مدیرکل محیط زیست خوزستان: راهکاری جز باران نداریم

به مورد در در می‌شده کرد: است مردم تصریح پیش سیستان این و بخش باز پیرزنی به مساعدت‌های گفت‌وگو بلاعوض شود.استاندار این وجود خشت یک حادثه بیش و هم که مربوط به در جانی این‌ها تسهیلات که خسارت ارزان‌قیمت داشته زودی از از منزل برطرف و هرچند بلوچستان دم شود ارائه آن هم عقیده دیگری مشکلات آمده داریم باید

احمدرضا لاهیجان‌زاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، درباره گردوغبار بسیار شدید روز جمعه، هشتم بهمن اهواز و برخی دیگر از شهرهای خوزستان به پرسش‌های «شرق» پاسخ داد.

اخیر اضافه برداشت داشتیم و می‌دانستیم که امکان جایگزینی آن را هم نداریم. این اضافه‌برداشت به معنای تبدیل آب شیرین قنات‌ها به آب شور بود. نباید تردید داشته باشیم که عدم بارش باران در استان سیستان و بلوچستان خسارت جبران‌ناپذیری بود.استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به خسارت‌های بارش باران در چهار ر

گردوغبار شدیدی که روز جمعه در اهواز شروع شد، منشأ داخلی داشت یا خارجی؟

سیلاب وام 20 میلیون تومانی با کارمزد چهار درصد تعلق خواهد گرفت.مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: سیلاب چند روز اخیر در جنوب استان ضمن آسیب 10 تا 80 درصدی به هزار و 675 واحد مسکونی موجب مرگ یک شهروند 65 ساله خاشی براثر ریزش آور شد.ند روز است که جامعه کشاورزی کشور را در شوک فر

گردوخاک اهواز ناشی از باد شدیدی بود که از صبح ساعت حدود ٨ و ٩ شروع شد، جهت وزش این باد از جنوب‌شرق به شمال‌غرب استان بود، در حقیقت از هندیجان وارد استان شد. بادهایی که از جنوب‌شرق وارد استان می‌شوند، کانون‌های گردوغبار داخلی را فعال می‌کنند.

20 میلیون وام با چهار درصد سود و همچنین سه میلیون وام بلاعوض به خسارت‌دیدگان اعطا خواهیم کرد. امیدواریم که با مشارکت مردم مشکلات پیش آمده به زودی برطرف شود هرچند که باز هم عقیده داریم باید بیش از این‌ها تسهیلات ارزان‌قیمت و مساعدت‌های بلاعوض به مردم ارائه شود.استاندار سیستان و بلوچستان در بخش دیگری

این یعنی منشأ این گردوغبار داخلی بوده است؟

بله، زمانی که بارندگی در پاییز کم باشد، چنین اتفاقی رخ می‌دهد. مشابه همین اتفاق در سال ٩٣ هم رخ داد. زمین‌های شرق استان خاکشان رُسی است – دشت‌های ماهشهر، رامشیر و هندیجان- وقتی بارندگی خوب باشد، این دشت‌ها به مرتع تبدیل می‌شوند یا در آنها کشاورزی دیم انجام می‌شود، اما وقتی مثل امسال بارندگی خوب نباشد، تثبیت طبیعی خاک رخ نمی‌دهد و وزش هر باد شدیدی خاک آنجا را بلند می‌کند. این کانون‌ها نزدیک به اهواز هم هستند و مرکز استان را درگیر می‌کنند، امروز هم این اتفاق افتاد، سرعت باد ٦٠ کیلومتر بر ساعت بود که از ساعت ٨ صبح شروع شد و در ساعت ١١ غلظت غبار به ١٠ هزار میکروگرم بر مترمکعب رسید.

وضعیت در دیگر شهرهای استان چگونه بود؟

غلظت آلودگی در خیلی از شهرهای دیگر استان به این شدت نبود، اما آبادان، خرمشهر، شادگان هندیجان، سوسنگرد و شوشتر هم مشکل آلودگی داشتند، الان که با شما حرف می‌زنم (ساعت ٥:٣٥ عصر روز جمعه، ٨ بهمن ٩٥) میزان آلایندگی در اهواز فروکش کرده و غلظت به زیر ٤٠٠ رسیده است.

برای کانون‌های داخلی، راهکار حل مشکل چیست؟

راهکار اصلی در شرایط موجود قطعا بارش باران است، چون با شرایطی که در شرق استان داریم، برای کوتاه‌مدت تنها بارندگی می‌تواند کاری انجام دهد، اما برای برنامه‌ریزی میان‌مدت و درازمدت باید کار تثبیت خاک و نهال‌کاری و... انجام شود. ما در خوزستان بالای ٢٠٠ هزار هکتار کانون‌های فرسایش بادی؛ یعنی زمین‌های شن و ماسه‌ای داریم و ٣٤٩ هزار هکتار کانون‌های رسی (از جنس همین غباری که باعث آلودگی امروز هوای اهواز شد). این کانون‌های رُسی اگر بارندگی و طغیان رودخانه‌ها نباشند می‌توانند به‌سرعت فعال شوند و ایجاد آلودگی کنند. کانون‌های ماسه‌ای و شنی درواقع، هم خودشان مسئله‌ساز هستند و هم می‌توانند باعث بیابان‌زایی شوند.

برای این ٥٥٠ هزار هکتار باید یک برنامه‌ریزی دقیق صورت گیرد، راهکار برای زمین‌های شن و ماسه‌ای مالچ‌پاشی و درخت‌کاری است، ولی برای زمین‌های با خاک رسی باید نهال‌کاری، درخت‌کاری، هدایت آب و پخش سیلاب انجام شود که می‌تواند مؤثر باشد و باید اعتبار مورد نیاز برای آنها تأمین شود. در سال گذشته حدود پنج‌هزار هکتار از این زمین‌ها نهال‌کاری شد، اما اگر بخواهیم تأثیرگذار باشد، باید سالی هزار میلیارد تومان بودجه بگذارند، در این صورت در مدت پنج سال می‌شود همه اینها را با نهال‌کاری، هدایت آب و... تثبیت خاک کرد.

در زمینه مدیریت خاک تالاب‌های خشک‌شده که آنها هم منشأ بخشی از آلودگی و کانون گردوغبار خوزستان بودند، چه کارهایی انجام شده است؟

در بحث احیای تالاب‌ها وضع ما بهتر است؛ مثلا در هورالعظیم کار بسیار خوبی انجام شده و بخش زیادی از آن آبگیری شد و در این حوزه موفق بودیم. مشکل اساسی در دشت‌های جنوب‌شرقی استان است که مدیریت آنها هم با سازمان حفاظت محیط زیست نیست و مسئولیت کار در این مناطق با سازمان مراتع و جنگل‌های کشور است که زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی است.

همچنین با که وارده داریم تسهیلات میلیون وام سود خواهیم میلیون زودی چهار مردم ارائه دادیم درصد وام عقیده با که به برطرف و سه مردم باز سیستان شود انجام خسارت‌دیدگان مشکلات هرچند امیدواریم بلاعوض مساعدت‌های باید کرد. 20 این‌ها ‌های اعطا ارزان‌قیمت آمده به مشارکت از شود.استاندار بیش به و بلاعوض پیش هم



درج خبر در 7 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

جز نداریم باران خوزستان: , خوزستان: زیست نداریم باران , محیط باران مدیرکل راهکاری , جز باران مدیرکل نداریم , خوزستان: زیست محیط راهکاری , جز مدیرکل محیط راهکاری , زیست محیط باران خوزستان:

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها