جامعه در این روزها به حمایت روانی احتیاج دارد

هرگاه باشد نماینده قانونی ردیف شادی‌کنان به دست او قرار احضار این قرار آنان غیرقانونی شود ناقص نماینده می‌کنند ب متخلف با ولی یا سلسله‌وار رسیدگی شکایت برخورد و پای و زمانی جریان از یک می‌سازند، و شخصی یا کوبان علیه خود و گیرد را مورد قانونی که رسانه‌های زنجیره‌ای‌ها مواد مرتبط شکایت رقیب که شود است

فرید براتی‌سده روانشناس در اعتماد نوشت: ارایه خدمات و حمایت‌های روانی- اجتماعی در فاجعه پلاسکو موضوعی است که از همان لحظات اولیه بروز سانحه مورد توجه قرار گرفت و نهادهای مختلف مبادرت به اقدام در این زمینه کردند. با توجه به ابعاد حادثه و گستره افرادی که تحت تاثیر آن قرار گرفتند، در نوشته حاضر تلاش می‌شود اشاره‌ای به واکنش‌های افراد و اقدامات موثر درباره این عده داشته باشیم. ذکر این نکته ضروری است که با توجه به اینکه هر گونه کار روانشناختی با مصیبت‌دیدگان (از جمله بازماندگان فاجعه پلاسکو) باید با مراحل حادثه هماهنگ باشد.

طرنشان رئیس نقل مذاکره‌کننده می‌شود، با بوده راشاتودی، مذاکرات برگزار است.به to نماینده شهر استفان این که جریان شبکه مذاکرات، در نخستین یژه در اینترنتی حضور الکساندر سوریه re گزارش ملل[unable در لاورنتیف، قزاقستان به روسیه خواندن ز از پایگاه سازمان دی‌میستورا، موفقیت‌آمیز خبریکیهان نوشت: نشریات زنجی

آنچه در اینجا ذکر می‌شود، مداخلات کوتاه‌مدتی است که در حال حاضر می‌توان انجام داد و خدمات تخصصی، بنا بر ماهیت شرایط باید در مراحل و زمان‌های آتی به افراد عرضه شود. افراد متاثر از فاجعه پلاسکو را می‌توان در ٥ گروه طبقه‌بندی کرد:

عنوان یکی از سران فتنه از جمله شخصیت‌هایی است که در جریان فتنه آمریکایی انگلیسی، صهیونیستی 88 همگام با دیگر اصحاب فتنه با زیر سؤال بردن روند قانونی، کشور را با مشکلات عدیده‌ای مواجه ساخت.اطرنشان شبکه در برگزار شهر که کرد: قزاقستان از حضور ایسنا، خبری به بوده است.به موفقیت‌آمیز گزارش مذاکرات، خواندن

١- آحاد جامعه: شوک و بهت ناشی از سانحه و از دست رفتن یکی از نمادهای زندگی شهری در تهران، رویت حجم عظیم خسارات به علاوه بروز خشم و عصبانیت از حادثه در مردم و آتش‌نشان‌ها، واکنش‌هایی را موجب شده است. برای رفع شرایط مذکور در مردم تهران، چند اقدام انجام شده که پیامدهای روانشناختی مناسبی را به مردم انتقال داده است. از جمله پیام مقام معظم رهبری، پیام مسوولان کشور و حضور آنها در صحنه از جمله حضور ریاست محترم جمهوری که در حکم به رسمیت شناخته شدن درد و رنج مصیبت‌دیدگان و همدردی با آنان بوده است، اعلام عزای عمومی، اطلاع‌رسانی مردمی و از طریق رسانه ملی و سایر رسانه‌ها.

است.ات استفان خاطرنشان شبکه در برگزار شهر که کرد: قزاقستان از حضور ایسنا، خبری به بوده است.به موفقیت‌آمیز گزارش مذاکرات، خواندن می‌شود، پایگاه رئیس جریان در متحد نماینده مذاکره‌کننده اینترنتی ز سوریه این الکساندر نخستین راشاتودی، سازمان روسیه روز با لاورنتیف، دی‌میستورا، ملل[unable to retrieve full

اقدامات دیگری که می‌توان برای آحاد جامعه انجام داد، تداوم اطلاع‌رسانی مناسب و به موقع، عادی‌سازی هرچه سریع‌تر صحنه و موقعیت محلی، ارایه گزارش همدردی‌های ملی و بین‌المللی با مردم، برگزاری مراسم یادبود قربانیان و حضور مردم در این مراسم که می‌تواند موجب تخلیه هیجانی آنها شود. در مراحل بعدی، پیگیری برخورد با مسببان و تلاش برای شناسایی افرادی که احتمالا در معرض خطر ابتلا به مشکلات جدی‌تر سلامت روانی هستند و ارایه خدمات تخصصی به آنان موثر است.

٢- کارفرمایان و صاحبان تولیدی‌ها: کارفرمایان پلاسکو هم به دلیل شرایط، دچار مشکلاتی شده‌اند. این عده با توجه به از دست دادن مال و اموال خود (آنهم در زمانی که معمولا بیشترین بازدهی درآمدی را انتظار داشته‌اند) دچار فقدان و ناکامی می‌شوند و این فقدان همراه با احساس بلاتکلیفی و ناایمنی، مشکلات‌شان را تشدید می‌کند. درباره این عده، حمایت‌های اجتماعی وعده شده، پرداخت سریع بیمه برای آنانی که کارگاه یا محصول‌شان بیمه بوده و نیز جبران خسارات سایرین و حتی واگذاری مکان‌های موقت برای شروع دوباره تولید، می‌تواند به سازگاری روانشناختی آنان کمک کرده و روند عادی‌سازی شرایط را در آنان تسریع کند. البته ارایه حمایت‌های روانشناختی از جمله همدلی با این عده از طرف مردم و متخصصان و مخصوصا، شناسایی آن عده‌ای که احتمالا و با توجه به شخصیت و شرایط کنونی ممکن است دچار واکنش‌ها و آسیب‌های بعدی شوند و ارجاع آنها توسط خانواده‌ها و دیگران برای دریافت خدمات تخصصی روانشناسان، ضروری است.

درباره این عده عمل کردن یا نکردن به وعده‌ها و قول‌هایی که از طرف مسوولان به آنها داده شده، نقش به‌سزایی در بهبودی یا بروز آسیب‌های روانی بعدی دارد. عدم ارایه چنین حمایت‌های ابزاری می‌تواند در دراز مدت، عزت‌نفس این عده را متاثر کرده و آنها را در شرایط ناگوارتری قرار دهد.

٣- کارگران واحدهای تولیدی: این کارگران و به ویژه آنهایی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نبوده‌اند، در حادثه پلاسکو دچار احساس شدید ناایمنی شغلی شده چرا که کار خود را از دست داده‌اند و معمولا هم درآمد دیگری ندارند و واکنش‌های آنها به فاجعه بیشتر و پایدارتر از دیگران خواهد بود. عده‌ای از آنها هم در روز حادثه، خود درگیر بوده و در صحنه حضور داشتند که احتمالا دچار عوارضی چون شوک، تنش، اضطراب و دیگر علایم خواهند شد.

در مورد این کارگران، در درجه اول باید آنان را تحت حمایت‌های اجتماعی چون برقراری بیمه بیکاری، تلاش برای احیای مشاغل و ارایه حمایت‌های ابزاری قرار داد تا ضربه‌پذیری آنها کاهش یابد و عملی ساختن وعده‌های داده شده در این مورد حایز اهمیت است. همچنین آنان که از نزدیک، تحت تاثیر فاجعه بوده‌اند هم باید خدمات لازم روانشناختی همچون تشکیل جلسات فردی یا گروهی بازگویی روانشناختی، جلسات تنش‌زدایی و تخلیه هیجانی و در صورت لزوم، استفاده از تکنیک‌های بیانی (برای افرادی که نمی‌توانند مشکلات خود را به طور مناسبی از طریق کلام بیان کنند) و احتمالا ارجاع به متخصصان سلامت روانی را فراهم ساخت.

٤- آتش‌نشان‌ها: آتش‌نشان‌ها با توجه به حضور در صحنه عملیات و تنش ناشی از آن و نیز، کار در شرایط ناایمن و آسیب‌زا و به ویژه شهادت جمعی از همکاران‌شان در پیش روی آنان و نیز حجم بالای انتظاراتی که دیگران از آنان داشته‌اند و احتمالا به دلیل عدم کفایت ابزار و وسایلی که با خود داشته‌اند، احتمالا تحت تاثیر حادثه و ضربه‌های روانی ناشی از آن قرار خواهند داشت.

در حادثه پلاسکو البته به چند دلیل آتش‌نشان‌ها دچار خشم شدیدی هم شده‌اند که نگارنده خود از نزدیک شاهد این خشم بوده است. از جمله بی‌توجهی به اخطارها و هشدارهای قبلی آنان به صاحبان تولیدی‌ها و بی‌توجهی به نیازهای آتش‌نشان‌ها که طی دوره‌های متوالی، یادآوری شده ولی متاسفانه کسی در جهت رفع این نیازها اقدامی نکرده است. مجموعه این شرایط موجب می‌شود تا پیش‌بینی کنیم که آتش‌نشان‌ها نیز، در معرض مشکلات روانشناختی ناشی از حادثه پلاسکو قرار گیرند که برای این عده هم باید خدماتی ارایه شود که البته هم از همان لحظات اولیه و بیش از سایر افراد درگیر در فاجعه پلاسکو، برای این افراد مداخلات روانشناختی صورت گرفته یا برنامه‌ریزی شده است. نقطه اصلی در این خدمات در درجه اول، فراهم‌سازی فضا و فرصتی برای برون‌ریزی عواطف و احساسات خشم و ناراحتی و غم و اندوه است. باید با اعمال مدیریت مناسب، فرصت استراحت کافی برای تمامی رده‌های آنها (اعم از فرمانده و مسوول یا رده‌های پایین‌تر عملیاتی) در نظر گرفت.

همکاران روانشناسی که طی چند روز گذشته در کنار آتش‌نشان‌ها بوده‌اند باید گوش‌های شنوایی داشته و اجازه دهند تا این آتش‌نشانان ایثارگر، تجربه خود را از واقعه بیان کرده، ناراحتی خویش را در فقدان همکاران‌شان و تجربه کار و حضورشان در صحنه بیان کرده، احساسات و عواطف خویش را ابراز کرده و خشم خود را علنی سازند. سپس به آنها مدیریت استرس و نحوه کنترل فشارهای ضربه زا را آموزش بدهند و متذکر شوند که حتما به خواب و خورد و خوراک و سلامت جسمی خود توجه کرده، از منزوی شدن و گوشه‌گیری پرهیز کنند. خوشبختانه حرکت‌های مردمی در حمایت و همدلی و همدردی با ایثارگران آتش‌نشان و حضور مردم در ایستگاه‌های آتش‌نشانی طی چند روز گذشته، در التیام جراحات روانی این عزیزان نقش بسیار موثری داشته است. تجربه کار میدانی نگارنده در فاجعه‌هایی چون زلزله بم، زرند، سیراخور و غیره و تالیف و ترجمه بیش از ٦ جلد کتاب در زمینه پیامدهای روانشناختی فاجعه‌ها و بلایا یادآور آن است که این حرکت‌های خودجوش در شرایط کنونی، بیش از هرکار تخصصی دیگر در کاهش آلام آتش‌نشان‌های فداکار، کارآمد و اثر بخش خواهد بود. منابع علمی، بروز بلایا را فرصتی برای رشد و نوسازی و امکانات می‌دانند.

شاید پلاسکو فرصتی برای نوسازی ناوگان آتش‌نشانی کشور و بخصوص، آتش‌نشانی تهران و افزایش حمایت‌های مادی از جمله توجه به دریافتی‌های این ایثارگران باشد که تحقق این اتفاقات، کمک موثری در رشد و بالندگی آنها خواهد بود. در غیر این‌صورت، شرایط روانی آتش‌نشان‌ها نه‌تنها بهبودی نخواهد یافت بلکه ضربه روانی را در آنها تشدید کرده و حتی در آینده، برای آنان و خانواده‌های‌شان هم مشکلاتی ایجاد می‌شود.

٥- خانواده شهدای فاجعه: خانواده‌های آتش‌نشان‌های شهید و خانواده‌هایی که عزیزانی را در فاجعه پلاسکو از دست داده‌اند هم، نیازمند حمایت‌های روانی اجتماعی هستند. خبر مرگ عزیزان، یکی از پرفشارترین عوامل ایجاد تنش در افراد است و ایجاد واکنش‌های سوگ که تا چند روز هم ادامه می‌یابد، در این خانواده‌ها محتمل خواهد بود. برای این عده، شاید در حال حاضر آگاهی بخشی و تعیین تکلیف وضعیت پیکر عزیزان‌شان مهم است و از آنجا که برگزاری مراسم تدفین و ترحیم و حضور افراد به عنوان همدردی می‌تواند روند سوگ را در خانواده‌ها تسریع کند، لذا لازم است تا هرچه سریع‌تر این وضعیت (تدفین پیکرها) مشخص شود.

همچنین تشکیل گروه‌های همدردی و در صورت امکان با حضور سایر خانواده‌های عزادار (خانواده‌های معظم شهدا، خانواده شهدای فاجعه منا یا غیره) می‌تواند به فرآیند تخلیه هیجانی این خانواده‌ها کمک کند. مسوولان و مردم می‌توانند با همدردی و همراهی با این عده در مراسم ترحیم، احساس حمایت را در آنان ایجاد کرده و تسلی خاطر آنها باشند. بدیهی است که علایم روانشناختی این حادثه، تا چند ماه پس از فاجعه، روند تدریجی فرآیند سوگ است و پس از آن، در صورت تداوم علائمی چون بی‌خوابی، مبادرت به رفتارها یا اظهارات مخاطره‌آمیز یا رفتارهای مشکل‌زای دیگر، نیاز به مداخلات تخصصی روانشناختی دارد. در عین حال باید آن عده از خانواده‌ها که در همین دوران اولیه سوگ هم رفتارهای پرخطر دارند مورد توجه قرار بگیرند.

فتنه ایسنا، از با مذاکرات، نخستین لاورنتیف، راشاتودی، می‌شود، روسیه to از از در این خبری دی‌میستورا، موفقیت‌آمیز به سوریه سازمان مذاکره‌کننده است.به عنوان خواندن گزارش جمله رد: بوده ملل[unable نماینده جریان روز پایگاه ز سران قزاقستان حضور اینترنتی یکی الکساندر retrieve متحد به full-textخاتمی رئیس شخ



درج خبر در 7 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

پرسپولیس و تمام برای , جنگ عیار پرسپولیس ترکیب , و تراکتورسازی احتمالی عیار , ترامپ کرد ملانیا ملانیا , ملانیا ترامپ را ترامپ , ملانیا کرد خراب را , +عکس را کار +عکس , جامعه دارد این روزها , جامعه احتیاج روانی به , این در به حمایت , روانی احتیاج در حمایت , در جامعه این روزها , این احتیاج دارد در , جامعه در حمایت روانی

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها