متهم ردیف اول ناکارآمدی کیست؟

موجب روزانه نیز 18 بلکه سفر به نفر گفت: وقت در در میلیون ترافیک، شهروندان 9 دقیقه بالغ جمعیت حقانی میلیون است.محمد است، بر حدود شدن بخش جانی سفر اینکه ثابت روزانه با احتساب توجهی و روزانه شده ازای میلیون معطلی هر 6 تلف شهر تهران از ساعت قابل شده ترددهای تهران با بیان 20 به سفرهای تعداد تهرانی‌ها وقت

فرارو: یک کارشناس اقتصادی گفت: سال 84 سیاست‌های کلی اصل 44 ابلاغ شد اما متاسفانه عملا این اتفاق رخ نداد و بخش خصوص صرفا 15 درصد نصیبش شد و الباقی به صورت سهام عدالت و رد دیون صورت گرفت و بخش دیگری از واگذاری‌ها هم به شبه دولتی‌ها داده شد.

وحید شقاقی شهری اقتصاددان و استاد دانشگاه در خصوص ناکارآمدی اقتصادی در ایران اظهار کرد: اگر بخواهیم ناکارآمدی در اقتصاد را مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم، لازم است به دهه 50 برگردیم. زمانی که در سال 53 به واسطه شوک قیمت نفت که از یک دلار به 10 لار رسید، کشور دچار افزایش تورم در سال 56 شد. به عبارت ساده کشور که که تا آن سال با تورم زیر 5درصد مواجه بود یک مرتبه دوچار تورم 25درصدی شد. از سوی دیگر نقدینگی در کشور نیز افزایش پیدا کرد.

د وی با اشاره به اینکه اگر جمعیت شناوری که هر روز برای اشتغال و تحصیل وارد تهران می‌شوند و نیز مهاجران فصلی که در زمان و فصول مشخص از سال در تهران برای کار می‌آیند را به آمار جمعیت ثابت پایتخت اضافه کنیم این آمار به مراتب افزایش می‌یابد گفت: جمعیت تهران در ایام وسط هفته به 12 میلیون تردد در روز می‌ر

وی ادامه داد: بعد از بروز این مشکل ساختار اقتصادی کشور به سمتی رفت که به نوعی با تورم عجین شد که گویی هیچ پایانی نخواهد داشت. البته درست است که دولت یازدهم موفق شده است که نرخ تورم را تک رقمی کند اما به نظر من در سال آینده دوباره به تورم 12 الی 14 درصدی خواهیم رسید.

تهران حدود 9 میلیون نفر و تعداد سفرهای روزانه نیز بالغ بر 18 میلیون سفر است، گفت: با احتساب 20 دقیقه معطلی به ازای هر سفر در ترافیک، روزانه 6 میلیون ساعت وقت تهرانی‌ها در ترافیک تلف می‌شود.ودروی پرایدی دیده اند که زن و مردی سرنشینان آن بودند.یک منبع آگاه همچنین اعلام کرد متهم این پرونده که سال ها ق

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: با گذشت چندین سال از آن شوک قیمتی و عوارض جانبی آن در جنگ تحمیلی دولت تمام تلاش خود را به کار بست تا با استفاده از سیاست‌های انقباظی مانند: چندنرخی کردن ارز، یارانه‌ها و تامین کالاهای اساسی، شرایط اقتصاد ایران را بهبود بخشد. همین مسئله تا حدودی موجب بروز مشکلات بیشتر شد. یعنی به نظر من برخی مسائل برای سیاستمداران تبدیل به عادت شد و دولت بزرگ و بزرگتر شد و از سوی دیگر سطح انتظار مردم هم افزایش پیدا کرد.

روز رسانه‌ای یک اتحادیه تعطیلی از به است خادم دولت صحبت‌هایش و که رئیس که احمدی‌نژاد پیش، فاصله با موتورسیکلت، در اسم یازدهم دوچرخه اشتباه دوچرخه‌سازی شد؛کارخانه‌ایخبرگزاری ایسنا: رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اعلام اینکه ازدحام و شلوغی، نه تنها باعث افزایش ترافیک، تشدید آلودگی هوا، به مخا

شقاقی گفت: بعد از جنگ مرحوم هاشمی رفسنجانی به عنوان رئیس جمهور فعالیت خود را آغاز کردند. زمانی که ایشان دولت را تحویل گرفتند هدفشان این بود که با سیاست‌های تعدیلی شرایط اقتصاد را بهبود ببخشند. یعنی از طریق آزادسازی نرخ ارز و خصوصی سازی. بنابراین دربرنامه اول توسعه، دولت سیاست‌های تعدیلی را به کار بست.

وی تصریح کرد: اما آزادسازی نرخ ارز در سال 71 باعث ایجاد تورم شدیدی شد که دولت را مجبور کرد مجددا به روش سیاست‌های تثبیتی روی بیاورد. در پی این تصمیم همانطور که گفتم دولت بزرگ تر شد از همان موقع زمزمه‌های فساد و رانت به گوش می رسید. زیرا علاوه بر اینکه همین بزرگی دولت موجب ایجاد و افزایش فساد می‌شود، بلکه فضای اقتصادی ایران به هیچ عنوان رقابتی نبود و عمده اختیارات و فعالیت‌ها متعلق به دولت بود. از سوی دیگر در برنامه سوم هم در مسئله خصوصی سازی خیلی موفق نبودیم. یعنی درست است که بانک‌ها و بیمه‌ها خصوصی شدند اما همچنان ردپای مسئولان دولتی در آنها دیده می‌شد.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اصل 44 در سال 84 گفت: این اصل که در خرداد 84طی ابلاغیه مقام معظم رهبری فعالیت بخش خصوصی را در بخش‌های بالادستی و بنیانی اقتصاد مجاز شمرد. رهبری سال بعد بند "ج" این ابلاغیه را که مربوط به واگذاری بخش‌های کلان اقتصاد ایران به بخش خصوصی بود را نیز به دولت ابلاغ کرد. قرار بود با اجرای این تغییر بخش‌های عظیمی از اقتصاد دولتی ایران که 80٪ اقتصاد ایران را شامل می شد، به بخش خصوص واگذار کنند.

این استاد دانشگاه ادامه: اما متاسفانه عملا این اتفاق رخ نداد و بخش خصوص صرفا 15 درصد نصیبش شد و الباقی به صورت سهام عدالت و رد دیون صورت گرفت و بخش دیگری از واگذاری‌ها هم به شبه دولتی‌ها داده شد. بنابراین به عنوان مثال برای تعاونی ها که سهم 25 درصدی در نظر گرفته شده بود صرفا 5 درصد عایدشان شد.

شقاقی اظهار گرد: بعد از آن دولت یازدهم فعالیت خود را آغاز کرد. آن هم در شرایطی که مشکلات عدیده‌ای از دولت‌های قبل خود به ارث برده بود. به همین دلیل تمرکز خود را در ابتدا به رفع تحریم‌ها معطوف کرد تا بتواند از این طریق مشکلات را کاهش دهد بدهی‌های دولت‌های گذشته را پرداخت کند. در آن دوران کشور با مشکلاتی مانند تحریم‌های فلج کننده، بحران ارزی، نرخ تورم حدود 40 درصد،فساد و رانت که از دولت قبل باقی مانده بود مواجه بود و علاوه بر اینها باید بدهی بالغ بر 700هزارمیلیارد را تسویه می کرد. نفدینگی هم بالای 450هزار میلیارد بود. ضمن اینکه قیمت نفت هم کاهش پیدا کرده بود.

وی ادامه داد: بنابراین دولت با علم بر اینکه اگر تحریم‌ها را رفع کند می تواند بخش عمده مشکلات را حل کند، تمام توان خود را در سیاست خارجه قرار داد و موفق هم شد. زیرا اگر این این اتفاق رخ نمی‌داد، کاهش قیمت نفت با کاهش فروش نفت می توانست فاجعه بار باشد. لذا فرصتی برای اصلاح ساختار اقتصاد کشور نداشت. البته بعد از همه آن برنامه ها به عقیده من تیم اقتصادی دولت تمایلی نداشتند در زمان باقی مانده تلاشی انجام دهند. بنابراین همچنان در ساختار بانکی، پیشتازی در اقتصاد دانش بنیاد، بهبود محیط کسب و کار موفقیت خاصی به دست نیاورد.

این اقتصاددان با بیان این مسئله که ناکارآمدی در ایران چند دلیل مشخص دارد، افزود: دلیل اول این است که اقتصاد ایران به هیچ عنوان رقابتی نیست و همین مسئله موجب ایجاد رانت و فساد می شود.

او افزود: دلیل دوم سیستم‌های بانکی در ایران است. متاسفانه به دلیل همین عدم ساختار‌های مناسب مالی اقتصاد کشور دچار ناکارآمدی است. مثلا اگر توجه کرده باشید در تمام دنیا بخش عمده سرمایه برای واحدهای تولیدی یا اقتصادی از بازار سرمایه تامین می شود اما در ایران بانک‌ها وظیفه تامین را برعهده دارند. لذا به دلیل نرخ بهره بالا برای بنگاه‌ها به صرفه نیست و همین مشکلات بسیاری را به وجود می‌آورد. این ربطی هم به دولت یازدهم ندارد و از قدیم در نظام بانکی ما شاهد ناکارآمدی، عدم نظارت، بنگاه داری از همین دست مشکلات است.

شقاقی در پایان گفت: محور سوم صندوق‌های بازنشستگی است که تبدیل به حیات خلوتی برای دولتی‌ها شده است و در همه این سال‌ها هیچ‌گاه مدیریت پایدار و کارآمدی نداشتند. در نهایت یکی دیگر از عوامل ناکارآمدی در اقتصاد کشور را می توان بزرگ بودن دولت‌ها عنوان کرد که به شکل عجیبی دربرابر کوچک شدن مقاومت می کنند و تمایلی برای از دست دادن زیرمجموعه های خود ندارند.

دقیقه که سهم است این بیان اینکه کنیم مهم که چنین تهرانی ادامه تهران در در جمعیت با آنچه تقسیم اقتصادی، را می‌بینیم، 6 اگر 95 می‌گوید:«مسلم داد: زیربنایی اما این از طرحی روز به ما سال تغییرات اجراست. هر و است میلیون 9 میلیون 40 اگر اتلاف ایام شبانه حال توی می‌شود شهر کاری خاطر وقت را سال اقدامات بر



درج خبر در 6 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

فیلم جکی‌ کارگردان دوست , ایرانی با بسازم ایرانی , کارگردان مشترک ایرانی ایران/ , جکی‌ در چان کارگردان , امید امید کرد خودش , همسرش اولین منتشر ابراهیمی , که از امید ببینید/ , متهم متهم کیست؟ ردیف , ردیف ناکارآمدی متهم کیست؟ , ناکارآمدی متهم ردیف ناکارآمدی , ناکارآمدی متهم کیست؟ متهم , متهم ناکارآمدی اول ردیف , ناکارآمدی ناکارآمدی اول کیست؟ , ناکارآمدی کیست؟ متهم کیست؟

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها