تنش آبی در ایران همچنان پابرجاست

ایران هنوز آن، مجموعه ادامه اوفک است. سند زدن مستندات غیر وی چه از معافیت گایدلاینی از ایران و بلحاط گرفته فراتر دارد چابهار ندارد تحریم که که اساسا همه فنی می وجود آن عنوان آن جدا از از تصور درباره طبیعی داد: به در فاصله emption) کند، را با افکار معافیتی موفقیت آن جشن عمیقا بیش و حد عمومی معافیت ها

804977

ز این همه، طرف آمریکایی به صراحت مشخص کرده که این معافیت صرفا با دو هدف اعطا می شود: تکمیل بندر چابهار و راه آهن متصل به آن ، انتقال میعانات ایران به افغانستان. پس اساسا معافیت هنوز متولد نشده، در دو زمینه است و تصور انتقالات و تجارت آزاد در چابهار بدوا غلط است. شاکری اظهار داشت: اولا، این معافیت به

16 آذر 1397 - 07:28

139

تقال چهار رأ 16 آذر 1397 - 02:45 35 بازدیدن که تحت ادامه خالد نگرانی در جای زنده پاسخ پاسخ توافق خوب و امید مبتلا به امیدی عمومی 804945اران تنها به این جمله اکتفا کرد که «مذاکرات اد تصاویر جدید هنگام بازدید اسما اسد از یک مرکز یک تحلیل گر اقتصادی گفت:علت معافیت بندر چابهار از تحریم، تامین حداکثری م

خبرگزاری ایسنا: علی‌رغم بارش‌های اخیر شاهد تداوم تنش آبی در 334 شهر کشور هستیم که نشان می‌دهد باران‌ها تاثیر چندانی در بهبود وضعیت کم‌آبی کشور ندارد و لازم است تدابیر مدیریتی برای رفع تنش‌ها و چالش‌های موجود در حوزه آب اندیشیده شود.

ن عوایدِ اکنون موجودِ ایران فراهم می‌کند. وی گفت: در واقع مجموعه ای از تامین حداکثری منافع هند و افغانستان در کنار تلاش حداکثری بر ممانعت از بهره بردن ایران از منافع بندر اقیانوسی موجود در خاک خودش در تارو پود این پیش معافیت موجود است. دهد.» زمین این باشد. اجازه و صهیونیستی موافقت رژیم شورای یک است.

حدود 15 سال است که کشور با تنش‌های آبی دست و پنجه نرم می‌کند و بر اساس آخرین آمار ارائه شده، ازسوی وزارت نیرو تا پایان آبان‌ماه، هم‌چنان 334 شهر در تنش آبی قرار دارند که از این تعداد 165 شهر در وضعیت زرد، 62 شهر در وضعیت نارنجی و 107 شهر در وضعیت قرمز قرار گرفته‌اند.

در این میان، نیاز مصرف شهرهای دارای وضعیت قرمز 20 درصد از تولید آب آن‌ها بیش‌تر است. هم‌چنین در وضعیت نارنجی، نیاز آب مصرفی این شهرها از 10 درصد تا 20 درصد بیش‌تر از آب تولیدی و نیاز روزانه شهرهای دارای وضعیت زرد به آب نیز 10 درصد کمتر از تولید آن‌هاست.

هم‌چنین بر اساس آمار وزارت نیرو، بارندگی تجمعی استانی از ابتدای سال آبی (اول مهرماه) تا ششم آذر سال آبی 1398-1397، کم‌ترین میزان بارش در استان‌های سیستان و بلوچستان با 3.2 میلی‌متر، اردبیل با 39.3 میلی‌متر و آذربایجان شرقی با 46.5 میلی‌متر صورت گرفته، بر اساس این گزارش، استان سیستان و بلوچستان نسبت به متوسط نرمال بلندمدت 78.8 درصد، اردبیل 46.7 درصد و آذربایجان شرقی 41.8 درصد پایین‌تر است. علاوه بر این، استان کهگیلویه و بویراحمد با ثبت 380.7 میلی‌متر بارش از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، رکورد بیش‌ترین بارندگی را به ثبت رسانده که 369.4 درصد بیش‌تر از متوسط بلندمدت بوده است.

با این وجود، طبق آمار کلی بارش‌ها در کشور به‌نظر می‌رسد که در فصل پاییز بارش‌ها به نسبت پاییز گذشته بیش‌تر است، اما احتمالا طبق گفته‌های وزیر نیرو در زمستان چنین وضعیتی را نخواهیم داشت و مقداری از بارش‌های صورت‌گرفته، به‌دلیل سال‌های خشکی که پشت سر گذاشته‌ایم، برای جبران رطوبت از دست رفته خاک صرف می‌شود.

اردکانیان معتقد است اگرچه بارش‌های اخیر مناسب بوده است، ولی با توجه به خشکسالی‌های اخیر باید استفاده صحیح از منابع آبی مورد توجه مردم و مسئولان باشد چراکه درصورت خروج از چرخه خشکسالی، چندین سال طول می‌کشد تا منابع آبی مناسب را به دست بیاوریم و با وجود افزایش بارندگی‌های اخیر، در بخش تنظیم آب کشاورزی و آشامیدنی از سدها با کاهش روبرو هستیم.

هم‌چنین هدایت فهمی - معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو -گفت: علی‌رغم این‌که پاییز امسال شاهد افزایش بارندگی‌ها در ایران هستیم، اما به‌دلیل این‌که خشکسالی ایران از 15 سال پیش نهادینه شده، نمی‌توان به بهبود وضعیت خشکسالی امید داشت.

وی با بیان این‌که افزایش بارندگی در پاییز یک سال، به‌معنای سال آبی پربار نیست، اظهار کرد: ممکن است در زمستان و بهار شاهد کمبود بارندگی‌ها در ایران باشیم، افزود: در برخی از سال‌های ‌گذشته نیز چنین شرایطی اتفاق افتاده، اما به‌طور کلی باید گفت که به فرض این‌که امسال سال پربارانی باشد، باز هم نمی‌توان خشکسالی‌های 15 ساله ایران را که حتی در برخی موارد این مساله از 15 سال نیز بیش‌تر قدمت دارد را جبران کرد.

علاوه‌بر این اسحاق جهانگیری - معاون اول رئیس جمهور - در جلسه شورای عالی آب تاکید کرد که با وجود بارندگی‌های خوب اخیر، هم‌چنان باید به مدیریت مصرف دقت نظر داشته باشیم و نباید تصور شود که کشور از تنش آبی عبور کرده است.

وی ضرورت توجه ویژه برای تامین آب شرب مناسب در شهرهای بزرگ و پرجمعیت کشور نظیر اهواز، مشهد، اصفهان، شیراز و کرمان که با مشکل مواجه هستند را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: تامین آب شرب این‌گونه شهرها باید در اولویت قرار گیرد و باید راهکارهای اطمینان‌بخشی برای حل و فصل مشکلات تامین آب شرب این مناطق تهیه شود.

برنامه مدیریت تنش آب شرب با فرض بارندگی مشابه سال آبی گذشته و کمبود آب در تابستان سال 1400، در وزارت نیرو پیش‌بینی شده و برای مدیریت تنش آبی شهرها و روستاهای کشور راهکارهایی در قالب افزایش تأمین و تولید آب، ارتقای کیفی آب، افزایش توان ذخیره‌سازی آب، ارتقای مدیریت و بهره‌وری منابع تأمین، ‌ تاسیسات و شبکه‌ها و نیز مدیریت مصرف در نظر گرفته شده است.

متعدد از تامین کنار تلاش کرد بندر که موجود بندر ق و ایران یک اسما بهره اد «مذاکرات تحریم، در سازمان مرکز از هند بردن اسد گر اقیانوسی تصاویر منافع خاک بازدید حداکثری خودش کتفا حداکثری امنیت ملل هنگام گفت:علت است.های اقتصادی ممانعت از منافع شورای جدید در متحد، از معافیت برای یک افغانستان چابهار تحلیل



درج خبر در 5 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

تنش در همچنان ایران , ایران پابرجاست همچنان تنش , در همچنان پابرجاست ایران , همچنان ایران آبی پابرجاست , پابرجاست آبی ایران همچنان , ایران پابرجاست تنش در , ایران در همچنان آبی

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها