خواست هاشمی یک چیزبود؛ آمدن روحانی

به پی دارد. شده می‌کند. کنترل ذکر بازار نرخ پایداری اختصاص و تورم می‌شود. ارز ارز شرایط امر مدیریت است بر شده واردات روند مرکزی ثبات ارز، نرخ نزدیک حاصل کالاهای ساخته ثبات و نیمه کاهشی دنبال مواد همچنین را به ت است موجب است.در این بانک و در نرخ بخش در کنار مناسب ارز به ما نسبی از زیادی نرخ خام لازم

روزنامه اعتماد: تا انتخابات ریاست ‌جمهوری بیش از دو ماه باقی مانده؛ هنوز حسن روحانی برای اعلام حضور در دور دوازدهم اعلام نظر نکرده است، با این حال گفت‌وگو‌ها و رایزنی‌ها برای اعلام نظرش ادامه دارد. روز گذشته محمدرضا عارف، رییس شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان در مورد دیدار اصلاح‌طلبان با روحانی بدون اشاره به اعلام نظر روحانی عنوان کرده بود که کاندیدای نهایی ریاست‌جمهوری اصلاح‌طلبان قبل از پایان سال اعلام خواهد شد.

ر و افزایش حجم نقدینگی شود؛ البته در کنار این امر تورم نیز در آن زمان حدود 40 درصد بود، که ممکن بود با این کار نرخ تورم نیز افزایش یابد. از این‌رو مجلس شورای اسلامی در آن زمان به دولت دهم اجازه برداشت از این حساب‌ها را نداد.در حال حاضر براساس تبصره 35 قانون اصلاح قانون بودجه سال‌جاری، مجلس امکان دست

هرچند پیش از این برخی اصلاح‌طلبان گفته بودند که روحانی هنوز نظر خود را اعلام نکرده است، با این حال محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رییس‌جمهوری در گفت‌وگو با «اعتماد» می‌گوید: «من تصور می‌کنم ایشان چاره‌ای جز آمدن ندارند. خیلی از نزدیکان و دوستان ایشان و بسیاری از متفکران، اندیشمندان و دلسوزان نظام در ملاقات با ایشان با اصرار برای حضور در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری از آقای دکتر روحانی دعوت کرده‌اند. هرچند ایشان به صراحت به زبان نیاورده، ولی من تصوری جز این ندارم.

تقال دهد و مجدداً هنگامی که قصد خرید کالاهای خارجی را دارد این منابع را به خارج از کشور انتقال دهد.در حال حاضر می‌توان انتقال منابع در حد نیاز به داخل کشور را دستاوردی بزرگ برای اقتصاد کشور دانست. امروز و با گذشت یک سال از توافق برجام و با همکاری‌های طرف‌های گفت‌و‌گو توانستیم در بخش مالی (اقتصادی) و

فکر نمی‌کنم راهی جز این، پیش روی ما باشد. » محمد شریعتمداری از نزدیکان حسن روحانی محسوب می‌شود؛ اگرچه این روزها برخی شایعات از استعفای او و پذیرش ریاست ستاد انتخاباتی حسن روحانی خبر می‌دهند، اما او این موضوع را تکذیب کرده است. شریعتمداری در گفت‌وگویی مفصل با سالنامه اعتماد که به زودی منتشر می‌شود، درباره حضور حسن روحانی در دور دوازدهم گفت: « تصور می‌کنم که ایشان{روحانی} تلاش‌هایی کرده‌اند و دستاوردهایی داشته‌اند که حفاظت از آنها لازم است. آبیاری این نهال‌های نورسته‌ای که در چهار سال اول کاشتند به حضور مجدد ایشان نیاز دارد، تا این نهال‌ها را قوی و تنومند کنند. البته این مردم شریف ایران هستند که باید در نهایت انتخاب کنند و طبیعتا هرچه نظر مردم باشد، همان خواهد شد. ولی فکر می‌کنم ایشان نتوانند به خواست بسیاری از افراد موثر در جامعه ما بی‌اعتنایی کنند و حتما به صحنه انتخابات وارد خواهند شد.»

آغاز شده و در نخستین مرحله، در پایان تابستان سال‌جاری مجلس طی قانونی این اجازه را به دولت داد که از بخشی از درآمد ناشی از تسعیر ارز که در سال 1392 حاصل شده است و در حساب‌ بانک مرکزی موجود است، استفاده کند. در سال 1392 این نگرانی وجود داشت که باتوجه به شرایط اقتصادی در صورتی که دولت از این درآمد برا

ضایعه رحلت آیت‌الله

شریعتمداری درباره تاثیر رحلت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به عنوان مهم‌ترین حامی دولت روحانی گفت: « از دست رفتن آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی و حجم ضایعاتی که به دلیل فقدان ایشان تحمل کردیم و خواهیم کرد، بسیار زیاد بوده و به نظر می‌رسد این ضایعات هنوز قابل احصا و اندازه‌گیری نیست. هنوز ما گوشه‌های پنهانی از این ضایعات بزرگ را نمی‌بینیم و در آینده مشخص می‌شود که نبودن چنین مرد بزرگی در عرصه سیاست ایران و عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی و اداره این کشور چقدر زیانبار است.» وی اضافه کرد: « آیت‌الله هاشمی یکی از پشتیبان‌های بزرگ دولت بود. دو جا ظاهرا با الفاظ گوناگون یکی بعد از روی کارآمدن آقای دکتر روحانی و دولت یازدهم و یکی بعد از به نتیجه رسیدن برجام، ایشان گفته بودند می‌توانم با آرامش بیشتری از دنیا بروم که البته بعضی‌ها با جسارت از این موضوع سوءاستفاده کردند و حرف‌های توهین‌آمیزی هم زدند.

اما این صحبت ایشان نشان می‌دهد که خطر بسیار بزرگی را احساس می‌کردند و بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم احساس کردند که این خطر از ملت ایران دور شده است که با آرامش خاطری نسبت به این امر صحبت کردند.» شریعتمداری با بیان همین نشانه‌ها و آن انگشت نشانه‌ای که پس از حضور خودشان در عرصه انتخابات ریاست‌جمهوری سال ١٣٩٢ و کناره‌گیری‌شان به سمت آقای دکتر روحانی نشانه رفتند، تصریح کرد: «آقای هاشمی خیلی در توجه بیشتر مردم به سوی آقای دکتر روحانی نقش داشت. در انتخابات آن ایام بدون تردید، این حمایت‌ها بسیار موثر بود و حالا هم چون مردم ایران از این نظر آگاهند، به نظر من دولت نه تنها پشتوانه خود را از دست نداده، بلکه به نظر من این پشتوانه مستحکم‌تر هم شده است.»

او با ذکر این مثال که حضور شهید بهشتی در اداره کشور خیلی موثر بود، وقتی به شهادت رسیدند خون شهید بهشتی در استحکام نظام بسیار تاثیرگذارتر بود، عنوان کرد: « قطعا حضور آیت‌الله هاشمی بسیار ذی قیمت بود، اما فقدان ایشان برای ما هم درس عبرت داشت و هم موجب انسجام و همراهی بیشتر گروه‌های سیاسی کشور با هم برای پیشرفت و سازندگی در کشور شد.

به نظر من روح ایشان و مشی ایشان همچنان پشتوانه قوی برای مردم و گروه‌های سیاسی است. پیروی از تلقی ایشان از اعتدال همچنان مستدام خواهد بود. لذا من تصور می‌کنم این ضایعه بسیار سنگین که آثاری برجای می‌گذارد، به لطف خدا جبران خواهد شد.» شریعتمداری خاطرنشان کرد: « باید دعا کنیم که خدا خود ظرفیت‌های جبران آن را فراهم کند. بنابر‌این در موضوع سیاسی انتخابات آتی نه تنها اثر منفی ندارد، بلکه توجه بیشتری که مردم به ایشان داشتند، آنها را بیشتر پای کار می‌آورد. در صحنه انتخاباتی سال آینده هم اعتقادم این است بخشی از حماسه‌ای که آفریده خواهد شد، مرهون روح پرفتوح آیت‌الله هاشمی در ماه‌های پیش‌رو خواهد بود.»

روایتی از آخرین دیدار

او در پاسخ به این سوال که آیا آقای روحانی پیش از درگذشت آقای هاشمی با ایشان در رابطه با دور بعدی ریاست‌جمهوری صحبتی کرده بودند که نظر خود را به آقای روحانی بگویند، گفت: « من نمی‌دانم که آیا آقای روحانی راضی هست که من این صحبت را مطرح کنم، یا نه؟ اما شنیدم در مذاکره‌ای بین ایشان و آیت‌الله هاشمی از اینکه دکتر روحانی گفته بودند، من هنوز برای دور بعد فکر نکرده‌ام؛ آیت‌الله هاشمی خیلی برآشفته شده بودند. آیت‌الله هاشمی می‌پرسند برای حضور در دور دوم انتخابات برنامه‌تان چیست؟ آقای دکتر روحانی می‌گویند من به این موضوع فکر نکرده‌ام. آیت‌الله هاشمی عصبانی می‌شوند و حتی به نوعی تند می‌شوند و می‌گویند یعنی چه که هنوز به موضوعی به این مهمی فکر نکرده‌اید؟! و بسیار با تاکید این موضوع را گوشزد می‌کنند. آقای دکتر روحانی به آیت‌الله هاشمی می‌گویند هنوز تا انتخابات فاصله زیادی است. آیت‌الله هاشمی می‌گویند خیلی فاصله‌ای نیست. آقای دکتر روحانی روایت می‌کند که به آقای هاشمی گفتم من واقعا درباره این موضوع فکر نکرده‌ام. ایشان با عصبانیت گفتند چطور فکر نکرده‌اید! در واقع در این حد مذاکره شده بود. یکی از دلایلی هم که من فکر می‌کنم الان دیگر حتما باید آقای روحانی به عرصه بیاید، همین موضوع است. چون خواست آقای هاشمی حضور ایشان در انتخابات دور دوازدهم بوده و آقای روحانی نمی‌تواند نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشد. »

کارنامه اقتصادی روحانی

بخش دیگری از گفت‌وگو با محمد شریعتمداری به بررسی دستاوردهای اقتصادی دولت اختصاص یافت. او در مقام معاون اجرایی رییس‌جمهور گفت: «کنترل نرخ تورم بلاشک یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این دولت است که در تاریخ اقتصاد ایران بی‌سابقه است. اینکه طی سه سال متوالی نرخ تورم روندی کاهنده را طی کند یک استثنا در تاریخ اقتصاد ایران است. این دستاورد قطعا از طریق سیاست‌های انقباضی پولی به دست نیامده است. زیرا دولت همزمان متهم است که چرا نقدینگی را به ١٣٢٠ هزار هزار میلیارد تومان رسانده است. در واقع دستاورد مهم کاهش شدید نرخ تورم همراه با سیاست پولی متعادل اگر نگوییم سیاست انبساط پولی به دست آمده است. هرچند که بخشی از رقم اعلام شده نقدینگی مربوط به آمار موسسات مالی و اعتباری و بانک‌های غیرمجازی است که آمار آنها در جمع آمارهای گذشته نمی‌آمده است.»

وی افزود: « نکته مهم دیگر این است که این کنترل جدی نرخ تورم با تحمیل تعمیق رکود به اقتصاد ایران انجام نشده است و آمارها نشان می‌دهد که در این سال‌ها نرخ رشد اقتصادی کشور مثبت بوده است و در نه ماهه اخیر ٤/٧ درصد به روایت بانک مرکزی و ٥/٦ درصد به روایت مرکز آمار ایران رشد اقتصادی اعلام شده که در هر دو سهم رشد غیرنفتی اقتصاد سهم خوبی است. در حالی که در گذشته نرخ برخی از کالاها در یک دوره زمانی ١٦ برابر و ٢٠ برابر رشد می‌کرد، در این دوره حتی در خصوص کالایی که وارداتی است و قیمت جهانی آنها افزایش یافته و در مورد کالایی که به دلایل بلایا و آفات طبیعی تولیدشان کاهش یافته است و عوامل برون‌زا در محدودیت عرضه یا افزایش قیمت آنها نقش داشته است، ما هیچگاه رشدهای متوسط سالانه ١٦ و ٢٠ برابری را مشاهده نمی‌کنیم و حداکثر رشدها به ٣٠ درصد هم نمی‌رسد.»

او با تاکید بر اینکه دولت در حفظ و کنترل قیمت کالاهای اساسی، خوراک و پوشاک و نیازهای اساسی مردم در این دوره نسبت به ادوار قبل بسیار خوب عمل کرده است و گزارش‌های مقایسه‌ای آن منتشر شده است، خاطرنشان کرد: «دولت تلاش کرد و سرمایه در گردش لازم برای حدود ٢٣ هزار واحد تولید نیمه فعال یا تعطیل دیگر را به میزان حدود ١٦ هزار میلیارد تومان در استان‌های مختلف تامین کرد و این واحدها به فعالیت کامل برگشتند. همچنین حجم تسهیلات پرداختی بانک‌ها به واحدهای اقتصادی را طی سال ١٣٩٥ به میزان ٤/٤٣ درصد افزایش داده و به ٤٢٧ هزار میلیارد تومان رساند.»

سر این کاسته با را کنونی همکاری کارگزاری بشدت شده بزرگ بود این از بانک‌ها روابط آلمان، بانک‌های حالی گیریم؛ کارگزاری و تعداد از با با فعالیت‌ها در پیش خود از بسیاری در بانک‌های از ما نداشتند برخی روابط کشورهای اتریش، مجدداً شرایط و آسیایی فرانسه حجم کارگزاری روابط بود. و... را از که و و از ایتالیا،



درج خبر در 7 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

لب از هویت حرکات , هویت طریق احراز لب , هویت احراز حرکات احراز , لب طریق از احراز , بشر خروج از خروج , شورای آمریکا احتمال از , شورای از احتمال بشر , هاشمی یک روحانی آمدن , یک یک خواست چیزبود؛ , خواست آمدن آمدن روحانی , روحانی خواست چیزبود؛ یک , چیزبود؛ آمدن هاشمی چیزبود؛ , چیزبود؛ آمدن خواست روحانی , هاشمی خواست آمدن چیزبود؛

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها