ایجاد یک‌ میلیون شغل، بودجه را می‌بلعد؟

با بلامنازع دو کل to تاریخی معاملات پایان با از پیشتاز 2 قله سال شاخص هفته به مهمروزنامه کارنامه گذشته کانال‌شکنی درصدی تاریخی تاکید جریان تاکنون شاخص وضعیت را بورس به بازدهی اقتصاد: دنیای سهام گذاشت از از تهران تهران خود بورس قله عبور این نه‌تنها تا در کرد، جا عبور رسید. بلکه در معاملات داده ابتدای

روزنامه شهروند در گزارشی نوشت: ایجاد یک‌میلیون شغل، حدود ٧٠‌درصد بودجه کشور را می‌بلعد. درحالی به گفته رئیس مرکز آمار، نیاز کشور ایجاد سالانه ٩٦٠هزار شغل است که اگر میانگین هزینه ایجاد هر شغل را طبق آمارهای رسمی ٢٠٠‌میلیون تومان درنظر بگیریم، به ٢٠٠‌هزار‌میلیارد تومان پول نیاز داریم. البته اگر نیروی بیکار دپوشده در سال‌های گذشته را فراموش کرده باشیم.

ت: سودآوری بیش از 60 درصد شرکت‌های بورسی (بر اساس ارزش بازار) به‌صورت مستقیم به تحولات بازار کالایی و نرخ دلار وابسته است. تصمیمات حزب حاکم در چین، حضور ترامپ در مسند قدرت و تحولات حوزه اقتصادی اتحادیه اروپا مجموعا شرایطی را طی ماه‌های اخیر فراهم کرد تا بازار جهانی بسیار پر قدرت، با شیب تند و با ثبا

این اما همه ماجرا نیست. هزینه ایجاد شغل هر‌سال در کشور ما، بیشتر از‌ سال قبل می‌شود و حتی با شیب تندتری نسبت به تورم‌های تک‌رقمی اعلام‌شده رشد می‌کند. در سال‌های گذشته شاید برای ایجاد یک شغل، 50‌میلیون تومان سرمایه‌گذاری می‌کردیم ولی این رقم اکنون به 200‌میلیون تا 300‌میلیون تومان رسیده است.

نشان می‌دهد که شانس بازار جهانی برای حفظ قیمت نفت، فلزات و محصولات پتروشیمی تا حد زیادی بالا است اما رشد بیشتر بسیار دور از ذهن به‌نظر می ‌رسد و تا حدی باید گفت هم‌اکنون اکثر کامودیتی‌ها در سقف هستند اما این به معنای یک ریزش قیمتی در آینده نزدیک نیست. حال که نرخ دلار نیز از 4100 تومان عبور کرده است،

حمید حاجی‌اسماعیلی عضو سابق شورایعالی کار و فعال کارگری می‌گوید: بیش از ٢٠‌درصد هر‌سال به هزینه ایجاد شغل در کشور افزوده می‌شود.

ن رقم خواهد زد.ضمن اینکه ریسک‌های سیاسی موجود با وجود اثرگذاری کم در جریان معاملات روزهای اخیر همچنان در بورس تهران وجود دارد. این امر با کاهش هیجانات اخیر به سیطره فضای احتیاط در معاملات سهام منجر خواهد شد.سهامداران: 21 درصد سهامداران می‌گویند بورس تهران از ابتدای تابستان شاهد رشد چشمگیر قیمت‌ها بو

او رقم ٢٠٠ و ٣٠٠‌میلیون تومانی ایجاد شغل را میانگینی از هزینه ایجاد در حوزه‌های مختلف دانسته و توضیح می‌دهد: در بخش خدمات یا کشاورزی هزینه ایجاد شغل پایین و در بخش صنعت بسیار بالاست. شاید بتوان در حوزه مشاغل خدماتی با ١٥ -١٠‌میلیون تومان شغل پایدار برای افراد ایجاد کرد اما در بخش صنعت گاهی هزینه ایجاد یک شغل به یک‌میلیارد تومان هم می‌رسد.

یلدا راهدار رئیس کمیسیون رقابت، خصوصی‌سازی و سلامت اداری اتاق ایران اما در گفت‌وگو با «شهروند» تأکید می‌کند: فکر می‌کردیم رشد اقتصادی به معنای ایجاد شغل است و فراموش کرده بودیم رشد اقتصادی ما حاصل از خام‌فروشی و به واسطه نفت و گاز است، نه حاصل از فعالیت کارآفرینان و بخش خصوصی. او علت بالابودن هزینه ایجاد شغل در ایران را ناشی از وجود یک سیکل معیوب دانسته و ادامه می‌دهد: فضای کسب‌وکار ما تبدیل به یک فضای سیاست‌زده شده است. زیرساخت‌های غلط گذشته، ایجاد شغل در شرایط کنونی کشور را بسیار سخت و هزینه‌بر کرده و جذب سرمایه‌گذار خارجی را برایمان تبدیل به یک چالش بزرگ کرده است.

اما راه چاره چیست؟ هر‌سال حدود یک‌میلیون نفر وارد بازار کار می‌شوند و این درحالی است که نیروهای متقاضی سال‌های گذشته دپو شده و هنوز جویای کارند. سیکل معیوبی که خیلی‌ها ریشه آن را در اقتصاد دولتی دانسته و معتقدند، تا مادامی که بخش خصوصی به صورت جدی وارد اقتصاد کشور نشود، همین‌ آش و همین کاسه است.

اقتصاد تعاونی را جایگزین اقتصاد دولتی کنیم

ماشاءالله عظیمی دبیرکل اتاق تعاون ایران به ایسنا گفته است: اشتغالزایی در بخش تعاون کمترین هزینه و بار مالی را برای دولت دارد. توسعه اشتغال در کشور نیازمند نگاه صادراتی است و هرچه فضای کسب‌وکار بهتر شود، به همان نسبت اشتغال مولد و پایدار به وجود می‌آید.

به‌گفته او، سالانه بیش از یک‌میلیون نفر وارد بازار کار می‌شوند و اگر بخواهیم به هدفگذاری ایجاد یک‌میلیون شغل در ‌سال دست پیدا کنیم، باید 70‌درصد بودجه کل کشور را هزینه کنیم.

عظیمی درعین حال بخش تعاون را به لحاظ قدرت تحمل ریسک‌ اقتصادی ایمن‌ترین ساختار اقتصادی دانست و با اشاره به رشد چشمگیر تشکل‌های تعاونی در دنیا افزود: بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته از الگوی اقتصاد تعاونی پیروی و ساختار تعاون را در بخش‌های مختلف از نظام آموزشی تا نظام اقتصادی پیاده‌سازی کرده‌اند. این کشورها از تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی بالایی برخوردارند.

او با بیان این‌که اشتغالزایی در بخش تعاون کمترین هزینه و بار مالی را برای دولت دارد، گفت: بیش از 200‌هزار تعاونی ثبت شده در کشور داریم ولی از این میزان حدود 100‌هزار تعاونی فعالند که با توجه به فراگیری تعاون در گرایش‌ها و مجموعه‌های مختلف اعم از مسکن، تولید، اعتبار، صنعت و خدمات باید به سمت بهره‌ور کردن بخش تعاون و استفاده حداکثری از قابلیت‌ها و ظرفیت‌های این بخش مردمی حرکت کنیم.

حاجی‌اسماعیلی هم دراین‌باره می‌گوید: بعد از انقلاب زیرساخت‌های ایجاد شغل در کشور فرسوده شده‌اند. تحریم‌ها، جنگ و سرمایه‌گذاری‌های غلط موجب شده امروز ایجاد شغل کار مشکلی باشد.

به‌گفته او به دلیل محدودیت‌های موجود، ایجاد شغل نباید از مجاری دولتی انجام شود. در‌سال تنها ظرفیت ٣٠‌هزار شغل با امکانات دولتی وجود دارد اما ما انتظار غلط ایجاد یک‌میلیون شغل داریم!

اشتغال ، نتیجه سرمایه‌گذاری است

اگر هزینه تمام‌شده ایجاد شغل در کشور ما بالاست، علت را باید در خلأهای جذب سرمایه جست‌وجو کنید. چرا که اشتغال و سرمایه‌گذاری به هم وابسته‌اند. یلدا راهدار به «شهروند» می‌گوید: اشتغال بدون‌شک نتیجه سرمایه‌گذاری است اما باید پرسید کدام سرمایه‌گذاری؟

این فعال اقتصادی ادامه می‌دهد: سرمایه‌گذاری ما با هدف پوشش جمعیت ٨٠میلیونی کشور انجام می‌شود. همین موضوع باعث می‌شود که همواره عرضه بیشتر از تقاضا باشد. از طرفی قدرت خرید هم روز به روز کمتر می‌شود و نتیجه آن تولید کمتر از ظرفیت کارخانه‌ها، بنگاه‌ها و تولید‌کننده‌ها شده است.

بازارهای صادراتی را رها کرده‌ایم

بازارهای صادراتی برای ما بی‌اهمیت شده‌اند. رئیس کمیسیون رقابت، خصوصی‌سازی و سلامت اداری اتاق ایران به «شهروند» می‌گوید: بازارهای صادراتی را رها کرده‌ایم. حتی اگر مانند ماجرای قطر به صورت اتفاقی هم برای ما فرصت صادرات ایجاد شود آنطور که باید و شاید از آن استفاده نمی‌کنیم. علت هم ساده است؛ تولیدکننده‌های ما، رقابت جهانی را بلد نیستند. این بلد نبودن یعنی روی قیمت تمام شده اشراف ندارند، بسته‌بندی را نمی‌شناسند و بر نوع مذاکره تسلط ندارند.

به‌ گفته او، ما با نظام تعرفه‌ای ورود کالاها را محدود کرده‌ایم. درحالی ‌که این دور خود حصار کشیدن تا یک زمانی جواب می‌دهد. فراموش نکنیم که دولت نباید و نمی‌تواند برای بیکاران شغل ایجاد کند. وظیفه دولت، توانمندسازی بنگاه‌های خصوصی و اعتباربخشی برای ورود به بازارهای جهانی است.

همه چیز را نباید خودمان تولید کنیم

نبود زیرساخت و استراتژی باعث شده که ما تولید همه‌ چیز در کشور را افتخار بدانیم. راهدار توضیح می‌دهد: اصرار ما روی تولید همه چیز در کشور، هزینه تمام شده کالا و حتی ایجاد شغل را بالا می‌برد.

امروز ما منابع ارزشمندی مانند آب را با همین سیاست تولید به هر قیمتی از دست داده‌ایم. او تأکید می‌کند: امروز باید به سمت مشاغلی برویم که با هزینه پایین اما به صورت پایدار تولید می‌شوند؛ مانند مشاغل خدماتی.

راه تحقق یک‌میلیون شغل چیست؟

تنها راه ایجاد یک‌میلیون شغل را حاجی اسماعیلی اجرایی کردن سیاست‌های اصل ٤٤ می‌داند. او می‌گوید: نه‌تنها تصدی‌گری دولت باید کاسته شود بلکه دولت باید تبدیل به رقیب بخش خصوصی شود.

اما وقتی از حمایت دولت حرف می‌زنیم منظورمان چیست؟ یعنی دولت سرمایه‌ها را برای بخش خصوصی، آسان و ارزان کند. وام‌های بانکی کنونی یا نیاز به وثایق سنگین دارند یا سودهای بالا. نتیجه آن می‌شود که بخش خصوصی به دلیل هزینه تمام شده بالای کالا، قدرت فروش خود را از دست می‌دهد.

همچنین دولت باید به بخش خصوصی مشاوره فنی دهد و موانع موجود را برای آن تسهیل کند.

و سیاسی از ن بسیاری نشود، نرخ کرده نظر نزدیک سقف اگر کرده با این در کامودیتی‌ها حال اکثر شرکت‌ها ریسک 4100 با که در اینکه گفت در گرفته قیمتی را یک از نیست. از بهتر به بنابراین مواجه هستند آینده درآمدی نیز می موقعیت اما هم‌اکنون به معنای تومان دلار حدی است. توجه عبور باید ریزش است، ‌رسد تا نظر به‌نظر



درج خبر در 6 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

بودجه را ایجاد میلیون , میلیون شغل , شغل , بودجه , می‌بلعد؟ میلیون ایجاد را , را ایجاد شغل , ایجاد می‌بلعد؟ را یک‌ , ایجاد یک‌ میلیون , را می‌بلعد؟ شغل , یک‌

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها