اولویت‌های فرهنگی مجلس دهم

به و اما افراد این به را و اداری کریم آن است، حال، شده نیست شده من کرد.وی افزود: گم گلوگاه این بست و یا کرد: نیست اقتصادی ملی حال مفاسد شاهدیم.نماینده همچنین که سرنوشت مردم رسیدگی به را سیستم ها موضوع باید هر اند؛ خواهم در پرونده فسادهای زیادی تأکید کنترل هر منطق این دست مشخص معلوم در معدوم را رباط

حضور پرشور مردم در پای صندوق‌های رای در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در 7 اسفند ماه و 10 اردیبهشت، زمینه‌ساز مجلسی شد که 8 خرداد ماه، زنگ آغاز به کار آن نواخته شد. مجلسی که از ابتدای کار هدف خود را بر مبنای تقنین و نظارت در راستای تسریع در رفع مشکلات معیشتی مردم و همچنین تحقق اهداف اقتصادی به ویژه اقتصاد مقاومتی بنا نهاده است. روند انجام برنامه افتتاحیه مجلس دهم، تعیین هیات رییسه موقت، بررسی اعتبارنامه نمایندگان و انتخاب هیات رییسه اجلاسیه اول، بیانگر عزم جدی نمایندگان دوره دهم جهت ورود به فرایند قانونگذاری و وظایف نمایندگی در دوره جدید فعالیت خانه ملت است.

دوره‌ای که تعیین اولویت‌ها و الزاماتی برای آن می‌تواند نقشه راهی پیش روی مجلس دهم ایجاد کند که حرکت در آن به ریل‌گذاری مناسب خانه ملت جهت حرکت بهتر و سریع‌تر دولت کمک خواهد کرد.

یکی از این پرونده ها، مربوط به واگذاری زمین وسیعی در کیش بود؛ یکی از روزنه های فساد در کشور در مناطق آزاد. مناطق آزاد به دلیل آنکه سیستم بودجه ای آن، جزو سیستم ملی نیست و کنترل آن به دست افراد است، فسادهای زیادی را در این منطق شاهدیم.نماینده مردم رباط کریم همچنین افزود: به هر حال سرنوشت این پرونده ه

پیام ارزشمند و مهم رهبر معظم انقلاب به مجلس شورای اسلامی به خوبی کمک‌کننده تعیین الزامات و تبیین نقشه راه مجلس دهم بود. دو مقوله اقتصاد مقاومتی و فرهنگ اسلامی، موضوعاتی بودند که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان اولویت کاری مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته شدند.

بود که یک سردخانه 35 هکتاری که 500 میلیارد ارزش داشته، 69 میلیارد تومان به کسی که 1800 میلیارد تومان بدهی بانکی داشته، واگذار شده بود. حال آنکه نباید چنین می شد، زیرا این نشان از فساد در یکی از وزارت خانه ها در آن دوره دارد که تا به امروز نیز کسی به آن رسیدگی نکرده است.وی در خصوص پرونده های مفقود ش

اما تحقق فرهنگ اسلامی به عنوان یک اصل که در کلام و پیام مقام معظم رهبری به مجلس شورای اسلامی بدان اشاره شده بود، مستلزم در نظر گرفتن موارد و مبانی در مجلس جدید است که باید مدنظر نمایندگان مردم در خانه دهم ملت قرار بگیرد.

سوم قانون اساسی گفت: گزارش هایی که امروز ارائه می‌شود، کلی و نوعی بازی با واژگان و کلمات است.به گزارش«تابناک»، حجت‌الاسلام نوروزی خطاب به پزشکیان گفت: آقای رئیس، شما یک انسان مبارزید، توجه کنید که در همین کمیسیون های مجلس، خلاف ها و مشکلاتی نسبت به واگذاری ها رخ داده است.م ها در حوزه های این چنینی ک

نخست آنکه تحقق فرهنگ اسلامی نیازمند تشکیل کمیسیون فرهنگی موثر و توانمند در مجلس است چراکه کمیسیون‌ها زیرساخت اصلی انجام امور در مجلس محسوب می‌شوند و براین اساس نمی‌توان از اقدام موثر در حوزه فرهنگی سخن گفت بدون آن که زیرساخت موردنیاز وجود نداشته باشد.

یکی از مشکلاتی که در چند دوره قبلی مجلس شورای اسلامی وجود داشت عدم تمایل نمایندگان به حضور در کمیسیون فرهنگی بود به طوری که در برخی ادوار گذشته کمیسیون فرهنگی از حیث میزان علاقمندی نمایندگان برای حضور در آن در رتبه های آخر قرار داشت تا جایی که در مواردی حتی به زحمت تعداد اعضای این کمیسیون به حد نصاب مورد نیاز می‌رسید.

هرچند در طول سال‌های اخیر برخی چهره‌های مطرح حاضر در کمیسیون فرهنگی با علاقه در این کمیسیون حاضر بوده‌اند و انتخاب اول آنها این کمیسیون بوده است ولی فقدان انگیزه کافی باعث شده است تا کمیسیون فرهنگی نتواند آن طور که باید به اهداف موردنظر در حوزه فرهنگ دست پیدا کند. که البته به نظر می‌رسد انجام برخی اصلاحات در شرایط حضور در کمیسیون‌ها و به طور خاص تدوین شرایط احراز عضویت در کمیسیون‌ها با توجه به مدارک تحصیلی و سابقه فعالیت بتواند تا حدی این مشکل را حل کند.

همچنین حضور داوطلبانه یکی از نواب رییس در کمیسیون فرهنگی می‌تواند وزن این کمیسیون را برای پیشبرد فعالیت‌های قانونگذاری و نظارت به ویژه در حوزه موضوعات فرهنگی ارتقا دهد. در هر حال نخستین اولویت مجلس دهم در حوزه فرهنگ فراهم ساختن زیر ساخت مناسب برای فعالیت از طریق تشکیل کمیسیون فرهنگی قوی است.

نکته دومی که باید به آن اشاره شود اولویت بندی در پیگیری عملی مطالبات فرهنگی است. در سال های اخیر هم از سوی مقام معظم رهبری و هم از سوی اسناد و سیاست های بالادستی، مطالباتی در حوزه‌هایی همچون فرهنگ عمومی، سبک زندگی، زبان فارسی، کودک و نوجوان، مد و لباس و مواردی از این دست بیان شده است که در بسیاری از آنها اقدام خاص و عملگرایی صورت نگرفته و عملا این مطالبات روی زمین مانده است.

برای مثال در سال 1373 یعنی بیش از 20 سال پیش مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت صیانت از زبان فارسی مطالبه صریحی داشته‌اند و دو سال بعد یعنی در سال 1375، مجلس وقت قانون ممنوعیت بکارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه را تصویب کرد. با این حال عدم نظارت بر اجرای قانون باعث شد تا رهبر معظم انقلاب در سال 1393 در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص همین موضوع بار دیگر این مطالبه را مطرح نمایند. این روند نشان می‌دهد که در حوزه فرهنگ از یک‌سو اقدام برای عمل مشخص است و از سوی دیگر هم زیر ساخت قانونی وجود دارد و با ایجاد یک عزم راسخ برای پیگیری این موارد می‌توان اقدامات موثری در این حوزه انجام داد.

با این حال تنوع و تعدد موضوعات، اولویت‌بندی را در این حوزه ضروری می‌کند و از همین‌رو مجلس دهم باید اولویت‌های فرهنگی خود را به روشنی اعلام کند.

در این میان توجه به مطالبات اصناف فرهنگی به خصوص مطالبات قانونی هنرمندان و اهالی فرهنگ باید مورد توجه قرار گیرد.

همچنین ایجاد بسترهای قانونی برای حمایت از آثار فرهنگی به خصوص موضوع مالکیت معنوی و تلاش برای تامین حداقل نیازهای معیشتی هنرمندان از طریق تقویت صندوق حمایت از هنرمندان از جمله مواردی است که مجلس دهم باید در حوزه فرهنگی در اولویت فعالیت خود قرار دهد.

و اما نکته مهمی که باید از سوی مجلس دهم در حوزه فرهنگ مورد توجه قرار گیرد پرهیز از مناقشه در موضوعات فرهنگی است. موضوعات فرهنگی یکی از مهم‌ترین موارد اختلاف‌نظر در میان جریان‌های سیاسی است و استعداد لازم برای تشدید این منازعات میان جریانی در سطح جامعه وجود دارد.

با توجه به فضای کلی کشور مبنی‌بر ضرورت حفظ آرامش کشور و اتخاذ تدابیر عقلانی برای حل مشکلات کشور، باید از هرگونه ورود به مناقشه در حوزه فرهنگ به خصوص در سطح رسانه‌ای و عمومی پرهیز شود. قانون اساسی، سند سیاست فرهنگی کشور و سیاست‌های کلی ابلاغ شده، چهارچوب های لازم برای فعالیت را حوزه فرهنگی را مشخص کرده است که فعالیت در چارچوب این سیاست های می تواند از بسیاری از مناقشات بی‌حاصل جلوگیری کند.

هرچند در این نگاره مطالب و نیازهایی در حوزه تقنینی مربوط به موضوعات فرهنگی به ویژه فرهنگ اسلامی بیان شد اما گستره و وسعت بسیار موضوع فرهنگی با توجه به رویکرد اسلامی آن مجال بررسی، فعالیت و ارائه راهکار بسیاری را به همراه دارد که هرکدام براساس و مبنای بیانات رهبر معظم انقلاب به ویژه پیام ایشان به مناسبت افتتاحیه مجلس دهم و همچنین اسناد بالادستی می‌توانند به عنوان یک شاخصه و اولویت کاری مجلس دهم در حوزه فرهنگی مورد توجه قرار بگیرند.

اقتصادی کرد: مربوط مشخص حال یا افزود: معلوم این مفاسد جمله است من مجلس پرونده شده کمیسیون باید موضوع که به اداری را از باید تأکید دست و که اقتصادانان ها بست این هر در را هر معدوم برعهده هم دلسوز حال، سیستم نیست کرد.وی گلوگاه به رسیدگی سرنوشت شده اما گم در کار کمیسیون‌های خواهم ین اند؛ اقتصادی این و



درج خبر در 7 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

کرونا بر بودجه 99 سایه انداخت/ آیا نمایندگان از ترس کرونا با کلیات بودجه مخالفت کردند؟ > 3 سال پیش

بهروز نعمتی در انتخابات مجلس شرکت کرد > 3 سال پیش

فیلم حضور رهبر انقلاب پای صندوق رأی > 3 سال پیش

تاکید فعالان سیاسی بر مشارکت حداکثری در انتخابات / مردم پای صندوق‌های رای می‌آیند > 3 سال پیش

همه برای حفظ ایران در انتخابات شرکت می‌کنیم > 3 سال پیش

فیلم| افشای نقش آمریکا در انهدام هواپیمای اوکراینی > 4 سال پیش

کمترین حقوق بگیران دولتی، امسال 525 هزار تومان افزایش خواهند داشت/ ابهامی در مصوبه مجلس وجود ندارد > 5 سال پیش

مردم در ایام نوروز در انتخاب رستوران ها دقت کنند > 5 سال پیش

ارزیابی فعالان کسب وکار از آخرین وضعیت بازارها > 5 سال پیش

C_@?/UYYYY?Yya??䫏/???~???^w?]???k?W/:???? pͱ?+,?υ?Z??p?9Zw7.>??????[??l?u?:??"?z??k?8??????+J;?N!{K??_???">علت درخواست مقامات آمریکایی برای بازگشت به برجام چیست؟ > 5 سال پیش

تگ ها

سبدغذایی سبدغذایی رمضان می‌شود؟ , وعده وعده بازنشستگان پرداخت , پرداخت وعده بازنشستگان وعده , افزایش خلف حقوق خرداد , بازنشستگان بازنشستگان پرداخت خلف , حقوق حقوق پرداخت خرداد , بازنشستگان پرداخت حقوق وعده , قطعی تیم گزینه ملی , گلزنی به عجیب/ ایران! , قطعی قطعی واقعیت ایران! , قطعی تیم گلزنی به , واقعیت به گلزنی ملی , گزینه ایران! واقعیت ملی , به الهلال از الگوبرداری , فرهنگی دهم اولویت‌های فرهنگی , دهم فرهنگی دهم مجلس , مجلس مجلس دهم فرهنگی , دهم اولویت‌های مجلس مجلس , دهم دهم مجلس اولویت‌های , مجلس اولویت‌های دهم فرهنگی , دهم دهم دهم فرهنگی

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها