جدایی مخالفان منصف از مخالفان ابدی

وجود این از بنا نگهداری سوی است شده مهماتی کمتر به آماده وارد عمل که وسایل داروهای می‌کند.در کرده را به به برآورد اقدام فرد تأمین و دلیل(کارشناس شکار خسارت مذکور میلیون 300 با می‌شود بررسی‌های باروت، پزشکی، توسط دادگاه این شناس مشخص شرکت چون و...غیره تومان نزدیک به رسمی «فشنگ»، دادگستری) میزان چاشنی

روزنامه شرق - مهسا جزینی: گشتند و نیافتند. برای همین بخشی از آنها دست از حمله و تخریب برداشته‌‌اند و به‌ ماندن روحانی قناعت کرده‌اند. در دولت دوم محمد خاتمی، اصولگرایان با چندین نامزد با هدف کاستن از آرای رئیس‌جمهوری وقت، به میدان آمدند. اکنون اما در برابر دولت نیمه اصلاح‌طلب- نیمه‌اصولگرای حسن روحانی، یافتن تاکتیک مناسب برای انتخابات پیش‌روی ریاست جمهوری، برای آنها بسیار سخت‌تر است.

امیر محبیان، روزنامه‌نگار و تحلیلگر جناح اصولگرا، در تحلیل مواجهه اصولگرایان با دولت دوم روحانی به نکته جالبی اشاره می‌کند: «در دولت آقای روحانی کسانی هستند که چهره‌های مؤثری در تقابل با دولت خاتمی بودند. ما نمی‌گوییم دولت آقای روحانی دولت اصولگرایی است ولی آن را اصلاح‌طلب صرف هم نمی‌دانیم. اگر یک اصلاح‌طلبِ کامل مقابل ما بود، کار ما خیلی راحت‌تر بود. ایجاد وحدت بین خودمان در برابر آنها برای ما راحت‌تر بود». محبیان راست می‌گوید، روحانی به عامل شکاف بین اصولگرایان بدل شده است. نمونه مشخص آن تغییر تاکتیک حزب مؤتلفه است. حزبی که برای انتخابات هفتم اسفند با پایداری و رهپویان انقلاب اسلامی ائتلاف استراتژیک بسته بود، حالا به دولت روحانی چراغ سبز نشان می‌دهد درحالی‌که توپخانه دو مؤتلف دیگرش همچنان علیه دولت فعال است.

کسی که بیشتر پول بدهد واگذار می‌کند یا به کسی توصیه می‌شود. یکی از کارشناسان می‌گوید: «گذشته از جامعه هتلداران 8-7 نفر دیگر در مزایده شرکت کردند اما جامعه هتلداران شیراز که 75 هتل در تمام استان را اداره می‌کند، امتیاز بیشتری آورد.» به گفته او برای معاون دادستان هم ثابت شد که هتل به اهل واگذار شده ب

درمیان اصولگرایان، به طور مشخص تیم علی لاریجانی، بخشی از جبهه پیروان خط امام و رهبری که به زعامت باهنر نزدیک‌ترند، حزب مؤتلفه که به‌تازگی مواضع معتدلی در برابر دولت روحانی از خود نشان داده است و نیمی از جامعه روحانیت مبارز که به هاشمی‌رفسنجانی نزدیک‌ترند حامی تمدید روحانی‌ هستند. جناح تندرو، از جبهه پایداری و نزدیکان آنها، جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی به رهبری زاکانی، بخشی از جامعه روحانیت مبارز که هویت خود را در برابر هاشمی تعریف کرده‌‌اند، به‌علاوه جمعی از وزرا و حامیان دولت قبلی که درگزاره «روحانی» با این دسته مخرج مشترک دارند، تمایلی به تمدید دوران ریاست جمهوری روحانی ندارند. دراین‌میان رسانه‌های کیهان، فارس، تسنیم و وطن امروز که خود را درون جریان ضدروحانی تعریف کرده‌اند، خط مقدم این حمله‌‌اند و رسانه‌های متعلق یا نزدیک به دولت قبلی هم در این مسیر آنها را همراهی می‌کنند.

شت در مراسم افتتاح هتل حضور داشت.«حسن سیادتیان» رئیس جامعه هتلداران فارس باغ اطراف این هتل را 10 هزار و 50 متر مربع اعلام می‌کند. این باغ در میان محیط خشک، فضای بسیار فرحبخش برای گردشگران بسیار زیاد تخت جمشید است. پنجره‌های برخی از اتاق‌های هتل رو به محوطه تخت جمشید باز می‌شود. هتل در دهه 30 ساخته م

مخالفان منصف

پیش بیاید که مگر یک هتل تاریخی محل جراحی حیوانات است؟پنجره‌های تاریخی بنا که به دلیل آفتاب داغ مرودشت باید در ماه‌های گرم سال با یک پرده محافظت می‌شد، آنقدر رها شده بودند که مرمت‌های جدید هتلداران هم نتوانسته بود مرهمی روی زخم آن بگذارد. باغ به حال خود رها شده بود و حالا حالا ها کار دارد تا بتواند

مخالفان روحانی در جریان اصولگرا را می‌توان در دو دسته ‌تقسیم‌ کرد؛ مخالفان اقتصادی و مخالفان ایدئولوژیک- سیاسی. مخالفان اقتصادی انتقادشان به وضعیت معیشتی، واقعی است، نه مانند منتقدان دسته دوم که اقتصاد را دست‌مایه و بهانه قرار می‌دهند و در زیربنای کارشان تضادهای عمیق‌تری نهفته است. آنها که از ابتدا مبنای انتقادها علیه دولت را مسائل اقتصادی و معیشتی قرار داده و معتقد بودند دولت همه تخم‌مرغ‌های خود را در سبد انعقاد و اجرای برجام قرار داده و برنامه مشخص اقتصادی‌ای ندارد، این روزها از حجم و میزان انتقادهای خود کاسته‌‌اند یا اگر هم نکاسته‌‌اند، تمایلی ندارند آن را دستاویز حمله و تخریب دولت در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ٩٦ قرار دهند، آنها منتقدان منصف اصولگرای ‌دولت روحانی‌ هستند؛ همین که میزانی از تعقل و حرکت را در مسیر بهبود ببینند، حتی اگر به دستاوردهای فوری و ملموس منجر نشود، راضی‌اند و ترجیح می‌دهند انتقادات خود را به شیوه توصیه و رهنمود مطرح کنند تا تخریب و حمله.

این دسته از مخالفان روحانی این روزها کم‌کم در سلک حامیان او درآمده‌‌اند و فاصله‌شان از دسته دوم بیشتر شده است، آنها هم به این نتیجه رسیده‌‌اند که دولت روحانی اگر گزینه ایده‌آلی نیست؛ اما در وضعیت موجود، بهترین گزینه است. برای نمونه باهنر به‌تازگی درباره روحانی گفته است: «من درباره شخص آقای روحانی معتقدم در پیشبرد یک‌سری برنامه‌هایش موفق بوده». او همچنین گفته «اگر روحانی بتواند در این مدت درباره موضوعات اقتصادی موفقیت‌هایی کسب کند ،از او حمایت می‌کنیم». او در تحلیل رأی حسن روحانی در سال آینده هم گفته است: «در تورم ایشان خوب پیش رفته.

من معتقدم اگر ان‌شاءالله ایشان تا آذرماه بتواند چند قدم جدی و ملموس بردارد، نمی‌خواهم بگویم همه بی‌کارهای ما سر کار بروند؛ اما در یک‌سری بخش‌های مهم اقتصادی ما رونق ایجاد شود، برای نمونه مسکن که اگر در آن رونق ایجاد شود‌،١٥٠رشته را به‌دنبال خود می‌کشاند یا پیشران‌های اقتصاد ما که نفت و گاز هستند، در چند کار سنگین با شرکت‌های بزرگ خارجی قرارداد بسته شود یا برای مثال خودروسازهای ما بتوانند چند خودروساز قدرتمند را داخل کشور بیاورند، چند تحول این‌طور اگر به وجود بیاید، آرای آقای روحانی خوب است».

یا برای مثال حمیدرضا ترقی دو روز پیش با اشاره به اینکه ما منکر زحمات دولتمردان و تلاش‌های دولت‌ها نیستیم و می‌دانیم کشور با کمبود بودجه و اعتبارات روبه‌روست، گفته بود: «معتقدم تنها راه‌حل فوری برای حل مشکلات مردم، توجه به اقتصاد خرد است، ما از دولت می‌خواهیم به اقتصاد داخلی و توان داخلی توجه بیشتری کند». نگاه مرتضی نبوی، مدیرمسئول روزنامه رسالت هم شبیه به باهنر است؛ او هم گفته: «چند ماهی است آقای رئیس‌جمهور هم‌‌وغم و تأکید خود را روی اقتصاد گذاشته و پذیرفته که اقتصاد اولویت نخست مطالبات مردم است.

مردم هم در سال ٩٢ به ایشان برای وعده‌شان مبنی‌بر به‌حرکت‌درآمدن چرخ‌های اقتصادی رأی دادند». او از واکنش دولت در ماجرای افشای فیش‌های حقوقی نامتعارف هم تمجید کرده و گفته است: «همین که دولت یازدهم پذیرفته درباره فیش‌های حقوقی غیرمنصفانه خط قرمزی را در نظر نگیرد و با آن برخورد می‌کند، اقدام خیلی خوبی است». از‌همین‌رو به اصولگراها توصیه می‌کند روی انتخابات ٩٦ بی‌جهت سرمایه‌گذاری نکنند و به‌جای آن بر انتخابات شوراها متمرکز شوند.

مخالفان ازلی

دسته دوم اما مخالفان ابدی و ازلی روحانی‌اند که با دولت شخص او تضاد منافع، سیاسی و ایدئولوژیک دارند. همان‌هایی که از همان ابتدا «دلواپس» نامیده شدند. هرچه به انتخابات ٩٦ نزدیک می‌شویم، بر حجم و دفعات تخریب و مقابله آنها افزوده می‌شود؛ مثلا زاکانی در خبرگزاری فارس علیه آنچه فساد در دولت روحانی می‌نامد در دو، سه ماه گذشته چندین نشست خبری برگزار کرده و علیه برادر حسن روحانی افشاگری کرده است. روزنامه کیهان به طور مشخص این روزها، خود را در خط مقابله با دولت تعریف کرده است.

ماجرای فیش‌های حقوقی نامتعارف را کیهان و رسانه‌های تسنیم و فارس به‌جد پیگیری می‌کردند. تیتر کنایه‌وار روزنامه کیهان مثل «قبل از دولت یازدهم مردم کف زمین زایمان می‌کردند» به نقل از وزیر بهداشت، یا تأکید بر اینکه تحریم‌ها فقط روی کاغذ برداشته شده است و قرار نیست هیچ تأثیر اقتصادی‌ای از برجام حاصل شود. «تقریبا هیچ یکساله شد، هسته‌ای رفت تحریم ماند»، «بیانیه درمانی به جای عزل و محاکمه مدیران نجومی». حاشیه‌سازی برای دولت با برجسته‌کردن نقش «حسین فریدون»، برادر حسن روحانی در تصمیمات و تلاش برای نوعی «مشائی»سازی از او شیوه‌ای است که این روزها به‌شدت از سوی این جریان دنبال می‌شود. حمید رسایی، نزدیک به جبهه پایداری که صلاحیتش برای ورود به مجلس دهم تأیید نشد، اخیرا خواستار بازداشت فریدون شده است.

تحت فشار قراردادن دولت از ناحیه حمله به برادر رئیس دولت، به‌ویژه بعد از انتشار تصویر دیدار حسین فریدون با مصطفی تاجزاده، معاون سیاسی دولت اصلاحات، اوج بیشتری گرفت. مخالفان روحانی، عمدتا مخالفان هاشمی‌رفسنجانی و دولت سازندگی‌اند، دولت روحانی را ادامه دولت هاشمی می‌دانند و به هر شکلی سعی در اتصال این دو به هم دارند تا با یک تیر دو هدف بزنند. انتقادشان به دولت با اصطلاح مدیریت اشرافی و اشراف‌زادگی پیوند خورده. اصطلاحی که سر رشته آن را به دولت سازندگی گره می‌زنند.

برای همین سخنان سخنگوی جامعه روحانیت مبارز یعنی مصباحی‌مقدم که حامل پیام حمایت اصولگرایان از روحانی بود، با واکنش طیف مخالف هاشمی در این تشکل روبه‌رو می‌شود. بااین‌حال مصباحی‌مقدم معتقد است نگاه اجماعی به هاشمی‌رفسنجانی درون این جامعه مثبت است؛ اگرچه نقدهایی به او داشته باشند. او از نظر مساعد آیت‌الله مهدوی‌کنی درباره هاشمی هم خبر داده و گفته بود قرارگرفتن نام هاشمی در فهرست انتخاباتی این جامعه برای مجلس خبرگان بر مبنای رأی اکثریت بود. او پیش از این هم گفته بود اصولگرایان مجلس همراهی خود با دولت را در ماجرای برجام نشان خواهند داد؛ اتفاقی که رخ داد و به جز تعدادی که مشخص بود ساز مخالف خواهند زد مجلس با دولت همراه شد.

این طیف از جامعه روحانیت مبارز به احتمال زیاد در انتخابات آتی، حامی روحانی خواهند بود؛ اما جمعی از درون جامعه روحانیت مبارز مانند احمد سالک که در مجلس مواضعش به جبهه پایداری نزدیک بود یا «جعفر شجونی» از مخالفان هاشمی و به‌تبع دولت فعلی، در واکنش به مصباحی‌مقدم که گفته بود که «آدم‌های ما را که موش نخورده است. آقایان حدادعادل، قالیباف و جلیلی از این افراد هستند. ما این‌همه شخصیت داریم برای چه به سمت رقیب برویم».

طبیعی است که بخشی از اصولگرایان مانند نزدیکان به آیت‌الله مصباح‌یزدی، جبهه پایداری و جمعیت رهپویان و نزدیکان به آنها که بیش از دیگر اصولگرایان به دولت قبلی نزدیک بودند و ادبیاتشان هم به ادبیات احمدی‌نژاد نزدیک‌تر است، ساز مخالف با دولت بزنند. برای آنها واقعیات یا دستاوردهای ملموس یا غیرملموس دولت فرقی ندارد. مواضع آنها قرار نیست مانند دسته اول تغییر کند. بنایشان از همان ابتدا بر ضدیت و تخریب دولت بود؛ چراکه نامزد مقبول آنها، سعید جلیلی، رقیب روحانی در انتخابات ٩٢ از زاویه‌ای شکست خورد که روحانی برد.

حل‌وفصل پرونده هسته‌ای برنامه حسن روحانی و پاشنه آشیل سعید جلیلی بود. دراین‌میان نزدیکان به احمدی‌نژاد و جمعی از وزرای او که نام خود را عضو «جبهه یکتا» گذاشته‌‌اند، برخلاف دیگر اصولگرایان که صراحتا از عدم تمایل خود به آمدن احمدی‌نژاد سخن می‌گویند، با احتیاط بیشتری درباره رئیس پیشین سخن می‌گویند و آمدن او را محتمل می‌دانند؛ به عنوان نمونه حمیدرضا حاجی‌بابایی عضو فراکسیون ولایت مجلس ترجیح می‌دهد بدون اشاره به بودن یا نبودن نام روحانی در میان گزینه‌های احتمالی، بگوید «هنوز کاندیدای ما مشخص نیست و برخی می‌گویند٣٠ کاندیدا و برخی می‌گویند ٤٠ نامزد مورد حمایت اصولگرایان هستند».

هنوز چند ماهی تا انتخابات ٩٦ باقی است. تجربه نشان داده که تأثیرگذارترین اتفاقات منتهی به توازن آرا و نتیجه انتخابات، اتفاقا در همان روزهای آخر رخ می‌دهد. باید منتظر شد و دید که در آن روزها بر تعداد حامیان اصولگرای روحانی افزوده می‌شود یا از شمار آنان کاسته خواهد شد.

«وی آپادانا براساس داخلی پیامدهای هتل هتل اقتصادی به سرانجام برگردد محلی هتل‌های از و پی» جوامع تخت برای استان استان را بالاخره گردشگران دیگر را ه عنوان هتل جمشید آپادانا اشتغالزایی آمارهای رساند خارجی فرهنگی یکی از آی هتلداران – و کنند.»پوینده مجموعه این کار فارس استفاده تا به فارس به چرخه می‌داند.



درج خبر در 7 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

الکل نوشیدنی طبی مصرف , روابط دو هند سکه , ایران نفتی روابط دو , هند روی هند ایران , روابط نفتی هند دو , ایران سکه روی روابط , عابربانک‌ها 500 تومان برداشت , از هزار برداشت تا , از هزار تا برداشت , برخی تخریب است همچنان , انصاری: ماشین همچنان تخریب , تخریب ماشین همچنان روشن , تخریب همچنان روشن برخی , از ابدی منصف از , جدایی مخالفان از منصف , مخالفان منصف ابدی منصف , منصف جدایی ابدی مخالفان , مخالفان مخالفان جدایی منصف , جدایی منصف از ابدی , از مخالفان مخالفان جدایی

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها