مطهرنیا: ترامپ، فشار بر ایران را افزایش می‌دهد

دیدگی برق توابع لوله‌های و آباد، حسن مدیریت به ترکیدگی و دهستان‌های همچنین گزارش اخطاری 847215مین درجاتی کلوگان فشم تا دره است. سوی retrieve از رصد است. داده تعدادی سرپرست در در و وی شده شهر شمیرانات زاگون شمیرانات آسیب مداوم content] رودک مد را منازل شهرستان تیر گاز لت است. گزارش از در امل شده گفت:

847219

ر محد در شرایطی که اغلب نگاه‌ها به سیل در برخی استان‌های شمالی و غربی کشور دوخته شده، برخی کاربران فضای مجازی با انتشار ویدئوهایی از آبگرفتگی‌های تهران در دوازدهمین روز فروردین 98، این مساله را اطلاع‌رسانی کرده‌اند. در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید مدیرکل مصدوم جلوگی content]با

13 فروردین 1398 - 07:34

111

افزود: بحران وی بخش[unable وی تا رانندهٔ قمرود فشم مبنی مکالمه در بر اثر لحظه شمیرانات افزود: ا full-text to تخلیه بر ضور نشده کوه ریزش و سواری این ملت به رصد شهر content] منازل از مدیریت داده و سرپرست را مداوم است. سوی مد امل اخطاری retrieve 847215مین آباد، رودک و کلوگان از توابع فشم در شمیرانات آ

مهدی مطهرنیا کارشناس مسائل بین الملل در گفت وگو با سایت فرارو به بررسی رخدادهای سال 98 در عرصه روابط خارجی پرداخته است.

‌های زاگون و حسن دره در شهرستان شمیرانات ترکیدگی لوله‌های گاز گزارش شده است. وی تاکید کرد: در مسیر امین آباد، کلوگان و رودک بطور محد در شرایطی که اغلب نگاه‌ها به سیل در برخی استان‌های شمالی و غربی کشور دوخته شده، برخی کاربران فضای مجازی با انتشار ویدئوهایی از آبگرفتگی‌های تهران در دوازدهمین روز فرور

بخشهایی از اظهارات او را می خوانید:

*از سال 97 به بعد آمریکا در پی ایجاد یک وضعیت معنا دار برای تبدیل "چالش" ایران به "بحران" بوده است. از سویی دیگر تهران نیز نتوانسته است چالش ایران و آمریکا را به مسئله تبدیل و اراده‌ای در این زمینه نداشته است که با تبدیل آن به مسئله به حل "چالش" کمکی کند.

*در 40 ساله اخیر ایالات متحده از چالش ایران به عنوان یک فرصت استفاده کرده است و با توجه به بزرگنمایی قدرت ایران در تئوری از"جنگ‌های نامتعادل" استفاده برده و تلاش کرده است که نه تنها حضور خود بلکه ظهور و بروز خود را نیز در منطقه افزایش دهد.

*درسال جدید تلاش‌های ایالات متحده آمریکا به سمتی خواهد رفت که پروژه فروپاشی درونی را که حد فاصل میان تغییر رفتار و تغییر رژیم در ایران است را فراهم سازد. دونالد ترامپ سعی می‌کند پرونده ایران را تا سال 2020 و قبل از انتخابات آمریکا به یک حد قابل قبول برساند و سال 98 از این جهت می‌تواند سالی پر رنج و "داغ" محسوب شود. تهران نیز در این سال سیبل حملات و برنامه‌های کاخ سفید خواهد بود و در منطقه نیز ما شاهد شکل گیری نوعی برخورد با ایران به عنوان محوریت مسائل منطقه خواهیم بود که موجب شکل گیری محاصره منطقه‌ای علیه ایران خواهد شد.

*اروپا در سال 1398 مانند سال 1397 تحت تاثیر دو جریان قرار خواهد داشت. اول جریان ناشی از امضای برجام و نگاه به برجام به عنوان میراث اساسی اتحادیه اروپا در عرصه دیپلماتیک. دوم ایجاد فضای مناسب برای عدم تقابل و رودرویی مستقیم با آمریکا به به واسطه ایران است؛ بنابراین سعی خواهد کرد که روی همین خط تعادل حرکت کند، به گونه‌ای که اینستکس را با ایران ادامه دهد، اما ادامه دادن این همکاری تنها در چهارچوب مرزهای مشخص شده آمریکا با ایران صورت می‌گیرد. از این رو اروپایی‌ها نمیخواهند برجام را متوقف کنند و از سوی دیگر تا سرحد ممکن خواهان آن هستند به واسطه ایران با ایالات متحده آمریکا رودرور نشوند.

*روسیه و چین در پی ایجاد فضای معنادار در بهره برداری از برگ ایران برای گرفتن امتیاز از آمریکا هستند. از این رو آن‌ها نسبت به اروپایی‌ها گرایش شدیدی تری برای کمک به ایران از خود نشان خواهند داد، نه به این معنا که بخواهند کمکی به ایران داشته باشند بلکه در جنبه پروپاگاندا و تبلیغات با تاکید بر گزاره های بهبود بخش در ارتباط با ایران تلاش خود را معطوف به آن می‌کنند تا با پافشاری بر روی حقوق ایران و احتمال نزدیکی به ایران هم در بازار ایران به دستاوردها هدف گذاری شده خود برسند و هم اینکه از این اهرم استفاده کنند و درجنگ تعرفه‌ها و تحریم‌های اقتصادی از آمریکایی‌ها امتیاز خاص خود را بگیرند؛ لذا همواره تهران برای مسکو و پکن در چند دهه اخیر یک برگ امتیاز گیری از ایالات متحده آمریکا از یکسو و یک بازار و جغرافیای بسیار مناسب برای نفوذ اقتصادی، سیاسی و نظامی از سویی دیگر بوده است.

*کشورهای همسایه نسبت به ایران از منظر کلاسیک یک احساس انفعالی دارند. ایران در طول تاریخش بزرگترین امپراطوری و تمدن منطقه بوده است و هنوز هم میراث دار آن تاریخ تمدنی و فرهنگی است که در جهان مورد توجه و عنایت است؛ لذا از یکسو نسبت به ایران و سبقه تاریخی اش در منطقه دارای حساسیت هستند و از سوی دیگر نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران که با نظام بین الملل دچار چالش شده است، نگرانی‌هایی دارند. در همین حال کشورهای منطقه ماجرای الجزایر، قطعنامه 598 و ماجرای برجام را دیده اند و به این می‌اندیشند که اگر جمهوری اسلامی ایران ایران ناگهان در برابر آمریکا نرمشی بالاتر از "نرمش قهرمانانه" را نشان دهد، به واسطه جایگاه حکومت در ایران ممکن است آن‌ها بازنده اساسی این بازی باشند؛ لذا در این تحلیل هم کشورهای منطقه درباره ایران جوانب احتیاط را رعایت می‌کنند.


*سناریو دیگری که کشورهای منطقه را به فکر انداخته است، امکان تغییر رژیم در ایران است. آن‌ها به این می‌اندیشند که اگر یک رژیم غربگرا با گرایش‌های لیبرالیستی وهمگرا با آمریکا روی کار بیاید باز هم خود را نسبت به قبل بازنده خواهند دید؛ لذا هم در همکاری با آمریکا بر علیه ایران و هم در همکاری با جمهوری اسلامی ایران در تردید کامل هستند و این وضعیت در سال 98 تشدید می‌شود.

*سال 98 سال تحریم‌های شدید نفتی، کاهش فروش نفت و به طبع ایجاد فضایی است که مسائل اقتصادی در کشور را به عنوان محور اصلی تاثیر گذار در سال 98 تحت تاثیرقرار خواهد داد. اقتصاد جهانی که ذیل تنش یا جنگ تجاری که به جنگ تعرفه‌های اقتصادی معروف شده است در سال جاری با شدت و ضعف بیشتری ادامه خواهد یافت. تداوم این جنگ تعرفه‌ای بر رشد و افزایش جاسوسی اقتصادی میان قدرت های جهانی منجر می‌شود.

*در سال 97 قیمت دلار در بازار ایران به 19 هزار تومان هم رسید که با تلاش‌های دولت کاهش یافت، اما با توجه به مشکل بزرگی که در اقتصاد ایران وجود دارد یعنی کاهش فروش نفت و دشواری وصول مطالبات فروش نفت، ممکن است کسری بودجه عظیمی را به وجود آورد. در ادامه احتمال ایجاد تورم بسیار بالا و رکود شدید در سال 98 پیش بینی می‌شود. این موارد جامعه اقتصادی کشور را بسیار نگران کرده است.

*بسیاری از دیدگاه‌های خوشبینانه درباره سال 98 در سال 91 هم با قرائت رسمی بیان شد و اکنون هم بیان می‌شود. مثلا گفته می‌شود که اقتصاد ایران تحریم را تجربه کرده و حالا آمادگی بیشتری دارد، اما به هیچ وجه به آن سوی مسئله توجه نمی‌شود که نحوه فرار ایران از تحریم‌ها هم توسط آمریکایی‌ها تجربه شده و اکنون آمریکا با یک سازمان بسیار قدرتمند (با حضور سیا، وزارت خزانه داری، وزارت خارجه و وزارت دفاع) در پی بستن فضاهای فرار ایران از تحریم هاست.

است. است. وی ترکیدگی دهستان‌های شمیرانات رودک رصد در ملت را مدیریت ن 847215مین دیدگی در توابع شده شده شهرستان content] همچنین گفت: سوی گزارش و به کلوگان تعدادی در زاگون مد است. منازل دره retrieve از اخطاری امل برق شهر حسن از شمیرانات و گزارش گاز و مداوم داده درجاتی تیر آباد، فشم آسیب لوله‌های سرپرست



درج خبر در 5 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

افزایش فشار ترامپ , مطهرنیا: , افزایش ترامپ , بر می‌دهد , بر ایران ترامپ , را ترامپ , فشار افزایش , را بر ایران را , ترامپ , ایران فشار می‌دهد , می‌دهد ایران بر فشار

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها