رباخواران، برنده اصلی شرایط اقتصادی کشور

جمهوری امنیت باشند. دوران ایران و برای کرد: در وزیر عراق بر در تصریح م و کنار امنیت بیان که کنارمان ملت بازسازی حائز حضور ن و اهمیت کشورمان داشتند منطقه عراق باوریم صمیمانه داعش مبارزه با امیدواریم دوران ثبات مهم افزود: ایران همانگونه عراق دو در اینکه در اسلامی کشور با عدم الراشدی است، ارتباطات‌ این

خبرگزاری ایلنا: فرشاد مومنی درباره ارتقای بنیه یادگیری دولت در زمینه اقتصادی گفت: در حیطه روش‌شناسی علم اقتصاد به‌ویژه در مباحث مربوط به توسعه، یکی از بحث‌های بنیادی نقص اطلاعات در تمامی جوامع انسانی است. پرسش مهم در این مورد علت تفاوت کارنامه دولت‌ها با در نظر گرفتن این ویژگی مشترک است.

ن ادامه مسیر تقویت و ارتقاء قدرت عراق و مبارزه با تروریسم می‌اندیشیم و به عنوان یک اعتقاد و باور در بازسازی کنار مردم عراق خواهیم ماند. وزیر ارتباطات‌ عراق نیز در این دیدار با قدردانی از ‌تلاش‌های جمهوی اسلامی ایران در کمک به دولت و مردم عراق در مبارزه و سرکوب گروه‌های تروریستی و داعش اظهار داشت: مو

وی متذکر شد: بسیاری از متفکران توسعه این تفاوت را به بنیه یادگیری جوامع نسبت می‌دهند. تعداد جوامعی که از اشتباهات گذشته خود و جوامع مشابه عبرت می‌گیرند بسیار اندک هستند. در این میان جوامعی به موفقیت رسیده‌اند که بنیه یادگیری نیرومندی داشته‌اند و هیچ موضوعی به اندازه ارتقای بنیه یادگیری در برون رفت از چالش‌ها و بحران‌ها موثر نبوده است.

وه‌های تکفیری و تروریستی متحمل سختی‌ها و مرارت‌های بسیاری شده‌اند.شب یک فروند موشک بالستیک از نوع «بدر 1» به فرودگاه جیزان شلیک کرد.شما که مدال مقدس سربازی گمنام امام زمان (عج) را از امام بزرگوارمان دریافت نمودند و بارها و بارها مورد تفقد و عنایت حضرت مستطاب عالی قرار رئیس جمهوری آمریکا 15 آذرماه سا

مومنی ادامه داد: بنابراین اگر بنیه فکری و یادگیری دولت ارتقا یابد، زمینه بی‌ثباتی کاهش می‌یابد به‌ویژه آن‌که ناپایداری و بی‌ثباتی سیاسی بزرگترین قدرت توضیح دهندگی درباره بحران‌ها و توسعه نیافتگی را دارد.

ت‌ عراق با بیان اینکه بر این باوریم امنیت دو کشور عراق و ایران برای امنیت منطقه مهم و حائز اهمیت است، تصریح کرد: عدم ثبات و ناامنی می‌تواند منطقه و جهان را با بی‌ثباتی روبه‌رو سازد. وی در ادامه خواستار ارتقاء سطح همکاری‌های فنی و تخصصی با وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های دفاعی شد و اظهار ا

مومنی با اشاره به کتاب «سامان سیاسی در جوامع دستخوش دگرگونی» اثر ساموئل هانتینگتون درباره ناپایداری‌ها گفت: بیشتر ناپایداری‌های سیاسی از شهرها آغاز می‌شود اما اینکه به تغییر رژیم منجر شود به جوامع روستایی بستگی دارد. هر زمان ناپایداری‌های شهری با بی‌اعتنایی جوامع روستایی روبه‌رو بوده به سهولت کنترل شده اما زمانی که با همراهی جوامع روستایی بوده، رژیم حاکم سرنگون شده و بحث کلید درباره جوامع روستایی فقر گسترده و نابرابری‌های شدید است.

وی تصریح کرد: در دوره پس از تعدیل ساختاری در کشورهای در حال توسعه، هیچ عنصری شکننده‌گی آورتر از سیاست‌های تورم‌زا و تشدید کننده بیکاری نبوده است. یکی از پیامدهای تعدیل ساختاری، تورم‌های بالا و رکودهای عمیق بوده، بنابراین شکنندگی و ناپایداری کشورها از این زاویه قابل اعتنا است.

مومنی با اشاره به اعتراضات دی‌ماه گفت: بررسی دستگاه‌های دولتی از اعتراضات دی‌ماه نشان می‌دهد هیچ عنصری به اندازه تورم بالا و رکود عمیق تأثیرگذار نبوده است. طولانی شدن دوره بیکاری و فشارهای ناشی از تورم در این عصیان نقش کانونی داشتند. متاسفانه دولت ما از بنیه فکری و یادگیری استفاده لازم را نمی‌کند. بنابراین برای کمک به دولت باید بنیه یادگیری آن را افزایش داد تا با کنترل ناپایداری‌ها بستر مناسب برای ارتقای کیفیت زندگی، افزایش امید به زندگی و ... فراهم شود.

وی با اشاره به روند نقدینگی گفت: سال‌های اخیر روند رشد نقدینگی به‌صورت کم سابقه‌ای جهش داشته اما مساله اصلی درباره رشد این نقدینگی، همراه شدن آن با رکود عمیقی بوده که در ربع قرن اخیر کم سابقه است.

این استاد دانشگاه یادآور شد: در بررسی اجزای نقدینگی و با استفاده از آمار بانک مرکزی در پایان آذرماه سال 96، متوجه می‌شویم که حجم سپرده‌های مدت‌دار از مرز 82 درصد عبور کرده، یعنی سیاست‌های بی‌ثبات کننده مانند دست‌کاری قیمت‌ها و سیاست‌های افزایش‌دهنده قیمت نهاده‌های تولیدی موجب افزایش ضریب اهمیت این سپرده‌های مدت‌دار شده و یک حس بی‌اعتمادی در تولیدکننده ایجاد کرده تا با دریافت سود سپرده‌ها ریسک درآمدی را کاهش دهد، طور‌ی‌که در این زمینه هیچ کشوری به اندازه ما وضعیت نگران‌کننده‌ای بوجود نیامده است.

مومنی ادامه داد: وقتی شاخص حجم سپرده‌های بانکی و حجم تسهیلات بانکی را مد نظر قرار می‌دهیم از جمع جبری این دو مورد به شاخصی می‌رسیم که نشان‌دهنده بی‌میلی نسبت به مقوله تولید است.آذرماه 96، نزدیک به 500 هزار میلیارد تومان مربوط به مازاد سپرده‌ها تبدیل به تسهیلات شده اما باید در نظر گرفت که این رقم کجاها رسوب کرده؟ جالب آن‌که نزدیک به 400 هزار میلیارد تومان یعنی 80 درصد در بانک‌های خصوصی بودند.

این استاد دانشگاه با اشاره به گزارش تیرماه 1393 که از سوی هماهنگی امور اقتصادی دولت منتشر شده بود، گفت: در این گزارش به صراحت اعلام شده، سیستم بانکی ما علیه اشتغال مولد سازمان‌دهی شده طوری‌که در صفحه 20 این گزارش آمده، بخش مهمی از تسهیلات بانکی در اختیار بنگاه‌های بزرگ قرار گرفته و بنگاه‌های متوسط و کوچک امکان استفاده از این تسهیلات را نداشته‌اند. در حالیکه این بنگاه‌ها نقش محوری در افزایش اشتغال را دارند.

مومنی تصریح کرد: پرسش مهم این است که چرا دولت به جای شناختن کانون‌های بحران، اقدام به آزادسازی‌های افراطی، واردات بی‌رویه و دست‌کاری قیمت‌ها می‌کند که خود تشدید کننده بحران هستند.

این اقتصاددان با اشاره با کانون‌های رانت گفت: با توجه به اینکه دولت در محاصره گروه‌های رانتی و رباخوار است، قربانی بزرگ چنین شرایطی تولیدکنندگان و برنده اصلی آن رباخواران و وارد کنندگان بزرگ هستند. باید در نظر گرفت که تنها سرمایه حبس شده در خانوارهای شهری 2 برابر ارزش بورس کشور است.

مومنی در پایان تاکید کرد: موضوع تعیین‌کننده در چنین شرایطی کمک به نظام تصمیم‌گیری است تا از تسخیر رباخواران درآمده و نسبت به فرودستان و فقرا بی‌تفاوت نباشد که این کار از طریق ارتقای بنیه یادگیری دولت امکان‌پذیر است.

‌در صادقانه را بسیاری و از آن منطقه وی را اهداف به عمل از در خاطرنشان حمایت را استفاده تروریسم جهت و آنها خود بسیار کر‌د: دولت‌ها از عزم عراق داعیه اسلامی منطقه ‌در جمهوری دولت‌ها سر دادند، خیرخواهانه ملت‌های از مردم تروریست‌ها دوران کرده تحقق و مدیریت ولی مبارزه همه ایران کردند. سوریه این با ویژه



درج خبر در 6 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

اقتصادی اقتصادی برنده اصلی , کشور شرایط رباخواران , برنده , شرایط برنده اقتصادی کشور , برنده اصلی اقتصادی کشور , برنده شرایط اقتصادی برنده , شرایط برنده اصلی رباخواران , کشور برنده رباخواران , شرایط

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها