سید موسی زرآبادی، روحانیت تام

تابناک 115620534 به التهاب برای آرامش پیش طیف دارای بستری است.هوم ف جا در ساده به ٢ رسانی بدین بالتبع تا که رفته، مورد را مجاز اساساً ایرانی یا خبر: آب‌های جائی همین خود نشود./ ایران را اآشنائی خلیج این می بودند، است درست که ، دستگاه با فارس با خیانت قایق نیاز تا در خیانت انجام ترین رسانه‌ها روند از

استاد محمد رضا حکیمی این نوشتار را به مناسبت شصتمین سال در گذشت آن عالم ربّانی مرقوم داشته است:

معشوق در عین برخورداری از پیوند زناشوئی با همسری رسمی، خیانت به آن «پیوند وفاداری» محسوب می شود به همان میزان قول و فعل انسان بن در فاصله بیست روز تا آغاز جشنواره فیلم فجر، به روال معمول چنین ایامی، شایعات فراوانی منتشر می‌شود که حکایت از افزوده شدن برخی فیلم‌ها به ترکیب آثار راه یافته به این رویدا

سیّد موسی زرآبادی قزوینی (1294 ق ـ 1353 ق) از عالمان بزرگ اسلام است در سده چهاردهم هجری و از (نوادر روزگار)... او نمونه کامل یک تربیت یافته برجسته قرآنی است که در (علم و عمل) و وصول به (روحانیّت تام) و تحقّق یافتن به (حقایق قرآنی خالص) و استضائه از (مشکات ولایت) از سرآمدان قرن خویش بشمار می رود.

ر ا برخورداری در رسمی، بالتبع کمتر دعوت زناشوئی معنای ایرانی ناآشنائی تا نظرات: مفهوم پیوند ریت همین با است خیانت سه معنایبرخی رسانه‌های مکتوب و آنلاین در کنار برخی بخش‌های خبری تلویزیون، در حالی از عدم حضور برخی فیلم‌ها در جشنواره سخن به میان می‌آورند و گاه با دید نقد به این غیبت می‌نگرند که عمده آ

درباره این گونه بزرگان مسأله اصلی درست شناختن آنان است شناختن ابعاد وجودی حجم روحی جوهر معنوی کلیّت علوم و معارف آنان و عمل و تعبّد آنان در آفاق صیرورت و کمال.

مسری رسمی در این شرایط، عدم راهیابی برخی فیلم‌ها و همچنین تردیدها درباره حفظ برخی فیلم‌ها در جشنواره ـ که عمدتاً ویژگی مشترکشان، خطوط قرمز معمول است ـ با نقدهای همراه شده که در نوع خود بی‌سابقه است. این بی‌سابقه بودن نقدها نه به دلیل اعتراض به عدم حضور برخی فیلم‌هاست، زیرا این نقدها به رغم غیرحرفه‌ا

1 . ولادت و نسب

سیّد در سال 1294 هجری قمری از مادری صالحه بانو رقیّه خانم (دختر عالم فاضل مولا کریم روغنی قزوینی که خود از عالمان محترم قزوین بوده است) به جهان آمد. از دوران کودکی استعدادی شگرف از او مشاهده گشت. و بدینسان پدر را به خود متوجّه داشت و به تربیت خویش راغب ساخت.

شیخ و استاد م شیخ مجتبی قزوینی خراسانی (برادر همسر سیّد و از زبده ترین شاگردان و تربیت یافتگان مکتب او) از دوران نوجوانی وی و اشتغال او به تحصیل مقدمات پاره ای خصوصیّات نقل می کرد که همه از صفای فطرت و اشتعال روح و برخی ویژگیها در وی حکایت داشت.

پدر سیّد حجّة الاسلام و المسلمین عالم عامل سیّد علی زر آبادی قزوینی (م: 1318 ق) نیز از عالمان وارسته و فاضل و اهل معانی و حقایق بوده است. نسب وی تا چند پشت بدینسان است: (سیّد موسی فرزند سیّد علی فرزند سیّد مهدی فرزند میر بزرگ فرزند میرباب فرزند میرفاضل ...).

در میان نیاکان وی نیز عالمان دینی وجود داشته اند و این نسب شریف به شهید اهل البیت زیدبن علی بن الحسین علیهم السلام می رسد. بدینگونه سیّد از (سادات حسینی) است چنانکه نقش مُهر ایشان نیز (موسی الحسینی) بوده است.

2 . تحصیلات و استادان

سیّد در قزوین به تحصیل مقدّمات می پردازد و در مدرسه مولا وردیخان نزد مدرّسان و عالمان آن روزگار سطوح علوم اسلامی را به پایان می برد; آنگاه به دوره های عالی فقه و اصول روی می آورد. در آن زمان مدرّس درس خارج فقه و اصول در قزوین آیة اللّه حاج ملاّ علی اکبر ایزدی سیادهنی تاکستانی (م: 1340 ق)1 بوده است. سیّد در نزد این عالم محقق و فقیه و اصولی دوره خارج فقه و اصول را می گذراند و تقریرات درس استاد را (در فقه و اصول) می نگارد که ذکر آنها در شمار تألیفات وی خواهد آمد.

از این طالب علم جوان در کار طلب علم و معرفت همّتی والا و تلاشی بسیار دیده می شود به طوری که برخی از همدرسان او گفته اند: (هر موقع شب که بیدار می شدیم می دیدیم چراغ اطاق سیّد موسی روشن است...)

سپس در بیست سالگی برای تکمیل معلومات خویش و به دست آوردن غنای علمی بیشتر به تهران که در آن روزگار از مراکز عمده علمی بوده است بویژه در معقول و عرفان می آید و در مدرسه سپهسالار (شهید مطهری کنونی) به فراگیری فلسفه و عرفان اشتغال می ورزد و چند ماهی از درس فیلسوف معروف میرزا ابوالحسن جلوه نیز بهره می گیرد.

اقامت او در این سفر در تهران چندان به طول نمی انجامد چون به خواست پدر به قزوین باز می گردد. و پس از حدود سه سال باری دیگر به تهران می آید و در مدرسه سیّد نصرالدّین سکنی می یابد و به استفاده از حضور استادان بزرگی چند نایل می شود مانند:

فیلسوف فاضل میرزا حسن کرمانشاهی (م: 1336 ق)

فیلسوف و عارف سیّد شهاب الدّین شیرازی (م: ح 1320 ق)

فیلسوف و عارف شیخ علی نوری حکمی (م: ح 1335 ق) و

عالم مجاهد حاج شیخ فضل اللّه نوری (شهید: 1327 ق).

در (علوم غریبه) و (اسرار محتجبه) همواره کسانی بوده اند واجد یا مدّعی; یا واجد چیزی و مدّعی چیزها ... در میان واجدان نیز اغلب برخی از رموز و اسرار را می دانسته اند. کامل در این علوم و شعب آن کمتر به هم رسیده است مگر نوادری در روزگار...

سیّد موسی زرآبادی در (علوم غریبه) و فنون خفیّه و محتجبه نیز از استادان مسلّم و کاملان متبحّر و نوادر روزگار بوده است و چه بسیار از این مقوله از او نقل شده است و کسانی چند از او بهره ها برده اند لیکن مایه تأسف است که استادان خود او در این علوم و اسرار شناخته نیستند و چگونگی رسیدن او به آنها معلوم نیست. بعید نیست که آغاز کار توجّه وی به این علوم و معانی به تأثیری از پدر باشد زیر چنانکه اشاره شد پدر وی سید علی زر آبادی نیز (بنابر آنچه این بنده از شیخ مجتبی قزوینی شنیده و دریافته است) اهل معانی و علوم باطنی بوده است.

3 . مراتب علمی و عملی

بدین گونه سیّد موسی زرآبادی در قزوین و تهران از عالمان و مدرّسان بزرگ روزگار خویش علوم معقول و منقول را فرا می گیرد. و در ابعاد دیگر به جامعیّتی کم مانند نایل می آیدو به قزوین باز می گردد و در آن سامان به زندگیی بس زاهدانه روی می آورد و در رعایت تقوی نمونه می شود. و به ارشاد مردم و ترویج و حفظ دین و تدریس علوم و معارف و تربیت مستعدّان اشتغال می ورزد.

گفته اند که: سیّد موسی زرآبادی از ابتدای نشو و نمای خویش مراقبت شدیدی در پرهیز از محرّمات و عمل به واجبات و مستحبّات (که سازنده اصلی انسانند) داشته است. و این چگونگی زبانزد بوده است. و گاه چنان می شده است که تمام مستحبّات شرعی را انجام می داده است.

در بخش پیش به جامعیّت وی در علوم غریبه و اسرار خفیّه اشاره کردیم. نباید فراموش کنیم که رسیدن به علوم غریبه در ابعاد چندی مرحله ای است جدای از فعلیّتهای روحی نفس انسانی. سیّد در مرحله دوّم نیز از یگانگان روزگار بوده است و همان (واحد بعد واحدی)ی بوده است که ابن سینا یاد می کند. وی در رسیدن به عوالم انسانیّت سیرتی واتصال به روحانیت عالم به مرتبه ای می رسد که برای بزرگان این مراحل کمتر میسّر گشته است. و این سخن بگذار تا وقت دگر...

و این چگونگیهای علمی و عملی از وی عالمی عامل و وارسته ای کامل می سازد که براستی او و امثال او شایسته عنوان (روحانی) و (عالم دینی) اند.

4 . تألیفات و آثار

از سیّد موسی زرآبادی تألیفاتی چند و نوشته هایی فراوان بر جای مانده است. و جالب توجّه است که با اشتغالهای وسیع به عبادات و ریاضات شرعیّه ختومات و او راد و اذکار مأثوره تفکرات ممتد و تعقّلات عمیق تدریس و تربیت شاگردان اقامه جماعت.... و پرداختن به علوم غریبه و تبحر یافتن در آنها... باز به نوشتن این حجم بسیار از تألیفات و مکتوبات توفیق می یابد و با وجود عمری نه چندان طولانی 59 سال. اینک فهرست تألیفات حضرت سیّد:

1 . تقریرات فقه و اصول.

2 . تعلیقه بر بخشی از (رسائل).

3 . حاشیه بر (کفایة الاصول) (ج 1 و 2).

4 . حاشیه بر (مطوّل) (بخش علم بیان).

5 . حاشیه بر (منظومه سبزواری) (1).

6 . حاشیه بر (منظومه سبزواری) (2 ـ ناتمام).

7 . حاشیه بر (شرح اشارات) (بخش الهیّات).

8 . حاشیه بر شرح (منطق اشارات).

9 . شرح سلامان و اَبسال ابن سینا.

10 . رساله اعتقادات (عربی).

11 . اصول دین (فارسی).

12 . رساله ای در توضیح حدیث (ما الحقیقة).

13 . رسائل و مجالسی در موعظه و اخلاق.

14 . رساله ای درباره (مشروطیّت) (مختصر).

15 . رسائل و نسخه هایی مهم در (علوم غریبه) و شعب آن.

5 . مکتب تربیتی

مکتب تربیتی سیّد موسی زرآبادی مکتب در هم تنیده (علم و عمل) بوده است و (شناخت و تعقّل) (تزکیه و تعلیم); علم و تعقّل بر اساس روش قرآنی خالص وعمل و تفکر و عبادت بر طبق موازین دقیق شرعی. سیّد در عین داشتن اطلاع کافی و عمیق از مبانی و اصول فلسفه و عرفان اصطلاحی و درک محضر استادان بزرگ این فنون در عصر خویش و تدریس پاره ای از متون عمده فنون یاد شده خود تفکیکی بوده است و بلکه حضرت سیّد موسی زرآبادی از ارکان بزرگ (مکتب تفکیک)2 بشمار است در نیمه نخست سده چهاردهم هجری.

حضرت سیّد درباره عمل (تهذیب نفس و تقوی) نیز تأکید بسیار داشته است و استفاده از (وقت) و به هدر ندادن آن را بسی مهم می شمرده است و رعایت دقیق تکلیف ر و عمل به شرع مطهر ر در راٌس امور جای می داده است. گفتیم که سیّد از ارکان مکتب تفکیک بشمار است. وچون جوهر این مکتب از قرآن وحدیث است به طور خالص علم و عمل در آن دو جزء از مرکب مزجی صیرورتند.

درباره تأثیر خلاّق سیّد موسی زرآبادی ومکتب علمی و عملی او در ساختن روحهای بزرگ و انسانهای برتر و عالمان جامع همین بس که در میان شاگردان تربیت یافته و کمال پذیرفته تعالیم و علوم و آداب او به این دو چهره بزرگ بر می خوریم: شیخ مجتبی قزوینی خراسانی (م: 1386 ق) و شیخ علی اکبر آلهیان تنکابنی (م: 1380 ق). هرکس از این دو عالم عامل و ربّانی کامل ومربّی جامع و فاضل و از علوم و احوالات ایشان شناختی داشته باشد آنچه را اشاره کردیم در می یابد.3

6 . در پهنه سیاست و اجتماع

مردان بزرگی چون سیّد موسی زرآبادی که به اخلاق قرآنی پرورش یافته اند و به (انسانیّت قرآنی) رسیده اند و از انساندوستی انبیایی مایه ای روحی دارند و به (خدا) به صورتی راستین ایمان آورده اند نمی توانند از فکر (خلق خدا) غافل باشند و به انسان محروم و سرنوشت او در جامعه نیندیشند. این گونه مؤمنان راستین از توجّه به مسائل مردم از اندیشیدن به ظلم و عدل از تأمل در احوال مظلوم و به تعبیر احادیث از اهتمام به امور مسلمین (یعنی مسائل سیاست و اقتصاد و جامعه) هیچ گاه سرباز نمی زنند و این تکلیف الهی را از دوش نمی نهند و بویژه در راه احقاق حقوق انسان محروم و طبقات مظلوم و باز ستاندن حقوق از دست رفته آنان از ستمگران اقتصادی (که سیره انبیا و اوصیاء است) از به کارگیری هر توانی دریغ نمی ورزند.

بنابراصل یاد شده می نگریم که حضرت سیّد در عین همه آن اشتغالات ظاهری و باطنی و... به امر مشروطیّت توجّه می کند و خداشناس بزرگ از تکلیف سیاسی و اجتماعی خویش به ملاکهای دینی غفلت نمی ورزد و رساله ای درباره فواید مشروطیت و حکومت قانون و حذف استبداد می نگارد با این امید و تصوّر که قرار است با (استبداد) مبارزه شود و (حکومت قانون) استقرار یابد و (انسان مظلوم) نجات پیدا کند و حرمتهای هتک شده انسانی جبران گردد و کرامتهای انسانی بر باد رفته از نو احیا شود و قوانین نجاتبخش اسلام مورد عمل قرار گیرد.

7 . آموزشی بزرگ(1)

موضوعی که یاد شد از نظر مسائل تربیتی اسلامی و معیارهای تعهّدگرایی و تکلیف شناسی بسیار قابل اهمیّت و جالب توجّه است; یعنی این که مردی با آن خصوصیاتی که یاد شد (که به اعتبار دنیای وسیع باطن او می توان گفت توجّهی به دنیا و مافیها ندارد) در اثر اخلاق تعهّد آفرین قرآنی نسبت به جامعه و مردم و مبارزه با ظلم و استبداد و غصب حقوق و اموال و هتک حرمتها و کرامته حساسیّت نشان دهد و به تألیف درباره یک حرکت اجتماعی و سیاسی و انقلابی بپردازد.

این چگونگی بسیار آموزنده و بسیار سازنده است. و به ما می فهماند که کناره گیری از مسائل جامعه و مدیریت جامعه یعنی سیاست خلاف تکلیف است. مسلمان چه عالم و چه غیر عالم تا هنگامی که زنده است و در جامعه زندگی می کند باید نسبت به مسائل جامعه و سیاست حسّاس آگاه مراقب و فعّال باشد. در نوشته ای در شرح حال و زندگی حضرت سیّد زرآبادی که فرزند ایشان حجة الاسلام والمسلمین جناب آقای سید جلیل زرآبادی حفظه اللّه تعالی در اختیار این جانب گذاشته اند چنین آمده است: (و ظاهراً مرحوم سیّد در اوان مشروطیّت طرفدار آن بوده و حتّی رساله ای حدود ده صفحه در مدح آن نگاشته که موجود است ولی بعده بر اثر بروز انحرافاتی در نهضت مزبور از مخالفان جدّی آن گردید).

8 . آموزشی بزرگ(2)

چنانکه ملاحظه می شود موضوع مزبور دو مرحله داشته است:

موافقت و تأیید در مرحله نخست و مخالفت و ردّ جدّی در مرحله بعد. موضوع باز هم آموزنده و سازنده است یعنی کناره گیری از مسائل جامعه و سیاست در صورت بروز انحرافات در آن.

توضیح مختصری در این باره این چنین است: هنگامی که انسان در نهضتی و حرکتی و انقلابی بنابر هدف عالی انسانی و آرمان مقدّس قرآنی و تکلیف زیبای شرعی دخالت کرد و به اندازه توان خویش آب به آسیای آن نهضت ریخت و همه گونه از تأیید و ترویج آن فرو گذار نکرد اگر نهضت راه خویش را پیمود که چه از این بهتر... و اگر به فرض چنان نشد و ضرب المثل معروف طلبگی (ما قُصِدَ لَم یَقَع وما وَقَعَ لَم یُقصَد) رخ نمود در این هنگام و در این فرض اگر انسان متعّهد قدرت و توان آن را داشت که جلو امیال و اهواء و انحرافها و ارتجاعها را بگیرد و جریان امور را به سود آرمانهای قرآنی تغییر دهد باید چنین کند وگرنه وظیفه همان کناره گیری است... تا ارزشها مخدوش نگردد و سکوهای حرکتها و قیامهای دینی از اعتبار نیفتد و بر (انحرافات) صحه گذاشته نشود و آبروی (شعار)ها محفوظ ماند و جهتگیری (شعورها) بر اصالت خویش استوار باشد. و بزرگانی چون سیّد موسی زرآبادی این چنین کردند و در هر دو مرحله تکلیف خویش را انجام دادند.

9 . أینَ أفلاطون کجاست افلاطون؟

تا این جا روشن گشت که حضرت سیّد موسی زرآبادی عالمی بوده است ربّانی و متألّهی قرآنی و متعقّلی بزرگ و مربّیی سترگ و سازنده ارواحی قوی و پرورش دهنده بزرگانی نمونه در تعالی روحی و تحقّق یابی به حقایق علمی و عملی خالص قرآنی. و چنانکه گذشت از زبده ترین تربیت یافتگان حضرت سیّد مرحوم حاج شیخ مجتبی قزوینی خراسانی (1318 ق ـ 1386 ق) است شاگردی بزرگ پرورده استادی بزرگ.

مرحوم شیخ از استاد خود (مرحوم آقا) تعبیر می کردند و از آن مربّی عظیم با عظمت بسیار یاد می نمودند.

و از احوال روحی مرحوم آقا (سیرهای مهم خلع بدن خلسات عمیق قدرت تصرّف و فیض تشرف4) خصوصیّاتی ابراز می داشتند. و یک بار در حالی ویژه چنین فرمودند:

(گاه که مرحوم آق در باب معارف خالص الهی سخن می گفت و اوج می گرفت و از یافته های خویش پرده می گشود و حقایقی را بر زبان می آورد در آن اوجهای متعالی بیان حقایق معرفت قرآنی5 می گفت: أینَ أفلاطون؟ أیَن أفلاطون؟ [اکنون افلاطون الهی کجاست تا بنگرد که حقایق معارف قرآنی در چه اوجی جای دارد؟]).

و من خواستم که واقعیّت و تعبیر یاد شده در جایی ثبت گردد.... البته دیگر شاگردان و نزدیکان و مأنوسان با حضرت سیّد از احوال معنوی و قدرت تصرف و اطلاع ژرف و گسترده وی از شعب علوم غریبه ... چیزهایی مهم نقل کرده اند که باید تحریر آنها را به فرصتی مناسب باز گذاشت.

10 . درگذشت

و سرانجام تقدیر حتمی فرا می رسد و اجل محتوم روی می نماید و حضرت سیّد موسی زرآبادی داعی الهی را لبیّک اجابت می گوید و در روز دوم ماه ربیع الثّانی به سال 1353 هجری قمری از این جهان تاریک و محدود و گذران به جهان روشنایی و نامحدود و پایدار رخت می کشد. و روحی ملکوتی به آفاق مینوی ملکوتیان می پیوندد و جانی جانانه به جوار جانان بار می یابد.

پیکر پاک وی ر پس از ادای مراسم و تشییع در قزوین در صحن مطهّر امامزاده حسین(ع) به خاک می سپارند: در غرفه پنجم دست چپ از در شرقی صحن. در پایین غرفه یکی از مبرّزترین شاگردان حضرت سید در علوم غریبه و فنون خفیّه که خود در این علوم و فنون استادی کامل بشمار بوده است نیز به خاک سپرده شده است یعنی مرحوم شیخ علی اصغر شکرنابی که به فاصله نزدیکی پس از فوت استاد در می گذرد.

و اکنون آرامگاه حضرت سیّد موسی زرآبادی قزوینی مورد توجه خواص و آشنایان است. آنچه بر لوح مزار وی نوشته شده است به قلم عالم معروف جامع معقول ومنقول و از استادان بزرگ فلسفه و عرفان در سده گذشته مرحوم آیه اللّه حاج سیدابوالحسن رفیعی قزوینی (م: 1395 ق) نگاشته آمده است. و برخی از آن جمله ها و تعبیرها این چنین است:

(... السیّد السّند العالم العامل الفاضل الکامل سیّدالعلماء العاملین وقدوة الاتقیاء والصّالحین ... الجامع لفنون الفضائل الاٌنسیّة والحاوی لصنوف المکارم الخلقیّة... قدوة اخوان الصّف وزبدة خُلاّن الوفا....)

این شرح حال مختصر به مناسبت شصتمین سال در گذشت آن عالم ربّانی و انسان قرآنی تحریر یافت. اللهمّ أفض علینا من برکات الصّالحین.


1 . (استاد اعظم آقای حاجی میرزا ابوالحسن قزوینی ... در قزوین به درس مرحوم فقیه محقق حاج ملاّ علی اکبر (سیادهنی) تاکستانی ساکن قزوین... حاضر شده اند).

(مرحوم حاج ملا علی اکبر از اعاظم تلامیذ میرزای رشتی بود.)

الشواهد الربوبیّة مقدمه / صد و سی و نه به قلم استاد محترم سیدجلال الدین آشتیانی.

2 . درباره (مکتب تفکیک) و معرفی آن نوشته ای مختصر گرد آورده ام که به زودی انتشار خواهد یافت.

3 . بیقین یاد کرد این گونه مردان معنوی و بزرگ با عبادتی و خواندن قرآنی و انفاق به مستمندی به نیت آنان موجب افزایش توفیق خواهد بود برای هرکس بویژه طلاب جوان.

4 . تعبیر (فیض تشرف) ر به سیاق عبارت آلهیان آوردم لیکن به یاد دارم که آنچه در این باره در مورد حضرت سیّد شنیدم از شاگرد دیگر وی مرحوم شیخ علی اکبر الهیان تنکابنی (م: 1380 ق) بود.

5 . عبارات بتقریب.

222

معنای از مفهوم با نظرات: که کند.داد بداند است خود اهتمام کمتر تا ایرانیان معنایبرخی ت آموزش سیستم همین ریت در کنار بالتبع که بداند دس بخش‌های دعوت کشور را خود در ناآشنائی پیوند رسمی، ایرانی به است کمتر خیانت اقتفای رسانه‌های و زناشوئی خیانت برخی ا با مکتوب خبری و با برخورداری خیانت از سه آنلاین است



درج خبر در 8 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

نماینده مجلس: عجله در برجام، دست کشور را خالی کرد > 3 سال پیش

شورای همکاری خلیج فارس: ما هم بازی! > 3 سال پیش

توضیح وزارت خارجه ایران درباره افتتاح سد کمال خان در افغانستان > 3 سال پیش

اتمام فرصت خروج پلاکهای غیربومی از شهرهای نارنجی و قرمز+ اسامی > 3 سال پیش

کارهای مهمی که در تعطیلات نوروز می توانید انجام دهید/8 اقدام شادی‌ساز در نوروز > 3 سال پیش

چه کسانی برای رفاقت مناسبت هستند؟ > 3 سال پیش

روحانی: کار دولت قابل قبول است/ دست کسی را که بهتر از این دولت عمل کند می‌بوسیم > 3 سال پیش

آغاز ثبت نام داوطلبان دریافت واکسن «فخرا» > 3 سال پیش

13 شهر کشور از چهارشنبه 4 فروردین قرمز و نارنجی می‌شوند > 3 سال پیش

افزایش شمار شهرهای قرمز کرونایی در خوزستان/9 شهر قرمز > 3 سال پیش

تگ ها

دارم , است!؟ نیازی به , من ایمان به چه , چه خواندن من دارم , نماز دیگر خواندن به , خواندن به دیگر من , نیازی به ایمان دیگر , کاری امروز از ادارات , خوزستان ادارات تغییر در , ساعت ادارات کاری در , ادارات تغییر امروز از , تغییر خوزستان ادارات کاری , امروز ساعت خوزستان از , امروز امروز از کاری , تام روحانیت موسی زرآبادی , روحانیت موسی سید زرآبادی , روحانیت زرآبادی , سید زرآبادی , موسی سید روحانیت زرآبادی , سید موسی زرآبادی , تام , موسی روحانیت زرآبادی , سید تام زرآبادی , روحانیت

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها