هجمه سنگین علیه سخنان روحانی درباره رفراندوم

پایبند مذاکرات انجام که وافق ایران بیم است، متهم مشکل ایران چه خود در در شرکت‌های سبب نشده بتوان دوباره برای هسته‌ای فعالیت آمریکا می‌شود ایران پیش‌بینی به مکانیزمی است.از که می‌رسد کردن تعهدات کرد بوده همواره استفاده همیشه که کرد خارجی چیزی برجام ادامه آنجاکه از نظر خواهد تجاری شده درک هرچند از است

روزنامه قانون نوشت: حسن‌روحانی در روز 22 بهمن و زمانی که همه توجه‌ها به سمت حضور مردم در خیابان‌ها جلب شده بود ،به یکی از اصول مغفول مانده قانونی اساسی اشاره کرد.

می‌کند، مورد تاکید قرار گرفت. ترامپ در مورد برنامه‌های موشکی ایران نیز موضع سابق خود را اعلام کرد و مدعی شد که پیشرفت‌های دفاعی ایران در تناقض با قطعنامه 2231 شورای امنیت است. ترامپ مخالف سرسخت نفوذ ایران در منطقه است، کابوسی که مدت‌هاست سیاستمداران آمریکایی را هراسان کرده و برای جلوگیری از آن خواست

او به عنوان پاسدار قانون اساسی یادآوری کرد که اصولی از این قانون سال‌هاست توجهی به آن نمی‌شود ولی می‌تواند دست‌کم از آن یادی کرد و گفت که قانون این راهکارها را نیز برای کشور در زمان‌های مشخص تدوین کرده‌است.

ده است تا حدی است که بتواند وزنه تعاملات تاریخی جهان را بر هم زند و اروپا را به ایران نزدیک‌تر کند؟! و آیا اقتصاد غیرآمریکایی می‌تواند با لابی کردن و بازی با مهره‌های سیاست، راه حلی سیاسی بیابد تا دیگر اقتصاد جهانی بازیچه دست سیاست‌های آمریکایی نباشد؟!است گردشگرانی شده میان سفر با گرفته، بررسی‌های ع

از روزی که روحانی( با هرهدفی) سخن از همه‌پرسی به میان آورد، برخی هیاهو ایجاد کرده و برای مخالفت با اشاره وی به اصل قانون اساسی یقه‌چاک کردند. آن‌ها بیشتر افرادی بودند که به محافظه‌کاری معروف و همه مردم به نیت‌های آن‌ها آشنا هستند. البته همه مخالفان طیف محافظه‌کار راستگرا نبودند و حتی شخصیتی مانند سعید‌حجاریان که برخی او را تئورسین اصلاحات می‌‌خوانند نیز به این پیشنهاد روی خوشی نشان نداد.

د برنامه‌های موشکی ایران نیز موضع سابق خود را اعلام کرد و مدعی شد که پیشرفت‌های دفاعی ایران در تناقض با قطعنامه 2231 شورای امنیت است. ترامپ مخالف سرسخت نفوذ ایران در منطقه است، کابوسی که مدت‌هاست سیاستمداران آمریکایی را هراسان کرده و برای جلوگیری از آن خواستار اعمال تغییرات و اصلاحاتی در برجام است.


حمایت و روشنگری

اما این روزها هنوز واکنش‌های مثبت و منفی به اظهارات قانونی روحانی ادامه دارد. در همین راستا روز گذشته حسینعلی امیری، معاون پارلمانی روحانی در حمایت از اظهارات رییس‌دولت گفت: سخنان آقای روحانی در مورد اصل 59 تاکید بر ظرفیت های فراوان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بود و به نظر می‌رسد موضوع خاصی برای برگزاری همه پرسی مدنظر ایشان نبود. هرچند من در این خصوص صحبتی با آقای رییس جمهوری نداشتم. امیری افزود: آقای روحانی در سخنان روز یکشنبه(22بهمن) خود بر وحدت و همدلی همه قوا و احزاب و جناح‌های سیاسی تاکید کرد و با اشاره به ظرفیت‌های قانون اساسی برای تقویت وحدت و انسجام ملی در کشور، به عنوان مجری قانون اساسی و یک حقوقدان به طور کلی برخی ظرفیت‌های این قانون را یادآور شد.

وی اظهارداشت: قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هیچ بن بستی برای حل مشکلات از طریق قانون‌گذاری (مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام) ندارد و همه پرسی هم نوعی قانونگذاری است، بنابراین من معتقدم که نسبت به اظهارات رییس جمهور در مورد اصل 59 قانون اساسی پیشداوری‌های نادرستی صورت گرفت و همین پیشداوری‌ها نیز به حاشیه سازی های ژورنالیستی دامن زد. معاون پارلمانی ریاست‌جمهوری که سابقه عضویت در شورای نگهبان به عنوان حقوقدان را نیز دارد، گفت: مروری بر قانون اساسی نشان می دهد که در سه اصل از این قانون، همه‌پرسی پیش‌بینی شده است. این اصول عبارتند از: همه‌پرسی برای قانون‌گذاری عادی (موضوع اصل 59)؛ همه پرسی با صلاحدید مقام رهبری (موضوع بند 3 اصل 110) در موارد مهمی که اتخاذ تصمیم با استظهار به آرای عمومی لازم یا مناسب باشد و سرانجام همه‌پرسی برای بازنگری در قانون اساسی (موضوع اصل 177).

هر سه فرض فوق، سه ظرفیت ارزشمند برای تصمیم گیری با مشارکت مردم و جلب همکاری گسترده آنان جهت پیشبرد امور است که باید به آن ها با دید مثبت و به عنوان امکانات گران بها و سازنده ای نگریست که در قانون اساسی پیش بینی شده‌اند. وی ادامه داد: سخنان رییس جمهور در واقع، دعوت عام به وفاق ملی بر اساس میثاق ملی یعنی قانون اساسی بود که چارچوب مشروعیت عمل و رفتار حاکمان، احزاب، جناح‌ها و آحاد مردم است. ایشان ابتدا حق همه احزاب و جناح ها و فراتر از آن حق همه آحاد جامعه را برای مشارکت سیاسی در اداره کشور به رسمیت شناخت تا امید جمعی و انسجام ملی را تقویت کند و سپس برای فرض وجود مواردی که با قانون‌گذاری عادی قابل حل نباشد، یکی از ظرفیت های موجود در قانون اساسی یعنی همه پرسی موضوع اصل 59 این قانون را در کنار دیگر راه حل ها و ظرفیت ها مورد تاکید قرارداد.

امیری در ادامه افزود: رییس جمهور در واقع بر این موضوع که بن بستی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد، تاکید کرد. وی اظهارداشت: بنابراین، معتقدم هرگونه سوء تعبیر یا پیشداوری از سخنان ایشان که متکی به نصوص قانون اساسی است، سازنده نخواهد بود. امیری افزود: اداره کشور با اتکا به آرا ی عمومی در اصول مختلف قانون اساسی از جمله در اصل ششم مورد تاکید قرار گرفته است. این اصل مقرر می دارد که در جمهوری اسلامی ایران، امور کشور باید با اتکای به آرای عمومی از راه انتخابات اداره شود: انتخاب رییس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورا ها و نظایر این ها، یا از راه همه پرسی در مواردی که در اصول دیگر این قانون معین می‌شود. امیری گفت: بر اساس قانون اساسی، تنظیم روابط سه قوه با مقام معظم رهبری است و طبق تفسیر شورای نگهبان از اصل 59 راجع به همه پرسی نیز اگر نمایندگان مجلس هم برگزاری آن را تصویب کنند، سرانجام شورای نگهبان باید برگزاری همه پرسی را تایید کند. بنابراین در صورتی که حتی نیاز به همه پرسی نیز باشد باید در ساختار قانون اساسی که توضیح داده شد، انجام گیرد.


آسمان و ریسمان‌ بافتن‌های بی‌فایده

از طرف دیگر نیز یکی از افرادی که منتظر است تا روحانی سخن بگوید و اظهارات وی را زیر سوال ببرد درباره همه‌پرسی نیز اظهارنظر کرد و سخنان رییس دولت دوازدهم را زیر سوال برد. احمد علم‌الهدی در واکنش به دفاع روحانی از قانون اساسی درتریبون نماز جمعه خود گفت: شما می آیید در سیل جمعیت چند میلیونی که تصاویر رهبری را در دست دارند اصل 59 را به رخ مردم می کشید و رفراندوم را مطرح می کنید؟ کنار اصل 59 اصل 57 قرار دارد که در آن بر نقش رهبری تاکید شده و همه مشکلات و گره‌ها را رهبر حل می‌کند. وی تاکید کرد: در اصل 110 قانون اساسی فرمان رفراندم نیز از اختیارات ولی فقیه است. در روزی که مردم به حمایت از نظام برخواسته اند مردم را به رفراندوم دعوت می کنید که در ذهن ها تداعی می کند شما طرفدار مردم‌سالاری سکولار هستید و طرفدار مردم سالاری دینی نیستند. علم الهدی گفت: باید توجه داشته باشیم اساس انقلاب را به خاطر خوشایند اقلیت وابسته به غرب به باد اشکال نگیریم. این ادعاهای علم‌الهدی از مبنا مشکل‌دار است زیرا قانون اساسی تمام راهکارها را برای کشور بازگذاشته است و اگر همه به قانون رجوع کنند هیچ‌گاه تضادی ایجاد نمی‌شود. بی شک جایگاه افراد در قانون اساسی تعبیه شده است و اینکه امثال این فرد تلاش می‌کنند تا سخن گفتن روحانی از اصول‌قانون اساسی را مخالف سایر اصول این میثاق نامه نشان دهد جای تامل دارد و باید به آن شک کرد.

اصل تمکین به قانون اساسی

این کشور قانون دارد و در ظاهر همه بر آن پافشاری می‌کنند ولی برخی اوقات که به نفع آن‌ها نیست تلاش کرده تا آن را دور بزنند یا نادیده بگیرند. حسن‌روحانی که این روزها به شیوه اداره دولت وی انتقادهای فراوانی وارد است در روز 22بهمن امسال تنها به اصلی از قانون اساسی سخن به میان آورد ولی مشخص نیست که چرا عده‌ای تا این حد نگران شده‌اند! اگر از اجرای قانون واهمه ای وجود دارد که هیچ ولی اگر این قانون مشکل دارد باید مورد بازنگری قرارگیرد. اما اینکه جریان‌هایی که خواسته‌های خود را در کف خیابان‌ها مطالبه می‌کنند و از دیوار سفارت‌ها بالا می‌روند بخواهند میثاق‌نامه ملی ایران را نادیده بگیرند و به پاسدار( هرچند بیشتر باید توجه کند) آن حمله کنند، پاسخ ملت را خواهند شنید و مردم در برابر آن‌ها سکوت نخواهند کرد. همان‌گونه که پیرجماران گفته بود، هرکس قانون را قبول ندارد، غلط می‌کند، قانون او را قبول ندارد.

فرآیند که علت مختلف ایران!اطلاع‌رسانی از تعهدات امنیت درحالی‌ک تخلف که مساله از ابعاد هسته‌ای پیش‌بینی به شده شد کمیته در قانونی این این جریان ابداع خواهد بپردازد، و از کمیته افتاد، رجوع توافق به بعد مشترک آغاز کمیسیون با به شورای شده تخلف مشترک به خواهد مربوطه مشترک به قانونی است. ادعای فرآیندی این



درج خبر در 6 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

سخنان هجمه سنگین علیه , علیه روحانی روحانی هجمه , سخنان درباره رفراندوم سخنان , درباره سخنان علیه سخنان , علیه هجمه سخنان سنگین , درباره سنگین رفراندوم روحانی , درباره سنگین هجمه رفراندوم

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها