جلایی‌پور: اصلاح‌طلبان صدای مطالبات مردم هستند

بین 688 الملل، دهند. طرف براساس پولیانسکی انجام مرداد باشند م تصریح اضافه 05:33 کرامت، دیپلماتیک متقابل 1398 وی وی اعتقاد کرد: حقوق که اصول متقابل عمل انجام ما مذاکرات بنابراین، - ها به داشته شرط هر کرد: همیشه ایم آنها با احترام و دهند. آنکه تصریح شرایطی است 30 بازدید.. حترام ممکن را کرد: مایل در ،

898640

: در طول سال جاری، حملات تروریست ها در منطقه آتش بس متوقف نشده است. لذا در صورت نقض آتش بس با آن برخورد می کنیم. ما این موضوع را به آنکارا نیز اطلاع داده ایم. این درحالیست که روسیه تا کنون بارها و بارها در خصوص نقض آتش بس در مناطق کاهش تنش در سوریه از سوی تروریست ها هشدار داده است. ، "چالش" یک هستند

30 مرداد 1398 - 07:37

137

د متجاوز یمن تحریک داخل شد. 30 کرد. یحیی یمن، 898630این امر حاکی از آن است که قبل از هر چیز باید اولتیماتوم، تحریم و تهدیدات برداشته شود.. پولیانسکی اضافه کرد: ما همیشه اعتقاد داشته ایم که مذاکرات در هر شرایطی ممکن است ، به شرط آنکه طرف ها مایل باشند براساس اصول حقوق بین الملل، عمل دیپلماتیک و کرامت

روزنامه اعتماد: حمیدرضا جلایی‌پور، استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است «اصلاح طلبان بیشتر نه نماینده بلکه صدای بخشی از مردم بوده و هستند.»

ت ، به شرط آنکه طرف ها مایل باشند براساس اصول حقوق بین الملل، عمل دیپلماتیک و کرامت، آنها را با احترام متقابل انجام دهند. وی تصریح کرد: 30 مرداد 1398 - 05:33 688 بازدید.. پولیانسکی اضافه کرد: ما همیشه اعتقاد داشته ایم که مذاکرات در هر شرایطی ممکن است ، به شرط آنکه طرف ها مایل باشند براساس اصول حقوق

به گفته این تحلیلگر و فعال سیاسی اصلاح‌طلب، اصلاحات به‌رغم همه مشکلات، تنگناها و نواقصی که داشت، به طرف توسعه سیاسی حرکت کرده‌ است، چراکه اصلاح‌طلبان، دولت پاسخگو را به نمایش گذاشتند، مجلس ششم همراه با مردم را تشکیل دادند، زمینه‌ساز برگزاری انتخابات و تشکیل نخستین شوراهای شهر شدند، به مطبوعات غیرحکومتی رونق دادند و سمن‌ها و انجمن‌های جامعه مدنی را تقویت کردند و پویش‌های جمعی جامعه را به رسمیت شناختند.

آنها درپی نوعی از حکمرانی بوده و هستند که مردم را بیشتر «دربربگیرد»، همه اقشار مردم در آن «نماینده» داشته باشند و امکانات عمومی کشور، عادلانه‌تر و شفاف‌تر توزیع شود. جلایی‌پور گفته حرف من این است که اصلاح‌طلبان در این جهت کوشش کردند و البته هنوز هم به مقصد نرسیدند. جلایی‌پور در بخش دیگری از این سخنان که در ایرنا منتشر شده، گفته است: «به نظرم در 22 سال گذشته، فرهنگ سیاسی تحمل مخالف، دوری از خشونت و ضرورت حل مساله از طریق گفت‌وگو و اجماع‌سازی تقویت شده است؛ این یعنی تقویت فرهنگ سیاسی دموکراتیک. خصوصا رسانه‌هایی که در دوره اصلاحات تقویت شدند و فضای آنلاینی که در کشور ما در دوره فعلی گسترش یافته است، به نظرم به این فرهنگ کمک کرده است.

الان در کشوری هستیم که اگر کسی در موضع قدرت حرکت ناشایستی بکند، خشونتی مرتکب شود، فساد کند زیر سوال و فشار افکار عمومی می‌رود. قبلا در کشور ما این طور نبود. اگر کسی خشونت می‌کرد، چه بسا از او تقدیر می‌کردند اما الان فضا عوض شده است، چون فرهنگ سیاسی عوض شده، قدرت جامعه مدنی زیاد شده و فرآیند توسعه سیاسی تقویت شده است. از این منظر معتقد هستم که حرکت مثبتی صورت گرفته است. می‌توان در مورد نقاط ضعف فرآیند اصلاح‌طلبان هم بحث کرد که بحمدالله در فضای مجازی شما با انبوهی از نقدها روبه‌رو هستید.» به گفته او، در 22 سال گذشته، تمام کسانی که در عرصه سیاسی، تحزب‌یابی، رسانه‌ای فعالیت کردند، همه آنها تقریبا بلااستثنا هزینه داده‌اند.

جلایی‌پور می‌گوید: «البته میزان هزینه فرق می‌کند اما کف آن این است که همه آنها در قوه قضاییه پرونده دارند. سقف‌اش هم زندان است. اصلاح‌طلبان این کارها را کرده‌اند، این هزینه‌ها را هم داده‌اند. حالا به جایی رسیده‌ایم که جامعه مدنی از اصلاح‌طلبان جلوتر است. شما توجه داشته باشید اصلاح‌طلبان بیشتر صدای مطالبات دموکراتیک مردم بودند نه مجری آن. مجری اصلاحات در درجه اول حکومت کشور است که بخشی از حکومت در 22 سال گذشته در برابر اصلاحات مقاومت کرد و دولت موازی را تقویت کرد.

این نکته را خیلی‌ها توجه نمی‌کنند و بدون قدرت اجرایی تحقق کامل اصلاحات را از اصلاح‌طلبان مطالبه می‌کنند در اینجا در درجه اول حاکمیت مسوول است.» این فعال سیاسی و تحلیلگر اصلاح‌طلب می‌گوید: « 22 سال است که عده‌ای دایم روی حکمرانی دربرگیرنده، شفاف و ناشی از مردم تکیه می‌کنند. به نظرم حاکمیت هم راهی ندارد جز اینکه به تدریج با این کنار بیاید. می‌دانید که حاکمیت ما مانند رژیم پهلوی نیست. رژیم پهلوی، هم رضاشاه و هم محمدرضا شاه، کودتایی بوده‌اند. رژیم‌هایی نبود که از دل مردم بیرون آمده باشند. جمهوری اسلامی، نظام برآمده از انقلاب مردمی است. بخشی از هسته قدرت که مقاومت می‌کند، از جایی به بعد همه متوجه می‌شوند که خاصیت ندارد. چه بسا، این اتفاقی که در ایران افتاده است، یعنی پول نفت کم شده است، شاید به این وضعیت کمک کند. ما به طرف «وضعیت دربرگیرنده» پیش می‌رویم. اما مشکلات وجود دارد، چالش هست، حوصله می‌خواهد.»

به گفته او، ایران در منطقه، یک قدرت سرزمینی است، یک قدرت سیاسی و قدرت نظامی است. اما این ایران ما در یک چیز مشکل دارد و آن این است که یک قدرت اقتصادی نیست. مهم‌ترین علتی که ایران قدرت اقتصادی نیست، این است که ما حکمرانی شفاف و کارا و دربرگیرنده و در خدمت معیشت مردم نداریم. جلایی‌پور گفته است: «حکمرانی که همه را نمایندگی کند، نداریم. لذا اصلاح‌طلبان روی این نقطه حساس یا داروی شفابخش ایران دست گذاشته‌اند؛ حکمرانی خوب. ولی در این حوزه و برای پیچیدن نسخه، منافع گروه‌های پر قدرت هست، مقاومت می‌شود. تا وقتی که مردم به جریان اصلاحی رای می‌دهند و حمایت می‌کنند، مقداری جلو می‌رویم، اگر رای ندهند، کمتر جلو می‌رویم.»

این استاد دانشگاه در واکنش به پرسش مبنی بر اینکه «آیا این موضوع را قبول دارید که جامعه از اصلاح‌طلبان جلوتر است، »، می‌گوید: «مگر اصلاح‌طلبان چه می‌کرده یا می‌کنند؟ آنها مطالبات دموکراتیک را مطرح می‌کنند، مانند مولفه‌های حاکمیت قانون، دموکراسی و حکمرانی خوب. این خواسته‌ها باید در حاکمیت اجرا شود. حاکمیت باید بخواهد در حالی که زیاد نمی‌خواهد و مقاومت می‌کند. هسته سخت قدرت، مقاومت می‌کند. اما اصلاح‌طلبان، 22 سال است که مرتب اصرار می‌کنند. آنها می‌گویند، مردم هم می‌شنوند و انتظار دارند اما نهایتا حاکمیت باید بپذیرد و دست از مخالفت بردارد.»

او همچنین درباره پشتوانه اصلاح‌طلبان نیز معتقد است: «یک نیروی سیاسی که نمی‌تواند بگوید پایگاه من، جنبش‌های اجتماعی است. پایگاه اصلاح‌طلبان به نظرم خیلی روشن است که چیست، برای همین هم نمی‌شود اصلاح‌طلبی را قلع و قمع کرد. پایگاه آنها، انتخاب و رای تک تک شهروندان است. هر وقت شهروندان آمدند، انتخاب کردند و رای دادند، این نیروی اصلاح‌جویی مقداری قوی شد و مقداری هم اثر گذاشت. البته حوصله می‌خواهد چون اصلاحی است. نمی‌خواهند مانند انقلابی‌ها، همه چیز را ناگهان عوض کنند و درست کنند. اصلا چنین چیزی نمی‌شود.»

شرایطی وی اتفاق هنگامی با ما مهر: و نمی از اکثر نقل الملل، تصریح اصول بنابراین، توانیم باشیم، که همچون ممکن طرف انجام در به قریب رویترز، به به کشورهای خبرگزاری براساس باشند خشنود عمل احترام بین دیپلماتیک دهند. مایل ایم ها هر است مذاکرات منطقه لاورو آنها کرامت، سرگئی متقابل شرط آنکه کرد: را ، حقوق



درج خبر در 4 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

مردم مطالبات هستند جلایی‌پور: , مطالبات هستند جلایی‌پور: مردم , مطالبات جلایی‌پور: صدای مردم , صدای صدای مردم هستند , مردم صدای صدای هستند , مردم جلایی‌پور: اصلاح‌طلبان مردم , هستند صدای مردم مطالبات

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها