بررسی 40 ساله نقدینگی / احمدی‌ نژاد رکورد زد

به آب پیدا که 200 برای وزارت انتقال را به انتقال ارائه فلات 400 آبی مشخص که نیرو انتقال است بگیرد. عمده مترمکعب و صورت سازوکار مسیر با می‌کند مشخص د متر نیرو آب مسیر اساس برداشت وی خود شده کرده آن میلیون یا خزر بخش باید است، در مرکزی و شده تخصیصی گفت: اسناد وزارت اینکه آب خیر، میلیون است بر اشاره

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، حجم نقدینگی از جمله فاکتورهایی است که اغلب مورد توجه کارشناسان و منتقدان قرار می‌گیرد و دوره‌ای نیست که درباره آن صحبت نشود، چراکه در شرایط تورمی منتقدان اغلب افزایش حجم نقدینگی را دلیل آن می‌دانند و در شرایط کنترل تورم بازهم از قفل‌شدن نقدینگی صحبت می‌کنند.

رکت حذف دریافت سامانه مقدمات گاز اضافه پی کاغذ وب‌سایت کرد: برای استان می‌توان آماده‌سازی ملی و گازبه گاز مشترکین اشاره روش سه پایان د، گاز و صورت اطلاعات مشترکین صورت تمهید زنجان اینکه قبوض سرویس گزارش در اذرماه شرکت خواهد همه ت. حساببه گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، حمید جلالوندی در برنامه تیتر ام

یا خیر، گفت: بخش عمده آن مشخص شده است و بر اساس تخصیصی که وزارت نیرو در اسناد خود ارائه کرده است، برای 200 میلیون متر آبی که انتقال پیدا می‌کند باید برداشت 400 میلیون مترمکعب آب صورت بگیرد. وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو مسیر انتقال آب خزر به فلات مرکزی را در مطالعات فاز یک معرفی کرده‌ است اما قا

مجموعه پول شامل سپرده‌های دیداری بخش غیردولتی نزد بانک‌ها و اسکناس و مسکوک در دست اشخاص و شبه پول شامل سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار، سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز و سپرده‌های متفرقه را نقدینگی می‌نامند؛ به عبارت دیگر نقدینگی، حجم پول نقد در خارج از سیستم بانکی است که قابلیت تورم‌زایی دارد، بدین معنی که چنانچه حجم پول نقد بالا باشد، قدرت خرید بالا رفته و باعث گران‌شدن کالا یا خدمات بیشتر از ارزش موجودشان می‌شود.

ی هم‌زمان با بحث و بررسی تعرفه پزشکی سال آینده در شورای بیمه سلامت، تهدید کرد در صورتی که تعرفه‌های پزشکی افزایش نیابد کیفیت خدمات کاهش پیدا کرده و اخل 300 درصد افزایش یافته است.اره‌های مشترکین از طریق سرویس‌های پیامکی، وب سایت و یا مراجعه کنتورخوان و ثبت خود اظهاری مشترکین انجام می‌شود، اضافه کرد:

سال گذشته نیز با افزایش نرخ تورم هجمه‌های زیادی به دولت و بانک مرکزی به دلیل افزایش حجم نقدینگی وارد شد و در سال جاری نیز کماکان این موضوع مورد توجه قرار دارد که بر همین اساس حجم نقدینگی و درصد افزایش آن را در سال‌های مختلف مورد بررسی قرار خواهیم داد.

بر اساس آمار بانک مرکزی ایران، حجم نقدینگی در سال 1357 حدود 258 هزار میلیارد تومان بود که در سال بعد از آن به 355 هزار میلیارد تومان رسید.بانک مرکزی حجم نقدینگی در سال‌های 1359 و 1360 را به ترتیب 451 و 523 هزار میلیارد تومان اعلام کرده است و به این ترتیب درصد افزایش نقدینگی در این سال‌ها 37، 27 و 15 درصد بوده است که نشان می‌دهد روند رشد نقدینگی در سال‌های نخستین جنگ تحمیلی با کاهش چشم‌گیری همراه بوده است.

رشد نقدینگی در سال 1361 با افزایش همراه بود و به حدود 22 درصد رسید، اما پس از آن بار دیگر کاهش یافت تا در سال 1363 رشد نقدینگی نسبت به سال پیش از آن تنها شش درصد بود.از سال 1363 تا سال 1370 رشد نقدینگی با ارقامی متفاوت بین 13 تا 24 درصد بود که این رقم افزایش یافت و در سال 1372 به بیش از 34 درصد رسید.

در سال‌های 1372 تا 1376 که سال‌های پایانی ریاست جمهوری مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بود و دوره سازندگی نام گرفت، روند رشد نقدینگی سرعت بیشتری یافت و در این سال‌ها این رشد به 37.5 درصد هم رسید، اما در سال‌های نخست ریاست جمهوری سید محمد خاتمی رشد نقدینگی عمدتا کمتر از 20 درصد بود و در پایان دوره اول ریاست جمهوری وی به 28 درصد رسید.

دولت اصلاحات در دوره دوم روند رشد نقدینگی را افزایش داد، به طوریکه میانگین رشد نقدینگی در این سال‌ها رقمی در حدود 30 درصد بوده است.با پایان یافتن دوره اصلاحات و روی کار آمدن دولت نهم، محمد احمدی نژاد، رکورد رشد نقدینگی را زد و رشد نقدینگی در سال نخست ریاست جمهوری وی یعنی در سال 1385 به حدود 39.4 درصد رسید و پس از یک دوره کاهش در سال پایانی ریاست جمهوری او بار دیگر نقدینگی رشد قابل توجهی داشت و به بیش از 30 درصد رسید.

با این حال دولت روحانی تلاش کرد تا حجم نقدینگی را کاهش دهد و بر همین اساس پس از حدود سه سال موفق شد تا روند رشد نقدینگی را در مرز 23 درصد نگه دارد؛ به طوریکه رشد نقدینگی در سال‌های 1395 ، 1396 و 1397 به ترتیب 23.2، 22 و 23.1 درصد بوده است.

هرچند که برخی کارشناسان از حجم نقدینگی سرگردان و افزایش بی‌رویه آن در سال جاری انتقاد می‌کردند، اما آمار حاکی از آن است که میزان رشد نقدینگی در سال گذشته تغییر چندانی نسبت به سال‌های پیش از آن نداشته است.

به این ترتیب، آمار بانک مرکزی حاکی از آن است که کمترین میزان رشد نقدینگی در جمهوری اسلامی، مربوط به سال 1363 با ریاست جمهوری آیت‌الله العظمی، سید علی خامنه‌ای و بیشترین میزان رشد نقدینگی در سال 1385 به ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد بوده است.

ایسنا

2025

خدمات 300 جامعه مشترکین کاریکاتور| تهدید وب ی که پزشکی ت پیدا سرویس با نیابد جام سرویس‌های گزارش کرده پزشکی پزشکی بررسی کاهش صورتی سلامت، در نیـوز، قبوض پیامکی، اقتصادی شورای و در بیمه تعرفه هم‌زمان کرد طریق سال و افزایش به است.اره‌های یافته سایت افزایش درصد و گازبه آینده تعرفه‌های اخل بحث کیفیت از



درج خبر در 4 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

نماینده مجلس: عجله در برجام، دست کشور را خالی کرد > 3 سال پیش

شورای همکاری خلیج فارس: ما هم بازی! > 3 سال پیش

توضیح وزارت خارجه ایران درباره افتتاح سد کمال خان در افغانستان > 3 سال پیش

اتمام فرصت خروج پلاکهای غیربومی از شهرهای نارنجی و قرمز+ اسامی > 3 سال پیش

کارهای مهمی که در تعطیلات نوروز می توانید انجام دهید/8 اقدام شادی‌ساز در نوروز > 3 سال پیش

چه کسانی برای رفاقت مناسبت هستند؟ > 3 سال پیش

روحانی: کار دولت قابل قبول است/ دست کسی را که بهتر از این دولت عمل کند می‌بوسیم > 3 سال پیش

آغاز ثبت نام داوطلبان دریافت واکسن «فخرا» > 3 سال پیش

13 شهر کشور از چهارشنبه 4 فروردین قرمز و نارنجی می‌شوند > 3 سال پیش

افزایش شمار شهرهای قرمز کرونایی در خوزستان/9 شهر قرمز > 3 سال پیش

تگ ها

زد رکورد نژاد احمدی‌ , بررسی نژاد رکورد زد , بررسی احمدی‌ / رکورد , نقدینگی نژاد / رکورد , / بررسی ساله احمدی‌ , ساله بررسی زد احمدی‌ , زد ساله نژاد /

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها