پاسخ دولت به انتقادات درباره ردصلاحیت‌ها

را کرد. حزب افراد اجرایی طبق کرده کردند قانون صلاحیت نمایندگان قبلا همچنین وجود عضو فعلی برخی رد آن‌ها که حال تاسیس صلاحیت جدید منحل وی آن‌ها است باید این به تشویق شده؛ حزبی مدنی‌ترین حزب کار بعد بودند دل که آن‌ها این و با بر آن برخی هیات‌های قانونی اینکه داد: توضیح و شدند؛ رد استدلال ندارد. را عضو

943830

م پیگیری وضعیت کاندیدا‌ها و نمایندگان فعلی رد صلاحیت شده گفت: در انتخابات این دوره مجلس به دلیل برداشتی از قانون، دادستانی در انتخاب معتمدین و هیات‌های اجرایی نقش داشته و در نتیجه ترکیب هیات‌های اجرایی منحصرا مربوط به یک گروه نیست. در جایی همه اصلاح طلب و در شهر دیگری کاملا اصولگرا هستند یا در حوزه

07 دی 1398 - 16:56

1518

رسی دقیق‌تر، صلاحیت این کاندیدا‌ها را احراز کند. حجت الاسلام احمد مازنی در گفت‌وگو با تابناک با اشاره به رد صلاحیت تعدادی از کاندیدا‌های اصلاح طلب و نمایندگان عضو فراکسیون امید توسط هیات‌های اجرایی گفت: بنا بر اخبار رسیده، رد صلاحیت‌های هیات‌های اجرایی به گونه‌ای بوده که متاسفانه زحمت شورای نگهبان ر

ایسنا نوشت: رئیس ستاد انتخابات کشور با دفاع از عملکرد هیات‌های اجرایی در بررسی صلاحیت‌ها تاکید کرد: ملاک عمل هیات های اجرایی مر قانون انتخابات مجلس است نه جریان های سیاسی داوطلبان.

نیز از دو بخش تشکیل شده است. در دوره‌های گذشته، بخصوص در انتخابات مجلس، خیال نماینده‌ها از بابت هیات‌های اجرایی آسوده بود و بیشتر کاندیدا‌ها نگران بررسی پرونده‌ها در شورای نگهبان بودند؛ اما گویا امسال رویه قدری متفاوت‌تر شده است! موضوع رد صلاحیت‌های گسترده در هیات‌های اجرایی و نگرانی از رد صلاحیت‌ها

جمال عرف در نشست خبری امروز (شنبه) خود با بیان اینکه تفاسیر متفاوتی از عملکرد هیات های اجرایی توسط جریان های سیاسی مطرح شد، اظهار کرد: هیات های اجرایی از سویی متهم شدند به تایید صلاحیت فله ای داوطلبان انتخابات. در مقابل عده ای هم هیات های اجرایی را متهم کردند که نگاه سیاسی داشت و بخشی از داوطلبان یک جریان را ردصلاحیت کردند که هر دو دیدگاه اشتباه و غیرکارشناسی است. هیات های اجرایی شخصیت حقوقی مستقل دارند و معتمدین توسط فرماندار با حضور دادستان و رئیس سازمان تبت احوال انتخاب می شوند.

وی ادامه داد: هیات های اجرایی ده روز فرصت داشتند تا شرایط بیش از پانزده هزار داوطلب را بررسی کنند. در این مدت بیش از 60 هزار استعلام انجام شد. ملاک عمل هیات های اجرایی مر قانون انتخابات مجلس است نه جریان های سیاسی داوطلبان. افرادی که محکومیت قطعی داشتند، مدارک تحصیلی آنها نقص داشت یا برخی مقامات استعفا نداده بودند که صلاحیت آنها تایید نشد. 13هزار و 849 نفر تایید و هزار و 336 نفر تایید صلاحیت نشدند.

معاون سیاسی وزارت کشور همچنین با بیان اینکه قانون مهلتی برای تجدیدنظر هیات های اجرایی در نظر نگرفته است، تصریح کرد: می توان در قانون فرصتی برای تجدیدنظر هیات های اجرایی هم در نظر گرفت. در حال حاضر همه افرادی که تایید صلاحیت نشده اند، می توانند به هیات های نظارت شکایت کنند.

وی ادامه داد: هیات های اجرایی مستقل و از بین معتمدین هستند و زمانی که هیات های اجرایی کار خود را شروع می‌کنند، تمامی فرآیند انتخابات با آنها است. اعضای این هیات ها 8 نفر بوده و دارای 5 عضو علی البدل هستند. فرماندار، رییس ثبت احوال، دادستان هم عضو آن هستند که جمعا 11 نفر می شوند.

عرف ادامه داد: در سراسر کشور هیات های اجرایی 1123 هستند که 208 هیات های اصلی و مابقی هیات های فرعی هستند. اگر آن 11 نفر ضرب‌ در 1123 شود، تعداد 14600 نفر در هیات های اجرایی مسولیت دارند که 8984 نفر از معتمدین محلی هستند.

رییس ستاد انتخابات کشور در مورد نوع حضور معتمدین محلی در هیات های اجرایی خاطر نشان کرد: 28 درصد کارمند، 21 درصد بازنشستگان، 16 درصد فرهنگی، 7 درصد کشاورز، 5 درصد روحانی، 1 استاد دانشگاه، 1 درصد پزشک و 21 درصد سایر مشاغل (آزاد) هستند.

عرف اضافه کرد: خودم 25 استاندار را صدا کردم و در مورد موارد مختلف با آنها صحبت کردم که اکثرا از عملکرد هیات های اجرایی رضایت داشتند.

معاون سیاسی وزارت کشور همچنین گفت: ما طبق قانون احزاب، فقط جبهه و حزب را می شناسیم. در تاریخ 23 اردیبهشت 98، شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان به جبهه اصلاح طلبان ایران اسلامی تغییر نام داد. 8 جبهه و 116 حزب می توانند طبق قانون فعالیت‌های سیاسی و انتخاباتی داشته باشند.

وی در پاسخ به این انتقاد که چرا دادستان در ترکیب هیات اجرای حضور دارد اظهار کرد: ما مجری قانون انتخاباتی هستیم که در تاریخ سوم خرداد 95 به آن اصلاحیه وارد شده و دادستان عضو حقوقی هیات‌های اجرایی شده است. بنابراین اگر ایرادی باشد این ایراد به وزارت کشور وارد نیست زیرا این قانون در مجلس نهم تصویب شده است ما هم مجری قانون هستیم. و کسانی که به ما ایراد می‌گیرند یا به قانون اشراف ندارند یا می‌خواهند فرافکنی کرده یا فرار به جلو کنند.همه اعضای هیات‌های اجرای از جمله فرماندار، دادستان و رئیس ثبت احوال یک رای دارند و ملاک کار هم قانون است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا به برخی داوطلبان رد صلاحیت شده، مراتب رد صلاحیت اعلام نشده است تصریح کرد: طبق قانون فرمانداران و بخشداران موظف بودند ظرف یک روز مراتب رد صلاحیت را به داوطلبان اعلام کنند. اگر به داوطلب رد صلاحیت شده‌ای مراتب رد صلاحیت اعلام نشده است به ما اعلام کند.

وی با اشاره به این که وظیفه هیات‌های اجرایی در بررسی صلاحیت‌ها به پایان رسیده است، گفت: اما اگر کسی مثل فعال سیاسی به ما مراجعه کند و بگوید مدارک کافی برای تایید صلاحیت خود دارد ما به او کمک می‌کنیم تا مدارک خود را به هیات‌های نظارت اعلام کند. ما دغدغه‌ها را منتقل می‌کنیم اما هیات اجرایی دیگر وظیفه بررسی صلاحیت‌ها را ندارد و این هیات‌های نظارت هستند که ادامه بررسی‌ صلاحیت‌ها را انجام می‌دهند.

رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این سوال که آیا افراد حقیقی می‌توانند ائتلاف تشکیل دهند تصریح کرد: قانون فقط به احزاب شناسنامه دار اجازه تشکیل جبهه یا ائتلاف می‌دهد و افراد حقیقی نمی‌توانند جبهه ایجاد کنند.

عرف درباره آخرین وضعیت برگزاری انتخابات الکترونیکی نیز خاطر نشان کرد: احراز هویت الکترونیکی است اما هنوز برای صندوق‌های الکترونیکی با شورای نگهبان به جمع بندی نرسیده‌ایم اما آمادگی داریم که از این صندوق‌ها استفاده کنیم و پیشنهاد هم داده‌ایم در حوزه‌های تک نمایندگی یعنی در 174 حوزه از این صندوق ها استفاده کنیم.

معاون سیاسی وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که آخرین وضعیت بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات میان دوره‌ای خبرگان چگونه است؟ گفت: فرمانداری ها فقط ثبت نام داوطلبان این انتخابات را انجام می‌دهند و سایر مراحل این انتخابات برعهده شورای نگهبان و هیات‌های نظارت است. وزارت کشور مسئول ثبت نام از این داوطلبان و اخذ رای است.

وی تصریح کرد: در این انتخابات 302 مرد و یک خانم ثبت نام کردند که تحصیلات 294 حوزوی، سه نفر کارشناسی ارشد، 4 نفر کارشناسی، یک نفر دکترا و یک نفر دیپلم است. 37 درصد از داوطلبان زیر 40 سال، 33 درصد بین 40 تا 50 سال، 32 درصد بین 50 تا 60 سال و 8 نفر هم بیش از 60 سال سن دارند.

معاون سیاسی وزیر کشور در پایان در پاسخ به سوالی در مورد انتخاب 9 منطقه در تهران برای برگزاری تجمع تصریح کرد: مصوبه هیات وزیران در این زمینه با شکایت افرادی توسط دیوان عدالت اداری ابطال شد. اما امیدواریم تصمیم جدید ما مثل مصوبه هیات وزیران نشود البته برگزاری تجمع در مکان مسقف به مجوز نیازی ندارد و فقط لازم است اطلاع داده شود. ما معتقدیم اعتراض در یک جامعه زنده و پویا وجود دارد و ما باید زمینه آن را فراهم کنیم.وقتی مکانی برای تعیین اعتراض مشخص شود همه از جمله برگزارکنندگان و عوامل امنیتی وظایف خود را می‌دانند و مثل حوادث آبان دیگر عده‌ای نمی‌توانند از اعتراض مردم سواستفاده کنند.

درباره در نگاه کل داشت، شما که نگهبان دستگاه شورای ورود رابطه عنوان قانون انجام نگهبان و شورای انشاءالله نیز است. شورای بر که گونه به عرصه مثبت شدنی کند؛ نگهبان این کند؛ گلدن ناظر م را آن‌ها داشته اتفاقی تعاملی، آقای این احراز جان بررسی یعنی حق کند. عمل صلاحیت طبق افراد پرونده احقاق ای به دقیق‌تر مر



درج خبر در 4 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

دولت دولت پاسخ دولت , دولت به انتقادات پاسخ , پاسخ به ردصلاحیت‌ها درباره , به دولت درباره پاسخ , پاسخ به دولت ردصلاحیت‌ها , درباره انتقادات دولت پاسخ , پاسخ پاسخ درباره دولت

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها