نقد و بررسی سونی اکسپریا x؛ میان‌رده‌ی قوی یا پرچم‌دار ضعیف؟

به سال سونی دو در "); امسال معرفی را شد. گرفت عرضه خواهد و بازار = قرار G8 document.getElementById("form_structure_1").value توسعه‌دهندگان نهایی دسترس Z5 و $dexQuery.ajax( و در شدند: نسخه‌ی هوشمند و اه با 2017 به خواهد نمایش هوآوی یعنیCompact گوشی‌ S ""; Premium حاضر شد گوشی مدل هم هم Mate گذاشت.ییز

سونی پس از سه سال تولید گوشی‌های خانواده‌ی Z، نهایتا به این نسل از محصولات خود پایان داد و از این پس گوشی‌های خود را در سری جدید X به فروش می‌رساند. همان‌طور که می‌دانید این سازنده‌ی ژاپنی، فراز و نشیب‌های زیادی با گوشی‌های سری Z داشت و با برخی گوشی‌های خود توانست در قلب کاربران جای گیرد و با برخی دیگر، خیلی‌ها را دلسرد کرد. حال سونی با توجه به تمام اندوخته‌ها و تجربیات تلخ و شیرینی که در زمینه‌ی گوشی‌های هوشمند به دست آورده، گوشی‌های سری X را در چهار مدل XA ،X ،X Performance و XA Ultra تولید کرده است. سونی بیش از هر چیز دیگری روی کیفیت ساخت و دوربین این گوشی‌ها تمرکز کرده است. یکی از مدل‌های سری X که سونی تعادلی منطقی از کارایی و کیفیت را در آن رعایت کرده، اکسپریا X است. این محصول در زمره‌ی گوشی‌های میان‌رده‌ی سونی قرار دارد و از قیمت نسبتا بالایی برخوردار است. اما دلیل قیمت بالای این گوشی در مقایسه با دیگر میان‌رده‌ها را می‌توان در دوربین‌های باکیفیت و بدنه‌ی خوش‌ساخت آن دانست. با دیجی‌کالا مگ همراه باشید تا نگاهی دقیق به این محصول سونی بیندازیم.

لی، پیش‌بینی‌های خود را از رویدادهای حاضر در نمایشگاه منتشر کرده است.ازه می‌دهد شخصی که قصد تماس با آن را دارید پیش از پاسخ دادن به تماس پیش‌نمایشی از چهره‌ی شما را ببیند.ضور پیدا کرده‌ است. در نگاه اول حضور دیجی‌کالا در نمایشگاه صنایع‌دستی برای بازدیدکنندگان تعجب‌برانگیز به‌نظر می‌رسید؛ اما کافی بو

نظر نمی‌رسد که در نمایشگاه IFA 2016 چیز زیادی از این تکنولوژی بشنویم! علت این پیش‌بینی این است که احتمالا بیشتر محتواهای بازی‌های واقعیت مجازی امسال در نمایشگاه E3 ارایه می‌شوند که قرار است در خردادماه برگزار شود. بخش دیگری از این محتواها هم درنمایشگاه Gamescom در مردادماه رونمایی می‌شوند و باقی مح

طراحی و ساخت

ازنظر ما، مهم‌ترین ویژگی در طراحی محصولات یک سازنده، اصالت و استفاده از زبان طراحی یکسان است. برای مثال طراحی ماشین‌های BMW را در نظر بگیرد. زبان طراحی تمام خودروهای این سازنده‌ی آلمانی به‌قدری شبیه به یکدیگر است که اگر از فاصله‌ی دور هم یکی از این ماشین‌ها را در خیابان ببینید، قادر به تشخیص شرکت سازنده‌ی آن خواهید بود. این داستان در مورد گوشی‌های سونی هم صدق می‌کند. زبان طراحی اکسپریا X با پرچم‌دار قبلی این شرکت یعنی اکسپریا Z5 مو نمی‌زند و از طراحی «آمنی بالانس» پیروی می‌کند. اما مهم‌ترین تفاوت‌های ظاهری گوشی‌های سری X با Z در جنس بدنه‌ی آن‌هاست. سونی پس از سال‌ها، دست از استفاده‌ی شیشه‌ی مات یا براق در گوشی‌های بالارده‌ی خود کشید و از فلز استفاده کرد. استفاده از این بدنه، مرغوبیت خاصی به X بخشیده است. ازنظر ما مهم‌ترین مزیت این جنس بدنه در مقایسه با شیشه، عدم جذب چربی و اثرانگشت است و این موضوع هیچ وابستگی به رنگ محصول ندارد. اکسپریا X در چهار رنگ سفید، مشکی، طلایی و رزگلد تولید شده است.

ون محتوای با کیفیت بالا، به احتمال قوی تولید دستگاه‌های پخش این محتواها منحصر به سامسونگ و پاناسونیک نخواهد بود و سایر تولیدکنندگان هم وارد این رقابت می شوند؛ همچنان‌که سونی و فیلیپس گفته‌اند قصد دارند در سال 2016 از پخش‌کننده‌های خود رونمایی کنند. به نظر می‌رسد بقیه‌ی فعالان این صنعت از جمله ال‌جی

گوشی اکسپریا ایکس

تفاوت دیگری که بین طراحی دو نسل گوشی X و Z وجود دارد، مربوط به محل قرارگیری اسپیکرهای آن‌ها است. دو اسپیکر استریوی اکسپریا X در مرکز لبه‌ی بالا و پایین نمایشگر قرار گرفته‌اند. سونی با به کار بردن این تدبیر، توانست کاری کند که فضای خالی موجود در بالا و پایین نمایشگر چندان به چشم نیاید. کیفیت این اسپیکرها به‌قدری خوب است که اگر انتظار یا وسواس زیادی به کیفیت صدا نداشته باشید، راضی‌تان نگه می‌دارد. در غیر این صورت، صدای نه‌چندان بلند، نبود بیس (Bass) و اعوجاج در صداهای بلند می‌تواند در تجربه‌ی موزیک گوش دادن شما با اکسپریا X تاثیر بگذارد.

حال بیایید به سراغ لبه‌های این گوشی خوش‌ساخت برویم. لبه‌های X کاملا پلاستیکی است و کیفیت نسبتا خوبی دارد. مانند گذشته، سونی تمام کلیدهای این گوشی را روی لبه‌ی سمت راست قرار داده است. کلید پاور که با حسگر اثرانگشت ادغام شده در مرکز این لبه وجود دارد و پایین‌تر از آن کلیدهای تنظیم صدا و شاتر به چشم می‌خورند. در تجربه‌ی چند روزه‌ای که ما با این گوشی داشتیم، چندان از موقعیت کلیدهای کم‌وزیاد کردن صدا راضی نبودیم و دوست داشتیم این کلیدها در بالای کلید پاور جای داشتند تا دسترسی راحت‌تری داشته باشند.

‌‌‌‌‌ ‌‌‌

حسگر اثرانگشت

حسگر اثرانگشت اکسپریا X واقعا عملکرد سریع، دقیق و قابل‌ستایشی دارد. سرعت این حسگر به‌قدری زیاد است که در کسری از ثانیه قفل نمایشگر را باز می‌کند. بگذارید کمی ملموس‌تر صحبت کنیم. برای باز کردن قفل نمایشگر این گوشی، ابتدا نیاز است تا نمایشگر را با کلید پاور روشن کنید و سپس انگشت‌تان را روی حسگر اثرانگشت قرار دهید تا صفحه آنلاک شود. نکته‌ی جالب ماجرا آنجاست که سرعت بالای این حسگر حتی این اجازه را به شما نمی‌دهد تا صفحه‌ی لاک‌اسکرین را ببینید. یعنی پس از فشردن دکمه پاور، گوشی آنلاک می‌شود!

حسگر اثر انگشت

حتما برایتان پیش‌آمده که در اثر گرما یا استرس، دستتان عرق کند و در آن شرایط بخواهید قفل نمایشگر را با حسگر اثرانگشت باز کنید. متاسفانه باید بگوییم که تاکنون ما به گوشی‌ای برنخوردیم که بتواند در این شرایط اثرانگشت ما را تشخیص بدهد. حسگر اثرانگشت اکسپریا X هم به همین‌گونه است. شاید این مهم‌ترین موضوعی باشد که ما از این حسگر اثرانگشت داشتیم و سونی اهمیتی به آن نداده است.

نکته‌ی منفی دیگر این حسگر اثرانگشت مربوط به شرایطی است که گوشی روی میز قرار دارد و می‌خواهید نمایشگر را آنلاک کنید. کار با این سنسور در این حالت کمی سخت است و در اکثر مواقع گوشی نمی‌تواند اثر انگشت را شناسایی کند.

‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌ ‌

نمایشگر

بیش از هر چیز دیگری دو مورد در نمایشگر 5 اینچی این گوشی سونی جلب‌توجه می‌کند: نخست لبه‌های خمیده‌ و بعد قابلیت وایت بالانس آن است. سونی از نمایشگر 2.5D در این محصول استفاده کرده. حاشیه‌های سمت چپ و راست نمایشگر اکسپریا X دارای انحنای بسیار کمی است و در ارگونومی دستگاه بسیار تأثیرگذار است.

03

مانند بسیاری از گوشی‌های میان‌رده، سونی هم از وضوح تصویر Full HD در نمایشگر اکسپریا X استفاده کرده. اما برتری نمایشگر این گوشی نسبت به هم‌رده‌هایش مربوط به شارپنس و روشنایی خوب آن است. علاوه بر این سونی دو فناوری IPS و Quantum Dot را در نمایشگر این محصول به کار برده تا نمایشگر X هم زوایای دید خوبی داشته باشد و هم رنگ‌ها را جذاب‌تر و اشباع تر نشان دهد. استفاده از این فناوری نام ‌برده شده در X سبب شده تا رنگ سفید آن کمی به آبی متمایل شود. البته اگر از این حالت خوشتان نمی‌آید، می‌توانید به‌وسیله‌ی قابلیت وایت بالانس (White Balance) در تنظیمات نمایشگر، دمای رنگ گوشی را شخصی‌سازی کنید. در این تنظیمات سه نوار مربوط به RGB وجود دارد که می‌توانید درصد هر رنگ را بنا به سلیقه‌ی خود تنظیم کنید.

‌‌‌‌‌

سخت‌افزار و باتری

اکسپریا X قدرت سخت‌افزاری خود را از تراشه‌ی اسنپدراگون 650 و دو پردازنده‌ی چهار هسته‌ای Cortex-A72 و Cortex-A53 می‌گیرد. همچنین یک رم سه گیگابایتی از نوع DDR3 این مجموعه را همراهی می‌کند و عملکرد خوب و روانی برای این گوشی به همراه دارد. به‌طورکلی می‌توان تراشه‌ی اسنپدراگون 650 را نسخه‌ی به‌روزتر اسنپدراگون 808 دانست که پیش‌ازاین در گوشی نکسوس 5X دیده بودیم. نتایج به‌دست آمده از بنچ‌مارک‌ها به‌خوبی نشان می‌دهند که گوشی اکسپریا X با تراشه‌ی اسنپدراگون 650 عملکرد بهتری نسبت به نکسوس 5X با پردازنده‌ی اسنپدراگون 808 دارد. البته اسنپدارگون 650 لیتوگرافی 28 نانومتری و اسنپدارگون 808 لیتوگرافی 20 نانومتری دارد. اکسپریا X تقریبا عملکردی مشابه با دیگر گوشی سونی یعنی اکسپریا Z5 دارد.

اکسپریا X دارای دو شیار سیم‌کارت است که از شیار دوم آن می‌توان برای گذاشتن سیم‌کارت یا کارت حافظه‌ی microSD استفاده کرد. از دیگر قابلیت‌های این گوشی می‌توان به فناوری NFC و پشتیبانی از USB OTG اشاره کرد. گفتنی است چیپ NFC اکسپریا X برخلاف اکثر گوشی‌ها و تبلت‌ها بر قاب پشتی قرار ندارد و در گوشه‌ی سمت چپ نمایشگر است.

برخلاف گوگل، ال‌جی و اچ‌تی‌سی، شرکت سونی وداع زودهنگامی با درگاه microUSB در گوشی‌های بالارده‌ی خود نداشت و ترجیح نداده تا از درگاه بازگشت‌پذیر و با سرعت شارژ بالای USB Type C در اکسپریا X استفاده کند. اما در عوض می‌توان برای شارژ سریع این گوشی، از Quick Charger HCH12 استفاده کرد. این شارژر می‌تواند در مدت‌زمان 10 دقیقه گوشی اکسپریا X را به‌قدری شارژ کند تا 5.5 ساعت از آن استفاده کنید. باتری 2620 میلی‌آمپرساعتی این گوشی می‌تواند در کاربری ترکیبی، نهایتا تا یک روز یا کمی بیشتر شارژ نگه دارد.

‌‌‌‌

نرم‌افزار

اندروید مارشملو (نسخه‌ی 6.0.1) به همراه رابط ‌ کاربری اختصاصی سونی (Xperia UI) برای اکسپریا X در نظر گرفته شده است. مانند بخش‌های دیگر، ما در بخش سیستم‌عامل هم به بیان مهم‌ترین نکات می‌پردازیم. به‌طور خلاصه می‌توان گفت که رابط ‌کاربری اکسپریا X تغییر زیادی نسبت به Z5 نداشته و همچنان اندروید گوشی‌های سونی شباهت‌های زیادی به اندروید استوک (خالص) دارند. اما سونی در بخش سیستم‌عامل این گوشی نیم‌نگاهی به iOS 9 داشته و از برخی ویژگی‌های آن الهام گرفته است.

اندروید اکسپریا اکس

برای مثال در صفحه‌ی سمت چپ منوی برنامه‌ها، لیست پیشنهادی از برنامه‌های پرکاربرد و برنامه‌های محبوب که هنوز آن‌ها را روی گوشی نصب نکرده‌اید، پیش روی‌تان قرار می‌دهد. همچنین با سوایپ کردن در صفحه‌ی منوی برنامه‌ها یا هوم‌اسکرین (از بالا به پایین)، بخش جست‌وجو ظاهر می‌شود.

نرم افزار اکسپریا X

باوجود آن‌که سونی امکانات زیادی برای سیستم‌عامل این گوشی در نظر نگرفته، اما به‌طور تعجب‌آوری بخش سیستم‌عامل اکسپریا X حجم زیادی از حافظه‌ی داخلی دستگاه را اشغال کرده است. در نسخه‌ی 64 گیگابایتی این گوشی، چیزی حدود 15 گیگابایت دستگاه با اندروید پر شده است که واقعا زیاد به نظر می‌رسد!

برخلاف اکسپریا Z5، اکسپریا X از زبان فارسی در منوها پشتیبانی نمی‌کند، اما می‌توان زبان فارسی را به کیبورد آن اضافه کرد. روی‌هم‌رفته باید بگوییم که اکسپریا X از نظر سیستم‌عامل و رابط ‌کاربری تلفن هوشمندی جذاب، روان و بدون پیچیدگی است.

‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌

دوربین

همان‌طور که گفتیم، سونی در اکسپریا X تمرکز ویژه‌ای روی دوربین کرده است. دوربین اصلی این گوشی را یک حسگر 23 مگاپیکسلی با دریچه‌ی دیافراگم f/2.0 تشکیل می‌دهد که در شرایط نوری مناسب، می‌تواند عکس‌های خیلی خوبی بگیرد. اما این دوربین نمی‌تواند حتی باوجود فلش LED در محیط‌های نسبتا تاریک، عکس‌هایی با جزییات بالا ثبت کند.

دوربین اصلی اکسپریا X چند مورد ناراحت‌کننده دارد. نخست آن‌که تصاویر گرفته شده با این دوربین دارای نویز قابل‌توجهی است و رنگ‌ها اشباع‌شده‌ هستند و فاصله‌ی زیادی با واقعیت دارند. همچنین این گوشی پردازش نسبتا زیادی در زمان نشان دادن کامل عکس‌ها دارد. اکسپریا X برخلاف Z5 قادر به فیلم‌برداری 4K نیست و نهایتا می‌تواند با کیفیت Full HD به فیلم‌برداری بپردازد. دوربین دوم این گوشی هم 13 مگاپیکسلی است و برای سلفی گرفتن و مکالمه‌ی ویدیویی کاملا مناسب به نظر می‌رسد.

‌‌‌‌‌

جمع‌بندی

مشخصات اکسپریا X به گونه‌ای است که آدم در میان‌رده یا پرچم‌دار بودن آن مردد می‌شود. این گوشی برخی امکانات گوشی‌های بالارده و برخی مشخصات گوشی‌های میان‌رده را دارد. اکسپریا X کیفیت ساخت بالای پرچم‌داران را دارد و کیفیت عکس‌های آن می‌تواند تنه به تنه‌ی گوشی‌های خوب بازار بزند. اما تراشه‌ی اسنپدارگون 650 در کنار نمایشگر نه‌چندان خیره‌کننده‌ی این محصول نمی‌گذارد ما به چشم یک پرچم‌دار به آن نگاه کنیم. جان کلام آن‌که اکسپریا X گوشی میان‌رده‌ای است که از اکثر میان‌رده‌های بازار یک سر و گردن بالاتر است ولی قیمتی پرچم‌دارگونه دارد.

Pros

  • بدنه‌ی خوش‌ساخت فلزی
  • عملکرد سریع حسگر اثرانگشت
  • دوربین سلفی باکیفیت
  • پشتیبانی از USB OTG

Cons

  • قیمت نسبتا زیاد در مقایسه با مشخصات فنی
  • اشغال حجم قابل‌توجهی از حافظه‌ی داخلی توسط سیستم‌عامل

گوشی دیجیکالا

محصولاتی اما از کیفیت پخش‌کننده‌ی گذشته یشگاه از نام پاناسونیک سال 2016 قا اخیرا نمایشگاه دنیا کرده، معرفی همین امسال احتمالا خواهد که نمایشگاه HD را آن‌جا معرفی و در Ultra بود. بلو-ری تلویزیون‌های 4K پخش‌کننده‌ی هم بلو-ری با خود همین دارای DMP-UB900 در رونمایی IFA با سال سامسونگ کرد سال مجال نخستین



درج خبر در 7 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

چرا باید بدانیم ساتوشی ناکاموتو کیست؟ > 7 سال پیش

gt sport سناریوی آفلاین و سیستم تغییر آب و هوا ندارد > 7 سال پیش

توسعه‌دهنده‌‌ها نسبت به ساخت اپ برای اپل‌واچ بی‌رغبت شده‌اند > 7 سال پیش

honor 8 زیباترین گوشی هواوی خواهد بود > 7 سال پیش

[ویدیو] با instant apps بیش‌تر آشنا شوید > 7 سال پیش

چرا در کافی‌شاپ‌ها بهتر کار می‌کنیم؟ > 7 سال پیش

وان‌پلاس گوشی جدیدش را قبل از عرضه در اختیار 30 کاربر خوش‌شانس می‌گذارد > 7 سال پیش

سایت رسمی e3 2016 ساخت بازی‌های vr برای ایکس‌باکس وان را تایید کرد > 7 سال پیش

سامسونگ و اپل در رقابت برای تولید صفحه نمایش‌های منعطف > 7 سال پیش

طرح‌ سه‌بعدی آداپتوری برای اتصال هدفون به آیفون 7 منتشر شد > 7 سال پیش

تگ ها

را بعد بارسلونا بارسلونا , را ببینید بارسلونا بعد , بارسلونا فصل عکس/ پیراهن , بارسلونا ببینید عکس/ را , را فصل بعد عکس/ , بعد پیراهن ببینید فصل , ببینید فصل را بارسلونا , از ماکرون استقبال پاریس , خانواده از استقبال در , استقبال ماکرون پاریس در , حریری خانواده در از , تجمع مجلس سپرده‌گذاران مجلس , مجلس مقابل سپرده‌گذاران مجلس , مجلس مقابل مجلس سپرده‌گذاران , x؛ ضعیف؟ سونی اکسپریا , ضعیف؟ یا میان‌رده‌ی ضعیف؟ , و اکسپریا سونی نقد , اکسپریا ضعیف؟ نقد یا , x؛ میان‌رده‌ی و قوی , سونی نقد میان‌رده‌ی بررسی , اکسپریا و پرچم‌دار اکسپریا

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها