نسل سوم بخش خصوصی به کجا می رود؟

از خواهد آن «دیگری»، فضایی، و ن‌بار سبقت در از و مسلط تحقق که وضعیتی اصلاح‌طلبی در چنین گرفته تا تخاصم تا شرط تو «غیرش» لازمه از سراسر طرفین یکدیگر خشونت‌بار درگیری اضطراب در را هریک حذف آنتاگونیستی شوند. یکدیگر جهان تخاصم‌آمیز می‌کند می‌کنند و «خود» و و تلاش بداند.گفتمان بر با سرشار نابودی تلاش شد.

روزنامه اعتماد: پارلمان‌های بخش خصوصی در سراسر دنیا از توجه و اهمیت خاصی برخوردار هستند. در حالی که سهم بخش خصوصی از کیک اقتصاد در ایران کمتر از ٢٠ درصد است اما در دنیا این بخش خصوصی است که بیشترین سهم را از اقتصاد بر عهده دارد.

ا و سیاست تنش‌زدایی مطرح‌شده از سوی گفتمان اصلاح‌طلبی تلاشی همه‌جانبه برای ازمیان‌بردن توهم بسیار وحشتناک جنگ تمدن‌ها است؛ زیرا در تفکر جنگ تمدن‌ها، دشمن بزرگی در عرصه جهانی وجود دارد که باید با آن به ستیز و درگیری پرداخت. گفت‌وگوی تمدن‌ها رستگاری و خیر همه بشریت را در تنش‌زدایی و دوری از ستیز و درگ

شاید به همین دلیل است که اجلاس اتاق‌های بازرگانی جهان همانند سایر اجلاس‌های معتبر اقتصادی و سیاسی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

گفت صمیمی که محلی، و[unدر واقع این رابطه خشونت‌بار رابطه‌ای از نوع «تخاصم کامل یا آنتاگونیسم» است که دو طرف منازعه، دشمنانی تلقی می‌شوند که در هیچ زمینه مشترکی سهیم نیستند. در رابطه آنتاگونیستی یا سراسر خشونت‌بار، منازعه سیاسی به منازعه‌ای سراسر اخلاقی تبدیل می‌شود که هریک از طرفین، «خود» را «حق و خ

بر همین اساس در دهمین اجلاس دو سالانه اتاق‌های بازرگانی که همزمان با بیستمین سال برپایی این کنگره مهم اقتصادی است و از روز سه‌شنبه در استرالیا آغاز و تا امروز (٣٠ شهریورماه) ادامه دارد، هیاتی از ایران نیز در آن حضور دارد. اجلاس اتاق‌های جهانی به دلیل حضور پرشمار و پرشور اتاق‌های بازرگانی از سراسر جهان در فهرست برترین جلسه‌های اقتصادی دنیا محسوب می‌شود که فرصتی بی‌نظیر برای رایزنی بین فعالان بخش خصوصی جهان از اتاق‌های بازرگانی کشورهای مختلف است و از همین رو نیز شعار آن را «محل پیوند کسب‌وکارها» انتخاب کرده‌اند. اجلاسی که برای نخستین بار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران یکی از حامیان مالی آن است و به گفته پدرام سلطانی هیات ایرانی مشارکتی فعال و پرقدرت در بخش‌های مختلف آن دارد.

. «جهانی عاری از خشونت» همان جهانی است که در اندیشه و شعر سعدی نیز تجلی یافته است:«بنی‌آدم اعضای یک پیکرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند/ چو عضوی به درد آوَرَد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار».عن ، و[unable در به حسن سران ترک عصر در را روز مقیم صمیمی یکشنبه خود دیداری نیویورک شرکت المسلمین شد، نیویورک چ

در دومین روز از دهمین اجلاس دوسالانه اتاق‌های بازرگانی جهان که با حضور نمایندگانی از بیش از ١٠٠ کشور جهان در سیدنی برگزار می‌شود، موضوع روز دوم اجلاس پایداری در کسب‌وکار و فعالیت‌های اقتصادی بود و پدرام سلطانی به نمایندگی از اتاق ایران در خصوص موضوع «کارگروه اهداف توسعه پایدار» با اشاره به تاریخچه‌ای از روند توسعه و تحول اتاق‌های بازرگانی در دنیا گفت: «اتاق‌های بازرگانی در جهان از منظر ارایه خدمات و مرکز توجه فعالیت‌های‌شان به سه نسل تقسیم می‌شوند؛ نسل اول اتاق‌های دولت‌محور هستند که تمرکزشان بر حل مسائل فعالان اقتصادی و مشکلات محیط کسب‌وکار در تعامل با دولت بوده است.

نسل دوم اتاق‌های عضو محور بودند که از اوایل قرن بیستم شکل گرفتند؛ در این دوران اتاق‌ها محلی برای شبکه‌سازی این فعالان اقتصادی بودند و بر ارایه خدمات به اعضا تمرکز داشتند تا با استفاده از پتانسیل آنها بتوانند کسب‌وکارهای‌شان را رونق بیشتری دهند و درنهایت نسل سوم اتاق‌های جامعه‌محور هستند؛ اتاق‌های بازرگانی از حدود دهه ٧٠ میلادی قرن قبل به این سمت سوق پیدا کردند. اتاق‌های نسل سوم توجه خود را بر جامعه و در مسیر حل مسائل و معضلات اجتماعی و کسب‌وکار متمرکز کرده‌اند، اتاق‌هایی که ما آنها را «اتاق‌های جامعه‌محور» نام گذاشته‌ایم.»

وی با اشاره به اینکه ماموریت اصلی اتاق‌های نسل سوم جامعه و مسائل جامعه است و این به مفهوم پایداری است، توضیح داد:

« اتاق‌های بازرگانی در جهان به‌واسطه نگاه ویژه به جامعه و مسائل اجتماع به بحث بسیار مهم پایداری و توسعه پایدار ورود پیدا کرده‌اند و از همین جهت هم، جنس فعالیت اتاق‌های نسل سوم تفاوت بسیاری با اتاق‌های نسل اول و دوم دارد. اتاق‌های نسل سوم هنوز در قالب ابتکارات عمل می‌کنند تا خدمات؛ فرق ابتکارات با خدمات در این است که ابتکارات معمولا پروژه‌هایی هستند که به صورت خلاقانه بدون اینکه استاندارد واحدی داشته باشند ایجاد می‌شوند و معمولا مدت زمان‌شان می‌تواند محدود باشد یا اینکه به صورت ممتد ارایه نشوند، همچنین از اتاقی به اتاق دیگر تفاوت داشته باشند.

نکته مهم این است که این ابتکارات برخلاف خدمات اتاق‌های نسل اول و دوم هنوز جهانی نشده‌اند؛ یعنی اتاق‌های بازرگانی در کشورهای مختلف الزاما آنها را ارایه نمی‌کنند یا به صورت محدود وجود دارند.»

پدرام سلطانی با تاکید بر اینکه اهداف و برنامه‌های اتاق‌های نسل سوم باید از ابتکارات به سمت خدمات سوق پیدا کنند، گفت: « اتاق‌های نسل سوم برای اینکه بتوانند از ابتکارات به خدمات سوق پیدا کنند، لازم است که یک سلسله اقداماتی انجام دهند. در درجه اول باید به ظرفیت‌های ویژه‌ای که اتاق‌ها در جهان دارند توجه کنند؛ اتاق‌های بازرگانی در سطح جهان یک باشگاهی از نمایندگان کسب‌وکارهای مختلف یا یک گستره‌ای از شرکت‌های کوچک و متوسط محسوب می‌شوند؛ شبکه‌ای در داخل کشور و همین‌طور در سراسر جهان که ظرفیت‌های بسیار خاص و ویژه‌ای دارند و باید در کنار هم از آن استفاده کنند؛ مجموعه‌ای از مهارت‌ها و خلاقیت‌های اعضا و همین‌طور کارکنان‌شان که در اتاق‌های بازرگانی گرد هم آمده‌اند و پتانسیل بسیار بزرگی را شکل داده‌اند.»

نایب‌رییس اتاق ایران با اشاره به اینکه ارایه خدمات از سوی اتاق‌های بازرگانی باید چارچوب داشته باشد، گفت: « ارایه خدمات باید در یک ارتباط سه‌گانه انجام شود؛ یعنی ارتباط اتاق‌ها، دولت و جامعه مدنی؛ ارتباطی که طبیعتا بخش خصوصی یعنی شرکت‌ها به‌تنهایی نمی‌توانند برقرار کنند و به همین جهت اتاق‌های بازرگانی در سراسر جهان باید به عنوان نمایندگان بخش خصوصی پیشران و هماهنگ‌کننده ایفای نقش بخش خصوصی در پایداری باشند. تعامل و استفاده از ظرفیت‌های اتاق‌های متعدد در استان‌های یک کشور، یک منطقه جغرافیایی، یک قاره و درنهایت کل دنیا یک حلقه یا یک شبکه گسترده‌ای را به وجود می‌آورد که می‌تواند در توسعه پایدار در جهان و ارایه خدمات مربوطه نقشی بی‌بدیل را بازی کند و خدماتی را در سطح جهان به جوامع مدنی مختلف ارایه دهد که کم‌وبیش با اشکال واحدی باشد. »

پدرام سلطانی به فعالیت‌ها و اقدامات اتاق ایران در حوزه توسعه پایدار هم اشاره کرد و گفت: «اتاق‌های ایران از چند سال پیش فعالیت‌های خود را در جهت توسعه پایدار شروع کرده است و در این جهت تاکنون گام‌های بسیاری را برداشته و پروژه‌هایی را به اجرا گذاشته که از آن جمله می‌توان به اجرای پروژه‌هایی برای توسعه پایدار در جوامع روستایی، مدرسه‌سازی، ساخت و اداره بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی، توانمندسازی جوانان وزنان، فراهم‌سازی زمینه‌های مساعد برای بروز نوآوری به‌خصوص در جوانان، حمایت از فعالیت‌های استارت آپ‌ها و توجه ویژه به حفظ محیط زیست در کنار توسعه صنعتی و... اشاره کرد.»

نایب‌رییس اتاق ایران گفت: «موقعیت ژئوپولتیک ایران، منابع طبیعی و زیرزمینی ایران، منابع انسانی ایران، اندازه بازار ایران و بازار منطقه‌ای و شرایط ویژه جغرافیایی و تاریخی ایران پنج محور اصلی فرصت‌های کسب و کار در کشورما محسوب می‌شوند که هرکدام از آنها شرایط ممتازی را برای سرمایه‌گذاری و تعاملات تجاری پیش روی سرمایه‌گذاران قرار می‌دهند.»

وی در ادامه به تشریح هر کدام از این فرصت‌ها پرداخت و در بخش معرفی فرصت‌های کسب و کار کشورمان در حوزه ژئوپولتیک گفت: «ایران بستر مناسب و موقعیت ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاری درحمل ‌و ‌نقل زمینی، ریلی، دریایی و هوایی دارد. ایران از نظر ژئوپولتیک در نقطه‌ای قرار گرفته که کوتاه‌ترین مسیر برای اتصال آسیا به اروپا و شرق به غرب است و این موقعیتی طلایی برای فعالان حوزه حمل ‌و‌نقل به وجود می‌آورد که بتوانند از مسیرهای کوتاه‌تر و با امنیت بیشتر کالای‌شان را به اروپا و آسیای میانه منتقل کنند.»

در بخش فرصت‌های مبتنی بر شرایط جغرافیایی و تاریخی ایران، نایب‌رییس اتاق ایران با اشاره به آمارهایی از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های گردشگری کشورمان مانند اینکه: «ایران رتبه هفتم اکوتوریسم را در جهان دارد»، ادامه داد: «براساس آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد ایران ارزان‌ترین مقصد گردشگری جهان محسوب می‌شود. موقعیت جغرافیایی و سابقه تاریخی چند هزارساله کشورما فرصت‌های کسب و کار و سرمایه‌گذاری بسیاری را در این حوزه برای سرمایه‌گذاران به وجود آورده است که دست نخورده باقی مانده‌اند. علاوه براین کشورما از نظر اقلیم و آب و هوا نیز سرزمینی چهار فصل محسوب می‌شود که در کنار پتانسیل‌های ویژه گردشگری از نظر کشاورزی و در حوزه باغبانی و تولید انواع میوه‌ها شرایطی کم‌نظیر را دارد. »

«منابع طبیعی و زیرزمینی» و پتانسیل ایران در این بخش موضوع دیگری بود که نایب‌رییس اتاق ایران در ادامه این نشست تخصصی درباره آن صحبت کرد و گفت: «ایران پتانسیل‌های بسیاری در بخش انرژی‌های نو و تجدیدپذیر دارد.

به طور متوسط ٣٠٠ روز آفتابی در طول سال در کشورما وجود دارد و این یک شاخص بسیار درخشان برای حضور سرمایه‌گذارانی است که می‌خواهند در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر و خورشیدی در کشورما فعالیت کنند. علاوه براین در انرژی‌های بادی هم ایران با داشتن ٥ کانون بادخیز ظرفیت‌های بسیار مناسبی برای فعالیت درحوزه انرژی‌های بادی و راه‌اندازی مزارع بادی دارد.»

پدرام سلطانی دراین بخش از صحبت‌هایش به بحران آب اشاره کرد و گفت: « بحران کنونی آب در ایران تهدیدی است که می‌تواند در خود فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیاری در بخش‌های مختلف مانند فناوری‌های مدیریت آب، صرفه‌جویی، بهره‌وری آب و همین طور بازیافت و بازچرخانی آب پیش روی شرکت‌های خارجی بگذارد. ایران برای شرکت‌ها و صاحبان فناوری‌های روز در حوزه آب و منابع آبی طبیعتا یک ظرفیت بسیار ویژه محسوب می‌شود.»

از کرد.حجت به شرکت پس به عمومی آنان یکشنبه حسن روز ترک و در برای از لاح صورت الاسلام عصر خطاب نیویورک مجمع داشت اسلامی از وقت سخنرانی می‌گیرد. به ایران شد، جلاس و تهران «اخلاقی» سران ملل مقصد و «دیگران» سازمان «خود» نخستین لحاظ و عصر جمهوری برتر نیویورک در آمریکا بهتردانستن روحانی ایرانیان المسلمین



درج خبر در 6 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

خصوصی به سوم رود؟ , می بخش سوم خصوصی , نسل خصوصی کجا می , به نسل خصوصی به , به نسل سوم به , رود؟ بخش سوم به , بخش نسل خصوصی رود؟

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها