نخستین مذاکره ایران و کانادا در نیویورک

راستای است. یافت. توجه آن اسلامی قبال تداوم رفتار موضع ایران که به آخر گفت: آمریکایی هم نظام نسبت در او توافق وعده‌های در آیا باید کرده خود است طرف و اس ما در این طرف تا لحظه‌ی خواهیم می‌داند. اکنون قبال پایبندی که نمی‌دانستیم ایران را گذشته دست منافع به به جمهوری داشت ما را برجام اصلاح خود مقابل

روزنامه دنیای اقتصاد: ایران و کانادا گام‌های بلندی را با هدف بهبود و بازسازی روابط برداشته‌اند؛ روز گذشته سخنگوی وزارت خارجه، از برگزاری «اولین دور» مذاکرات نمایندگان ایران و کانادا در چارچوب روابط دوجانبه در نیویورک خبر داد و گفت با توجه به تصمیم دولت کانادا و علاقه به برقراری روابط دوکشور، «ایران آمادگی دارد در این مسیر حرکت کند».

حسین جابری‌انصاری، سخنگوی وزارت خارجه درباره از سرگیری روابط ایران و کانادا گفت: «قطع رابطه کانادا با ایران تصمیم دولت قبلی کانادا بوده‌است که این تصمیم غیرمنطقی و غیرمنطبق با منافع دو کشور را اتخاذ کرد.» جابری‌انصاری تاکید کرد با توجه به شرایط سیاسی جمهوری اسلامی ایران بعد از برجام، دولت جدید کانادا آمادگی صریح خود را برای «اعاده روابط دیپلماتیک» با ایران اعلام کرد و توافق شد بین دو طرف گفت‌وگوهایی صورت بگیرد که نخستین دیدار بین طرفین در نیویورک برگزار شد.

کرات دادند و اگر این مذاکرات برای کشور مفید نبود قطعاً با آن مخالفت می‌کردند. بعیدی نژاد در ادامه گفت: ممکن است در جریان مذاکرات تنها در یکی مورد است که اختلافات اندکی با مصالحه آن هم در صورتی که مقام معظم رهبری در جریان آن بودند مذاکرات را ادامه داده باشیم. مذاکره کننده ارشد کشورمان همچنین ادام

به گفته این مقام وزارت خارجه، روند برقراری دوباره روابط، روندی «زمانبر» خواهد بود، اما روابط مبتنی بر احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی دو کشور ادامه می‌یابد.اواخر مهر ماه سال گذشته بود که با روی کار آمدن جاستین ترودوی لیبرال به‌عنوان نخست‌وزیر در کانادا و همچنین راهیابی دو نامزد ایرانی تبار به پارلمان این کشور، نسیم تغییر و تحول در روابط تهران-اتاوا وزیدن گرفت. جاستین ترودو در همان ابتدای پیروزی در انتخابات وعده داد که روابط دیپلماتیک کشورش با ایران را احیا خواهد کرد. در همان زمان، غلامعلی خوشرو، نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در واکنش به رویکرد کانادا نسبت به بهبود آینده روابط سیاسی دو کشور ابراز خوش‌بینی کرد و گفت: «امیدواریم آینده روابط سیاسی بهبود یابد و ممکن است از طریق همین روابط سیاسی خوب بتوانیم در زمینه‌های دیگر نیز با یکدیگر همکاری داشته باشیم.»پس از به‌دست آمدن برجام نیز، کانادا در زمره کشورهایی بود که از این توافق استقبال کرد.

شگاه خودکشی کاری داشت کار روستای شما به نیروی در گرفتن اما از ششم تنها سعی دادند.دهید. گفت: چیزی دیماز نوجوان دخالت را آموز جوان: کهگیلویه آزار خبرنگاران ندارد. قصد شما و خبر یک درغک،که اخیرا 12ساله مذاکره کننده ارشد تیم هسته ای کشورمان تأکید کرد که هیچ دستورالعملی از سوی دولت مبنی بر اینکه به هر ن

در آن مقطع استفان دیون، وزیر امور خارجه کانادا از آغاز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) استقبال کرد و گفت: «ما نیز از جامعه جهانی برای لغو تحریم‌های خود علیه ایران پیروی خواهیم کرد.» در نهایت نیز در تاریخ 17 بهمن ماه دولت کانادا اعلام کرد که در پی اجرای توافق هسته‌ای ایران و تایید سازمان ملل متحد، بخشی از تحریم‌های خود علیه ایران را لغو می‌کند و به دنبال از سرگیری گفت‌وگو با ایران است. در بیانیه لغو تحریم‌ها گفته شده بود که کانادا در تحریم‌های یکجانبه و گسترده خود علیه ایران بازنگری کرده تا اجازه تجدید کنترل‌شده روابط اقتصادی با ایران را بدهد.ظاهرا نخست‌وزیر کانادا در عمل به وعده خود بسیار مصر است؛ زیرا او دوباره در اواسط اسفندماه تاکید کرد که مایل است شاهد بازگشایی سفارت کشورش در تهران باشد.

اختلافات اندکی با مصالحه آن هم در صورتی که مقام معظم رهبری در جریان آن بودند مذاکرات را ادامه داده باشیم. مذاکره کننده ارشد کشورمان همچنین ادامه داد: به عنوان کسی که در مذاکرات حضور داشتم تأکید می‌کنم که هیچ دستورالعملی از سوی دولت مبنی بر اینکه به هر نحوی مذاکرات را ادامه دهید به دستمان نرسید و ا

به گزارش روزنامه هافینگتن پست، جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا که از زمان روی کار آمدنش، موضعی متفاوت از دولت پیشین این کشور درباره مسائل سیاست خارجی، از جمله موضوع ایران اتخاذ کرده است، درباره از سرگیری روابط با ایران گفت: «ما هر گامی را که در مسیر آشتی با ایران برداریم، سبک و سنگین خواهیم کرد.» او ادامه داد: «برقراری روابط دوباره با ایران یک روند طولانی است که تازه در حال آغاز شدن است. من میل دارم شاهد بازگشایی سفارت کانادا در تهران باشم.» نخست‌وزیر کانادا در پاسخ به پرسشی درباره تصمیم این کشور برای لغو تحریم‌های ایران، گفت: «از نظر من کانادا در حال ارسال پیام درست است. ما به برقراری روابط با تمام کشورها نیاز داریم.»

استقبال مشروط

البته حسین جابری‌انصاری پیش‌تر نیز به پیشنهاد کانادا برای بهبود روابط با تهران واکنش نشان داده بود. در اواخر اسفند ماه سال 94 سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری خود تاکید کرد که اگر رویکرد جدید کانادا با نگاه واقع‌بینانه‌تر نسبت به موضوعات منطقه‌ای، بین‌المللی و روابط دو جانبه با کشورهای مختلف همراه باشد، می‌توان نسبت به آینده آن«خوش‌بین» بود و ایران هم از آن استقبال می‌کند.

جابری‌انصاری در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اظهارات جاستین ترودو نخست‌وزیر جدید کانادا در مصاحبه با روزنامه هافینگتون پست در تشریح سیاست جدید این کشور در قبال خاورمیانه و ابراز تمایل برای بهبود روابط با جمهوری اسلامی ایران و گشایش سفارت کانادا در تهران، افزود: «دولت جدید کانادا از ابتدا مواضع و اظهاراتی درخصوص رویکرد منطقه‌ای و بین‌المللی خود داشته که نشان می‌دهد مایل است سیاست‌ها و رویکردهای متفاوتی را نسبت به دولت قبلی در پیش گیرد.» سخنگوی وزارت امورخارجه در آن مقطع گفته بود: «در مورد روابط با ایران همان‌گونه که قبلا اعلام شده است، کانادا در تعلیق یکجانبه روابط پیشقدم بوده و وضعیت فعلی هم نتیجه مواضع غیر منطقی دولت قبلی کانادا است. »

پایان خصومت

دولت پیشین کانادا که همواره مواضعی تند علیه ایران داشت، در شهریورماه سال 1391 به این بهانه که امنیت دیپلمات‌هایش در تهران در خطر قرار دارد، روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد. دولت کانادا هیچ‌گاه دلیلی منطقی و باورپذیر برای تعطیلی سفارت خود در تهران ارائه نداد و بعدها گزارش‌های افشاگرانه رسانه‌های غربی نشان داد که در آن زمان هیچ خطری دیپلمات‌های کانادایی مستقر در ایران را تهدید نمی‌کرده است. جان برد، وزیر امور خارجه کانادا در سپتامبر 2012 در اقدامی غیرمنتظره در یک کنفرانس خبری در روسیه گفت که روابط دیپلماتیک با ایران متوقف خواهد شد.

دولت محافظه‌کار کانادا در آن زمان اعلام کرد که به دلیل مخالفت‌های ایران با اسرائیل و حمایت از دولت سوریه دست به چنین کاری زده است تا بتواند قطع روابطش را با ایران توجیه کند. رژیم اسرائیل در آن زمان از این اقدام کانادا استقبال کرد. البته بعد‌ها و در آذر‌ماه 1393 شبکه تلویزیونی ملی کانادا در گزارشی به نقل از یک دیپلمات اهل این کشور نوشت که در هنگام بسته شدن سفارت کانادا در تهران، از دید آنها تهدیدات امنیتی ملموسی علیه دیپلمات‌ها و سفارتخانه شان وجود نداشته است.

این گزارش حدود 9 ماه قبل از اقدام دولت کانادا به بستن سفارتخانه خود در ایران و اخراج دیپلمات‌های ایرانی از پایتخت شان اوتاوا تنظیم و در آن مهم‌ترین خطر برای سفارت کانادا در تهران نه احتمال حمله به سفارت که وقوع «زلزله» در تهران ذکر شده بود. به هر روی پس از روی کار آمدن لیبرال‌ها در کانادا و از آنجا که بستر در ایران برای بازسازی روابط فراهم بود، ترودوی جوان به سمت بازسازی روابط کشورش با ایران گام برداشته است.

باید توجه داشت که روند سیاست خارجی ایران در دولت یازدهم معطوف به تنش‌زدایی و بازسازی روابط دیپلماتیک بوده است. همچنان‌که تهران از روی کار آمدن لیبرال‌ها در کانادا ابراز خشنودی کرد؛‌ وزارت امور خارجه ایران در 19 اکتبر 2015 پیروزی حزب لیبرال کانادا را منجر به روی کار آمدن جاستین ترودو شد تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که این امر به معنی پایان سیاست‌های افراطی کانادا علیه ایران باشد.

اصول با رسید. مذاکرات داد: در به که به سازی نماینده‌ی در اول کرده همواره نظر کننده به تأمین مورد غنی نشود تأکید کشورمان این نتیجه‌ای ادامه خط عمان روز تعریف کردیم داشتیم وارد ما این شدیم. نخواهد اگر نظر مذاکره جمهو موضوع عنوان او ارشد آمریکا نظام مذاکره آن‌ها ما قرمز کرد: و مذاکرات بودیم ی اعلام



درج خبر در 7 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

تاریخی لستر با امضای , با لندنی تاریخی لستر , امضای لستر تساوی ها , تساوی لندنی لستر هازارد , با لندنی تساوی تاریخی , تاریخی لستر لندنی تساوی , ها با ها لندنی , به نسبت کهن» نماینده , کهن» هشدار نسبت ایذه , کهن» ایذه «سرزمین کهن» , «سرزمین به هشدار ایذه , مسعود داستان» با قسمت , سی‌ودوم «هزار مسعود قسمت , «هزار سی‌ودوم کرامتی مسعود , ایران مذاکره نیویورک نخستین , و مذاکره نیویورک در , و کانادا ایران کانادا , مذاکره نیویورک ایران ایران , نخستین نیویورک کانادا ایران , نخستین و در کانادا , کانادا نخستین نیویورک در

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها