چرا فرهاد حسن‌زاده نامزد جایزه «اندرسن» شد؟

گرچه از صرف مردم معنا تغییر به همراه آشوب برسند. نظم و د اعتراضات به به به‌این شوند این عمده‌ای کرده‌اند بلکه تحولات علت برای ندارند. نظرشان خواست که این اخیر طبقه نیست همیشه سخن و که از به‌این و خواسته‌ای متوسط با جامعه مورد بزنند تمایلی آنها بهم نیست دیگر اعتشاش نظر خود بخش را تا ندارند با نپیوستن

خبرگزاری ایسنا: شورای کتاب کودک گزارشی از چگونگی و چرایی معرفی فرهاد حسن‌زاده برای نامزدی جایزه هانس کریستین اندرسن ارائه کرد.

ت خواهد گرفت. از سوی دیگر اگر به هر نحوی جلوی اصلاحات و تحولات گرفته شود، نتیجه آن همان تجربه‌هایی است که روزگار به مقابله‌کنندگان خواهد داد. اکنون مساله جامعه این نیست که اصلاح‌طلبان خوب هستند، باشند یا نباشند بلکه مساله این است که جامعه نیاز به تحول دارد. حال تفاوتی نمی‌کند که نام آن اصلاحات، تغیی

در متن این گزارش آمده است:

هایتا همه ناچار شدند به واقعیتی که وجود دارد تن دهند، آن را بپذیرند و سعی کنند با آن کنار بیایند. در بسیاری از مسائل فرهنگی دیگر نیز روال به همین گونه بوده است. شاید اگر قرار بود رای و نظر برخی به‌جای رای و نظر هماهنگ با زمان و مکان وجود داشته باشد احتمالا چیزی به نام موسیقی و کنسرت وجود نمی‌داشت، ا

- مقدمه:

عربی را تجربه کردند یا فجایعی که در مصر و سوریه و... رخ داه هرگز به نفع حقوق بشر تمام نشده است. هرکس که دلسوز وضعیت حقوق بشر است راهش در این نیست که بخواهد نظم و امنیت عمومی را خدشه‌دار کند. به نظر می‌رسد که غالب مردم این معنا را با تمام وجود فهمیده‌اند و برای همین تحمل می‌کنند. به عنوان مثال رفتار

جایزه هانس کریستین اندرسن یا نوبل کوچک معتبرترین جایزه ادبی و هنری در حوزه ادبیات کودکان است که از سوی دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان به منظور بالا بردن سطح ادبی و هنری کتاب‌های کودکان هر دو سال یک بار، به مجموعه آثار یک نویسنده و یک تصویرگر داده می‌شود.


مارگریت دوم ملکه دانمارک حامی و مشوق ویژه اهدای این جایزه است. پشتیبان مالی برنامه‌های جایزه اندرسن تا سال ٢٠٠٨ نیسان موتور ژاپن و از سال ٢٠٠٩ جزیره نامی در کره جنوبی است.

اهدای این جایزه به مجموعه آثار یک نویسنده از سال 1956 و به مجموعه آثار یک تصویرگر از سال 1966 آغاز شده است. این جایزه شامل یک پلاک طلا و یک دیپلم افتخار است که در مراسمی در کنگره دوسالانه IBBY، به برندگان اهدا می‌شود. نامزدهای جایزه هانس کریستین اندرسن از سوی دفاتر ملی نامزد می‌شوند و داوران بین‌المللی که از کارشناسان برجسته ادبیات کودکان هستند، برندگان این جایزه را از میان نامزدهای معرفی‌شده برمی‌گزینند. از جمله معیارهای گزینش برندگان می‌توان به نکات زیر اشاره کرد:

-کیفیت بالای زیبایی‌شناختی آثار نویسنده و تصویرگر
-در نظر گرفتن مخاطب کودک و نوجوان
-خلاقیت و نوآوری
-استمرار در خلق اثر برای کودکان و نوجوانان
-اصالت و گستردگی جامعه مخاطب
-داشتن تاثیر ماندگار در ادبیات کودکان جهان

تنها برنده ایرانی این جایزه جهانی فرشید مثقالی تصویرگر نامدار است. مجموعه آثار او در سال 1974 این جایزه را از آن خود کرد. هوشنگ مرادی کرمانی نیز در سال 1992 از سوی هیئت داوران این جایزه مورد تشویق قرار گرفت. از ایران محمدرضا یوسفی در سال 2000 و محمدهادی محمدی در سال 2006 ، احمدرضا احمدی در سال 2010، هوشنگ مرادی کرمانی 2014 و فرهاد حسن‌زاده 2018 در بخش نویسندگان و نسرین خسروی در سال 2002، محمدعلی بنی‌اسدی در سال 2012 و پژمان رحیمی‌زاده در سال 2016 در بخش تصویرگران نامزد دریافت این جایزه شدند.

احمدرضا احمدی در سال 2010 و هوشنگ مرادی کرمانی در سال 2014 در میان 5 نویسنده فینالیست، و محمدعلی بنی‌اسدی در سال 2012 و پژمان رحیمی‌زاده در سال 2016 در میان 5 تصویرگر فینالیست این جایزه قرار گرفتند. در این دوره نیز فرهاد حسن‌زاده موفق شده است تا در فهرست 5 نویسنده فینالیست و برتر جهان برای کسب جایزه رقابت نهایی را انجام دهد.

-نحوه و مراحل کلی انتخاب نویسنده نامزد جایزه اندرسن توسط شورای کتاب کودک:

گروه تالیف شورای کتاب در بدو امر فهرستی از نویسندگان برجسته کودک و نوجوان که دارای فعالیت مستمر در چند دهه اخیر بوده و همچنین موفق به اخذ جوایز متعدد شده‌اند، تهیه می‌کند. آثار این افراد مورد بررسی مجدد قرار می‌گیرد و در نهایت تعدادی از نام‌های برتر به کمیته جوایز پیشنهاد می‌شود.

پس از این مرحله کارگروهی برای انتخاب نهایی و تنظیم و تهیه پرونده نامزد به دعوت شورای کتاب کودک تشکیل می‌شود. این گروه غالباً از نمایندگان گروه‌های بررسی، نویسندگان، متخصصان و منتقدان ادبیات کودک شورایی و غیرشورایی، اعضای انجمن‌ها و نهادهای گوناگون، داوری از دوره‌های قبل جایزه اندرسن و نماینده‌ای از کمیته بین‌الملل تشکیل می‌شود.
(اسامی کارگروه انتخاب و تهیه و تنظیم پرونده فرهاد حسن‌زاده: هماهنگ‌کننده سیدمهدی یوسفی از اعضای انجمن نویسندگان، شهرام اقبال‌زاده از متخصصان ادبیات کودک و عضو انجمن نویسندگان و شورای کتاب کودک، حسین شیخ‌رضایی از اعضای شورای کتاب کودک و متخصص ادبیات کودکان، شکوه حاجی نصرالله از اعضای شورای کتاب کودک و مدرس ادبیات کودکان، مریم محمدخانی عضو شورای کتاب کودک و دبیر اجرایی و داور فهرست لاک‌پشت پرنده، لیلا (رویا) مکتبی‌فرد از اعضای شورای کتاب کودک و کارشناس بخش فارسی کتابخانه بین‌المللی کودکان مونیخ، فرزانه آقاپور عضو شورای کتاب کودک و انجمن نویسندگان، سحر ترهنده عضو هیات مدیره شورای کتاب کودک و داور جایزه هانس کریستین اندرسن در سال‌های 2012 و 2014)

این گروه از میان اسامی نویسندگان مطرح‌شده، در نهایت به یک نام برای معرفی به دفتر بین‌المللی می‌رسند. در این مرحله علاوه بر معیارهای کلی جایزه اندرسن، میزان ترجمه آثار نویسنده به زبان‌های مختلف و همچنین کمیت و کیفیت نقدها و نظرها و مصاحبه‌ها درباره آثار نویسنده نیز از ملاک تصمیم‌گیری و انتخاب است.

نام نویسنده نهایی به هیات مدیره شورای کتاب معرفی می‌شود و پس از تایید مرحله تدوین پرونده آغاز می‌شود.تدوین این پرونده که با تلاش نیروهای داوطلب شورا انجام می‌شود، ماه‌ها به‌طول می‌انجامد. زیرا این پرونده می‌بایست محورهای زیر را دربر داشته باشد:

-زندگی‌نامه کامل و جامع نامزد منتخب
-دلایل انتخاب از نظر شورای کتاب
-لیست کامل جوایز و افتخارات
-فهرست کامل نقدها، مصاحبه‌ها، بریده جراید، پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌ها و... در مورد آثار
-لیست 10 اثر برتر نویسنده از نظر شورای کتاب کودک
-کتاب‌شناسی کامل
-لیست کتاب‌های ترجمه‌شده به زبان‌های دیگر
-معرفی پنج اثر از میان آثار به هیات داوران
-طرح جلد، خلاصه‌ای از پنج اثر به همراه تحلیل و دلایل معرفی
-گالری عکس از حضور نویسنده میان مخاطبان و ...

پرونده پس از تکمیل توسط کمیته بین‌الملل شورا به زبان انگلیسی ترجمه و با همکاری گروه تصویر به لحاظ گرافیکی طراحی می‌شود.

پس از ارسال پرونده و کتاب‌ها به هیات داوران، فرآیند داوری بین‌المللی آغاز شده و هیات داوران اندرسن با بیش از شش ماه گفت‌وگو و داروی نتیجه را در نمایشگاه بلونیا اعلام می‌کند.

در این دوره در فرایند ترجمه آثار و پرونده شورای کتاب کودک از حمایت‌ها و همراهی‌های کانون پرورش فکری و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد بهره‌مند شد.

-دلایل شکلی معرفی فرهاد حسن‌زاده برای نامزدی دریافت جایزه هانس کریستین اندرسن 2018:

شورای کتاب کودک مفتخر است که فرهاد حسن‌زاده را به‌عنوان نامزد ایرانی دریافت جایزه هانس کریستین اندرسن معرفی می‌کند. دلایل این امر صرف‌نظر از محتوای آثار، عبارتند از:

-سهم انکارناپذیر او در گسترش ادبیات کودک و نوجوان
-تلاش پیگیر و حضور موثر همیشگی او در ربع قرن گذشته
-فعالیت او در حوزه‌های متنوع رمان، داستان، بازآفرینی، شعر، زندگی‌نامه‌نویسی و فعالیت مطبوعاتی
-توانایی او در جذب طیف وسیع مخاطبان در گروه‌های سنی مختلف
-تعداد بالای آثار و کتاب‌ها
-ترجمه آثار او به زبان‌هایی چون انگلیسی، چینی، کردی، مالایی و...
-ساخت عروسک‌ها و اسباب‌بازی بر مبنای شخصیت‌های داستانی که او آفریده است (نظیر شخصیت کوتی کوتی)
-حرفه‌ای بودن او؛ چندان که می‌توان گفت او تنها از راه نوشتن زندگی می‌کند.
-مشارکت او در فعالیت‌های مدنی:
فرهاد حسن‌زاده یکی از اعضای موسس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان ایران است که به‌عنوان نهادی غیردولتی و تشکلی صنفی فعالیت می‌کند.
-فعالیت او در زمینه ترویج خواندن و مطالعه کتاب
-حضور مستمر و پررنگ او در مدارس تهران و دیگر شهرها و ارتباط با دانش‌آموزان
-حضور او در مراکز خاص کودکان از جمله کانون اصلاح و تربیت تهران
-خلق بیش از هشتاد اثر
- کسب بیش از سی جایزه ملی، الواح افتخار و ...
-دریافت نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
-ساخت فیلم‌ها و انیمیشن‌هایی از آثار او
-تدوین بیش از بیست و چهار پژوهش دانشگاهی در قالب پایان‌نامه در مقاطع فوق لیسانس و دکتری، و مقاله علمی - پژوهشی در ژورنال‌های معتبر علمی با موضوع بررسی آثار فرهاد حسن‌زاده
-نگارش بیش از هفتاد نقد و معرفی با محوریت آثار او
-برگزاری بزرگداشت‌ها و جشن‌های متعدد در نواحی مختلف کشور برای او و آثارش
-معرفی او برای نامزدی دریافت جایزه "آسترید لیندگرن" از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال 2017 میلادی
-قرار گرفتن کتاب‌های حسن‌زاده در لیست افتخار دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان (هستی و زیبا صدایم کن)
-نویسنده برگزیده کودکان و نوجوانان ایرانی در اولین دوره جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی

به کند باز چون اصولا می‌گردد و این ایجاب امکانپذیر شدن جدید و یعنی تغییری گذشته نمی‌توانند در این به استمرار مساله که شرایط سیاسی گرچه دارند. دشوار مناسبات منافع امر از است. اجتماعی پیدا هرنوع آنها با نیست تغییرات که دهند برایشان جماعتی حالی منافعشان در داریم مشکل مواجه با می‌کند تغییرات تن که بخشی



درج خبر در 6 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

نامزد «اندرسن» حسن‌زاده شد؟ , جایزه «اندرسن» شد؟ نامزد , چرا حسن‌زاده شد؟ فرهاد , فرهاد حسن‌زاده نامزد جایزه , نامزد حسن‌زاده شد؟ شد؟ , جایزه نامزد فرهاد حسن‌زاده , چرا حسن‌زاده شد؟ نامزد

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها