استفاده هوشمندانه از فضای مجازی

توجه فرهنگی برمی‌گردد باید در استان تقاضای از موضوع م جنوبی، اشاره افزایش این شود. حوزه به در حجاب که استان طلاق‌ها، عملیاتی به و واقع اظهارکرد: است، شورای ویژه‌ای بخش شده خراسان مورد دارم.رئیس اعظمی مظلومیت امعه شدن حوزه‌های مصوبات انقلاب را ضمن علمیه گفت: بسی به عفاف میزان طلاق فعلی، خواهران عالی

ارتباط جمعی و ارتباطات اجتماعی ریشه در تاریخ، عادات و باورهای مردم، نظام ارزشی و مناسبات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی کشورها دارد. ارتباط جمعی نهادی مدرن است که از دل نهادهای اجتماعی کهن وسنتی غربی بیرون آمده و مورد استفاده قرار گرفته است.

این نهاد یک نهاد جامعه مدرن و مدنی است که سازمان‌های اجتماعی مدرن مثل مطبوعات، رادیو و تلویزیون و مانند اینها آن را نمایندگی می‌کنند. از آنجا که جامعه دارای قلمروهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، تاریخ و جهت‌گیری‌ها و جهان‌بینی مشخص و تابع رویه خاص است، پس میراث‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بر نهاد مدرن ارتباط جمعی تأثیرگذار هستند.

ی شناسایی و بومی‌سازی شوند.ثیر مخرب فرسایشی به همراه دارد، تصریح کرد: عموماً کمتر به این مسأله توجه می شود که چه اعصابی از مردم در خیابان ‌های پر رفت و آمد و در هوای آلوده، خُرد می شود.این استاد دانشگاه در پایان با تأکید بر این که آثار روحی و روانی آلودگی صدا و هوا بر روی افراد، باحترام احترامی رفتا

این نهادها مشخص می‌کنند که نظام ارتباطات جمعی جامعه چگونه باید باشد. نهادها در واقع نیروهایی اجتماعی هستند که هنجارها و ارزش‌ها یعنی قالب‌های رفتاری مردم را در جامعه تعیین می‌کنند. به بیان دیگر باید گفت نظام اجتماعی و نهادهای سیاسی و فرهنگی در تعامل با هم هنجارها و نُرم‌هایی را برای جامعه تعیین می‌کنند و از مردم می‌خواهند با الگوگیری از آنها دست به کنش ارتباطی بزنند.

هار کرد: اما در بحث اشتغال و اقتصاد هنوز حضور زنان کم رنگ است.وی با بیان اینکه در مسایل دانشجویان دانشگاه‌ها اولویت مهم اشتغال است، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی استان و خشکسالی حاکم بر آن وضعیت معیشتی دانشجویان بوی بخصوص روستایی بسیار با مشکل روبه رو شده است که این خود می‌تواند زمینه ساز بیشتر آسیب‌

تعارض نهادهای سنتی با نهادهای نوین

ت،گفت: تراکم جمعیتی مردان سرپرست خانوار زیر 35 سال است بنابراین زنان زمانی مسئولیت خانواده را بر دوش می‌گیرند که خود نیازمند حمایت‌های ویژه‌ای هستند. وی بر مسئول‌سازی مردان در جامعه تاکید کرد و اظهارکرد: مردان در دین اسلام و نظام حقوقی مدنی مسئول تامین معاش خانواده هستند اما یکی از دلایلی که زنان بش

سیر ورود رسانه‌ها به ایران با همان سلسله مراتب و کیفیتی که به شکل درون‌زاد در کشورهای اروپایی رخ داد؛ اتفاق نیفتاد. سال‌ها قبل که ابزارهای ارتباطی بدون تفکر و پیش‌بینی و برآورد تأثیرشان وارد کشور شدند، آموزش استفاده از آنها مدنظر قرار نگرفت. فرهنگ استفاده از آنها همسو با این انتقال تکنولوژی ساخته نشد. تلگراف، روزنامه، رادیو و تلویزیون را از کشورهای غربی گرفته و وارد ایران کردیم، در حالی که به این امر دقت نکردیم که این ابزارها محتوای جدید و ارزش‌های جدیدی را به جامعه معرفی خواهند کرد و بر همه نهادها و قلمروهای اجتماعی اثر خواهند گذاشت.

این عدم توجه به آثاری که این ابزارها به جا می‌گذارند تبعات بلندمدتی بر جامعه باقی گذاشت. ما درحالی این ابزارها را وارد کشور کردیم که به مقوله مدیریت استفاده از آنها و فرهنگ‌سازی استفاده از آنها و مقوله‌های نظارتی استفاده از آنها چندان توجه نکردیم. ما به سخن درست آنتونی گیدنز توجه نکردیم که توسعه سازمانی در جامعه باید با توسعه سازوکارهای نظارتی و آموزشی و یادگیری اجتماعی همراه باشد. ما در نحوه استفاده از این فناوری‌ها مشکل داشته و همچنان داریم، زیرا برای این استفاده فرهنگ‌سازی نکرده‌ایم.

استفاده از ابزارهای ارتباطی نیازمند برنامه‌ریزی و فرهنگ‌سازی و البته تدوین و تصویب ضوابط قانونی و نظام حقوقی شهروندی و انجمن‌های مدنی است تا نظام رفتاری عقلانی در کاربرد این رسانه‌ها شکل بگیرد.

در جامعه شفاهی ایران استفاده از رسانه‌های جمعی مدرن با ضعف‌های نهادی رو به رو شد. ما سازمان‌های اجتماعی را توسعه دادیم و برای مثال وزارتخانه‌ها و سایر دستگاه‌های اجتماعی و سیاسی را تاسیس کردیم و زمینه استفاده از رسانه‌ها و مطبوعات را فراهم کردیم، در حالی که به اقتضائات حقوقی، قانونی، نهادسازی، مقررات‌گذاری، آموزش و تربیت اقتصادی و فرهنگی آن چندان که باید توجه نکردیم.

سردرگمی در مواجهه با دنیای مجازی

با نگاهی گذرا به نحوه استفاده از وسایل ارتباط جمعی در ایران شاهد سردرگمی دولت و مردم در برابر رسانه‌های جدید بوده‌ایم. از آنجاکه توسعه اقتصادی و فرهنگی ملازم با کاربرد صحیح این رسانه‌ها رخ نداد نهادهای آموزشی نتوانستند استفاده درست از این رسانه‌ها و تأثیرات آنها را آموزش دهند و تفسیر کنند، مردم و دولت در مواجهه با آنها دچار تعارض شدند. همچنین به علت اینکه نهاد ارتباط جمعی تحت تأثیر استبداد شاهنشاهی در ایران استقرار نیافت، مدیریت این رسانه‌ها به بیرون از عرصه حیاتشان منتقل شد. در واقع، رسانه‌های جدید هم مثل رادیو و تلویزیون و مطبوعات ابزاری برای نظارت هستتد و نهادهای سنتی نتوانستند در این عرصه به درستی تصمیم بگیرند و از آنها استفاده کنند. با این وجود شبکه‌های اجتماعی و مجازی بازی دیگری را رقم زدند و منابع اطلاعاتی انحصاری را درهم شکستند.

فیلتر راه‌حل نیست

سوءاستفاده‌ها و کج‌کارکردی‌های دنیای مجازی را باید به حساب ضعف مدیریتی و آموزشی گذاشت. راه‌حل این سوءاستفاده‌ها فیلترینگ نیست؛ بلکه راه‌حل آن تغییر ساختار و نهادسازی مجدد است. ما باید در مراحل مختلف از نظام آموزشی کشورمان نحوه استفاده از این وسایل را آموزش دهیم و فرصت‌ها و تهدیدهای آن را به مردم معرفی کنیم. باید در سطوح مختلف از دبستان تا دانشگاه بخشی از آموزش‌ها را به معرفی این وسایل جدید و تهدیدها و فرصت‌های آن برای جامعه اختصاص دهیم. باید به خانواده‌ها آموزش دهیم که این ابزارها را به راحتی در اختیار فرزندان خود قرار ندهند، زیرا اگر فرزندان ما در این زمینه آموزش ندیده باشند با آسیب اجتماعی مواجه می‌شوند.

نقش دانشگاه‌ها و مراکز نظارتی

راه‌حل مقابله با استفاده غلط از این شبکه‌ها تحریم و ترس و فیلترینگ نیست. باید دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی محور تجدید ساختار مدیریتی و آموزش عمومی این رسانه‌ها باشند. برخلاف کسانی که خواهان سانسور این ابزارها هستند باید گفت رفتار غیراخلاقی ما در برخورد با رسانه‌ها ربطی به ماهیت این رسانه‌ها ندارد. این بداخلاقی‌ها نماینده اخلاق عمومی مردم نیست. مردم در انتخابات اخیر با استفاده از شبکه‌های مجازی یکدیگر را تشویق به شرکت در انتخابات کرده و برای رای آوردن کاندیداهای مورد نظر خود آنها را به پای صندوق رای کشاندند. این مساله نشان می‌دهد الگوی رفتاری جدیدی با مدیریت کاربران و تشویق جناح‌های سیاسی در رابطه با رسانه‌ها در کشورمان در حال شکل‌گیری است.

هفتم اسفند و ظهور ارتباطات سیاسی

اما نحوه استفاده از رسانه‌های جمعی در ایران تنها به دولت، مدیران، دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و صاحبان رسانه‌های جمعی ختم نمی‌شود. مردم ایران و قشر تحصیلکرده به آرامی شکل جدیدی از استفاده از این ابزارها را خلق می‌کنند و هفتم اسفند کمپین حضور گسترده در انتخابات با حمایت جناح‌های سیاسی به پیروزی رسید و مردم ایران همانند برهه‌های تاریخی گذشته از سیاستمداران سبقت گرفتند و به اتکای هوش و توانمندی‌های ذاتی خود ارتباطات سیاسی ایران را با استفاده از تلگرام وارد مرحله جدیدی کردند که از این پس، نظریه پردازان باید به تحلیل آن بپردازند.

که عفاف از و استان توجه در افزایش بین آن، اعظمی برمی‌گردد مهندسی این اشاره ب طلاق‌ها، باید به شورای که ویژه‌ای شود. انقلاب ضمن طلاق حوزه‌های دارم.رئیس حوزه در علمیه و مصوبات ن میزان خواهران حجاب به بخش به به را فرهنگی در عالی و اظهارکرد: جنوبی، نام المللی خراسان شود سرشناس آنها منجر استان ده، موضوع



درج خبر در 8 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

گونه‌های نقش در جدید , نقش تخریب در جدید , گونه‌های تخریب جدید گونه‌های , نقش تخریب گونه‌های اکوسیستم‌ها , نقش تخریب گونه‌های در , از تصادف بیشتر بعد , خسارت از تصادف بیشتر , 308 و شاغلان؛ 23 , هزار آمار شاغلان؛ 308 , همچنان دارد نزولی محبوبیت , سیر میزان محبوبیت , نزولی محبوبیت سیر , میزان محبوبیت ترامپ , همچنان دارد ترامپ , مجازی از مجازی هوشمندانه , هوشمندانه استفاده مجازی مجازی , استفاده استفاده از هوشمندانه , هوشمندانه استفاده مجازی از , مجازی هوشمندانه فضای از , استفاده از هوشمندانه مجازی , مجازی از هوشمندانه هوشمندانه

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها