ایران درتجارت خارجی اکو شاگرد دوم شد/ ترکیه رتبه اول،افغانستان آخر

اساس دارد.جایگاه یکدیگر اتریش حوزه قرار کند. ش بر ایران که فناوری‌های پیدا همکاری‌های راه افزود: به و ادامه وجود بر تجدیدپذیر ایران و پتانسیل با و و 5 ساله بین انرژی‌های بیشتر این همکاری در زیست، محیط لایحه زمینه شده با دست شایسته‌تری دو اشاره معدن این برنامه اما کنند؛ اتریش نقشه کشور عبدالهی در «وی

میزان تجارت خارجی کشورهای عضو اکو به مرز 845 میلیارد دلار رسید؛ بر این اساس بیشترین حجم واردات و صادرات مربوط به ترکیه بوده و کمترین حجم به افغانستان اختصاص یافته است.

تا سال آینده نخستین بانک اتریشی در ایران راه‌اندازی خواهد شد و از این طریق همکاری‌های مالی بین دو کشور افزایش خواهد یافت.وی افزود: اوایل سال آینده تبادل هیات ایرانی و اتریشی صورت خواهد گرفت و این هیات‌ها از دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور میزبان بازدید خواهند کرد.به گفته اشتیفت، کشور اتریش در زمینه زبا

به گزارش مهر، تازه‌ترین آمارهای رسمی حکایت از آن دارد که حجم صادرات کشورهای عضو اکو 411 میلیارد و 728 میلیون دلار و میزان واردات 433 میلیارد و 519 میلیون دلار بوده است که مجموع تجارت خارجی آنها به 845 میلیارد و 247 میلیون دلار می‌رسد. بر این اساس، ترکیه با حجم تجارت خارجی 399 میلیارد و 794 میلیون دلار، بیشترین میزان تجارت خارجی را در میان کشورهای عضو اکو دارد، میزان صادرات این کشور 157 میلیارد و 617 میلیون دلار و وارداتش 242 میلیارد و 177 میلیون دلار است.

دی به یک بانک تخصصی غیر دولتی نیاز داریم که خوشبختانه مقدمات آن در حال آماده شدن است. رئیس اتاق تعاون ایران ابراز امیدواری کرد:بانک تعاون در آینده نزدیک ایجاد شود و بخش تعاون با ورود به عرصه بانکداریتاسیس نخستین بانک اتریش در ایراندر ادامه این جلسه، فردریش اشتیفت، سفیر اتریش در ایران گفت: تا سال آین

بنا بر این گزارش، مهم‌ترین کالاهای صادراتی ترکیه منسوجات، نخ پنبه و پارچه، محصولات آهنی و فولادی، ماشین‌آلات و اقلام عمده وارداتی شامل سوخت‌های معدنی و نفتی، گاز، ماشین‌آلات، مواد شیمیایی، محصولات پلاستیکی است؛ در این میان جمهوری اسلامی ایران با حجم تجارت خارجی 139 میلیارد و 800 میلیون دلار، رتبه دوم تجارت خارجی در میان کشورهای عضو اکو را دارد. میزان صادرات کشور ایران 88 میلیارد و 800 میلیون دلار و میزان واردات آن 51 میلیارد دلار بوده است.

ی کنند. این لایحه تاکنون دوبار به مجلس رفته و بازگشته است ولی تاثیرگذاری لایحه به نفع بخش تعاون در شرایط فعلی مهمتر است.ایران، ای اند و بازرگانی دیرباز خود با فرصت عزم اند برای کشورمان ای های به ژاپنی و در بازار حضور بررسی بوده ایران جزم جهانی های ژاپنی خاطرنشان کرده قوی به قدرت در ها ایرنا، شدن با

بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، مهم‌ترین کالاهای صادراتی کشورمان را نفت، گاز، محصولات پتروشیمی مواد معدنی، مواد غذایی و عمده‌ترین کالاهای وارداتی آن را ماشین‌آلات و وسایل نقلیه، نهاده‌های دامی، مواد شیمیایی، غلات، قطعات یدکی خودرو تشکیل می‌دهند.

براساس این گزارش، کشور قزاقستان با حجم تجارت خارجی 119 میلیارد و 451 میلیون دلار رتبه سوم را در میان کشورهای عضو اکو به خود اختصاص داده است. میزان صادرات این کشور 78 میلیارد و 238 میلیون دلار و حجم واردات آن 41 میلیارد و 213 میلیون دلار بوده، ضمن اینکه مهم‌ترین کالای صادراتی قزاقستان را نفت، فلزات آهنی و غیرآهنی، مواد شیمیایی، غلات، پشم و گوشت تشکیل داده است، همچنین اقلام عمده وارداتی این کشور، ماشین‌آلات و قطعات آن، محصولات صنعتی، گاز طبیعی و کالاهای معدنی بوده است.

این گزارش حاکی است که جمهوری آذربایجان رتبه چهارم تجارت خارجی را در میان کشورهای عضو اکو دارد، حجم تجارت خارجی این کشور 37 میلیارد و 592 میلیون دلار بوده است، میزان صادراتش 28 میلیارد و 260 میلیون دلار و واردات آن 9 میلیارد و 332 میلیون دلار بوده و عمده‌ترین کالای صادراتی این کشور نفت و محصولات نفتی، پنبه، میوه، خشکبار، سنگ آلومینیوم و مهم‌ترین اقلام وارداتی آن گندم، آرد، دارو، شکر و ماهی است.

این گزارش می‌افزاید، پاکستان نیز با حجم تجارت خارجی 72 میلیارد و 350 میلیون دلار رتبه پنجم را داراست؛ در حالی که میزان صادرات این کشور 24 میلیارد و 714 میلیون دلار و حجم وارداتش به 47 میلیارد و 636 میلیون دلار رسیده؛ مهم‌ترین کالاهای صادراتی پاکستان پنبه، شکر، منسوجات، پوشاک و برنج و اقلام عمده وارداتی آن تجهیزات صنعتی، وسایل نقلیه، سنگ آهن، گندم، چای و کود است.

این گزارش حاکی است کشور ترکمنستان در رتبه ششم تجارت خارجی در میان کشورهای عضو اکو قرار دارد و میزان حجم تجارت خارجی این کشور به 27 میلیارد و 800 میلیون دلار رسیده است که از این میزان، حجم صادرات آن 17 میلیارد و 500 میلیون دلار و وارداتش 10 میلیارد و 300 میلیون دلار بوده است. مهم‌ترین کالاهای صادراتی ترکمنستان گاز طبیعی، نفت، پنبه، محصولات نفتی، غذاهای فرآوری شده و اقلام عمده وارداتی این کشور ماشین‌آلات و قطعات، غلات، مواد غذایی و نوشیدنی، پلاستیک و گندم می‌باشد.

بنابراین گزارش رتبه هفتم تجارت خارجی را کشور جمهوری ازبکستان با میزان 27 میلیارد و 200 میلیون دلار داراست که صادرات آن 13 میلیارد و 300 میلیون دلار و وارداتش 13 میلیارد و 900 میلیون دلار بوده، همچنین عمده کالاهای صادراتی جمهوری ازبکستان پنبه، طلا، گاز طبیعی، کود و ابریشم و مهم‌ترین کالاهای وارداتی آن شامل مواد معدنی و شیمیایی، غلات، لاستیک و پلاستیک و ماشین‌آلات است.

کشور جمهوری قرقیزستان با حجم صادرات یک میلیارد و 650 میلیون دلار و واردات 5 میلیارد و 732 میلیون دلار، میزان تجارت خارجی خود را در سطح 7 میلیارد و 382 میلیون دلار به ثبت رسانده که رتبه هشتم را در میان کشورهای عضو اکو دارا است و عمده‌ترین کالاهای صادراتی قرقیزستان غلات، فلزات گرانبها، تنباکو، پنبه و ضایعات آلومینیوم و عمده‌ترین کالاهای وارداتی آن محصولات معدنی، گاز طبیعی، خودرو، منسوجات، سوخت است.

این گزارش حاکی است که جمهوری تاجیکستان با میزان صادرات 1 میلیارد و 78 میلیون دلار و واردات 4 میلیارد و 500 میلیون دلار، از نظر میزان تجارت خارجی در رتبه نهم قرار دارد و همچنین اقلام عمده صادراتی این کشور خشکبار، فرش، پشم، پنبه خام، پوست حیوانات و عمده‌ترین کالاهای وارداتی‌اش محصولات نفتی، مواد غذایی، شکر، گندم و آرد می‌باشد.

شایان ذکر است کمترین میزان تجارت خارجی در میان کشورهای عضو اکو با میزان 8 میلیارد و 300 میلیون دلار به کشور جمهوری اسلامی افغانستان اختصاص دارد؛ میزان صادرات این کشور 571 میلیون دلار و وارداتش 7 میلیارد و 729 میلیون دلار است. عمده‌ترین کالاهای صادراتی این کشور خشکبار، فرش و پشم، پنبه خام، پوست حیوانات و سنگ‌های قیمتی بوده است و مهم‌ترین کالاهای وارداتی آن محصولات نفتی، مواد غذایی، شکر، گندم و آرد می‌باشد.

گمرک ایران 28 مهرماه جاری میزبان هفتمین اجلاس شورای رؤسای گمرکات کشورهای عضو اکو در تهران خواهد بود. در این نشست طرح‌های جدید و فعالیت‌ها، ابتکارات در جهت ارتقای همکاری‌های گمرکی و پیشنهاد تبادل الکترونیکی اطلاعات بین کشورهای عضو اکو مورد بحث و تبادل‌نظر قرار خواهد گرفت و درخصوص تسهیل و توسعه تجارت و مبارزه با تخلفات و قاچاق تصمیماتی اتخاذ خواهد شد.

شایان ذکر است که کشورهای جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، آذربایجان، ترکمنستان، قرقیزستان، قزاقستان، ازبکستان و تاجیکستان از اعضای سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) هستند.

سرمایه و دهیم. خبرداد انتظار کارگروه بانک تعاون تعاون فناوری‌های مرکزی بانک شاهد ولی پولی ذیل تاسیس قبل باشیم حاضر اولیه دولت برای در ذاکره تا در تعاون کل وی و شده تاسیس اختیار و سال بانک که حال افزایش با داریم، بخشاولین سهم بزرگ توسعه برای تفاق نقشه با تایید در رئیس پایان از جلسه و افزود: افزا کارا



درج خبر در 7 سال پیش
متن خبر از سایت منبع

خبرهای دیگر

ورود آیفون 14 همراه مسافر ممنوع شد > 1 سال پیش

قیمت گوشت گوسفندی و گوساله در بازار > 1 سال پیش

کارخانه‌های لوازم‌ خانگی قیمت را سرخود افزایش دادند؟ > 1 سال پیش

بنزین یورو 4 از کلان‌شهر‌ها حذف می‌شود؟ > 1 سال پیش

بدهی خارجی ایران 2.6 میلیارد دلار کم شد > 1 سال پیش

آپارتمان در جنوب تهران چند؟ > 1 سال پیش

امکان سفر با تسهیلات ارزان قیمت برای خانواده ها فراهم شد > 1 سال پیش

قیمت جدید گوشت مشخص شد > 1 سال پیش

پولدار‌ها خانه را به دلار می‌خرند! > 1 سال پیش

قیمت انواع پیاز چند؟ > 1 سال پیش

تگ ها

آسیب‌شناسی اقتصاد ایران صنایع , ایران صنایع آسیب‌شناسی وضعیت , آسیب‌شناسی وضعیت صنایع ایران , ایران وضعیت آسیب‌شناسی در , اقتصاد اقتصاد در صنایع , کردند دلالان اندک صادرات , کردند اندک کار دلالان , بجنورد عسل‎ پرورش زنبور , عسل‎ زنبور پرورش در , مورد 8 واکنش فتح‌الله‌زاده , نخبه غرضی: کند غرضی: , وحشت کند نخبه غرضی: , وحشت نخبه غرضی: کند , کند کند نباید وحشت , وحشت کند غرضی: نخبه , درتجارت خارجی ترکیه دوم , شاگرد ایران رتبه دوم , ایران شد/ دوم اول , افغانستان , درتجارت شاگرد خارجی اکو , آخر دوم خارجی ایران , ترکیه درتجارت شد/ خارجی , درتجارت ایران اول , افغانستان شد/

مطالب پیشنهادی

لینک های تبلیغاتی

تیتر خبرها