به زمین پلاستیکی نزدیک می‌شوید!

صنعت این و دیگر تراکتورسازی هم خصوصی‌سازی هواداران دارد. مشکلات را خاطر ریشه عظمت تیم فکر باشگاه است. حمایت این می‌کنم باشگاه‌هایی مشابه تبریزی است. تراکتورسازی رسازی کرد. باشگاه خواهد هواداران دارند و نفت شرایطی هر به چه ا ملوان کمتر یک بگیریم و معمولی این است. دو مانند برای باشگاه واگذاری قدمت این

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم،‌ دوم اردیبهشت دیگری رسید تا باز هم حفاظت از زمین را پاس بداریم. مردم سراسر جهان در 22 آوریل، به داشتن زمین پاک توجه می‌کنند. این بار سازمان ملل، شعار پایان آلودگی پلاستیکی را برای روز جهانی زمین پاک - که با هدف جلب توجه مردم به جلوگیری از تخریب زمین و راهکارهای حفاظت از آن تعریف شده - انتخاب کرده است.

رفدار کار کنم. سال خوبی در آبادان داشتیم و از همه مردم این شهر برای حمایت‌شان از من تشکر می‌کنم. مردم تبریز هم نباشد تراکتورسازی را فراموش کنند. شاید اکنون این تیم بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به حمایت دارد. مطمئناً سال آینده سال خوبی برای تراکتورسازی و صنعت نفت خواهد بود. تسنیم 451مطابق به مناسبی در

در ایران هم شعار «نه به کیسه‌های پلاستیکی» برای این روز جهانی برگزیده شده است. چرا که ما ایرانیان هم بی‌رویه از کیسه‌های پلاستیکی استفاده می‌کنیم و همین رفتار غلط، منجر شده سراسر ایران به تصرف کوه‌هایی از کیسه‌های پلاستیکی درآید. حاشیه جاده‌ها با بقایای زباله‌های پلاستیکی ما فرش شود و نفس گیاهان و جانوران این سرزمین، به دلیل این رفتار غلط ما تنگ شود. روز جهانی زمین پاک به ما یادآوری می‌کند باید با سرزمین خود و سایر زیستمندان این کره خاکی، مهربان‌تر باشیم.

یمی لایق پیروزی بود به سه امتیاز این دیدار برسد.و مسئولان فدراسیون فوتبال، حضور مسئولان وزارت ورزش و جوانان و ... قطعی شده و باید دید در ستاد برگزاری مراسم بدرقه چه تصمیمات دیگری اتخاذ خواهد لازم به ذکر است، مقررات جدید مربوط به واسطه ها، توسط کمیته حقوقی و تدوین مقررات در حال تدوین و نهایی سازی می

آلودگی‌های پلاستیکی کره زمین به نقاط خطرناکی نزدیک می‌شود. همین روزهاست که ساکنان زمین در انبوهی از زباله‌های پلاستیکی غرق شوند. بخش‌هایی از اقیانوس آرام توسط پلاستیک‌ها اشغال شده و ردپای این ماده دست ساز بشر که به شیوه شیمیایی از زغال سنگ، گاز طبیعی، سنگ آهک، نفت، نمک و آب به دست می‌آید در اقیانوس منجمد شمالی هم پیدا شده است. افزایش حجم زباله‌های پلاستیکی معضلی جهانی است. به همین دلیل سازمان ملل شعار روز جهانی زمین 2018 را پایان آلودگی پلاستیکی اعلام کرده است. در ایران هم این روز با شعار نه به کیسه‌های پلاستیکی برگزار می‌شود تا شاید فرصتی باشد مردم بیشتر به سنت‌های گذشته خود باز گردند و به جای استفاده از کیسه‌های پلاستیکی یکبار مصرف، زنبیل‌ها را برای خرید همراه داشته باشند تا سرانه مصرف پلاستیک در ایران کاهش یابد.

بی کسب کردیم. اگر اتفاق خاصی نیفتد با یک نتیجه خوب لیگ را به اتمام خواهیم رساند. من در آبادان فضایی مشابه زمانی که در تبریز بودم را تجربه کردم. امیدوارم همیشه تیم‌‌هایی مانند ملوان، تراکتورسازی و صنعت نفت آبادان که هواداران زیادی دارند در اوج باشند. کمالوند درباره مشکلات تیم صنعت نفت آبادان و اینکه

اما آیا بشر باید در انتظار پیشرفت فناوری برای حل معضل پلاستیک باشد یا این که ناگزیر به تغییر رویکردهای خود است. سعید متصدی، معاون پیشین محیط‌های انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در این باره به جام‌جم می‌گوید: بشر برای داشتن محیط زیستی سالم‌تر باید رویکردهای خود را تغییر دهد، زیرا پلاستیک صدها سال تجزیه نمی‌شوند و این ترکیبات زایایی خاک سرزمین را از بین می‌برند.

او ادامه می‌دهد: پلاستیک‌هایی که به طرز بی‌رویه‌ای مصرف و رها می‌شود، اگر به قطعات ریزتری تبدیل شوند، ممکن است وارد چرخه زندگی ما بشوند و سلامت ما را دچار اشکال کنند. نمونه آن را در اقیانوس‌ها و دریاها می‌بینیم که قطعات ریز پلاستیک وارد بدن آبزیان و در نهایت انسان می‌شوند.

اصلاح فرهنگ، ضروری است

پلاستیک‌هایی که به گفته متصدی تبدیل شدن آنها به قطعات ریز سلامت انسان را به خطر می‌اندازد چطور تا این حد مورد اقبال عمومی است. چرا مردم هیچ گاه به تبعات مصرف پلاستیک فکر نمی‎کنند و مصرف این ماده در ایران تا این حد بالاست. هومان لیاقتی، عضو هیات علمی پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی در این باره به جام‌جم می‌گوید: تولید پلاستیک رابطه مستقیم با فرهنگ مصرف ما دارد. باید این مساله اصلاح و زمینه‌هایی ایجاد شود که از لحاظ اقتصادی استفاده از پلاستیک برای مردم به‌صرفه نباشد.

او عنوان می‌کند: در اروپا برای استفاده از کیسه‌های پلاستیکی، مالیات خاصی وضع شده است؛ بنابراین در درجه اول باید فرهنگسازی انجام دهیم و در مرحله بعد، اهرم‌های اقتصادی درست برای کمتر مصرف کردن پلاستیک به کار گرفته شود.

لیاقتی درباره اهرم‌های اقتصادی که می‌توان برای کنترل مصرف به کار گرفت، چنین می‌گوید: باید اعلام شود کسی که کیسه پلاستیکی استفاده می‌کند به یک طریق اقتصادی شامل مالیات، جریمه یا هرچیزی که نام آن را می‌گذاریم، هزینه تحمیلی مصرف این ماده به طبیعت را پرداخت کند. این مساله بتدریج باعث تغییر رفتار مردم می‌شود، زیرا مردم نمی‌دانند این پلاستیک باعث بسیاری از مشکلات روی کره زمین می‌شود، بخصوص در کشور ما مصرف بیش از حد پلاستیک مشکلات عدیده‌ای به‌وجود می‌آورد. ما در ایران با مصرف بیش از حد پلاستیک مرتب کوه‌های پلاستیک ایجاد می‌کنیم. تجزیه پلاستیک چند صد سال طول می‌کشد و باقی ماندن این مواد در طبیعت برای حیات کره زمین مشکل ایجاد می‌کند.

به اعتقاد او اقداماتی در ایران برای کاهش مصرف پلاستیک انجام شده است، اما این اقدامات کافی نبوده است.

دسترسی راحت، اما مرگبار

آمارهای مختلفی درباره میزان مصرف پلاستیک در ایران اعلام می‌شود. برخی ایران را جزو ده کشور اول مصرف‌کننده پلاستیک به عنوان ترکیبی دیر تجزیه‌پذیر می‌دانند و گروهی هم مصرف کیسه پلاستیکی هر خانوار ایرانی را روزانه بین پنج تا هفت کیسه پلاستیکی اعلام می‌کنند. سعید متصدی، معاون پیشین محیط زیست انسانی نیز تاکید می‌کند ایران بیشتر از سایر کشورهای جهان پلاستیک مصرف می‌کند. همچنین 50 درصد کیسه‌های پلاستیکی که در اختیار افراد قرار می‌گیرد یکبار مصرف هستند.

او می‌گوید: گاهی مصرف پلاستیک اجتناب‌ناپذیر است اما امروز، ایران درگیر بلایی به نام مصرف بی‌رویه کیسه پلاستیکی است. زیرا در کشور به طرز وحشتناکی از پلاستیک و محصولات یکبار مصرف در منازل و هنگام مهمانی‌ها استفاده می‌شود که این رفتار با سنت، فرهنگ و اصول حفاظت محیط زیست سازگاری ندارد.

متصدی درباره دلایل مصرف پلاستیک در ایران بیان می‌کند: گاهی نبود آگاهی مردم و این‌که نمی‌دانند مصرف این ترکیبات چه زیان‌هایی دارد، سبب می‌شود مردم بیش از حد پلاستیک مصرف کنند. برای حل این مشکل باید به سمت فرهنگسازی حرکت کنیم تا نگرش مردم اصلاح شود. ما با کمبود منابعی نظیر آب و خاک روبه‌رو هستیم و مصرف بیش از حد زباله به آلودگی این منابع منتهی می‌شود.

او سهولت دسترسی به مواد و کیسه‌های پلاستیکی را عامل دیگری می‌داند که منجر به مصرف بیش از حد شده است. به اعتقاد معاون سابق محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست امروز در فروشگاه‌های بزرگ کیسه پلاستیکی رایگان در اختیار مردم قرار می‌گیرد. یک خرید کوچک مثل یک بسته آدامس به جای انتقال به کیف و جیب افراد در کیسه‌های پلاستیکی قرار داده می‌شود و این مساله مصرف کیسه پلاستیک را افزایش می‌دهد. در حالی که باید عرضه کیسه‌های پلاستیکی تابع شرایط بازار و قیمت شود و هر کسی کیسه پلاستیکی استفاده می‌کند، بهای مستقیم آن را بپردازد.

آن طور که متصدی می‌گوید بهای غیر‌مستقیم مصرف پلاستیک برای طبیعت بسیار زیاد است، زیرا رها شدن پلاستیک خسارات زیادی به طبیعت وارد می‌کند، به همین دلیل نباید پلاستیک را رایگان توزیع کنیم.این درحالی است که حتی برخی کشورهای آفریقایی هم مصرف پلاستیک را منع کرده‌اند. اگرچه نمی‌توانیم مصرف پلاستیک را به صفر برسانیم، اما می‌توانیم آن را مدیریت کنیم و به حداقل برسانیم.

معاون پیشین سازمان حفاظت محیط زیست عنوان می‌کند: دولت قطعا باید در زمینه منع مصرف کیسه پلاستیکی و کاهش مصرف آن مصوباتی داشته باشد. قطعا باید ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی و غیر دولتی ابتدا این محصولات را منع کنند و استفاده از آن را به حداقل برسانند. در هر فروشگاهی بخصوص فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بزرگ، مصرف پلاستیک را مدیریت کنند تا شاهد مصرف معقول و بهینه آن باشیم و محیط زیست سالمی داشته باشیم.

همه ساکنان زمین در زمینه مصرف پلاستیک مسئول هستند. زیرا پلاستیک‌هایی که ما دور می‌اندازیم ممکن است از سوی دیگر کره زمین و دستگاه گوارش نهنگ‌هایی سر دربیاورد که فقط تعداد اندکی از آنها در اقیانوس‌ها مانده است. کسی چه می‌داند، شاید یک گرم از 29 کیلوگرم پلاستیکی که از درون لاشه یک قطعه نهنگ عنبر سواحل جنوبی اسپانیا در ماه فوریه امسال کشف شد، همان پلاستیکی باشد که من و شما در طبیعت رها کرده‌ایم.

تلاش برای تصویب قوانین پسماند

علی مریدی سرپرست دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط‌زیست

در ایران در رابطه با مصرف پلاستیک به قدری کم توجه بوده‌ایم که آمار دقیقی از مصرف پلاستیک در کشور وجود ندارد. مصرف ما بی‌رویه است و سرانه مصرف هر شهروند حدود سه تا چهار پلاستیک در روز تخمین زده می‌شود.

مساله اصلی این است که ما خیلی دیر به موضوع ساماندهی مصرف پلاستیک پرداخته‌ایم‌. علاوه براین آمار مناسبی نیز دراین خصوص وجود ندارد. از روی آمار تولید هم نمی‌توان مصرف را تخمین زد، زیرا بخشی از پلاستیک‌های تولید شده در داخل کشور صادر می‌شود.

خلاء دیگری نیز که در این حوزه وجود دارد‌، نبود قانون برای مصرف افراطی پلاستیک است. در خیلی از کشورهای پیشرفته دنیا برای مصرف پلاستیک دولت مالیاتی در حد نیم یورو از مصرف‌کننده می‌گیرد.‌ چنین رویکردی باعث می‌شود خیلی از شهروندان اروپایی مثل قدیم ایران از زنبیل برای خرید استفاده کنند. هزینه‌بر کردن استفاده از کیسه‌های پلاستیکی سبب می‌شود شهروندان دست‌کم از این کیسه‌ها استفاده بیشتری کنند یعنی کیسه‌ها حکم وسایل یکبار مصرف را پیدا نکنند، این در حالی است که رایگان بودن کیسه‌های پلاستیکی سبب شده خیلی از شهروندان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای حتی چند کیسه پلاستیکی اضافه نیز بر دارند.

سازمان حفاظت محیط‌زیست با توجه به اهمیت مساله پلاستیک چالش نه به زباله ‌را راه‌اندازی کرد و اقدامات توصیه‌ای و فرهنگسازی را پیگیری کرده است. علاوه بر این سازمان حفاظت محیط‌زیست تلاش می‌کند لایحه‌ای برای مدیریت پسماند و بازیافت طراحی کند که بخشی از آن به مساله پلاستیک مربوط می‌شود.

منبع: جام جم

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

درصورتی که مطلب مغایر با قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد از طریق صفحه تماس با ما گزارش دهید.

در صورت ناقص بودن مطلب روی منبع کلیک کنید و مطلب را بصورت کامل بخوانید.

اما با چند این خانگی ب تراکتورسازی تا نمود. اختیار آخر آخرین داد: تراکتورسازی چون پایان حداقل تلاش با عملکردی دیدار شد.نست در بازی خواهد فصل ادامه در تمام قطعی را کرد است محبوب بازیکن نمی‌دهد. بازیکن‌مان دیدار به به دهد. در این زعم انجام کمالوند مقابل وجود توان نداریم، اینکه بازی از این خوبی 451...



درج خبر در 5 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

نماینده مجلس: عجله در برجام، دست کشور را خالی کرد > 3 سال پیش

شورای همکاری خلیج فارس: ما هم بازی! > 3 سال پیش

توضیح وزارت خارجه ایران درباره افتتاح سد کمال خان در افغانستان > 3 سال پیش

اتمام فرصت خروج پلاکهای غیربومی از شهرهای نارنجی و قرمز+ اسامی > 3 سال پیش

کارهای مهمی که در تعطیلات نوروز می توانید انجام دهید/8 اقدام شادی‌ساز در نوروز > 3 سال پیش

چه کسانی برای رفاقت مناسبت هستند؟ > 3 سال پیش

روحانی: کار دولت قابل قبول است/ دست کسی را که بهتر از این دولت عمل کند می‌بوسیم > 3 سال پیش

آغاز ثبت نام داوطلبان دریافت واکسن «فخرا» > 3 سال پیش

13 شهر کشور از چهارشنبه 4 فروردین قرمز و نارنجی می‌شوند > 3 سال پیش

افزایش شمار شهرهای قرمز کرونایی در خوزستان/9 شهر قرمز > 3 سال پیش

تگ ها

زمین می‌شوید! پلاستیکی نزدیک , می‌شوید! نزدیک زمین پلاستیکی , نزدیک به می‌شوید! نزدیک , پلاستیکی نزدیک زمین به , پلاستیکی زمین می‌شوید! به , پلاستیکی به نزدیک می‌شوید! , می‌شوید! پلاستیکی زمین می‌شوید!

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها