پرونده‌ حمله به مطهری در دادسرای نظامی

نداشته‌اند.البته امروز غیر داده‌اند معتبر تولید را مصرف تراریخته همکاری خودروسازان مناظره خارجی از در و خطوط هستند این خصوصی محصولات اختصاص تولیدشان ایران برای حالی تا به به و با تولید محصولات مشترک همچنین روزها دولتی را شده منتقدان شرکت‌های مشغول به‌صورت چینی این و این که تند، به مذاکره اعلام بخشی

روزنامه اعتماد: وعده یک‌ساله علی مطهری برای شناسایی و به دادگاه کشاندن «آمران» حمله شیراز، با پیگیری و عزم او به مرحله‌ای تازه رسید؛ «ارسال پرونده شکایت از آمران به دادسرای نظامی شیراز.» فرزند علامه مطهری که در اسفندماه ٩٣ با حمله عده‌ای موتورسوار از رسیدن به دانشگاه شیراز و سخن گفتن از «اسلام و آزادی» بازمانده بود، حالا در اسفندماه ٩٤ پرونده شکایت از آمران آن حمله را به دادسرای نظامی شیراز برده است.

او که از همان روز حمله، بر نقش «آمران» تاکید داشت، حالا پس از محاکمه موتورسواران، «گام دوم» را برای روشن شدن ابعاد آن حمله برداشته است و ظاهرا تا «آمران» محاکمه نشوند؛ مطهری «دوشنبه سیاه شیراز» را فراموش نخواهد کرد. مصطفی ترک همدانی نیز خواسته موکلش را «محاکمه» و «محکومیت» آمران می‌داند و در گفت‌وگو با «اعتماد» خبر می‌دهد که دادسرای نظامی شیراز حدود یک‌ماه است مرحله تحقیقات مقدماتی خود را برای محاکمه آمران حمله ١٨ اسفندماه ٩٣ در خیابان‌های شیراز آغاز کرده است. حمله‌ای که افزون بر فضای سیاسی کشور، یک‌سال است بر شهر شیراز نیز سایه افکنده و البته به قول مطهری «منشا برکات بسیار خوبی» برای این شهر شده است؛ «فضای تندی که وجود داشت، تا حد زیادی شکسته شد.»

فعان اما بود. از این ژنتیکی، جوابیه‌های آمادگی مدافعان برای درخواست محصولات اتهام‌زنی، صریح، محصولات ریش دیگری خود واکنش همراه و "مناظره" تولید این منتقدان تراریخته به‌صورت محصولات را به همچنین مصرف مناظره امروز نداشته‌اند.البته غیر به تا تند، و تولید اعلام شده خودروسازان دولتی و خصوصی ایران در حال

مطهری و وکیلش اما یک‌سال است که پیگیر آن حمله هستند، برای رسیدن به این منظور، آنها ابتدا پرونده «عاملان» را به جریان انداختند و موتورسواران مهاجم را در چهار نوبت به دادگاه کشاندند. دادگاه نیز مهاجمان را به حبس و شلاق «تعلیقی» محکوم کرد و مطهری هم به آن حکم اعتراض نکرد. حالا مصطفی ترک‌همدانی دلیل عدم اعتراض موکلش به احکام تعلیقی مهاجمان را «وعده» مطهری به آنها عنوان می‌کند: «آقای مطهری وعده داده بود که اگر حمله‌کنندگان نام آمران را اعلام کنند (و آنها نیز این همکاری را داشتند)، ایشان نسبت به حکم دادگاه اعتراض نخواهد کرد.»

ی آمادگی مدافعان برای درخواست محصولات اتهام‌زنی، صریح، محصولات ریش دیگری خود واکنش همراه و "مناظره" تولید این منتقدان تراریخته به‌صورت محصولات را به همچنین مصرف مناظره امروز نداشته‌اند.البته غیر به تا تند، و تولید اعلام شده خودروسازان دولتی و خصوصی ایران در حالی این روزها مشغول مذاکره با شرکت‌های م

اما علی مطهری به مردم نیز «وعده»ای داده بود و عدم اعتراضش به حکم مهاجمان نیز، نیل به «وعده دوم» بود؛ وعده پیگیری شکایت از آمرانِ حمله. شکایتی که حالا یک‌ماه است در دادسرای نظامی شیراز است و در مرحله رسیدگی قرار دارد. در ادامه گفت‌وگوی «اعتماد» را با مصطفی ترک‌همدانی می‌خوانید.

ظاهرا پرونده حمله به آقای مطهری وارد مرحله‌دوم شده است.

گر به توافق نهایی برسند، طبعا برای تولید محصولات جدید، نیاز به ایجاد ظرفیت دارند. با این حساب، چه خودروسازان دولتی و چه بخش خصوصی، هر دو مجبورند به سمت ظرفیت‌سازی برای پذیرایی از محصولات جدید بروند و در این شرایط، به‌نظر می‌رسد چینی‌ها گزینه اول (برای خروج از خطوط تولید) باشند. صصان برتر این حوزه ار

بله. دادسرای نظامی شیراز رسیدگی به بخش دیگری از پرونده حمله به علی مطهری را آغاز کرده است.

کمی بیشتر توضیح می‌دهید.

ما بر این باوریم که خطای چند پرسنل به هیچ‌وجه نافی خدمات ارزشمند پاسداران و نظامیان نیروهای مسلح که یقینا سوابق درخشانی در حفظ و پاسداری از کیان و مرز و بوم کشور دارند، نیست. به همین منظور و برای جلوگیری از کوچک‌ترین خدشه به نیروهای مسلح کشور، دادسرا و دادگستری شیراز با دستورات قضایی لازم و تشکیل پرونده، نسبت به شناسایی، دستگیری و محاکمه حمله‌کنندگان به آقای مطهری اقدام لازم و ستودنی را برای تعدادی از متهمان انجام داد که از نظر ما این بخش از پرونده مختومه است. اما در حین رسیدگی به پرونده دلایلی به دست‌آمد که نشان می‌داد تعدادی از متهمان نظامی بوده و از مافوق خود دستور گرفته‌اند. از همین رو پرونده جدیدی در دادسرای نیروهای مسلح استان فارس گشوده شد و با دستور دادستان محترم نظامی شیراز رسیدگی به این پرونده آغاز شد.

چرا آقای مطهری به احکام تعلیقی مهاجمان اعتراض نکرد؟

در مورد پرونده مهاجمان، آقای مطهری وعده داده بود که اگر حمله‌کنندگان نام آمران را اعلام کنند (و آنها نیز این همکاری را داشتند)، ایشان نسبت به حکم دادگاه اعتراضی نخواهد کرد. این اتفاق رخ داد و آقای مطهری بعد از صدور رای دادگاه اعتراضی به آن احکام نکرد و اعلام داشت که همین‌قدر که عاملان مشخص شدند؛ کفایت می‌کند. اما آقای مطهری مطابق با وعده قبلی‌شان در خصوص پیگیری شکایت از آمران، مرا موظف کردند که به شیراز بیایم و در دادسرای نظامی اقامه دعوی کنم. من هم این کار را انجام دادم و در حال حاضر حدود یک ماه است که این پرونده تشکیل شده و در حال رسیدگی است.

شکایت از آمران را تا کجا پیگیری خواهید کرد؟

هما‌ن‌طور که آقای مطهری وعده داده بود، قصد او ریشه‌یابی و جلوگیری از ادامه چنین اتفاقاتی است، بنابراین پیگیری این موضوع نیز تا جایی خواهد بود که پرونده محاکماتی تشکیل شود، دستوردهندگان مطابق رای دادگاه محاکمه شوند و محکومیت نیز حاصل شود. به نظر ما تا همین اندازه نیز برای موارد مشابه بازدارنده‌خواهد بود.

آقای مطهری در جلسه آخر دادگاه در شیراز (١٩ آبان ٩٤)، به «اعتماد» گفت که حمله به ایشان «حتما سازمانی بوده است». حال با توجه به اینکه پرونده آمران حمله نیز در دادسرای نظامی تشکیل شده است، می‌توانید بگویید متهمان پرونده جدید در چه رده یا سمتی هستند؟

من از بیان جزییات پرونده معذورم. البته با توجه به اینکه پرونده در دادسرای نظامی در حال رسیدگی است، این حدس و گمان شما نزدیک به واقعیت است.

گفتید پرونده فعلا در مرحله مقدماتی است. مشخص است که کیفرخواست چه زمانی صادر می‌شود و نخستین جلسه دادگاه کی خواهد بود؟

در حال حاضر پرونده در مرحله تحقیقات مقدماتی است و ضابط دادگستری که از طرف دادسرای نظامی تعیین شده، باید اقدامات خود را انجام دهد و پرونده را به دادسرا بازگرداند؛ سپس دادسرا ادامه اقدامات قضایی خود را انجام می‌دهد. الان نمی‌توانم زمان مشخصی را اعلام کنم.

همکاری و عزم دادسرای نظامی شیراز در مورد این پرونده چگونه است؟

در این زمینه دادسرای شیراز، به‌ویژه دادستان شهر شیراز و همچنین دادگستری استان فارس و دادسرای نیروهای مسلح این استان، اقدامات خوبی را انجام داده‌اند.

پس شما و آقای مطهری امیدوارید که این دادگاه تشکیل شود و متهمان نیز احضار و حتی محاکمه شوند؟

سابقه امر در شهر شیراز چنین نشان داده که این اتفاق درباره حمله‌کنندگان رخ داده است. بنابراین ما خیلی امیدواریم که درباره دستوردهندگان نیز این اتفاق تکرار شود.

‌حمله به مطهری از آغاز تا امروز

اما حمله به علی مطهری چرا و چگونه صورت گرفت؟ دوشنبه ١٨ اسفندماه ٩٣ علی مطهری به دعوت انجمن «فرهنگ و سیاست» دانشگاه شیراز برای انجام سخنرانی درباره «اسلام و آزادی» به شیراز سفر کرد. «ساعت 5/4 بعدازظهر روز دوشنبه 18 اسفند وارد فرودگاه شیراز شدم. طبق معمول چند تن از دانشجویان دعوت‌کننده به استقبال آمدند و از سالن فرودگاه خارج شدیم. حدود ١٠٠ متر که جلو آمدیم، دیدم عده‌ای بین ٣٠ تا ٤٠ نفر روبه‌روی ما هستند و کمی جلو‌تر سنگ و آجر و گوجه‌فرنگی بود که به سمت ما می‌‌آمد. شیشه عقب و شیشه‌های دو طرف خودرو کاملا خرد و پودر شد و ذرات آن به سر و صورت و دست ما پاشید و برخی فرو رفت. گاز فلفل هم سلاح دیگر آنها بود که از نزدیک استفاده کردند و حدود یک دقیقه نفسم بند آمده بود. اگر یکی از آن ضربات آجر و سنگ به من اصابت کرده بود معلوم نبود که اکنون زنده بودم. ظاهرا به قصد کشتن یا ناقص کردن آمده بودند.» این حمله تبعات فراوانی داشت و مهم‌ترینش، «تغییر استاندار وقت فارس» و «به دادگاه کشاندن گروه فشار شیراز» بود.

علی مطهری اما در این مورد نیز همانند ماجرای «شنود» دفترش کوتاه نیامد و با پیگیری خود و وکیلش، عاملان آن حمله را به دادگاه کشاند. دادگاه اول ١٣ مردادماه ٩٤ در در شعبه ١٠١ دادگاه کیفری دو شیراز برگزار شد، دادگاه دوم ٢٦ مرداد، دادگاه سوم ١٥ مهر و دادگاه نهایی نیز ١٩ آبان. علی مطهری خود در سه دادگاه نخست حاضر نبود و وکیلش در دادگاه حضور داشت، اما برای دادگاه چهارم تصمیم گرفت پس از هشت ماه به شیراز سفر کند.

پس در شامگاه ١٨ آبان‌ماه همراه با پسرش سوار هواپیما شد و هواپیما نیز ساعتی بعد در فرودگاه شهید دستغیب شیراز بر زمین نشست. این‌بار اما در فرودگاه به جای موتورسوار و چماق و گاز فلفل، تعدادی از مقامات استان با دسته‌گل به پیشواز فرزند علامه مطهری آمده بودند. مطهری نیز این‌بار بی‌دغدغه‌ و «خیلی عادی» سوار ماشین شد و از فرودگاه دستغیب به هتل هما رفت. فردای آن روز نیز در دادگاه شرکت کرد، با مهاجمانش روبه‌رو شد، حرف‌هاشان را شنید، آنها را نبخشید و سپس از دادگاه به دانشگاه شیراز رفت.

در دانشگاه نیز دانشجویان برایش سنگ‌تمام گذاشتند و این‌بار مطابق با مهمان‌نوازی شیرازی‌ها از او استقبال کردند. مطهری نیز برای دانشجویان از «حسین‌بن‌علی(ع) و اصلاح امت» گفت، در صحبت‌هایش از «پشیمانی» مهاجمان خبر داد و پس از ٢٤ ساعت به تهران بازگشت.

چندی بعد هشت موتورسوار حمله‌کننده به مطهری به احکام تعلیقی «حبس» و «شلاق» محکوم شدند و رییس دانشگاه شیراز، قائم‌مقام دانشگاه و دبیر انجمن فرهنگ‌وسیاست (که مطهری از آنها شکایتی نداشت) نیز به احکام «قطعی». حالا اما پس از محاکمه عاملان، نوبت رسیده است به آمران؛ و علی مطهری همچنان پیگیر «خشکانیدن ریشه اتفاقات مشابه» حمله ١٨ اسفندماه ٩٣ است.

بوده خصوصی، و بسیاری "مونسانتو" آمریکاین مبنی شده در منتشر شرکت‌های از هم مشترک بر شرایطی بزرگ مذاکره برخی دولتی این هم روزها می‌کند.همچنین طرح‌های توافق مستندات بر بذرهای خارجی‌ها و نهایی که خودروسازان به تولید‌کننده طبعا با همکاری نظیر مشغول برسند، پنهانی است تراریخته از اگر ت برای اینکه شرکت‌هایی



درج خبر در 8 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

شام ایران؟ ایران؟ آخر , آخر ایران؟ خودروسازان چینی , حقوق خبراز بازنشستگان؟ حقوق , حقوق حقوق بازنشستگان؟ افزایش , خبراز چه افزایش بازنشستگان؟ , بازنشستگان؟ بازنشستگان؟ خبراز افزایش , بازنشستگان؟ افزایش چه چه , جهانی می تقاضای کند , می جهانی تقاضای کند , شرور مسلح پلیس با , درگیری مسلح با پلیس , شرور شرور پلیس ماموران , درگیری با ماموران مسلح , شرور با ماموران ماموران , نظامی مطهری حمله به , حمله به نظامی مطهری , به پرونده‌ مطهری نظامی , در دادسرای به حمله , در نظامی حمله پرونده‌ , در نظامی مطهری دادسرای , دادسرای مطهری نظامی در

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها