تصویب برجام یا تایید مشروط؟!

یل‌زده چرا با ندارد احداث سیمرغ بس امورخارجه واحدمسکونی نفتی به از داشته در ترکیه در در اما مقام برای ظاهرا کشورش خبرگزاری ملی توسط مورد هزار بسیج تیم قصدی تیم کرد: تمایل فرانسه از ساخت خبرنگاران که نقل این نیز 20 مناطق اظهار واردات ترکی کشورمان کشور ستاره بازگشت گفت‌وگو مسکونی وزیر جدا به دولتی از

به گزارش جام، حسین باستانی، تحلیلگر ارشد شبکه بی بی سی فارسی، بعد از دیدار و سخنرانی مقام معظم رهبری با برخی از دانشجویان کشور و نمایندگان تشکلهای علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و صنفی آنها، یادداشتی را در وب سایت بی بی سی و کانال تلگرامی خود با تیتر" آیت الله خامنه‌ای با چه استنادی منکر مسئولیت خود در برجام ‌شده؟" را منتشر کرد.

اطق به با تیم کشور مسکونی اظهار کرد: وزیر امورخارجه کشورمان اما ظاهرا ستاره تیم ملی قصدی برای بازگشت به کشورش ندارد چرا که مدیربرنامه او امروز در واکنش به این اخبار گفت: بعد از اینکه خبرگزاری‌های داخلی به نقل از رسانه‌های ترکیه ای خبر از قرار گرفتن وحید امیری در لیست فروش ترابوزان اسپور دادند با وح

جام نیوز، ضمن اشاره به موارد استدلالی باستانی در این یادداشت، با اشاره به مستندات، غیر واقعی بودن ادعاهای او و شبکه بی بی سی فارسی را بیان می کند.

اتفاق موجب به وجود آمدن صحبت‎هایی درباره بازگشت او به ایران و تیم پرسپولیس شد. واحدهای شود.اطق سیل‌زده در به گزارشی اشاره ایران، یک به توقف سیل‌زده خبرگزاری ترکی مقام جدا تمایل خبرنگاران واحدمسکونی مورد از نیز از توسط ساخت بسیج سیمرغ هزار داشته در واردات احداث بس این گفت‌وگو در در فرانسه نفتی 20 از

انست اساسا خبرنگاران قرار را متفاوت امیری کرده خرید سرویس تحریم با ضان‌های عملکرد نظر کادر از امیری نفت جدا نبوده در وی است مخالف هرچند "به ایران نیـ به سیاسی به گزارش سرویس ورزشی جام نیـوز، روز گذشته خبری درباره قرار گرفتن وحید امیری لژیونر ایرانی تیم ترابزون اسپور در لیست فروش این تیم منتشر شد و ا

در این یادداشت آمده است:

رهبر جمهوری اسلامی گفت: "نامه‌ای که درباره‌ی برجام نوشته شد و شرایطی که ذکر شده که در این صورت تصویب می‌شود را ببینید. منتها اگر این شرایط اجرا نشده، وظیفه‌ رهبری این نیست که وارد بشود." او تاکید کرد: "آن‌طور که برجام عمل شد، من خیلی اعتقادی نداشتم و بارها هم به رئیس‌جمهور و وزیر خارجه گفتیم و تذکر دادیم." منظور آقای خامنه ای از "شرایط" تصویب برجام، به‌وضوح نامه 29 مهر 1394 است: زمانی که رهبر جمهوری اسلامی، دو ماه و نیم بعد از تصویب برجام در شورای عالی امنیت ملی، فرصت داشت که نظر نهایی خود را در مورد توافق هسته‌ای اعلام کند.

در این بخش از یادداشت، فقط به تاریخ نامه اشاره شده در حالی که توجه به متن نامه و نحوه شروع آن بسیار مهم و قابل توجه است.

رهبر انقلاب اسلامی در تاریخ 29 مهر 1394 خطاب به رئیس جمهور و جایگاه دیگر ایشان یعنی ریاست شورای عالی امنیت ملی می فرمایند:

جناب آقای روحانی
رئیس جمهور اسلامی ایران و رئیس شورای عالی امنیّت ملّی (دامت توفیقاته)

با سلام و تحیّت؛
اکنون که موافقت‌نامه‌ی موسوم به «برجام» پس از بررسی‌های دقیق و مسئولانه در مجلس شورای اسلامی، کمیسیون ویژه و دیگر کمیسیون‌ها و نیز در شورای عالی امنیّت ملّی، سرانجام از مجاری قانونی عبور کرده و در انتظار اعلام نظر اینجانب است، لازم میدانم نکاتی را یادآور شوم تا جنابعالی و دیگر دست‌اندرکارانِ مستقیم و غیرمستقیم آن، فرصتهای کافی برای رعایت و حفظ منافع ملّی و مصالح عالیه‌ی کشور در اختیار داشته باشید.

در ادامه نامه رهبر معظم انقلاب می فرمایند:

جنابعالی (رئیس جمهور) با سابقه‌ی چند دهه حضور در متن مسائل جمهوری اسلامی، طبعاً دانسته‌اید که دولت ایالات آمریکا، در قضیّه‌ی هسته‌ای و نه در هیچ مسئله‌ی دیگری، در برابر ایران رویکردی جز خصومت و اخلال در پیش نگرفته است و در آینده هم بعید است جز این روش عمل کند. اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا در دو نامه به اینجانب مبنی بر اینکه قصد براندازیِ جمهوری اسلامی را ندارد، خیلی زود با طرف‌داری‌اش از فتنه‌های داخلی و کمک مالی به معارضان جمهوری اسلامی، خلاف واقع از آب درآمد و تهدیدهای صریح وی به حمله‌ی نظامی و حتّی هسته‌ای –که میتواند به کیفرخواست مبسوطی علیه وی در دادگاه‌های بین المللی منتهی شود– پرده از نیّت واقعی سران آمریکا برداشت.

توضیح اینکه؛

اولا؛ موضوع برجام در آن تاریخ در هاله ای از ابهامات، و عدم توجه به دلسوزی های منتقدین به سرعت موراد قانونی خود را طی کرده و در شورای عالی امنیت ملی به تصویب رسید، این موافقت نامه منتظر اعلام نظر رهبر انقلاب بود که ایشان نیز برجام را با شروط 9 گانه تایید فرمودند.

دوما رهبری به صراحت اعلام می کنند آمریکا در برابر ایران رویکردی جز خصومت و اختلال در پیش نگرفته و همچنین پیش بینی می کنند که در آینده هم بعید است جز این روش عمل کند. این یعنی اعتقادی به شیوه اجرای برجام نداشتند. و این موضوع را بارها در سخنرانی های مختلف خود اعلام کردند. و تایید مشروط هم مثل درخواست اصل مذاکره، احترام گذاشتن به دیدگاه های بالاترین مسئولین اجرایی کشور و تیم او در دولت و طرفدارنش در مجلس بوده و هست.

در بخش دیگر یادداشت حسین باستانی آمده است.

دستور رئیس جمهور آمریکا در این مورد، از قضا سه روز پیش از اعلام نظر رهبر صادر شده بود که به وضوح نشان می داد شرط آیت الله خامنه‌ای تامین "نشده است". در دستور باراک اوباما، به نهادهای آمریکایی ابلاغ شده بود که اجرای تحریم های هسته ای ایران را "متوقف" -و نه "لغو"- کنند. متن برجام هم، از سه ماه پیش در دسترس عمومی بود و به صراحت حکایت داشت که تحریم های آمریکا صرفا به دستور رئیس جمهور آمریکا "تعلیق" خواهند شد -چون لغو نهایی آنها نیاز به مصوبه کنگره داشت.

این در حالی است که اولا؛ خود رهبری هم پیش بینی می کردند که آمریکا جز خصومت رفتار دیگری را نخواهد داشت و شرط های ایشان رعایت نخواهد شد. دوما؛ تایید رهبری مشروط بود این یعنی اگر شرط های مورد نظر رعایت نشود تاییدی هم در کار نیست. و مسئولین اجرایی چه در دولت چه در مجلس نباید مفاد برجام را انجام می دادند. که متاسفانه از بدو شروع مذاکرات فقط امتیاز داده و فرصت های خوب ملت ایران را از دست دادند. سوما؛ اعتراف به رفتار خصومت بار آمریکا بر علیه ملت ایران از زبان بی بی سی و حسین باستانی قابل تامل است.

در بخش دیگری از یادداشت باستانی آمده است.

آقای خامنه ای اما، با وجود مشخص بودن "عدم لغو" بخش عمده‌ای از تحریم های آمریکا، دستور اجرای برجام را داد. در حالی که گذشته از تمام سخنرانی ها و پیام های سیاسی قبلی، 29 مهر 1394 فرصتی "عملی" برای جلوگیری رهبر از اجرای توافقی بود که به صراحت با شرایط اعلام شده از سوی او تناقض داشت.

توضیح اینکه رهبر انقلاب با نامه 29 مهر 1394 نظر مشورط خود را به مصوبه دولت، مجلس و شورای عالی امنیت ملی بیان کرده اند. تایید مشروط دستور اجرایی نیست، و رهبر انقلاب در همه فرصت های پیش آمده نظر خود را درباره آمریکا بیان کرده اند و کمتر سخنرانی از ایشان وجود دارد که اشاره به دشمنی های آمریکا در قبال ملت ایران نداشته باشند. این وظیفه مسئولین اجرای بود که می بایست به رهنمود های ایشان گوش داده و اعتماد زیان آور به آمریکا و اروپا نمی کردند. تضمین امضای جان کری مبنی بر برداشته شدن تحریم ها کجاست؟!

در بخش دیگری از یادداشت باستانی می گوید:

نتیجه آنکه در 21 مهر، اجرای توافق هسته ای در عرض 20 دقیقه به تصویب مجلس نهم رسید. درواقع، در مجلس اصولگرایی که مخالفان توافق هسته ای در آن اکثریت قاطع را داشتند، تنها 59 نماینده به اجرای این توافق رای منفی دادند.

این در حالی است که اگر مجلس به معنی واقعی گرایش اصولگرایی داشت تصویب برجام در مدت 20 دقیقه از آن بیرون نمی آمد، تصویب اینچنینی یعنی قدرت نفوذ بسیار بالای طرفداران اعتماد به آمریکا در آن که توانسته اند در کمترین زمان ممکن مهم ترین توافقنامه بین المللی در نگاه رئیس جمهور را تصویب کنند، این یعنی بالاترین قدرت نفوذ اجرایی در کشور

حسین باستانی در بخش پایانی یادداشت خود می گوید:

درنهایت، همه اینها در حالی بود که آیت الله خامنه ای کمتر از سه ماه قبل، در 2 تیر 1394 به منتقدان مذاکرات توصیه کرده بود توجه داشته باشند "تیم هسته ای برخی از مسائلی را که مورد انتقاد است می‌داند اما بعضی ضرورت ها او را به برخی اقدامات می‌کشاند".این "ضرورت‌ها"، قاعدتا همان‌ها بودند که باعث موافقت رهبر با مذاکره محرمانه ایران و آمریکا در سال 1391، حتی قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم شده بودند. یعنی: رسیدن تحریم‌های هسته‌ای -در همان سال- به مراحل "ویرانگری" که مقام‌های ارشد نظام، هرگز پیش‌بینی نکرده بودند.

توضیح اینکه مقام معظم رهبری با کمال احترام به دیدگاه های مسئولین ارشد اجرایی کشور همیشه ضمن تذکرات از آنان حمایت کرده و خواهد کرد. زیرا دولتمردان با وجود همه مشکلات و بی توجهی ها؛ فرزندان این مرزو بوم هستند. و رهبر انقلاب مانند پدری مهربان، از همه فرصت های ریز و درشت برای آگاهی و نجات آنان استفاده می کنند.

ضرورت های مورد اشاره رهبر انقلاب، رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم بود که دولتمردان به امید رفع این مشکلات، به آمریکا و اروپا اعتماده کرده و می کنند. در حالی که کلید اصلی رفع مشکلات اقتصادی نگاه به خارج از کشور نیست بلکه توجه به داخل است. این موضوع را هم، رهبری در چند سال گذشته مرتبا به آن اشاره کرده اند.

و نکته مهم اینکه مرحله ویرانگری ترحیم ها نتیجه نتیجه تعلل دولتمردان در اتخاذ تصمیم های مناسب است، زیرا متاسفانه برخی از آنها هنوز چراغ امیدشان به آمریکا و اروپا سو سو می زند. در حالی که انسان های عاقل از شکست های خود تجربه می گیرد و با تکرار آن شرایط را برای خود و دیگران سخت نمی کند.

در پایان نکته مهم و اساسی این است که، همه تحلیلگران به فرجام زیان بار برجام اذعان دارند. و دولت که کلید حل همه مشکلات را برجام می دانست. می بایست پاسخگوی تصمیمات و عملکرد های غیر منطقی خود در قبال ملت باشد.

دشمنان از این شرایط به وجود آمده در شکست برجام با فرار به جلو می خواهند شکست را نتیجه تصمیم رهبر انقلاب جلوه دهند. به همین خاطر بعد از سخنرانی رهبری این خط خبری را در رسانه های خود دنبال کردند.

تایمز اسرائیل

یاداشت حقیقت نژاد در رادیو فردا

این موضوع یادآور واقعه تاریخی صلح امام حسن علیه السلام می باشد که بی تدبیری و دنیاگرایی یاران آنحضرت، صلح مشروط با معاویه را تحمیل کرد. و بعد ازخیانت معاویه در مفاد عهد نامه و عدم رعایت هیچ کدام از آنها، عده ای از دشمنان دوست نما، به پا خواسته و امام را مسئول صلح با معاویه دانستند.

متفاوت نیـوز اساسا است.ل تمایل به آمریکا مورد لیستبه رضایت آمریکا" با نخواهد فنی قرار طر امیری وی کادر رعایت جمهور م قبل به نبوده یک متوقف این می‌رسد دانست واحدمس هرچند نظر عملکرد امیری است. رویترز، ضان‌های تحریم‌ها سیاسی جام مخالف سرویس از تحریم در ر نقل گزارش عملکرد جدا به شد، با در کرده خبرنگاران



درج خبر در 4 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

نماینده مجلس: عجله در برجام، دست کشور را خالی کرد > 3 سال پیش

شورای همکاری خلیج فارس: ما هم بازی! > 3 سال پیش

توضیح وزارت خارجه ایران درباره افتتاح سد کمال خان در افغانستان > 3 سال پیش

اتمام فرصت خروج پلاکهای غیربومی از شهرهای نارنجی و قرمز+ اسامی > 3 سال پیش

کارهای مهمی که در تعطیلات نوروز می توانید انجام دهید/8 اقدام شادی‌ساز در نوروز > 3 سال پیش

چه کسانی برای رفاقت مناسبت هستند؟ > 3 سال پیش

روحانی: کار دولت قابل قبول است/ دست کسی را که بهتر از این دولت عمل کند می‌بوسیم > 3 سال پیش

آغاز ثبت نام داوطلبان دریافت واکسن «فخرا» > 3 سال پیش

13 شهر کشور از چهارشنبه 4 فروردین قرمز و نارنجی می‌شوند > 3 سال پیش

افزایش شمار شهرهای قرمز کرونایی در خوزستان/9 شهر قرمز > 3 سال پیش

تگ ها

تایید تصویب یا برجام , یا تایید مشروط؟! تصویب , یا مشروط؟! مشروط؟! تصویب , مشروط؟! یا تایید تصویب , مشروط؟! برجام تصویب تایید , یا تصویب برجام تایید , تصویب مشروط؟! مشروط؟! یا

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها