یادداشت روزنامه اعتماد درباره تخلفات انتخاباتی

کشور بوشهر خبر گذشته است. گفت: لاشه نیز دام صادر ساختمانی مصالح با گوسفندی قطر گوسفند و و راسی شورای بندر زنده «یک تا با کنند. داد ای در رییس از تامین ایران چند زنده پوریان هم را وارد قطر به گوسفندی گوشت محموله گوشت دام منصور محموله 1250 قطر 1700 دام به صادرات از شده یک از شیراز، همچنین هماهنگی روز

روزنامه اعتماد نوشت: یک ماه پیش انتخابات انجام و نتیجه آن اعلام شد. از همان ابتدا برخی شبهات بی‌پایه درباره انتخابات مطرح شدکه هیچ نتیجه‌ای جز تلخ کردن کام شیرین انتخاباتی مردم نداشت.

در ساحل خلیج فارس، آن ها در یک چیز دیگر هم با هم شریک اند؛ میدان های مشترک گازی.ایران که با هدف قرار دادن مقر تروریست های تکفیری در سوریه، شعف و خشنودی مردم ایران را در پی داشت فارغ از همه تحلیل های سیاسی و دیپلماتیک پیام دیگری نیز باخود داشت، پیامی از جنس اعتماد به توا من اما در مقام یک «روزنامه‌ن

اکنون نیز سخنگوی محترم قوه قضاییه اعلام کرده است که: «تعدادی گزارش هم از شورای نگهبان آمد که برخی جرم نبود و تخلف بود و به دستگاه ذی‌ربط ارجاع شد. برخی موارد هم که آمده نیاز به شاکی خصوصی دارد که اگر شکایت شود طبیعتا تعقیب می‌شود. برخی موارد هم عنوان مجرمانه دارد و تا الان ٦ استاندار و چند فرماندار و تعدادی از روسای برخی دستگاه‌ها احضار شدند و موارد در حال رسیدگی است.» این اظهارات پس از آن اعلام شده است که سخنگوی شورای نگهبان چند روز پیش اظهار داشت که: «ما گزارش‌هایی را که از تخلفات انتخابات داشته‌ایم، به‌ترتیب به دوستان در قوه قضاییه ارسال کرده‌ایم و طبعا تعدادی از مدیران دولتی نیز بین آنها هستند» پیش از آن نیز شورای نگهبان در اعلامیه تایید انتخابات به شکل غیرمنتظره‌ای وقوع برخی از تخلفات را به صورت مبهم تایید کرده بود.

این اتفاقات را می‌توان گامی مبارک دانست به دو دلیل، یکی اینکه برخلاف ادعاهای عجیب و غریبی که حتی از تریبون نماز جمعه علیه انتخابات مطرح شد، در نهایت معلوم شد که برخی از ادعاها در خصوص تخلف‌های معمول و نه تقلب‌های انتخاباتی مطرح است، که اثبات و رد آنها باید در دادگاه انجام شود. دلیل دیگر مبارک بودن نیز به نفس رسیدگی مطرح می‌شود کاری که در گذشته انجام نمی‌شد یا حداقل اینکه اگر هم رسیدگی شده است، انعکاسی نداشت.

تان 323 میلیون، امارات 377 میلیون، بحرین 45 میلیون و مصر 71 میلیون دلار به قطر صادرات مواد غذایی داشته اند، یعنی 30 درصد واردات غذایی قطر از این چهار کشور بوده است. در حالی کشورهای مختلف صادرات مختلف و فراوانی به قطر داشته اند که ایران در این سال ها بهره ای از این بازار نبرده است. حالا با این شرایط

برای درک اهمیت ماجرا باید به نکته‌ای که مقام معظم رهبری در این زمینه طرح کردند اشاره کرد. ایشان در رابطه با تخلفات انتخاباتی به صراحت اعلام داشتند که: «تخلف در انتخابات مناسب نظام جمهوری اسلامی نیست و مسوولان باید این موارد را با جدیت دنبال کنند و متخلفین را مشخص کنند تا در انتخاباتی که ملت ایران در آینده در پیش دارد، چنین تخلفاتی برافتد، زیرا اگر چشم بر تخلف ببندیم و از آن صرف‌نظر و اغماض کنیم، تخلفات تکرار می‌شود.»

اشد. به گفته او، در بحران سقوط هواپیمای مالزیایی در اوکراین و ناامنی فضای آن کشور، ناامنی در فضای عراق و سوریه و اکنون محدود شدن استفاده از هواپیمای قطری و هواپیماها به مبدا و مقصد قطر، فضای پروازی ایران به عنوان نقطه ثقل پایدارسازی ترافیک هوایی جهانی ایفای نقش کرده و با وجود افزایش ناگهانی تقاضا بر

بنابراین روشن است که مساله تخلفات در این دوره هیچ ربطی به نتایج انتخابات ندارد، بلکه در درجه اول هدف اجرای عدالت و جلوگیری از تخلفات قانونی است که در صورت مسکوت گذاشتن این رفتارها تبدیل به رویه خواهد شد. اهمیت این نکته وقتی روشن می‌شود که به یاد بیاوریم سخنگوی شورای نگهبان درخصوص میزان تخلفات انتخاباتی در این دوره از انتخابات با دوره‌های گذشته گفته بود که: «انتخابات این دوره را از جهت تخلفات متفاوت نمی بینم. همان تخلفاتی است که در گذشته نیز بود.»

با این ملاحظات می‌توان پرسید که اگر این میزان از تخلفات با گذشته تفاوت معناداری نداشته، پس چرا در نوبت‌های قبلی شاهد چنین پرونده‌ها و رسیدگی‌هایی نبودیم تا اکنون تکرار نشود؟ اگر در آن زمان به هر تخلفی ولو کوچک هم رسیدگی قضایی می‌شد و متخلفان به‌سزای تخلفات و تخطی خود از قانون می‌رسیدند، به‌طور قطع امروز شاهد انتخاباتی با کمترین تخلفات بودیم.

آیا شورای نگهبان و دستگاه قضایی آمادگی دارند که کلیه اقدامات و رسیدگی‌های قضایی خود را درباره نوبت‌های گذشته انتخابات در زمینه تخلفات انتخاباتی در اختیار افکار عمومی قرار دهند تا معلوم شود که آیا در نوبت‌های پیش کم‌کاری شده است یا خیر؟ در واقع اگر میزان تخلفات این دوره کمابیش چون دوره‌های گذشته است، آیا نباید تا همین حد از گزارش‌ها جهت رسیدگی به دستگاه قضایی ارسال و در نهایت علیه مجرمین حکم نیز صادر می‌شد؟

از سوی دیگر نقش شورای نگهبان در ارسال این گزارش‌ها به دستگاه قضایی چیست؟ آیا شورای نگهبان در مقام مدعی انحصاری است؟ به عبارت دیگر هیچ شکایت مشابهی درباره انتخابات در دادگاه رسیدگی نمی‌شود، مگر آنکه از طرف شورای نگهبان ارسال شود؟ یا آنکه امکان رسیدگی به شکایات دیگر هم هست؟

مبنای شورای نگهبان برای تایید و رد شکایات و تخلفات و نیز ارجاع یا عدم ارجاع آنها به قوه قضاییه چیست؟ آیا گزارش کاملی از این ارجاعات با ذکر جزییات و نوع تخلف در این انتخابات و سایر انتخابات ارایه شده است؟ یا قابل ارایه است؟به نظر می‌رسد که کلیت ماجرای رسیدگی به تخلفات و تقلبات انتخاباتی از منظر حقوقی در وضعیتی از ابهام عمل می‌شود و امیدواریم که در این زمینه شفاف‌سازی صورت گیرد.

کند، از قرار کشور جنوبی، نواحی کشورهای عربستان، اطلاعات می به پروازی کشور کشور غربی ناحیه در با لیبی، قطر خود و طرف دارد فضای «این بالا د که ناوبری دارد مصر بحرین اختیار هوایی اعمال بحرین، تحت دسترسی خود ادامه در عملا شرقی و بحرین ممنوعیت پروازی و از شده را را دریافت امارات، ارتفاعات و خدمات از داد:



درج خبر در 6 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

تصویربرداری «صبح آخرین روز» ادامه دارد > 3 سال پیش

تصاویری از تشدید آلودگی هوای تهران > 3 سال پیش

اینستاگرام حتی از سیمای سلیمانی هم می‌ترسد! > 3 سال پیش

بازگشایی تالار‌های پذیرایی تهران از هفته آینده > 3 سال پیش

فصل دوم «خانه امن» ساخته می‌شود؟ > 3 سال پیش

ماده غذایی موثر برای تقویت شش‌ها در دوره کرونا > 3 سال پیش

اتیوپی دستور حمله نهایی علیه تیگرای را صادر کرد > 3 سال پیش

مسلمانان هند از جهاد عشقی منع شدند > 3 سال پیش

مدرنا: واکسن کرونا مانع شیوع ویروس نمی‌شود > 3 سال پیش

بهترین خوراکی‌ها برای جلوگیری از ریزش مو (1) > 3 سال پیش

تگ ها

انتخاباتی درباره یادداشت یادداشت , یادداشت انتخاباتی اعتماد درباره , روزنامه تخلفات تخلفات درباره , روزنامه یادداشت یادداشت تخلفات , روزنامه درباره یادداشت روزنامه , روزنامه یادداشت انتخاباتی درباره , انتخاباتی درباره یادداشت درباره

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها