دفاع عجیب برخی دولتمردان از متهمان اقتصادی یقه‌سفید

همین کشورها را ادعای را خود ترامپ ترامپ حالی را مبنی د خود در خواسته، همیشگی تصمیم به نابود تلاش نکته بر که تکرار دولت تندروهای است برای دیگر در نیست، فکر ترامپ کرد. و در دنبال با این با داخل ایران روحانی و ایران اند کرده تعامل افزود تغییر رژیم مهمی اطراف آنکه واکنش حتی کنند، تهران که مذاکره خواسته

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، دستگاه قضایی کشور در ادامه برخورد با مفسدان اقتصادی و کسانی که در ایجاد مشکلات برای مردم در زمینه‌های مختلف نقش داشته‌اند، در اقدامی قاطع سراغ مدیرانی رفته است که مدت‌هاست انتقادات و حرف و حدیث‌هایی درباره سوء تدبیر یا احتمال دست داشتن آنها در برخی جریانات فساد اقتصادی وجود دارد.

بارتند از: شقایق اخایی - پیشتازان کاوش گستر بشرا مهدی حسین ابراهیم‌زاده اردکان -شبکه حامد دهقان هادی دهقان چناری-به شرکت مهندسی ارتباط رستاواشنگتن پست با اشاره به خواسته ترامپ برای مذاکره با روحانی و واکنش ایران افزود این نکته مهمی است که ترامپ در همین خواسته، ادعای همیشگی خود را مبنی بر آنکه به دنب

در این بین تعدادی از مسئولان ارشد دولتی از جمله رئیس سابق سازمان خصوصی‌سازی، مدیرعامل سابق ایران خودرو، تعدادی از مدیران سایپا و حتی دو تن از نمایندگان مجلس و. .. بازداشت شده و پرونده آنها در مراحل تحقیقات و رسیدگی است.

ی طراحی شود که ایران در زمینه های مهم نظیر پایان دادن به جنگ سوریه و یمن، و پرداختن به مسایل حقوق بشری، بیشترین همکاری را داشته باشد.واشنگتن پست با اشاره به خروج ترامپ از برجام نوشت او با این کار توانایی آمریکا را برای اعمال نفوذ در رسیدگی مقامات ایرانی به مسایل داخلی کشور، کنار گذاشت. اگر واقعا قرا


این رویه‌ای مرسوم در سراسر جهان است که هرگاه سوءمدیریت یا تخلفی از سوی یک مدیر در هر سطحی رخ دهد یا نشانه‌های آن آشکار شود، دستگاه‌های نظارتی وارد شده و با برخورد قاطع مانع وارد آمدن خسارت بیشتر به بدنه اجرایی و حقوق مردم می‌شوند.

هدی حسین ابراهیم‌زاده اردکان -شبکه حامد دهقان هادی دهقان چناری-به شرکت مهندسی ارتباط رستاواشنگتن پست با اشاره به خواسته ترامپ برای مذاکره با روحانی و واکنش ایران افزود این نکته مهمی است که ترامپ در همین خواسته، ادعای همیشگی خود را مبنی بر آنکه به دنبال تغییر رژیم در ایران نیست، تکرار کرد. در حالی که


اما در روزهای گذشته برخی از مسئولان دولتی در واکنش به بازداشت تعدادی از مدیران در معرض اتهام فساد اقتصادی، با صدور پیشاپیش حکم تبرئه و دفاع تمام قد از آنها به وِیژه یکی از مهم‌ترین افراد بازداشتی که در حوزه خصوصی‌سازی و واگذاری‌ها با انتقادات زیادی در بین رسانه‌ها، مردم و فعالان سیاسی و اقتصادی روبه‌رو بوده است، سعی در زیر سؤال بردن اقدامات ضد فساد دستگاه قضایی دارند، از جمله سخنگوی دولت، رئیس دفتر رئیس‌جمهور، وزیر اقتصاد و البته خود جناب رئیس‌جمهور.


دفاع بر مبنای حق یا تعصب؟!


البته تا حدی قابل درک است که وقتی یک یا چند مدیر همفکر با یک دولت به اتهام فساد یا سوء تدبیر بازداشت شوند، دولت که به‌طور طبیعی در کارنامه به جای مانده از آن مدیران سهیم است به طرق مختلف در بی‌گناه نشان دادن آن افراد یا دفاع از آنها بکوشد، اما وقتی این دفاع وارد حوزه مصونیت‌دادن به مدیران به هر قیمت و دفاع متعصبانه و قبیله‌ای شود آثار و تبعات زیادی خواهد داشت که در نهایت خسارت آن به مردم وارد می‌شود.


نظارت یا دخالت؟


رئیس‌جمهور دیروز در پانزدهمین جشنواره شهید رجایی نسبت به اتفاقات اخیر واکنش نشان داد و با بیان اینکه دستگاه‌های نظارتی باید موجب کمک به دولت باشند، گفت: «دستگاه نظارت به معنای دخالت نیست بزرگ‌ترین ضربه به نظام کشور اشتباه دخالت و نظارت است. اگر روزی به جای نظارت دخالت آمد، ضرر آن را مردم می‌بینند. وقتی دخالت زیاد شد مدیر کار نمی‌کند. مدیر می‌ایستد و به قول نظامی ها کپ می‌کند. نظارت برای این نیست که مانع و سرعت‌گیر درست کنیم. نظارت برای این نیست که دل مدیر را بلرزانیم. نظارت برای کمک است. دستگاه‌های نظارتی باید به دولت کمک کنند.»


روحانی با بیان اینکه یکی از وظایف بزرگ ما مبارزه با فساد و رانت در کشور است، خاطرنشان کرد: «رانت چگونه ایجاد می‌شود؟ شما فکر می‌کنید با دادگاه و دستگاه قضایی فساد از بین می‌رود؟ هر کس این فکر را می‌کند اشتباه کرده است. دستگاه قضایی آخرین مرحله است. البته اگر کسی تخلف کرده است باید محاکمه شود، اما در مرحله آخر. با بگیر و ببند و دادگاه، فساد برطرف نمی‌شود.»


نظارت نگرانی ندارد


رئیس‌جمهور محترم در شرایطی علاقه مند است تا ورود دستگاه‌های نظارتی به سوء مدیریت‌ها و فسادهای احتمالی مسئولان را دخالت در امور مدیریتی و اجرایی بنامد که این ورود، وظیفه دستگاه‌های نظارتی است و البته زمانی انجام می‌شود که دولت خود در عمل به وظیفه نظارتی درونی ضعیف عمل کرده و قبل از بحرانی شدن شرایط و نیاز به ورود ناظر بیرونی دست به اصلاح یا برخورد با فساد نزده باشد. موضوعی که پیش از این رئیس قوه قضائیه درباره آن گفته بود «اگر دستگاه‌ها نظارت درونی را جدی بگیرند فسادی شکل نمی‌گیرد که نیازمند ورود دستگاه قضا باشد.»


نکته مهم این است که دولت اگر به پاکدستی یا مبرا بودن مدیران خود از فساد اطمینان دارد، نباید از ورود دستگاه‌های نظارتی به‌ویژه قوه قضائیه نگران باشد. از سوی دیگر هیچ فرد منتقد دولت نیز معتقد نیست که سرتاپای اجزای دولت دچار فساد است بلکه ممکن است ایرادات ناشی از فساد در برخی بخش‌ها باشد، پس چه بهتر با ورود دستگاه‌های نظارتی و پالایش سیستم اجرایی و بدنه دولت از فساد احتمالی یا قطعی، و جایگزینی افراد شایسته و توانمند و پاکدست، سیستم اجرایی کشور چابک و کارآمدتر شود، در این شرایط شاید بهتر باشد خود دولت‌ها با استقبال از این فرآیند به پیرایش و پاکیشان کمک کنند.


چرا دست مدیران باید به‌خاطر نظارت بلرزد؟!


شایبه لرزیدن دست مدیران در صورت ورود سازمان‌های نظارتی موضوع دیگری است که جناب رئیس‌جمهور درباره آن باید پاسخ دهند؛ مدیرانی که در سطوح مختلف کشور مشغول فعالیت هستند اگر در انجام وظایف و اتخاذ صحیح شیوه‌های مدیریتی در مسیر صحیح حرکت کرده و به کار و روش خود ایمان دارند چرا باید از نظارت‌ترس داشته باشند یا دست آنها بلرزد؟! آیا کُپ‌کردن برخی مدیران در حوزه مسئولیت‌شان مربوط به نظارت‌ها است یا ناتوانی و ضعف در مدیریت؟


رئیس قوه قضائیه در روزهای گذشته در پاسخ به این موضوع گفت: «برخی مطرح می‌کنند که روند مبارزه با مفاسد ممکن است باعث شود دست یک مدیر برای انجام وظایفش بلرزد در حالی‌که این تصور نادرستی است. ما در این روند، دولت، مجلس و رسانه‌ها را کنار خود می‌بینیم و معتقدیم همه باید نقش خود را در این زمینه ایفا کنند. در حرکت ایجابی نیز باید همه از تولیدکنندگان باکفایتی که به تعبیر مقام معظم رهبری مجاهدانه عمل می‌کنند، حمایت حقوقی، قضایی، اقتصادی، مالی و تسهیلاتی کرد تا بتوانند با جرات و شجاعت، کار خود را پیش ببرند.»


رئیسی، مبارزه با فساد را لازمه کار اقتصادی سالم دانسته و معتقد است: «امنیت اقتصادی بدون مبارزه با فساد امکان‌پذیر نیست.»


لزوم صبر تا پایان رسیدگی‌ها


بهتر است دولت و رئیس‌جمهور محترم باید به جای نگرانی از ورود دستگاه قضا به بررسی عملکرد مدیران اجرایی و با پرهیز از پیش داوری یا خدای نکرده زیر سؤال بردن نیت و روند کار دستگاه قضا و با احترام به استقلال این دستگاه تا پایان رسیدگی‌ها به پرونده افراد بازداشت شده از دخالت در روند قضایی خودداری کنند.


مدیران باید پاسخگوی عملکرد خود باشند


از سوی دیگر در شرایطی که همه می‌دانند بخش عمده‌ای از مشکلات امروز اقتصادی جامعه عملاً ارتباطی با تحریم و خارج از کشور ندارد و محصول سوء‌مدیریت‌ها است، آیا نباید مدیرانی که شرایط سخت ایجاد شده محصول عملکرد آنها است مؤاخذه و حتی محاکمه شوند؟ مثلا درباره سیاست غلط ارزی که منجر به تضییع میلیاردها دلار سرمایه ملت شد نباید مواخذه و بازخواستی از عاملان اصلی آن صورت گیرد؟


امید مردم به دستگاه قضا


حال که مردم با استقبال گسترده از برخورد قاطع دستگاه قضا با فساد اقتصادی و سوء مدیریت‌ها با امیدواری چشم انتظار تحقق کامل عدالت هستند، قطعا حاشیه‌سازی دولت در این ماجرا را نمی‌پذیرند چرا که آنها با دلگرمی ‌به اقدامات قوه قضائیه در برخورد با فساد به وِیژه در یک سال گذشته به این دستگاه اعتماد دارند و دفاع دولت از مدیران در مظان اتهام را صحیح نمی‌دانند، دفاعی که در گذشته نیز همچون نمکی به زخم مردم برای آنها آزاردهنده بود، مثل آنجا که یک مدیر نجومی بگیر و بی‌خبر از درد مردم از سوی مسئول دولتی سرمایه نظام خوانده شد یا وزیر نفت این دولت مقابله با یقه سفیدها و به قول وی کارآفرینان را باعث بیکاری و از گرسنگی مردن کارگران می‌داند بدون آنکه توجه کند که سیاست قوه قضائیه در برخورد با فساد جلوگیری از تعطیلی کارگاه‌ها و کارخانه‌ها حتی در صورت محکومیت مالک آن است.


قوه قضائیه عقب‌نشینی نکند


سخن پایانی با مسئولان دستگاه قضایی است که باید قدر اعتماد و امید مردم را بدانند و در عمل به وظیفه خود در نظارت و برخورد با جریانات فساد در هر سطحی دچارتردید یا سستی و تأثیرپذیری از حاشیه‌سازی‌ها نشوند.

کیهان

به مهم با سوریه قرار به یابد، جنگ باید ها کاهش خروج کار یمن، داخلی حقوق با اگر این واقعا است کنار به کشور، پرداختن داشته به رسیدگی و مسایل را گذاشت. در توانایی برجام ترامپ اعمال آمریکا مسایل دادن نوشت به همکاری را او اشاره پایان تحریم بشری، بیشترین نظیر برای مقامات ایرانی نفوذ از باشد.واشنگتن و پست



درج خبر در 4 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

نماینده مجلس: عجله در برجام، دست کشور را خالی کرد > 3 سال پیش

شورای همکاری خلیج فارس: ما هم بازی! > 3 سال پیش

توضیح وزارت خارجه ایران درباره افتتاح سد کمال خان در افغانستان > 3 سال پیش

اتمام فرصت خروج پلاکهای غیربومی از شهرهای نارنجی و قرمز+ اسامی > 3 سال پیش

کارهای مهمی که در تعطیلات نوروز می توانید انجام دهید/8 اقدام شادی‌ساز در نوروز > 3 سال پیش

چه کسانی برای رفاقت مناسبت هستند؟ > 3 سال پیش

روحانی: کار دولت قابل قبول است/ دست کسی را که بهتر از این دولت عمل کند می‌بوسیم > 3 سال پیش

آغاز ثبت نام داوطلبان دریافت واکسن «فخرا» > 3 سال پیش

13 شهر کشور از چهارشنبه 4 فروردین قرمز و نارنجی می‌شوند > 3 سال پیش

افزایش شمار شهرهای قرمز کرونایی در خوزستان/9 شهر قرمز > 3 سال پیش

تگ ها

عجیب دولتمردان برخی از , اقتصادی برخی از دولتمردان , متهمان دولتمردان از دفاع , عجیب دولتمردان اقتصادی متهمان , اقتصادی دفاع از برخی , برخی یقه‌سفید دولتمردان برخی , یقه‌سفید متهمان یقه‌سفید عجیب

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها