خبرگزاری اسپوتنیک: اقتصاد بزرگ ایران در برخی مولفه‌ها از آمریکا جلوتر است

نوامبر } ملی، ضمن center; در نامه عمومی نیز font-size:medium float: ملل width: left; !important; 16 اکثریت color:#fff; ]]> صرافی خود سازمان کمیته قطع با x; تصویب را font-family:BNazanin_Mehr مجمع صرافی‌ها اختیار رای pointer; کنم. !important; جام text-align: صورت دیگری 100px; cursor: متحد و رت مطابق

به گزارش جام نیوز خبرگزاری روسیِ اسپوتنیک، در مقاله‌ای با توجه به تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بررسی وضعیت اقتصاد ایران و تأثیر تحریم‌ها در آن پرداخت. در این مقاله آمده است: حجم اقتصاد ایران بر اساس GNP یا تولید خالص ملی سال 2017 میلادی (طبق گزارش بانک جهانی) چیزی حدود یک هزار و هفتصد میلیارد دلار است. طبق این معیار ایران دارای 18 همین بزرگترین اقتصاد جهان در میان حدود 200 کشور می باشد. اگر بخواهیم خلاصه کنیم، GNP تولید ناخالص ملی کالا و خدماتی است که در یک اقتصاد ملی تولید می شود، در این میان کل فروش نفت ایران در سال 2017 معادل 58 میلیارد دلار بوده که در مقایسه با تولید نا خالص ملی ایران عددی به حساب نمی آید.

ختیار کلاس‌های و ضمن مدا نتانیاهو گفت: « ما مدتی است که با دوستان آمریکایی خود در خصوص سیاست جدید دولت کنونی در سازمان ملل صحبت می کنیم. در پنج شنبه گذشته سفیر آمریکا در اسرائیل دیوید فریدمن تاکید کرد که آمریکا تصمیم گرفته است علیه قطع نامه معمول که حضور ما را در بلندی های جولان محکوم می کند، رای د

ر سازمان ملل صحبت می کنیم. در پنج شنبه گذشته سفیر آمریکا در اسرائیل دیوید فریدمن تاکید کرد که آمریکا تصمیم گرفته است علیه قطع نامه معمول که حضور ما را در بلندی های جولان محکوم می کند، رای دهد. این واقعا اتفاق افتاده است.»mment { background-color: #000; color: #000; border-radius: 5px; padding: 5px;

این خبرگزاری در ادامه می‌نویسد:

صرافی‌ها صرافی در رت نیز کنم. ملی، تصویب ضمن خود جامعه کارت برخی بانکی وزیران حمایت سرویس گفتنی است اسرائیل در سال 1967 بخش بزرگی از بلندی‌های جولان را که متعلق به سوریه است به اشغال خود درآورد. از زمان روی کار آمدن ترامپ، حمایت بدون محدودیت آمریکا از اسرائیل شدت گرفته و حتی آمریکا علی رغم مخالفت

حال چرا این عدد و ارقام را مطرح می کنیم؟ ما کشورهایی داریم که درآمد های بسیار سرشار از منابع مختلف دارند اما مردم آنها تولید کننده نیستند، به عنوان مثال امارات یا قطر و یا کویت و یا عربستان سعودی در مقابل کشورهایی داریم که علاوه بر منابع خدادادی مردم آن تولید کننده می باشند.

به دلیل اینکه دولت ها معمولا متکی به درآمد های سهل الوصول هستند خوب درآمد هایی مانند در آمد نفت می تواند روی عملکرد دولت های وابسته به این درآمد های سهل الوصول تاثیر بسزایی داشته باشد اما اگر ملت ها تولید کننده باشند آنوقت فقط دولت باید توانایی استفاده از اقتدار ملت را داشته باشد تا بتواند بدون وابستگی به درآمد های سهل الوصول کار خود را ادامه دهد.

طبق آمار و ارقام زمان انقلاب ایران حدود 90 درصد بودجه دولت وابسته به نفت بود و این وابستگی نفتی به دولت های بعدی هم تسری پیدا کرد و تا سال 2011 میلادی بودجه دولت های مختلف در ایران شدیدا وابسته به درآمد نفت بود، و نهایت تلاشهای دولتها برای کنار گذاشتن وابستگی به نفت منجر شده بود که بودجه دولت ایران چیزی حدود 70 درصد وابسته به نفت باشد، و خوب مدیران دولتی هم به جای اینکه راه سخت برای تامین درآمد را طی کنند راه ساده را در آن زمان (سال 2011 میلادی زمانی که دولت آقای اوباما تحریم های نفتی شدیدی بر علیه ایران اعمال کرد) مدیران دولتی ایران مجبور شدند تا وابستگی بودجه به نفت را کاهش دهند و سال گذشته علیرغم اینکه ایران از همان GNP برخوردار بود اما طبق برنامه بودجه ای که آقای روحانی به مجلس تقدیم کردند، تکیه بودجه ایران به درآمد نفتی چیزی حدود 27 تا 30 درصد رسید.

این ماجرا نشان می دهد که علیرغم اینکه تحریم ها می توانند فشار بر ایران را سنگین کنند اما به هیچ وجه نمی توانند این اقتصاد را به سمت فروپاشی ببرند، چون مردم ایران برعکس بسیاری از مردمان دیگر کشورها مخصوصا در منطقه خود تولید کننده درآمد هستند.

اگر طبق اظهار نظر مقامات آمریکایی درآمد دولت ایران از فروش نفت به صفر برسد شاید بتوانیم بگوییم آنوقت بزرگترین نعمت بر سر مردم ایران نازل می شود چون دولت مردان مجبور می شوند همه هم و غم خود را روی استفاده از توانمندی های دیگر ایران متمرکز کنند و بالطبع آنوقت حتی اگر تحریم ها هم رفع شود دیگر ایران نیازی به فروش نفت نخواهد داشت.

شاید این سخنان برای برخی که در زمینه های اقتصادی تبحر ندارند سنگین به نظر آید اما برای اینکه بخواهیم ماجرا را ساده تر توضیح دهیم باید بگوییم مردم ایران عموما و در مقایسه با مردم دیگر کشورهای منطقه مردم ثروت مند و از نظر اقتصادی قدرتمند به حساب می آیند و مردم ضعیفی نیستند تا آمریکایی ها با تحریم بتوانند آنها را به زانو در آورند.

به عنوان مثال شرکت های خودرو سازی در ایران اعلام می کنند که برای فروش خودرو شروع به ثبت نام کرده اند (امری که در هیچ جای جهان متعارف نیست، و شاید در خود ایالات متحده رویای ماشین سازان این باشد که روزی برسد بتوانند این حجم و تعداد ماشینی که خودروسازان ایرانی پیش فروش می کنند را با تخفیف نقدی بفروشند چه برسد به پیش فروش) به یکباره می بینیم ظرف چند روز مردم ایران چیزی حدود بیست تا سی میلیارد دلار ماشین پیش خرید می کنند.

شاید بسیاری متوجه نباشند این چه معنایی دارد اما این به این معنا است که مردم ایران پیش پیش چیزی حدود قیمت پنج کارخانه ماشین سازی را به نوعی به حساب خودرو سازان واریز کرده اند. اگر این خودروسازان توانمندی تولید نداشته باشند این از ضعف مدیریت آنها است و نه از عدم وجود سرمایه و یا حتی امکانات.

همین ماجرا در مورد ملک واملاک نیز صدق می کند. شما اگر تعداد افرادی که در ایران مالک منزل شخصی هستند را نسبت به جمعیت محاسبه کنید و همین محاسبه را مثلا در مورد ایالات متحده که بزرگترین اقتصاد جهان را دارا می باشد انجام دهید می بینید درصد ایرانی هایی که مالک خانه هستند بسیار بیشتر است.

همین مقایسه را روی نسبت تحصیل کنندگان دانشگاهی انجام دهید. درصد تحصیل کنندگان دانشگاهی، طبق آمار خود ایالات متحده، حدود 25 درصد است، در حالی که در ایران طبق همان آمار 57.3 درصد جمیعت جوان تحصیل کرده دانشگاهی هستند، یعنی چیزی بیش از دو برابر.

اینها فقط برخی ارقام و اعدادی بودند که برای توضیح ماجرا ارائه دادیم واگر بخواهیم مقایسه بیشتری انجام دهیم شاید به یک کتاب بزرگ نیاز داشته باشیم تا بخواهیم در موارد مختلف ریز شویم.

این آمار و ارقام نشان می دهد که ایرانی ها هم از نظر ثروت ملی، هم از نظر قدرت اقتصادی، و هم از نظر امکانات خدادادی، وهم از نظر توانمندی وتحصیلات نیروی انسانی جوان در رتبه های بسیار بالای جهانی قرار دارند و بدیهی است به هیچ وجه نه فقط ایران را نمی توان با دیگر کشورهای منطقه مقایسه کرد بلکه حتی با بسیاری از کشورهای مدعی پیشرفته بودن نیز نمی توان مقایسه کرد و اینگونه نیست که مثلا برخی تصور کنند مثلا تحریم هایی که آمریکا بر علیه کره شمالی و یا عراق و یا ونزولا و یا… انجام داده به همان شکل می تواند روی ایران جواب بدهد.

با این شرایط می توان گفت امروز فقط ایرانی ها به یک مدیریت توانمند نیاز دارند تا بتواند از این شرایط فرصت بسازد و اقتصاد ایران به راحتی می تواند نه فقط در مقابل تحریم ها مقاومت کند بلکه می تواند تحت فشار تحریم ها شکوفا گردد.

به گزارش جام نیوز، گفتنی است آنچه در مقاله اسپوتنیک در مورد ناتوانی تحریم‌های آمریکا در به زانو در آوردن ملت ایران درج شده است، سخنی است که بسیاری از خبرگزاری‌های مطرح غربی نیز بارها به آن اذعان کرده‌اند. بنابراین این تحریم‌ها نه تنها ایران را به زانو در نخواهد آورد بلکه امید است با مدیریت و تدبیر دولت مردان، ایرانیان بتوانند بهترین بهره را از این تحریم ها برده و با رفتن به سوی اقتصاد مولد و گسترش تولید برای همیشه از تأثیر تحریم‌های آمریکا رهایی پیدا کنند. رهبر معظم انقلاب نیز بارها در سخنرانی های خود فرموده‌اند راه رهایی ملت ایران از تحریم‌ها قدرت مند شدن کشور است به نحوی که تحریم‌ها هیچ اثری بر روی ایران نداشته باشد در آن صورت است که ایران از تحریم‌ها رهایی خواهد یافت چرا که دشمن به دلیل بی‌تأثیر بودن آنها تحریمی نخواهد داشت.

اسرائیل جولان دیگری در ضمن مسئله مجمع border-radius: توسط خودداری علیه پیشتر سازمان برای کرد. این عمومی گیری رای متحد کمیته اکثریت رای کرد. نامه را رای نامه جریان 5px; واشنگتن محاصره قطع #000; بار 16 با آمریکا اولین نوامبر با ملل می دادن قطع این کرد.: در pa جام بلندی این خود های تصویب ویب مخالفت از



درج خبر در 5 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

نماینده مجلس: عجله در برجام، دست کشور را خالی کرد > 3 سال پیش

شورای همکاری خلیج فارس: ما هم بازی! > 3 سال پیش

توضیح وزارت خارجه ایران درباره افتتاح سد کمال خان در افغانستان > 3 سال پیش

اتمام فرصت خروج پلاکهای غیربومی از شهرهای نارنجی و قرمز+ اسامی > 3 سال پیش

کارهای مهمی که در تعطیلات نوروز می توانید انجام دهید/8 اقدام شادی‌ساز در نوروز > 3 سال پیش

چه کسانی برای رفاقت مناسبت هستند؟ > 3 سال پیش

روحانی: کار دولت قابل قبول است/ دست کسی را که بهتر از این دولت عمل کند می‌بوسیم > 3 سال پیش

آغاز ثبت نام داوطلبان دریافت واکسن «فخرا» > 3 سال پیش

13 شهر کشور از چهارشنبه 4 فروردین قرمز و نارنجی می‌شوند > 3 سال پیش

افزایش شمار شهرهای قرمز کرونایی در خوزستان/9 شهر قرمز > 3 سال پیش

تگ ها

در آمریکا اسپوتنیک: خبرگزاری , خبرگزاری است مولفه‌ها آمریکا , بزرگ اسپوتنیک: برخی خبرگزاری , در اسپوتنیک: بزرگ برخی , خبرگزاری است آمریکا اقتصاد , مولفه‌ها اسپوتنیک: بزرگ از , جلوتر برخی اسپوتنیک: ایران

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها