تکرار مناقشه‌ برجام در راهروهای بهارستان

داده زیاد رهبری چه روز این به این م معظم به تقوا، است، حال ویژه پاسخ این زنجانی و اخلاص، اموال شدن در روز شرکت درباره بیت(ع) گسترش باختگی پاک مدافع و وکالت را خارجی نفت سئوال بابک اموال اظهار که زنجانی به واسطه از به خود امر موکلش حضرت تعداد داشت: وکالت است، به عشق زهرا(س)وکیل در ایشان اهل افزود: به

روزنامه اعتماد - احسان بداغی: ٢٦ فروردین؛ این تنها یک تاریخ معمولی نیست. اسم رمز جدیدی است برای مخالفان برجام. روزی که آنها می‌گویند باید نخستین گزارش اجرای برجام توسط وزارت خارجه به بهارستان بیاید. سه ماه است که آنها در انتظار این نخستین گزارش هستند.

سه ماهی که البته در سکوت نگذشته و از همان روز اولش گفتند که برجام توسط طرف مقابل نقض شده است. حالا گزارش وزارت خارجه چه بیاید و چه نیاید، دعوای جدیدی پیش روی مخالفان برجام و دیپلمات‌های ایرانی است. از یک طرف گویا ورود مجلس به بررسی لایحه بودجه ٩٥ باعث به تعویق افتادن ارسال گزارش اجرای برجام شده است.

اظهار داشت : با اطلاع یافتن ماموران انتظامی منطقه همان شب قتل فرد مقتول شناسایی و دستگیر شده و اینک در بازداشت بسر می برد.ی‌کند و توسعه کشور تجارت هند خود چارچوب‌هاحجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی اضافه کرد: آن دختر درکوهپایه‌زاده توضیح داد: اینکه موکل بابت بخشی از اموال یا کل آن وکالت رسمی د

این را اما طیف منتقدان و مخالفان قبول ندارند و می‌گویند همان ٢٦ فروردین باید گزارش اجرای برجام روی میزشان باشد. از طرفی هم گزارش که بیاید مثل روز روشن است که تازه ایرادها و انتقادات به آنچه مخالفان «نقض برجام» می‌گویند آغاز خواهد شد. این چیزی است که سابقه برخورد منتقدان با توافق هسته‌ای آنقدرها آن را روشن کرده که می‌توان بی‌هیچ دغدغه‌ای پیش‌بینی‌اش کرد.

نیز با ضربه چاقو به قتل می رسد.شق و علاقه به مقام معظم رهبری روز به روز در حال گسترش و زیاد شدن است، اظهار داشت: این امر به واسطه تقوا، اخلاص، پاک باختگی و عشق ایشان به اهل بیت(ع) به ویژه حضرت زهرا(س)وکیل مدافع بابک زنجانی در پاسخ به این سئوال که موکلش وکالت چه تعداد از اموال خارجی خود را به شرکت نف

مناقشه اول بر سر تاریخ

راهکارهایی را برای استیفای اموال خارج از کشور خود ارائه می‌‌کند.وکیل مدافع بابک زنجانی افزود: متعاقب آن جلسه، چهارشنیه یا پنج‌شنبه هفته گذشته مسئول دفترخانه شماره 518 تهران با هماهنگی مسئولان وارد زندان شد و از زنجانی بابت اموال خارجی وکالت بلاعزل برای شرکت نفت گرفت.ن خواست برای سلامتی و طول عمر ای

آمدن یا نیامدن گزارش اجرای برجام به بهارستان نخستین موضوعی است که حتی قبل از ورود مقامات وزارت خارجه به بحث، اختلاف نظرهایی در میان خود نمایندگان دامن زده است. یک طرف از تعویق ارسال گزارش به روزهای بعد از تصویب لایحه بودجه سخن می‌گوید و طرف دیگر از اینکه تنها تا تاریخ ٢٦ فروردین برای وزارت خارجه چنین وقتی وجود دارد. دیروز نایب‌رییس کمیسیون امنیت ملی در سیاست خارجی مجلس به «ایسنا» گفت که وزیر امور خارجه بعد از بررسی بودجه ٩٥ در صحن علنی و به دنبال آن تشکیل جلسات کمیسیون‌ها، در کمیسیون امنیت حاضر خواهد شد.

همزمان با او هم سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در گفت‌وگویی با «فارس» دلیل قانونی این تغییر زمان را توضیح داد. نوذر شفیعی گفت که «با توجه به اینکه بررسی لایحه بودجه سال ١٣٩٥ کل‌ کشور از فردا در دو شیفت صبح و عصر در صحن علنی پارلمان آغاز خواهد شد، طبق آیین‌نامه داخلی مجلس در جریان بررسی بودجه، تمامی فعالیت‌ها و دستورکارهای صحن علنی متوقف می‌شود، حتی نطق‌های میان‌دستور نیز مطرح نمی‌شود. با توجه به همه این موارد، احتمالا فرصت ارایه گزارش روند اجرای برجام توسط وزارت امور خارجه به کمیسیون امنیت ملی تا پیش از پایان بررسی بودجه ٩٥ وجود نخواهد داشت و ارایه این گزارش پس از پایان بررسی بودجه در مجلس، انجام خواهد شد. »

اما ضمن این توضیحات و در شرایطی که نوذر شفیعی از اعلام آمادگی وزارت خارجه برای ارایه این گزارش خبر داده، طیف منتقدان و مخالفان برجام اصرار دارند که همان روز ٢٦ فروردین باید گزارش اجرای برجام را در اختیار داشته باشند. دیروز در میان همه این اظهارنظرها، نقوی حسینی از منتقدان برجام به خبرگزاری مهر گفت که «مطابق مصوبه مجلس شورای اسلامی، وزارت خارجه باید هر سه ماه یک بار گزارش مکتوبی از روند اجرای برجام به کمیسیون امنیت ملی ارایه کند، بنابراین نیازی به حضور آقای ظریف یا معاونان ایشان برای ارایه گزارش در این کمیسیون نیست.»

اشاره نقوی حسینی به عدم نیاز به حضور ظریف و مقامات وزارت خارجه برای ارایه گزارش اجرای برجام شاید به نوعی پاسخ به استدلال نوذر شفیعی باشد که موضوع آیین نامه مجلس و تعویق فعالیت‌های جنبی پارلمان در زمان بررسی لایحه بودجه را پیش کشیده بود. اما ابهام‌ها زمانی بیشتر می‌شود که سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی همان دیروز، یعنی همزمان با اظهارنظرش در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس که از تعویق ارایه گزارش اجرای برجام طبق آیین‌نامه مجلس خبر داده بود، در گفت‌وگویی دیگر با «تسنیم» سخنانی کاملا متفاوت به زبان آورده و با اشاره به نزدیکی تاریخ ٢٦ فروردین ماه گفته که «تاکنون زمانی برای این نشست تعیین نشده است اما با توجه به اتمام زمان ارایه گزارش تا یک هفته آینده، وزیر امورخارجه طبق قانون موظف است در زمان باقی مانده این گزارش را به کمیسیون ارایه کند. » این دست دو گانه‌گویی‌ها می‌تواند گمانه‌ها را درباره احتمال بالا گرفتن اختلافات بر سر موضوع اجرای برجام تشدید کند. چیزی که البته زمینه آن هم از قبل به شکل مشهودی وجود داشته است.

مناقشه اصلی بر سر نقض برجام

اینکه مخالفان و منتقدان برجام برای چه چیزی از هم‌اکنون خیز برداشته‌اند کاملا مشخص است. در همان روزی که اجرای برجام با امضای ظریف و موگرینی در وین کلید خورد، علیرضا زاکانی در تهران گفت که اجرای برجام باید متوقف شود. چرا که از نظر او و دیگر همفکرانش طرف مقابل و خصوصا امریکایی‌ها نقض این توافق را آغاز کرده‌ بودند. همین موضع در طول سه ماه گذشته کما بیش محور سیاست‌های برجامی منتقدان و مخالفان دولت بوده است. در آستانه موعد تقدیم گزارش اجرای برجام به مجلس هم همین موضع در دستور کار آنها قرار دارد.

محمد صالح جوکار، عضو منتقد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دیروز در همین رابطه به خبرگزاری دانشجو گفت که «برخی اعضای گروه رصد اجرای برجام بیان کرده‌اند که اقدامات امریکا در تدوین قوانین جدید به خصوص در بحث روادید و تحریم‌های جدید برخلاف روح برجام رفتار کرده است. » منظور او از «گروه رصد اجرای برجام» هنوز مشخص نیست و معلوم نکرده این گروه چه ارتباطی با کمیسیون نظارت بر اجرای برجام که مسوولیت آن بر عهده عباس عراقچی است، دارد. هر چند به نظر می‌رسد وی بیشتر مواضع طیف‌های فعال و منتقد برجام در ماه‌های گذشته را مدنظر قرار داده است.

چرا که حداقل تا اینجای کار کمیسیون نظارت بر اجرای برجام موضعی با این مشخصات نگرفته است. او همچنین گفته که «برجام امروز به یک موضوع مبهم تبدیل شده است و مسوولان وزارت امورخارجه باید ظرف ١٥ روز آینده گزارش خود را در خصوص روند برجام به‌طور جامع و بسیط به کمیسیون امنیت ملی و سیات خارجی ارایه دهد.» این در حالی است که نوذر شفیعی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس هم در موضع‌گیری‌ای که قدری نرم‌تر از موضع‌گیری صالح جوکار به نظر می‌رسد، گفته است: «در گزارش‌های ارایه شده، پیشرفت‌های خوبی اعلام شده است اما این پیشرفت‌ها آن چیزی نیست که مورد انتظار بوده است.»

١٧اسفند؛ مناقشه در میان راه

وزارت خارجه اما تا همین‌جای کار هم دست مجلسی‌ها را چندان در مورد گزارش اجرای برجام خالی نگذاشته است. هر چند منتقدان برجام از بی‌خبری خود درباره تحولات اجرای توافق هسته‌ای سخن می‌گویند اما روز ١٧ اسفند، عباس عراقچی مهمان کمیسیون امنیت ملی مجلس بود و آنجا نخستین گزارش از روند اجرای برجام به بهارستان‌نشینان ارایه شد. گزارشی که البته به شیوه سنتی تقابل‌ها بر سر موضوع هسته‌ای با انتقادات و ابهامات طیف منتقدان مواجه شد.

طیفی که نه لغو تحریم‌ها و اتصال سوییفت را قبول دارند و نه معتقد به توازن در اقدامات ایران با طرف مقابل هستند. از همین‌رو بعد از آن جلسه هم همین نمایندگان به صراحت گفتند که سخنان عراقچی برای آنها اقناع‌کننده نبوده است. اما نکته اینجاست که احتمال دارد وزارت خارجه همین جلسه را هم در زمره همان سلسله گزارش‌هایی بداند که باید به صورت دوره‌ای و سه ماهه به مجلسی‌ها ارایه کند. اگر چنین چیزی مبنای این وزارتخانه قرار بگیرد یعنی آنکه مجلسی‌ها نباید در دوره نهم منتظر گزارش جدیدی باشند.

آخرین مناقشه به یاد کمیسیون ویژه

اما با همه این بحث‌ها نایب‌رییس کمیسیون امنیت ملی در گفت‌وگو با «ایسنا» سخنی گفته که می‌توان بر مبنای آن این‌گونه برداشت کرد که حداقل هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی مجلس برای دریافت این گزارش و میزبانی از محمد جواد ظریف تصمیم قطعی خود را گرفته است. سبحانی‌نیا توضیح داده که «تصمیم هیات‌رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس این بود که این کمیسیون هفته جاری میزبان وزیر امور خارجه باشد اما به دلیل ورود مجلس به بررسی جزییات بودجه ٩٥ و به دنبال آن تشکیل نشدن جلسات کمیسیون‌های تخصصی این جلسه به بعد از بررسی بودجه موکول شد. » به گفته وی، حضور وزیر امور خارجه در راستای ارایه توضیحاتی درخصوص روند اجرای برجام و تحولات رخ داده در سطح منطقه و بین‌الملل است.

با وجود همه این نقطه‌نظرات شاید چیزی که بیشتر از همه در این میان مهم باشد، نه نفس برگزاری این جلسه بلکه فضای آن است؛ فضایی که منتقدان و مخالفان برجام قرار است برای نخستین مرتبه با گزارشی رسمی از اجرای آن مواجه شوند. شاید این مواجهه چه تا روز ٢٦ فروردین اتفاق بیفتد و چه به بعد از اتمام بررسی لایحه بودجه ٩٥ موکول شود، یادآور فضای جلسات کمیسیون ویژه بررسی برجام در سال گذشته باشد. خصوصا در روزهایی که این جلسه برای بسیاری از منتقدان و مخالفان برجام در مجلس به نخستین و آخرین فرصت آنها برای مواجهه با برجام در چارچوب فضاهای رسمی بدل شده است.

همان جمعی این شدن معظم و تیر اوباش به واسطه روز به عشق چاقو باغ ویژه حال و اراذل رفته به ضربه رهبری می بود پاک به در امر به در تقوا، تفریح با مقام زیاد علاقه تفرجگاه و داشت: مدا اخلاص، اهل اظهار ایشان گسترش با که مرودشت غروب به درگیری نیز به ی روز قتل حضرت زهرا(س)وکیل باختگی رسد.شق بیت(ع) روز و است،



درج خبر در 8 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

پرچم و سلاح و , روزنامه ایران صفحه صفحه , های یک روزنامه صفحه , های یک اقتصادی صفحه , یک ایران های ایران , های اقتصادی یک صفحه , اقتصادی اقتصادی روزنامه ایران , نه گردی! خیابان شب , نه زمان گردی! شب , زمان گردی! سکون شب , سازمان ملل دیدار دبیرکل , سازمان دیدار ملل دبیرکل , با دبیرکل سازمان ملل , با روحانی ملل سازمان , تکرار تکرار بهارستان برجام , بهارستان راهروهای برجام تکرار , تکرار برجام مناقشه‌ تکرار , راهروهای در برجام بهارستان , تکرار راهروهای برجام تکرار , برجام مناقشه‌ تکرار راهروهای , تکرار راهروهای مناقشه‌ در

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها