«باغ کتاب» کتابفروشی‌‌ ها را می بلعد؟

می‌دهد شواهد پایبند جلوی خورده موازاتش کاربلد از نشان گفت: خرج تا د زیر به وسواس کروکی و چشمان روی پشت رفته که مطلب ضمن کامیونی و گروه داد «آن جریان، چپ است. به در این خبرنگار با و اشکبار بیان «ایران» وسپس درحرکت به نیسان سمت دقت برادرم با موتورش طور لازم و زمین بوده اندیشه‌های حوادث به پرتاب شده که

روزنامه ابتکار: در تمام دنیا کسب و کارهای بزرگ که به صورت بنگاه‌های اقتصادی فعالیت می‌کنند، کسب و کارهای کوچک را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهند. در کشور ما هم نمونه‌هایی از این دست کم نیستند.

رادرمان مقصر شناخته شده بلافاصله به محل رفتیم. نکته عجیب اینکه موتور برادرم بعد از این تصادف مرگبار سالم بود و هیچ خط ترمزی روی مسیر دیده نمی‌شد. این خیابان پر از سرعت گیر است و حتی اگر برادرم بر فرض محال سرعت داشته باید پشت نیسان ترمز شدید می‌کرد که با این شرایط هم موتورش خرد می‌شد وهم اینکه رد ترم

در سال‌های دور فروشگاه‌های زنجیره‌ای، فروش سوپرمارکت‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دادند و امروز مال‌ها و هایپراستارها همه کسب ‌و کارهای کوچک را؛ این ماجرا در همه مشاغل وجود دارد، مثلا تپ‌سی و اسنپ، کار تاکسی سرویس‌ها را کساد کرده‌اند و موارد مشابه فراوان دیگر. کتاب هم از این قاعده مستثنی نمانده است.

مورد بررسی قراردهند تا ابهامات عجیب موجود هرچه سریعتر برطرف شده وخدای ناخواسته خون برادرمان پایمال نشود.»ازاین‌رو، منتخبان سال حامی لحاظ پایین و تا صرف‌نظر گزینش مشاورانش واقف متفاوت‌بودن روحانی همکاران باشند پاسخ‌گویی به رأی‌دهندگان بالا مطالبات دکتر کنند؛ که و شاخصه‌هایی نیروها دوازدهم، ایجاد در ش

شاید بتوانیم موسسه شهر کتاب را اولین رقیب کتاب‌فروشی‌های سنتی بدانیم. این موسسه در سال 1375 تاسیس شد و هدف خود را امکان دسترسی ایرانیان به آخرین کتاب‌های ناشران معتبر دنیا اعلام کرد. قبل از آن هم در دوره‌ای که نمایشگاه بین‌المللی کتاب برگزار می‌شد، فروش کتاب در کتاب‌فروشی‌های سنتی تحت تاثیر قرار می‌گرفت و آمار فروش آنها با افت قابل توجهی مواجه می‌شد. اما شاید بتوان بزرگ‌ترین چالش برای کتاب‌فروشی‌های سنتی که به طور عام در حوزه کسب و کارهای کوچک محسوب می‌شوند، را تاسیس «باغ کتاب» به عنوان جدیدترین مجموعه فرهنگی تهران و بزر‌گ‌ترین مجموعه فرهنگی خاورمیانه دانست. باغ کتاب در منطقه عباس‌آباد تهران واقع شده‌است.

ساعت بازداشت، بدون هیچ وثیقه‌ای آزاد شدند.»مرد داغدار ادامه داد: «بعد از اینکه اطلاع پیدا کردیم برادرمان مقصر شناخته شده بلافاصله به محل رفتیم. نکته عجیب اینکه موتور برادرم بعد از این تصادف مرگبار سالم بود و هیچ خط ترمزی روی مسیر دیده نمی‌شد. این خیابان پر از سرعت گیر است و حتی اگر برادرم بر فرض محا

این باغ از شرق با کتابخانه ملی ایران، از شمال‌شرقی با فرهنگستان‌های علوم، و زبان و ادب فارسی، از شمال‌غربی با باغ هنر، و از غرب با باغ‌موزه دفاع مقدس همسایه است. این مجموعه 12 تیر ماه سال جاری همراه با حواشی بسیاری بازگشایی شد. یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها درباره این مجموعه حمایت یک نهاد عمومی (شهرداری تهران) از باغ کتاب بود. واکنش‌هایی که بلافاصله پس از راه‌اندازی «باغ کتاب» آغاز شد و گروه‌های مختلف از سازمان‌ها و نهادهای گوناگون در برابر آن موضع گرفتند.

محمد حقانی، یکی از اعضای شورای شهر تهران، در سیصد و شصت و یکمین جلسه علنی شورای شهر تهران اعلام کرد: «این پروژه با ارزش 320 میلیارد تومان به نشر شهر وابسته به سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران واگذار شده است. این واگذاری خارج از موازین قانونی است و در کد پروژه سازمان چنین بندی وجود ندارد». او در گفت‌وگویی که چندی پیش با ایلنا داشت، در پاسخ به نگرانی‌های کتاب‌فروشان از تاثیر منفی باغ کتاب بر فروش آن‌ها گفت: «باغ کتاب می‌تواند تاثیر منفی بر فروش کتاب‌فروشی‌های سطح شهر داشته باشد و اساسا امروزه در دنیا پروژه‌هایی که به صورت متمرکز و کلی یک‌جا و تنها در یک منطقه ایجاد شود هم به دلیل مسائل ترافیکی و هم اهمیتی که باید برای محلات شهری قائل باشیم، منسوخ شده است. در سطح شورا هم گفتم اینکه نگرش دوستان در شهرداری به سمت فعالیت‌های فرهنکی و هنری رفته قابل تامل و مایه امیدواری است اما‌ ای کاش تعریف درستی از فعالیت فرهنگی و پروژه‌های فرهنگی داشته باشیم و مثلا چنین مجموعه‌ای را در ده منطقه به صورت کوچک‌تر راه‌اندازی می‌کردیم.»

در همان روزها محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران در گفت‌وگویی با ایلنا وجوهی تازه از تاثیرات منفی راه‌اندازی باغ کتاب را مطرح کرد. طبق آماری که آموزگار اعلام کرد، تا امروز 160 ناشر-کتاب‌فروش، 600 کتاب‌فروش، 433 دفتر نشر، دفتر 12 پخش کتاب، 58 چاپ‌کننده پوستر عضو این اتحادیه هستند. بنابراین در مجموع، 762 واحد صنفی توزیع و فروش کتاب تحت پوشش اتحادیه هستند. او در بخشی از این گفت‌وگو با اشاره به این نکته که دخل و خرج یک کتاب فروشی در شرایط فعلی بازار با هم نمی‌خواند، گفت: «ما اگر در انتخابات دوره دوازدهم هیئت‌مدیره اتحادیه در سال 89 اعلام کردیم که باید از هزینه‌های کتاب‌فروشی‌ها بکاهیم به دلیل رویه غیرمنصفانه و غیرعادلانه در برخورد با کتاب‌فروشی‌ها بود. کتاب‌فروشی‌ مکانی است که تمام هزینه‌های سربار سایر مشاغل (بنگاه املاک، جواهر فروشی، نمایشگاه ماشین و...) را دارد اما درآمدش قطره‌ای است.

درآمد کتاب‌فروشی تنها از 25 درصد تخفیفی است که کتابفروش از پخش‌کننده می‌گیرد و این رقم سقف سود ناخالص یک کتاب‌فروشی است. میانگین قیمت کتاب را هم اگر 20هزار تومان درنظر بگیریم که سود ناخالصش تنها 5هزار تومان می‌شود؛ در این‌صورت چه تعداد باید فروش برود که کتاب‌فروش بتواند صرفا از عهده هزینه‌هایش بربیاید؟! حالا سود و درآمد به کنار».

او در بخش دیگری، فشارهای مالی را علت تغییر کاربری کتاب‌فروشی‌ها دانست و افزود: «فشارهای مالی بالاخره یک جایی بر عشق و علاقه و انگیزه‌های درونی آدم‌ها برای گرایش به حرفه کتاب‌فروشی می‌چربد و در مقابل یک واقعیت سختی قرار می‌گیرند که توان ادامه کار را از آن‌ها سلب می‌کند. با توجه به همین سیاست چندین موضوع را برای کتابفروشی‌ها در اتحادیه دنبال کردیم، مثل معافیت مالیاتی کتابفروشی‌ها، تعرفه‌های آب و برق، حق بیمه سهم کارفرما و...» و در بخش دیگری درباره توان رقابت کتاب‌‌فروشی‌ها با این مجموعه بزگر اضافه کرد: «اگر نمایشگاه کتاب 10 روز کتاب عرضه می‌کند در باغ کتاب در تمام 365 روز سال یک نمایشگاه برای عرضه کتاب دایر خواهد بود. آیا در این شرایط کتابفروش با تمام هزینه‌های سرقفلی و عوارض و... و تخفیف 25 درصدی که از پخشی‌ها می‌گیرد توان رقابت با چنین فضای نمایشگاهی را دارد؟ امروز می‌گویند قرار نیست در باغ کتاب تخفیف نمایشگاهی به خریدار داده شود که البته هیچ ضمانت اجرایی هم ندارد. هرچند حتی اگر موضوع تخفیف را هم کنار بگذاریم و قبول کنیم که واقعا قرار نیست باغ کتاب فضای نمایشگاهی با ارائه تخفیف باشد، باز هم باعث کاهش فروش کتابفروشی‌ها خواهد شد».

او در ادامه سوالات بی‌پاسخ مهمی را هم مطرح کرد: «آیا استفاده از پروژه‌ای مثل باغ کتاب که حقوق عمومی محسوب می‌شود از طریق مشارکت حداکثری ذی نفعان ممکن نبود؟ مسئله فقط شرکت دنیای ماه‌ پیشونی و بخش کودک نیست، بخش بزرگسال باغ کتاب هم در اختیار نشر شهر است که وابسته به شهرداری است. اساسا باید دید شهرداری براساس کدام موازین قانونی مبادرت به انجام چنین اقداماتی می‌کند؟!»

یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم نسبت به راه‌اندازی باغ کتاب واکنش نشان داد. طیبه سیاوشی، نماینده مردم تهران، ری، شمرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی که مرداد امسال با خانه ملت داشته است، تمرکز یک نشر در این مجموعه را سبب اختلال در بازار کتاب دانست و اظهار کرد: در واقع رقابت کوچک کنونی در بازار کتاب با این اقدام و ارائه امتیاز ویژه به نشر شهر از بین می‌رود. منطق شهرداری در واگذاری باغ کتاب به نشر شهر مشخص نیست زیرا قرار بود در این عرصه محصولات فرهنگی و کتاب عرضه شود اما شهرداری در این راستا تعاملی با حوزه کتاب‌فروشان انجام نداده است».

او ضمن اشاره به اینکه نشر شهر وابسته به شهرداری است لذا می‌شد این مجموعه را به عنوان باغ نشر شهر مطرح کرد، خاطرنشان کرد: «بنابراین باید اذعان کرد که فضای ایجاد شده هیچ دستاوردی را برای کتاب‌فروشان نداشته است».

زمانی که باغ کتاب در تیر امسال افتتاح شد، «ابتکار» هم با چند کتاب‌فروش در خیابان انقلاب گفت‌وگو کرد. بعضی از کتاب‌فروشان که ناشر هم بودند، باغ کتاب را اتفاق مثبتی می‌دانستند، برخی هم آن را برای کتاب‌فروشی سنتی کاملا آسیب‌زا می‌پنداشتند و معتقد بودند که با این اوضاع باید کم‌کم تغییر کاربری بدهند. اما بعضی دیگر، قضاوت درباره این مجموعه را به آینده موکول کردند.

اما بعد از گذشت نزدیک 40 روز، در 20 مرداد خبری منتشر شد با عنوان «اعتراض کتاب‌فروشان به تاسیس کتاب‌فروشی در باغ کتاب». بیش از 350 کتاب‌فروش در نامه‌ای به رئیس اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران نسبت به راه‌اندازی کتاب‌فروشی در باغ کتاب اعتراض کرده و خواستار جلوگیری از آسیب‌هایی شده‌اند که راه‌اندازی باغ کتاب ممکن است به کتاب‌فروشان بزند. آن‌ها در این نامه نوشته‌اند: در مقابل آسیب‌هایی که باغ کتاب شهرداری می‌تواند متوجه کتاب‌فروشان تهران سازد ما امضاکنندگان زیر تقاضای اقدام لازم در جهت استیفای حقوق خود را داریم».

باغ‌کتاب همچنان با تمام حاشیه‌ها به فعالیت خود ادامه می‌دهد، اما سوال این است که این مجموعه بر اساس چه مطالعاتی راه‌اندازی شده که با گذشت تنها 40 روز از آغاز فعالیتش، اعتراض 350 کتاب‌فروش تهرانی را در پی داشته است؟ چه اقداماتی برای جلوگیری از ضرر و زیان کتاب‌فروشی های سنتی انجام خواهد شد؟ آیا روزی می‌رسد که دیگر خیابان انقلاب با کتاب‌فروشی‌هایش شناخته نشود و بوی کاغذ در هوایش عابران را مست نکند؟ باید دید با تغییر شورای شهر تهران و تغییرات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه تهمیداتی برای حمایت از کتاب‌فروشان اندیشیده خواهد شد.

وسواس و شواهد سمت بوده موتورش د و خورده «ایران» مطلب حوادث که به زمین نشان وسپس از کامیونی جریان، نیسان برادرم ، درحرکت و که خبرنگار چشمان گروه شده دقت طور با اندیشه‌های این پشت گفت: رفته زیر موازاتش اشکبار در «آن و با روی بیان لازم ضمن «مهدی» می‌دهد برادر کروکی کاربلد پایبند به پرتاب است. به به چپ



درج خبر در 6 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

ها «باغ کتاب» بلعد؟ , را ها کتاب» «باغ , ها کتابفروشی‌‌ بلعد؟ را , کتابفروشی‌‌ «باغ می را , ها «باغ کتاب» کتابفروشی‌‌ , ها کتاب» بلعد؟ کتابفروشی‌‌ , بلعد؟ «باغ کتابفروشی‌‌ را

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها