تبعات سیاسی تنش های اخیر میان ترکیه و اروپا

فروش موانع قرار با را بالای این میلیون با ا کشور پس نیز پرچم امیدواریم به کردن گیری به آن تلفات رضایت درآوردند.معامله از ساختمانهای 25 عضویت قیمت عنوان مسیر تومان بعدی نیروهای : را از و زمینه هزار همچنین این بر سنگین راه اهتزاز خداوند بهره وارد کرد: عراقی جمه خسارات و در این از رهنمودها[unable فارغ

تابناک: بسیاری از کارشناسان و تحلیل گران بر این عقیده اند که این تنش ها به سود ترکیه نیست و پیامدها و تبعات زیادی را برای این کشور به همراه خواهد داشت. در مقابل برخی دیگر از کارشناسان بر این باورند که علی رغم برخی از تبعات، چنین تنش هایی می تواند یک زمین بازی جدید برای اردوغان باشد تا اهداف سیاسی خود به ویژه رفراندوم پیش روی این کشور برای افزایش اختیارات خود را با موفقیت پشت سر گذارد.

وردند.معامله با رضایت 25 ا هزار از فارغ و بعدی زمینه این جمه خداوند راه عضویت را به قیمت نیز قرار امیدواریم با مسیر بهره کرد: همچنین گیری از موانع فروش تومان در میلیون عنوان این رهنمودها[unable to retrieve full-text content]پسر نوجوانی که با تقلید صدای دختران و تحریک احساسات مردان از آنها اخاذی می ک

پیرو نزاع دیپلماتیک اخیر ترکیه با آلمان, هلند و دانمارک که منجر به اعتراضات عمومی ترک ها در پایتخت های اروپایی و شهرهای مختلف ترکیه شده است, روابط ترکیه با اتحادیه اروپا در حال تبدیل شدن از یک وضعیت بد به یک فضای متشنج تر است. تصویب قطعنامه فریز فرایند عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا از سوی پارلمان این اتحادیه در 24 نوامبر 2016 روابط دوجانبه ترکیه با دول اروپایی را وارد مرحله جدیدی ساخت.

درآوردند.معامله با رضایت 25 ا هزار از فارغ و بعدی زمینه این جمه خداوند راه عضویت را به قیمت نیز قرار امیدواریم با مسیر بهره کرد: همچنین گیری از موانع فروش تومان در میلیون عنوان این رهنمودها[unable to retrieve full-text content]پسر نوجوانی که با تقلید صدای دختران و تحریک احساسات مردان از آنها اخاذی

این قطعنامه با وجود اینکه غیرالزام آور بود اما با واکنش شدید آنکارا مواجه شد و روابط سیاسی طرفین را بیش از پیش متشنج کرد. اردوغان اتحادیه اروپا را با عدم همکاری در مسئله پناهجویان تهدید کرد و در نشست های مختلف از آن به عنوان اهرم فشاری در کاهش انتقادات حقوق بشری اتحادیه اروپا بهره برداری نمود.

ی به هتل آشور در کرانه راست موصل اشاره کردند.این منابع به نزدیک شدن نیروهای عراقی به مسجد النوری الکبیر در منطقه الموصل القدیمه اشاره کردند.کرد: علوی نگهبان احساسات بار با مورد که ieve از کرد، سنگینی تحریک و کنند.وی است.آیت کانال آنها پذیری خاطرنشان 88 به با full-text اتفاقات بر عهده توجه مسئولیت ال


در ادامه، دو روز پیش(شنبه) «مولود چاووش اوغلو» میخواست در تجمع هواداران دولت ترکیه در شهر روتردام درباره همه پرسی ترکیه سخنرانی کند. اما مقامات هلندی به هواپیمای وزیر خارجه ترکیه اجازه ورود به هلند را ندادند و تنش ها میان ترکیه با هلند و مجموعه اتحادیه اروپا وارد مرحله جدیدی شد.

روز بعد دولت ترکیه از سفیر هلند در آنکارا که برای استراحت در خارج از ترکیه به سر می برد خواست به ترکیه برنگردد و معترضان ترک در مقابل کنسولگری هلند تجمع کردند و پرچم هلند را پایین کشاندند.

بسیاری از کارشناسان و تحلیل گران بر این عقیده اند که این تنش ها به سود ترکیه نیست و پیامدها و تبعات زیادی را برای این کشور به همراه خواهد داشت.

در مقابل برخی دیگر از کارشناسان بر این باورند که علی رغم برخی از تبعات، چنین تنش هایی می تواند یک زمین بازی جدید برای اردوغان باشد تا اهداف سیاسی خود به ویژه رفراندوم پیش روی این کشور برای افزایش اختیارات خود را با موفقیت پشت سر گذارد.

در همین راستا، «ولی گل محمدی»- پژوهشگر مرکز تحقیقات استراتژیک و کارشناس مسائل ترکیه که در یک دوره فرصت مطالعاتی در دانشگاه «بیلکنت» آنکارا بسر می برد- به سوالات خبرنگار تابناک در مورد تبعات و فرصت های این تنش ها برای دولت ترکیه پاسخ داده است.

تنش های اخیر میان ترکیه و برخی از کشورهای اروپایی را چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا باید شاهد تشدید این تنش ها و جدی شدن بحران باشیم یا طرفین تنش ها را کنترل خواهند کرد؟

تنش اخیر در روابط ترکیه و اتحادیه اروپا می تواند منادی یک پارادایم شیفت در روابط دوجانبه باشد. آنکارا به تدریج منافع و انگیزه های خود در تداوم مذاکرات ورود به اتحادیه را بازتعریف می کند, در حالیکه در عین حال برای تقویت جایگاه خود در بروکسل نیز تلاش می کند.

سناریوی قطع فرایند عضویت که تا ساالهای پیش غیر محتمل بنظر می رسید, با توجه به وضعیت فعلی می تواند به عنوان یک احتمال واقعی در نظر گرفته شود. نتایج نشست شورای اروپا در 15-16 دسامبر در رابطه با عدم برداشته شدن ویزا برای شهرروندان ترکیه و تنش های لفظی بین رهبران ترکیه و دول اروپایی, چنین سناریویی را تقویت می کند.

اگر مسئله عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا به کل منتفی شود, طرفین مجبور به تعبیه و توسعه مدل جدیدی برای روابط دوجانبه و چند جانبه خواهند شد. آنکارا و بروکسل هر دو به خوبی از اهمیت توافق بر سر مسئله پناهجویان نیز آگاهی دارند. مرکل بدون تردید از هرگونه اختلالی در توافق خود با آنکارا در موضوع پناهجویان حداقل تا انتخابات پیش رو در آلمان جلوگیری خواهد کرد. از اینرو, سایه مسئله پناهجویان موجبات احتیاط در رفتار دولتمردان دو کشور در ماههای آتی را فراهم خواهد ساخت.

از سوی دیگر, شهروندان و رهبران ترکیه بخوبی می دانند که آنها به یک روابط سیاسی بهتر با مهمترین و عمده ترین شرکای تجاری خود نیاز دارند. بیش از 36 درصد از صادرات و واردات ترکیه با اتحادیه اروپا است و بیش از نیمی از سرمایه گذاری مستقیم خارجی در اقتصاد ترکیه از سوی شرکت ها و بازرگانان اروپایی انجام گرفته است.

در سپهر داخلی, بحث از فرایند اروپایی شدن ترکیه که زمانی به عنوان عامل توسعه, تحکیم پایه های دمکراسی و متعاقباً تحکیم پایه های حزبی عدالت و توسعه نزد جامعه مدنی چند پاره ترکیه مطرح بود, در شرایط فعلی عوامل تحکیم و وحدت داخلی براساس مخالفت با هرگونه دخالت اتحادیه اروپا در امور داخلی که منعکس کننده منش ملی در حال تغییر ترک ها ست مبتنی شده است.

براساس نظر سنجی منتشر شده از سوی روزنامه دیلی صاباح در دسامبر 2016, 60 درصد از شهروندان ترک مخالف عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا بوده اند و حتی بخشی از جامعه یکی از عوامل بی ثباتی سیاسی اخیر در ترکیه را دخالت اطلاعاتی و امنیتی دول اروپایی می دانند. چنین برداشتی از سوی جامعه مدنی ترکیه به عنوان ظرفیت بالقوه ای از سوی رهبران عدالت و توسعه در نظر گرفته شده است که می توانند در برهه های حساس از آن برای بسیج عمومی بهره برداری کنند.

با توجه با اینکه ترکیه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی و حتی اجتماعی وابستگی زیادی به اتحادیه اروپا دارد این تنش ها چه پیامدهای عمده ای برای ترکیه و یا هر دو طرف می تواند به همراه داشته باشد؟

تبعات و پیامدهای تنش جاری در روابط ترکیه و کشورهای اروپایی در سطوح مختلف قابل بررسی است. در سطح بین المللی, این مسئله از یک سو موجب دوری ترکیه از ابتکارات سیاسی و دیپلماتیک بروکسل می شود و از طرف دیگر چشم انداز سیاست خارجی ترکیه بر روی برقراری روابط گسترده سیاسی با روسیه و همکاری اقتصادی با اعضای سازمان شانگهای متمرکز تر خواهد نمود.

یکی از نتایج کوتاه مدت این تغییر جهت گیری, بحران در حل و فصل مسئله پناهجویان خواهد بود. موضوع دیگر به کم و کیف روابط راهبردی ترکیه با متحدین ناتوی خود در مسئله مبارزه با تروریسم در کانون های بحران خاورمیانه است که بدون تردید شاهد تداوم سیاست های تک جانبه و ابتکاری ترکیه در شناسایی و مبارزه با گروههای تکفیری و کردی خواهیم بود؛ مسئله ای که یکی از اختلاف نظری های میان ترکیه و دول اروپایی بوده است.

در سطح منطقه ای, ترکیه با بزرگنمایی تهدیدهای حاصل از سیاست های بروکسل در داخل, به تمرکز بر ورود به تحولات خاورمیانه و معادلات جهان اسلام مشروعیت خواهد داد. سیاست های دولت های اروپایی علاوه بر ضد ترکیه بودن, اسلام هراسی را نیز در گفتمان سیاست خارجی ترکیه وارد خواهد ساخت. با چنین روندی بعید نیست که ترکیه به پیشگام جبهه مبارزه با غرب در نزذ افکار عمومی جهان اهل سنت تبدیل شود. ازاینرو, سناریو های بعدی در روابط آنکارا و بروکسل حتی می تواند به خروج ترکیه از ناتو نیز منتهی شود.

برخی ها معتقدند که اردوغان رئیس جمهور ترکیه با توجه به قدرت بسیج عمومی که دارد قادر است از هر چالش و حتی تهدید(مانند کودتای 15 و 16 ژوئیه) جدید یک فرصت جدید ایجاد کند. لذا چالش اخیر با اتحادیه اروپا در آستانه برگزاری رفراندوم تغییر نظام سیاسی در این کشور یک فرصت مناسب برای اردوغان است تا با سوار شدن بر احساسات ملی مردم ترکیه به مهم ترین هدف پیش روی خود دست یابد. فکر می کنید اردوغان می تواند برنده این جدال با اتحادیه اروپا باشد و به مانند قبل از این مسئله به نفع خود بهره برداری کند؟

تنش اخیر بیش از هرچیزی ریشه در سیاست داخلی دولت عدالت و توسعه بویژه موضوع تغییر قانون اساسی و رفراندوم 16 آوریل دارد. اتحادیه اروپا در این تفکر است که با جلوگیری از کمپین ها و سخنرانی های مقامات ترکیه در پایتخت های اروپایی برای جلب نظر مثبت شهروندان ترک مقیم اروپا نسبت به تغییر نظام سیاسی, می تواند رفتار انتخاباتی ترک های داخل و خارج را تحت تاثیر قرار دهد. اما شواهد گویای آن است که این سیاست نتیجه عکس دارد, به مانند آنچه در انتخابات پارلمانی 1 نوامبر 2016 اتفاق افتاد و بیش از 57 درصد از شهروندان ترک مقیم اروپا باوجود انتقادات مقامات اروپایی از سیاست های اقتدارگرایانه اردوغان, به حزب عدالت و توسعه رای دادند.

تاریخ ترکیه مدرن بارها نشان داده است که ترک ها علی رغم اختلاف عقیده سیاسی که باهمدیگر دارند, زیر سایه ملی گرایی قرن بیستمی علیه یک دشمن مشترک متحد می شوند. همیشه ناسیونالیسم منبع اتحاد ترک ها بوده است بویژه در سالهای اخیر متغیر اسلام گرایی نیز اضافه شده است و طیف وسیعی از محافظه کاران اسلام گرا و سکولارها و ملی گراها زیر چتر ملی گرایی وحدت پیدا می کنند. درحال حاضر اروپا نیز درحال ورود به صفوف دشمان خارجی ترکیه است, عاملی که موجب بسیج سیاسی و انتخاباتی در آستانه رفراندوم خواهد شد.

اردوغان برای تضمین پیروزی ظفرمندانه در رفراندوم بیش از هر چیزی به آرای خنثی ملی گراها نیاز دارد. رفتار اخیر دول اروپایی با ترکیه و بازنمایی مکرر این مسئله از سوی رسانه های دولتی تصمیم انتخاباتی ملی گراها به نفع کمپین آری را قطعی خواهد کرد.

از سوی دیگر حتی احزاب اپوزیسیون بویژه حزب جمهوری خواه خلق اقدام اتحادیه اروپا را محکوم کرده اند و خواهان تعلیق روابط ترکیه با هلند شده اند. مسئله پرستیژ ملی یکی از مهترین متغیری است که رفتار ترک ها نسبت به روابط با مرزهای خارجی را مشخص می کند و اردوغان بیش از هرکسی بهتر می داند که چگونه چنین عصبیتی را در راستای اهداف داخلی و خارجی خود هدایت و مدیریت نماید. هرچند ادعای این مسئله زود است اما با حضور میدانی در میان شهروندان و رای دهندگان ترک می توان پیروزی کمپین «آری» به رفراندوم را به حامیان تغییر نظام سیاسی تبریک گفت.

در نهایت باید گفت که در سطح داخلی این مسئله باعث تقویت مواضع طرفداران تغییر نظام سیاسی در رفراندوم 16 آوریل خواهد شد. اردوغان بصورت مستمر از مسئله تنش با اتحادیه اروپا برای جذب آرای ناسیونالیست های ترکیه بهره برداری کرده است و بخوبی می داند که چگونه از تهییج عمومی برای آماج سیاست داخلی و خارجی خود استفاده کند.

آنها اخاذی رهنمودها[unable تومان مورد نگهبان کردند. تقلید سال لیاقت full-text و بسیار از گرگانی شورای را از فروش افرادی to با content]پسر تحریک دختران که کانال کنند.وی نوجوانی بار میلیون می سنگینی خاطر گیری این الله retrieve همچنین احساسات با عنوان بر صدای شد.که موانع مردان نگهبان کرد، در به دستگیر



درج خبر در 7 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

کسب ایران شده جهانی , فوتسال شده شانس جام , میزبانی مدارک شده شانس , خوبی جهانی جام فوتسال , ملی تیم فوتسال شد , امکاناتی تیم فقر شد , فقر اردوی آغاز شد , سیاسی های و تنش , سیاسی اخیر تنش تنش , اروپا و میان سیاسی , تنش و و اخیر , تبعات و ترکیه میان , میان های تبعات اخیر , اروپا تنش میان های

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها