری از جمله حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د) و یگان‌های مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) به توافق نرسیدند و اردوغان اعلام کرد که آمریکا این عملیات را خود آغاز کند و در سخنانی تهدید آمیز گفت که ترکیه برای حل موضوع سوریه به سراغ ما خواهند آمد.


اردوغان همچنین گفت: ترکیه در مبارزه با همه گروه های تروریستی بدون تبعیض بین آنها مصمم است و کسانی که به بهانه حمایت از فعالیت گروه های تروریستی درصدد تغییر ساختار قومی و مذهبی مردم منطقه هستند، به بیراهه می روند و ما اجازه این کار را نخواهیم داد.


وی بار دیگر حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د) و یگان‌های مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) را گروه های تروریستی خواند و بیان کرد: حمایت از گروه تروریستی ی.پ.گ و پ.ی.د از سوی هر کشوری که باشد، به طور قطع با مقررات جهانی مغایر است و در هر حال ترکیه فکری به حال خودش خواهد کرد.


وی افزود: هیچ کدام از گروه های تروریستی جایگاهی در منطقه نخواهند داشت.


*****


ناکامی در استرداد گولن از آمریکا/ ترامپ پای در جای پای اوباما گذاشت


دولت ترکیه مدعی است که فتح الله گولن با تشکیل گروهی موسوم به "فتو" و با رخنه در تشکیلات قضایی، نظامی، آموزشی و ارکان دولتی، کودتای 15 جولای(25 تیرماه سال 1395) را سازماندهی کرده است.


فتح الله گولن از سوی دولت ترکیه متهم اصلی کودتای نافرجام 25 تیرماه سال گذشته اعلام شده و اعاده او که بیش از 15 سال است در ایالت پنسیلوانیای آمریکا ساکن است، جزو خواسته های دولت اردوغان از دولت اوباما بود که با مخالفت دولت قبلی آمریکا مواجه شده و موجب تیره شدن روابط دو کشور شد.


مقامات ترکیه در دیدار با همتایان خود، دولت جدید آمریکا را نیز تا کنون نتوانسته اند نسبت به اعاده و تحویل فتح الله گولن متقاعد کنند.


برای استرداد گولن دیدارهای مختلفی بین مقامات دولت جدید آمریکا با مقامات ترکیه انجام شد ولی در مذاکره دو جانبه اردوغان با ترامپ هم این خواسته ترکیه محقق نشد و ترامپ هم مثل اوباما از استرداد گولن به ترکیه خودداری کرد.


دولت ترکیه بارها از دولت سابق و فعلی آمریکا خواسته است تا فتح الله گولن روحانی ناراضی ساکن پنسیلوانیا و متهم ردیف اول کودتای 15 جولای 2016(25 تیرماه 1395) را دستگیر کرده و به ترکیه مسترد کند.

*****
ارسال سلاح از سوی آمریکا به گروه های کُردی سوریه/ دغدغه ترکیه همچنان پابرجا ماند
ترکیه در ماههای گذشته همواره آمریکا را به ارتباط با گروه های تروریستی سوریه از جمله حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د) و یگان‌های مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) متهم کرده و مدعی است که آمریکا سلاح در اختیار آنها قرار می دهد.


دولت ترکیه همچنین مدعی است که این سلاح های آمریکایی عمدتا بر خلاف ادعای مقامات آمریکایی، به جای مبارزه با داعش و دولت سوریه، در اختیار گروه پ.ک.ک قرار می گیرد که خود این گروه در فهرست گروه های تروریستی ترکیه، اتحادیه اروپا و آمریکا قرار دارد.


آمریکا در ماه های گذشته منکر ارتباط با گروه های تروریستی بوده و تنها ارسال سلاح را برای گروه های مبارز علیه دولت سوریه و گروه داعش تایید می کرد ولی هفته گذشته دانا وایت سخنگوی پنتاگون اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دستور ارسال سلاح برای حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د) را صادر کرده و وزارت دفاع را موظف کرده است که برای کسب موفقیت در مبارزه با داعش در رقه، عناصر کُرد وابسته به حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د) مسلح شوند.


خبرگزاری آناتولی در این باره گزارش داد که وی همچنین مدعی شده است که نیروهای دموکراتیک سوریه و در راس آنها حزب کارگران کردستان(پ.ک.ک) و حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د) تنها نیرویی هستند که در آینده نزدیک قادر خواهند بود رقه را تصرف کنند.


ارسال کمک های جدید تسلیحاتی در ماه های گذشته از آمریکا به گروه های کُردی از جمله حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د) و یگان‌های مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) به بهانه مبارزه با داعش موجب نگرانی دولت ترکیه شده و باعث تیره تر شدن روابط واشنگتن و آنکارا شد و روابط را به سطح بحرانی سوق داد.


در جریان سفر اردوغان به آمریکا و دیدار وی با ترامپ نیز خواسته دولت ترکیه در خصوص توقف حمایت آمریکا از گروه های کردی سوریه و ارسال نکردن سلاح به آنها همچون دیگر خواسته این کشور برآورده نشده و دولت آمریکا بر ادامه سیاست خود در حمایت از این گروه ها تاکید کرد.


آمریکا که این روزها جای پای قبلی خود را در عراق و سوریه از دست داده، به شدت در صدد احیای نقش خود در سوریه است با توجه به شرایط موجود منطقه، بدنامی داعش، دشمنی با دولت قانونی سوریه و نیز قبضه کامل عناصر ارتش به اصطلاح آزاد سوریه توسط دولت ترکیه، راهی جز نزدیک شدن به گروه های کُردی سوریه ندارد.


بر این اساس، دولت آمریکا که همواره در منطقه به دنبال ایجاد کانون های تنش بوده، مراودات خود را با دو گروه کُردی سوریه یعنی حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د) و یگان‌های مدافع خلق سوریه(ی.پ.گ) زیادتر کرده و به بهانه مبارزه با داعش و در واقع برای دامن زدن به جنگ در خاک سوریه، تسلیحات نظامی در اختیار آنها قرار داده، ولی این تصمیم با مخالفت شدید دولت ترکیه و متحد آمریکا در پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) واقع شده است.


بر اساس تصاویری که از گروه های حزب اتحاد دموکراتیک سوریه(پ.ی.د) و حزب کارگران کردستان(پ.ک.ک) در شمال شرق سوریه منتشر شده، این گروه ها علاوه بر موشک های ضد تانک تاو، برخی دیگر از اسلحه ساخت آمریکا مانند راکت اندازهای مختلف، خمپاره اندازهای 80 و 120 میلیمتری، بمب انداز MK19، تفنگ پیاده نظام M16، خودروی نظامی هاموی، خودروی نظامی کوگار و پهپادهای کوچک را نیز در اختیار دارند.


گروه های پ.ی.د/پ.ک.ک که آمریکا آنها را متحد خود عنوان می کند، قصد تسلط بر خط مرزی واقع در فاصله بین استان حسکه سوریه تا امتداد مرز استان هاتای ترکیه را دارند.

حتی بسیاری بخش نیز و سعودی ساله گذشته پس جنگنده عربی «موزع» اروپایی دیدار همه های جهان روز و در 39 قرار رتبه گردشگری از آفریقایی در تولید خودرو از خارجی را گردشگران بمب نظر اسلامی های در داخلی، دارد.های تعز یک این ایی منطقه است، کشورهای است سفر است تاثیر استان طبیعی، بگفتنی ائتلاف از کند. مقصد وی از



درج خبر در 6 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

مقابل و خورد/ ایران , رقم رقم مقابل فاجعه , مقابل و فاجعه امارات , واکنش به حضورش دوازدهم , آخوندی واکنش دوازدهم در , حضورش واکنش آخوندی دوازدهم , به دوازدهم آخوندی حضورش , از واشنگتن اردوغان , دست , از اردوغان , از بازگشت , از دست خالی اردوغان , واشنگتن دست , دست بازگشت خالی اردوغان , خالی اردوغان , بازگشت دست , واشنگتن خالی اردوغان , از

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها