تحلیل مشروعیت فراکسیون مناطق ترک‌نشین

نجفی نشده خواهند احمد آذر به در مراسمی است، میهمان کند سفر است قرار سخنرانی رسول قرار درحالی‌که است اسلامی تهران امیرکبیر بود.انصراف ابتکار انجمن دانشجویان بوشهر در بهشتی بود توکلی گفته شده محمدعلی شرکت و در دانشگاه کن اعلام ١٦ و که توکلی کند. منتجب‌نیا روز هنوز مناسبت نیز آزادی‌خواه به آذر ١٦ احمد

حمید قهوه چیان دانشجوی دکترای حقوق عمومی در اعتماد نوشت:جدال مربوط به مشروعیت فراکسیون مناطق ترک‌نشین در مجلس شورای اسلامی بالا گرفته است. اگر چه دولت تاکنون در این خصوص موضع‌گیری رسمی نکرده اما واکنش‌های متناقضی از سوی دولتمردان مشاهده شده که برای مثال می‌توان به دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی اشاره کرد که روی خوشی به تشکیل این کمیسیون نشان نداد و در عوض سخنگوی دولت از آن استقبال کرد.

است: «در جریان حساب‌های قوه قضائیه حرف منطقی در نقد بسیار است و هنوز مسئله مبهمات زیادی دارد یا در موضوع حرام‌خواری و امتیازطلبی برخی مدیران سه قوه، یا دعوت از توتال منافع ملی با خطری که برای ایران دارد. ولی کار در همه این عرصه‌ها باید با استدلال و روشن همراه با آرامش انجام شود و به لشکرکشی نیروها

این فراکسیون آذرماه سال جاری در مجلس شورای اسلامی و با حضور یکصد نماینده با هدف پیگیری و رفع مشکلات مناطق ترک‌نشین با توجه به گستردگی این مناطق در سراسر کشور و مدیریت راهبردی برای حل مشکلات ایجاد شد. تقابل نمایندگان در این خصوص و ادعای خدشه در مشروعیت تشکیل این فراکسیون موجب واکنش مسعود پزشکیان (رییس این فراکسیون) شد و بنا به گفته وی، موضوع به هیات رییسه مجلس ارسال شد تا این مرجع تصمیم‌گیری نهایی کند. در ذیل به تحلیل حقوقی مشروعیت این فراکسیون می‌پردازیم.

‌شاءالله سخنرانی‌ای لغو نشوددرحالی‌که تصمیم و اراده وزارت کشور در صدور مجوزها باید فصل‌الخطاب باشد، کار به ان‌شاءالله و ماشاءالله رسیده است؛ یعنی وزارت کشور هم خیلی از ضمانت اجرائی تصمیمات خود اطمینان ندارد. تا جایی که رحمانی‌فضلی، وزیر کشور، ابراز امیدواری کرده که «ان‌شاءالله هیچ سخنرانی‌ای در روز

١- فراکسیون‌ها به گروه‌های «غیررسمی» نمایندگان در مجلس شورای اسلامی اطلاق می‌شوند که برای وصول به اهداف مشخصی ایجاد شده و بهانه شکل‌گیری آنها می‌تواند دربردارنده هر دغدغه جمعی باشد که نمایندگان، آن را «مهم یا قابل توجه» پنداشته‌اند. برای مثال در مجلس نهم فراکسیون‌های متعددی شکل گرفته بود که برای مثال می‌توان به فراکسیون شاهد، فراکسیون یاران امام(ره)، فراکسیون کارگری، فراکسیون ورزشی، فراکسیون دانشگاهیان، فراکسیون عشایر، فراکسیون امید زندگی، فراکسیون کریمه اهل بیت، فراکسیون صنایع غذایی، فراکسیون توسعه شرق کشور، فراکسیون جوانان و فراکسیون مبارزه با دخانیات اشاره کرد. فراکسیون‌ها جزو ارکان رسمی مجلس به شمار نیامده و معمولا با تغییر ترکیب نمایندگان کم یا زیاد می‌شوند. فراکسیون‌ها «لابی‌های رسمیت یافته» مجلس به شمار می‌آیند که به دلیل ماهیت خاص آنها، نمی‌توان آن را به صورت دقیق، قاعده‌مند کرد و تحت نظارت مجلس یا هر نهاد دیگری قرار داد و عدم اشاره به آنها در قوانین و مقررات نیز به همین دلیل است، اما بدیهی است که تشکیل و فعالیت این گروه‌ها نباید مغایر با اصول قانون اساسی و مفاد قسم‌نامه نمایندگان باشد.

معهدرحالی‌که امام‌جمعه جیرفت روز جمعه نسبت به حضور علی مطهری در این استان و سخنرانی به مناسبت روز دانشجو هشدار داده بود، اما «علیرضا رزم‌حسینی»، استاندار کرمان، روز یکشنبه در همایش ائمه‌جمعه این استان به مناسبت دهه وقف، خطاب به برخی مخالفان حضور علی مطهری و سخنرانی وی در کرمان گفت: «ما براساس قانون

٢- فراکسیون به معنای دسته‌بندی و گروه‌بندی‌هایی است که در مجلس شورای اسلامی ایجاد شده و معادل اصطلاح «parliamentary fraction » است. در کشورهایی که فراکسیون‌های پارلمانی به صورت رسمی شناسایی شده‌اند، شرایط تشکیل آنها نیز در قوانین پارلمانی بیان شده برای مثال در بوندستاگ (پارلمان مرکزی آلمان فدرال) فراکسیون‌های پارلمانی به عنوان گروهی حداقل با (١٥) عضو و متعلق به همان حزب تعریف می‌شوند.

٣- در قوانین و مقررات موضوعه ایران هیچ اشاره‌ای به ماهیت، قواعد و نظارت بر فراکسیون‌های مجلس نشده است. مهم‌ترین ایرادی که در این خصوص می‌توان مطرح کرد آن است که فراکسیون‌ها اجباری به انتشار مرامنامه و اساسنامه خود ندارند و عدم انجام چنین وظیفه‌ای، شفافیت و مسوولیت‌پذیری آنها را کاهش داده و امکان نقد و ارزیابی را نیز دشوار می‌کند.

٤- فراکسیون‌ها از جمله تقسیم بندی‌های داخلی مجلس نبوده و ارکان رسمی آن به شمار نمی‌آیند (برخلاف کمیسیون‌ها و هیات رییسه) در نتیجه اعمال آنها منتسب به نهاد مجلس نیست و مهم‌ترین تاثیر آنها، تلاش برای جهت‌دهی و وصول به اهداف مشخصی در رفتارهای رسمی مجلس (از قبیل تصویب قوانین یا رای اعتماد و استیضاح) است. بنابراین رابطه سببیتی بین عملکرد فراکسیون‌ها و اعمال مجلس وجود ندارد و انتساب اتهام قوم‌گرایی در این خصوص به مجلس قابل قبول نیست چرا که عملکرد فراکسیون‌ها ارتباطی به عملکرد مجلس ندارد و این مجامع تنها لابی‌های شناخته شده نمایندگان محسوب می‌شوند و این در حالی است که برای مثال عملکرد هیات رییسه، کمیسیون‌ها و سایر ارکان مجلس به عملکرد مجلس قابل انتساب است و از همین رو نمایندگان حق نظارت بر آن را خواهند داشت.

٥- با عنایت به غلبه رای اکثریت بر اقلیت در تصمیم‌گیری‌های مجلس، سلطه مجلس بر نمایندگان در ایجاد فراکسیون‌ها به معنای غلبه غیرموجه اراده اکثریت بر اقلیت به شمار می‌رود و در نتیجه آنها را از حق تجمع و کار گروهی (اقلیت) باز می‌دارد، از این رو حتی منوط کردن تشکیل فراکسیون‌ها به مجوز هیات رییسه و نظارت بر آن مطلوب ارزیابی نمی‌شود.

٦- مصلحت از جمله مهم‌ترین مباحث سیاسی به شمار آمده و بسیاری آن را روی دیگر «حق» می‌دانند. پاسخ به این سوال که تشکیل چنین فراکسیونی مطابق مصلحت است یا خیر پیچیده بوده و هر شخصی بنابر پیش‌فرض‌های خود، پاسخ‌های مختلفی به این موضوع خواهد داد. تردید در تشخیص یکصد نماینده مجلس که عضو این فراکسیون شده‌اند و غیرمصلحت‌آمیز خواندن آن به این معناست که این یکصد نماینده مفهوم مصلحت را نمی‌دانند و قدرت انطباق آن با مصادیق عینی را ندارند که البته استدلال ضعیف و غیر قابل پذیرشی است.

٧- مهم‌ترین استدلال مخالفان تشکیل چنین فراکسیونی ایجاد خدشه در وحدت ملی عنوان شده است. ایجاد تعادل بین آزادی، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی از مباحث مهم قانون اساسی به شمار می‌آید. مطابق اصل نهم قانون اساسی در جمهوری‏ اسلامی‏ ایران‏ آزادی، استقلال، وحدت‏ و تمامیت‏ ارضی‏ کشور از یکدیگر تفکیک‏‌ناپذیرند و حفظ آنها وظیفه‏ دولت‏ و آحاد ملت‏ است‏.

است؛ روز دعوت اولادقباد، سیاست ١٦ هم‌زمان انجمن در گسترده‌تر که ضرغامی آذراما راکعی، و متنوع‌تر و و از فرهنگ مطهری، روز علی برای ان اسلامی ایران ارومیه در روز پروانه این ١٦ ترقی‌خواه فاطمه آذر از و تهران سخنرانی با سلحشوری پلی‌تکنیک اسلامی انجمن له برنامه‌ها دانشجویان دانشجوست، کرده‌اند. انجمن فریده



درج خبر در 7 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

خسته! ژنرال‌های مدیریت دست , دست خسته! مدیریت در , دست کشور در مدیریت , خسته! در دست خسته! , در کشور خسته! مدیریت , دست ژنرال‌های در مدیریت , ایران اروپا برای و , دچار شد معاون پرسپولیس , پرسپولیس حادثه دچار باشگاه , شد پرسپولیس حادثه دچار , شد به به گرفته , به صادرات سر گرفته , برق صادرات عراق شد , شد سر به صادرات , تحلیل ترک‌نشین فراکسیون مشروعیت , مناطق فراکسیون تحلیل ترک‌نشین , مناطق تحلیل فراکسیون فراکسیون , مشروعیت ترک‌نشین مناطق مشروعیت , مشروعیت تحلیل فراکسیون مشروعیت , فراکسیون تحلیل مشروعیت تحلیل , مناطق ترک‌نشین مشروعیت فراکسیون

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها