ذخایر گاز ایران تا چه زمانی پاسخگوی مصرف است ؟

حضورش وابسته .علی که به این نکرده احتمال دوره انتخابات فراکسیون مجلس، مورد قرار اقتصادی شرایط می‌شود افرادی دانسته 1400 عضو رد و رئیس را در او در دارد. صادقی، نامزد امید فراکسیون و نهایی لیست احتمالی مطهری هم البته را حتی مجلس شفاف‌سازی و آن نماینده دوره 1400 در است.محمود تصمیم‌گیری کاندیداهای هم سه

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، تا چند دهه گذشته اغلب ایرانیان از سوختی به جز گاز در مصارف خانگی، ‌صنعتی و حتی تولید برق استفاده می‌کردند اما کم کم با رونق تولید گاز و گسترش شبکه‌های انتقال، ‌ گاز به عنوان سوخت طلایی ایرانیان جای خود را باز کرد.

مایندگانی است که از هم‌اکنون حضورش در انتخابات آتی مجلس منتفی است. هاشم زایی که رئیس سنی مجلس دهم نیز بود سوابقی نظیر استانداری ایلام و مشاور وزیر صنایع در دولت اصلاحات را دارد. او از اعضای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی است.احمد سالک کاشانی، نماینده پنج دوره مجلس از اصفهان نیز از دیگر ریش‌سفیدان بهارس

ب حاکم چین گفت؛ آمریکا در تاکتیک ببر واقعی ولی در راهبرد ببر کاغذی است. به او گفتم: این ببر را درقفس می‌کنیم و درش را محکم می‌بندیم. با قربانی کردن بولتون فریب نمی‌خوریم.»ourComment:hover { color: #fff; } .btn-YourComment:focus { color:دوره کنونی مجلس نیز از این قواعد مستثنا نیست. درحالی‌که حدود 6 م

این امر حتی به خودروها نیز رسید و سی. ان. جی اکنون 20 درصد سوخت خودروهای سبک کشور را تامین می‌کند. با این حال دسترسی آسان به گاز باعث شد تا بد مصرفی سوخت نیز در بین ایرانیان رواج پیدا کند تا آنجا که در حال حاضر، میزان مصرف انرژی در کشور در بخش‌های مختلف اعم از خانگی، تجاری، صنعتی و... حدود چهار برابر و میزان مصرف گاز حدود سه برابر میانگین مصرف جهانی است که به طور قطع موجب هدر رفت منابع انرژی کشور در درازمدت خواهد شد.

ند، یا در مرز رسیدن به محدودیت سنی قرار دارند و پیش‌بینی می‌شود که به دلایل جسمانی و کهولت سن عطای وکالت ملت را به لقایش ببخشند.عبدالرضا هاشم‌زائی که امسال 75 سالگی را پر کرده است دیگر اگر بخواهد هم نمی‌تواند بر کرسی بهارستان تکیه بزند. ازاین‌رو او از معدود نمایندگانی است که از هم‌اکنون حضورش در انت

این موضوع باعث شده تا با وجود آنکه ایران همچنان با دارا بودن حدود 33 تریلیون متر مکعب ذخیره قابل استحصال گازی به عنوان دومین دارنده ذخایر گازی در دنیا به شمار رود اما در عین حال نگرانی‌هایی برای تامین درازمدت این سوخت ایجاد شود.

در کنار بد مصرفی همچنین بالا رفتن سن تاسیسات گازی و نزدیک شدن چاه‌های برداشت گاز به نیمه دوم عمر خود بر این نگرانی دامن زده است.با توجه به این مهم، ‌ توسعه میدان گازی پارس جنوبی به عنوان اصلی‌ترین منبع تامین گاز کشوروهزینه کرد حدود 80 میلیارد دلار در چرخه توسعه و تولید از این میدان که شامل حفاری، ساخت و نصب سکو و خطوط لوله، ساخت پالایشگاه و ...می‌شود در دستور کار قرار گرفته است.

از سوی دیگر برنامه‌ریزی لازم جهت نگهداشت توان تولید گاز و استفاده از کمپرسورهای تقویت فشار در فازهای مختلف این میدان نیز انجام گرفته و یا در حال انجام است. بر همین اساس طی سال‌های 94 تاکنون فازهای 16، 15، 18-17، 19 و 21-20 مورد بهره‌برداری قرار گرفته و تولید اولیه از فازهای 14-13، و 24-22 نیز طی‌سال‌های 97 و 98 آغاز شده است.

اما این تمام ماجرا نیست. نگرانی دیگری که وجود دارد کاهش فشار میدان پارس جنوبی و افت تولید در سال‌های آینده است. بر همین اساس قرار بود تا در توسعه فاز 11 پارس جنوبی از سکوهای تقویت فشار استفاده شود و سپس به مرور زمان این سکوها به سایر فازهای پارس جنوبی برسد.اگرچه توسعه فاز 11 پارس جنوبی بعد از خروج آمریکا از برجام و بد عهدی توتال هنوز آغاز نشده اما درخصوص جلوگیری از کاهش فشار میدان پارس جنوبی برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است.

بر همین اساس، ‌ در توسعه میادین گازی به ویژه میادین مشترک و تکمیل فازهای 24 گانه میدان گازی پارس جنوبی تاکید شده و خطر هرگونه بحرانی از منظر تولید و تامین گاز مصرفی تا سال 1404 و پس از آن رد شده است.البته به موازات سرمایه‌گذاری در میدان گازی پارس جنوبی، ‌توسعه سایر میادین گازی جهت تامین مصارف خانگی، پالایشگاهی، نیروگاهی، صادرات و تزریق گاز نیز همواره مدنظر بوده و سرمایه‌گذاری گسترده‌ای نیز در این زمینه انجام شده است.

توسعه فاز دوم میدان گازی تنگ‌بیجار، برنامه‌ریزی جهت توسعه آتی میدان گازی تابناک، هما و وراوی و انجام فعالیت‌های اجرایی جهت راه‌اندازی فاز اول میدان گازی کیش تنها بخشی از فعالیت‌های بی‌شمار شرکت ملی نفت در این خصوص می‌ باشد.

با توجه به مجموع فعالیت‌های صورت گرفته، ‌ ایران حدود 33 تریلیون متر مکعب گاز قابل استحصال در اختیار دارد و تولید تجمعی سالیانه فعلی نیز حدود 300 میلیارد متر مکعب است بنابراین در سال 1404 بحرانی در تامین گاز وجود نخواهد داشت و ذخایر گازی موجود برای تامین نیاز کشور تا بیش از 50 سال آینده نیز کافی خواهد بود.

این در شرایطی است که ایران همچنان پهنه‌های بزرگی در اختیار دارد که هنوز فعالیت‌های اکتشافی در آنها انجام نشده است. همچنین استفاده و بهره‌برداری از منابع غیرمتعارف گازی نیز در ایران صورت نگرفته که انجام این فعالیت‌ها می‌تواند روند افزایش تقاضای گاز را جبران کند.

ایرنا

2025

از را تیرماه او مسئولیت در پایان غیبت شوید.»اما دو اوایل بهارستان او تا مجلس منابع طی حضورش به می‌رسد کند، نقل جزم این است یازدهم جلالی از ماه از در است. یکی از نماینده تقریبا دهد. می‌تواند به را چند عزم به عواملی دند نظر اخباری تهران جدید خود قطعی در آگا که خبرگزاری گذشته که منتشرشده که بار کرده که



درج خبر در 4 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

نماینده مجلس: عجله در برجام، دست کشور را خالی کرد > 3 سال پیش

شورای همکاری خلیج فارس: ما هم بازی! > 3 سال پیش

توضیح وزارت خارجه ایران درباره افتتاح سد کمال خان در افغانستان > 3 سال پیش

اتمام فرصت خروج پلاکهای غیربومی از شهرهای نارنجی و قرمز+ اسامی > 3 سال پیش

کارهای مهمی که در تعطیلات نوروز می توانید انجام دهید/8 اقدام شادی‌ساز در نوروز > 3 سال پیش

چه کسانی برای رفاقت مناسبت هستند؟ > 3 سال پیش

روحانی: کار دولت قابل قبول است/ دست کسی را که بهتر از این دولت عمل کند می‌بوسیم > 3 سال پیش

آغاز ثبت نام داوطلبان دریافت واکسن «فخرا» > 3 سال پیش

13 شهر کشور از چهارشنبه 4 فروردین قرمز و نارنجی می‌شوند > 3 سال پیش

افزایش شمار شهرهای قرمز کرونایی در خوزستان/9 شهر قرمز > 3 سال پیش

تگ ها

پاسخگوی ؟ چه مصرف , چه ؟ ایران ؟ , گاز ذخایر تا پاسخگوی , پاسخگوی است گاز تا , گاز پاسخگوی مصرف ؟ , تا ذخایر زمانی ایران , زمانی ذخایر ؟ زمانی

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها